***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (41)***

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns numai_eu spune:

Of Andrada m-ai inteles gresit. Cu florina21 am vrut sa zic ca imi dau si eu seama cam ce poate sa faca un bebe la 6 luni si jumatate si oricat de cioara as fi, nu il vad pe al meu deja alergand prin parc. Nu avea nici o legatura cu ceva din raspunsul tau. Am apreciat mult ca mi-ai raspuns (si nici nu ti-am multumit ) si incercam sa-ti explic cam cum e situatia la noi. Dar se pare ca ne-am cam incurcat in explicatii. Oricum in nici un caz nu m-am suparat pe tine sau am crezut ca ma compari cu acel personaj.
Acu' legat de mesele Andreiutului noi mancam cam asa:
-dimineata lapte de la san (evident nu stiu cat)
-pe la 10-11 un piure din un mar, o para si sucul de la un morcov, dupa care mai mananca si lapte (90-120 ml)
-la pranz (de fapt cam pe la 14) mananca piureul de legume, de azi amestecat si cu un pic de carnita (si tare a mai apreciat-o), dupa care mai completam si aici cu lapte (tot pana la 120 ml)
-pe la 18 cerealele cu lapte (tot ca un terci cu lingurita) si dupa nu ii mai dau lapte sa manance si seara
-la culcare (pe la 20:30-21) mai mananca lapte de la san (dar cred ca destul de putin).
Uneori mai are o masa de lapte (150-180 ml) intre legume si cereale, daca este distanta prea mare intre ele.
Acum el solid mancanca destul de mult, nu am cantarit, dar e un castronel plin aproape de fiecare data (si imi imaginez ca o para si un mar, mari amandoua, reprezinta destul de mult pentru un bebe de 6 luni). Daca i-as da mai mult poate ar renunta la laptele de dupa, dar atunci ma intreb daca nu ar manca prea putin lapte in general, ar ramane practic doar cu mesele de la san si nu sunt convinsa ca mananca prea mult acolo. Bine uneori mai are si noaptea cate o masa de rasfat de la san, dar nu cantitate mare. De aici dilema mea, mananca sau nu suficient lapte, sa ii mai completez si mesele solide sau nu?
Poohy simpatica foc Manu. Ne mai arati si noua poze noi? Aaaa, am luat calendarele comandate pe dol, eu le-am luat de la Diverta de la noi din oras, am facut de perete si au iesit super. Sunt destul de micute (cam cat un A4) dar erau tecute dimensiunile pe site cand am facut comanda. Eu am fost multumita, o sa mai fac vreo 2, imi pare rau ca ale tale nu au fost ok. Si multumesc de raspunsul cu masa, crezi ca daca ai creste cantitatea de legume ar renunta la biberonul de lapte? Sau il vrea oricum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Lauradi,
asta cu "nu mai intru" e relativa, adica nu mai intru ca inainte, ca nu pierdeam o pagina/mesaj, iar cat e vacanta ma pacalesc ca nu aplic regula asta, dar tot intru din cand in cand, ca sunt addicted to DC.

Bluzitele lui Boby cu tema de Craciun sunt de la Next, pe LR n-am mai comandat din noiembrie si o sa comand abia in ianuarie cand au reduceri pana la 90% ca asa am facut si la reducerile din ian. 2007.
Ma uitam ieri pe site-ul lui Next, Top Shop si New Look (brand-uri englezesti accesibile) si ma ofticam ca in UK incep reducerile , de fapt au inceput, pe 27 dec (spre deosebire de restul Europei unde incep in ianuarie), asa ca pana ajung eu in ianuarie la LO nu mai gasesc nik

Ce examen dau? incerc sa dau niste examene de conversie ca sa pot practica in UK ca solicitor; se numesc Qualified Lawyers Transfer Test, da e greu cu boii la deal, ca sunt in engleza; daca reusesc sa le iau pana la batranete pot sa spun ca am avut succes in viata asta

, mamica de David (24.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Numai_eu, o sa mai pun poze dupa sarbatori
Ma bucur ca sunt ok calendarele :) Mie cele de perete nici nu mi-au venit si tot ce puteau face alea era sa ridice din umeri, ca nu au cum sa verifice pe unde s-au pierdut Si-au mai facut niste prieteni si au fost tot super ok, fara Lulie si Lunie
Manu vrea oricum biberonul, papa legume cateodata toata canita, cateodata nu (cam 200g), nu mai vrea deloc legume, dar lapticul e sfant!

Anca de Manu 0-5 Manu 5- 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Sarbatori fericite tuturor! Eu v-am citit zilnic dar nu am mai scris ca v-as fi innebunit cu povestile despre soacramea care sta la noi de sarbatori .

Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Andrada poate ma ajuti si pe mine cu un raspuns. De vreo 2 zile ma tot ciondanesc cu soacramea, ca sa nu zic ca ma cert, ca il pune pe Vladut in picioare sa mearga. El are aproape 6 luni si 3 saptamani si mi se pare prea mic ca sa puna pasi. Exagerez eu oare? Totusi se tine binisor in picioare si da sa puna pasul si nu calca pe vrafuri dar mie mi-e frica...
Si la noi diversificarea merge greu, dimineata ii dau 3-4 lingurite de suc de morcov si mar, apoi san, la prinz piure de legume, tot cateva lingurite (vreo 7-8)apoi san si seara fulgi de orez cu laptic iar intre mese de cate ori doreste san.

Angiuta mamica lui Vladut(08.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Anul 2008 sa fie plin de sucese pentru bebei: sanatate maxima, papat diversificat, mers, vorbit, iesit dintisori fara mari plinsete, jucarii minunate de bagat in gurita si de demontat. Pentru parinti: sanatate sa se poata bucura de toate cele facute de bebei, succes in afaceri si cariera

Va pupam

Ioana mama de bebe
Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Ella, spor la invatat! In ce consta examenul, adica ce materii? Solicitor este avocatul de bara sau cel de afaceri? Ce carti ai primit de MC? Si mai am o intrebare ..te poti uita cat costa un Black's Law la Londra? Mie-mi place asta http://picasaweb.google.com/cinca.clementina/PozeDavid/photo#5149074612190144178.

Numai_eu, eu am tot citit ce ati discutat voi despre ridicatul in picioare si despre premergator. Cu ultimul, inca nu sunt hotarata, dar inclin sa nu-i iau nici eu. Dar cu ridicatul in picioare, sincer, nu cred ca e grav ca se ridica sau ca-l mai sprijini sa stea. Pai cum ar putea sa se ridice singur deodata in picioare? Mi se pare normal sa faca incercari pana reuseste, inclusiv sa se sustina singur de marginea patului, hainele mamei, etc.
Eu ii mai dau Marei completare, nu stiu pana cand tre sa-i dau. Ideea e ca nu o indop cu piure de fructe/legume, adica mananca atat cat vrea ea; daca nu mai vrea, nu insist prea mult. Si pe urma tot accepta vreo 50-70 ml de lapte.

Lauradi, s-ar putea sa stii... e un subiect pe DC despre pediatri buni si rai. Poate scrie pe-acolo despre pediatrul pe care-l cauti. Si n-ar fi rau sa arunci si tu o intrebare. Stiu ca se discuta intr-un timp de un dr foarte foarte bun, Adrian nu stiu cum..sau Andrei.. daca mai citesc, iti spun.
Edit:gata, am gasit la PArintii intreaba

quote:
Originally posted by splendorica

BUNA SEARA! Va recomand din tot sufletul pe d-ul dr. Stanciu Adrian de la spitalul Budimex din Bucuresti, are program de la 10 la 12 in policrinica, de luni pana vineri. Recomand sa va duceti mai devreme pentru a va inscrie pe lista.

Ioana13, multumim pentru urare.

Daca nu mai intrati pe-aici, va doresc si eu un An Nou cu multa sanatate si impliniri atat pentru voi, cat si pentru pitici.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicoasa spune:

Buna fetelor,
Am vazut ca din c ein ce mai multi capsunei/capsunici incep sa rosteasca cuvinte, noi zicem in continuare "tata, baba, ada"
Alyna 24 ce de cadouri frumoase a primit Davidutul,si cred ca sunt destul de interesante.
Despre dintisori ce sa iti spun ca lu Vladut i-au dat 6 pana acum si de azi e iar marait, ne asteptam la al 7 lea, mie mi se pare ff bun DENTINOXUL, dar e trecataore alinarea durerii, si NUROFENUL eu il folosesc seara mai mult.
Chris27 chiar daca a fost "la rece" CRACIUNUL, e bine ca sunteti sanatosi si ati avut si invitati
Andrada mai dar ce frumos e Antonio, chiar ca in poza aia zici ca esti tu in miniatura?
Si soricelul e interesant, Antonio e ff curios
Am vazut ca SONIUTA e racita si primul ei Craciun l-a facut la spital, ii urez sanatate multa si si lu KAY sa fie tare in continuare cum a fost si pana acum
Fetelor, am si eu cateva intrebari?
1. Cele care au avut epiziotomie, v-ati refacut total? adica va mai deranjeaza .............mie la cateodata, nu mereu, ma doare la exterior acolo unde am avut firele, zona aia mi se pare ff sensibila, la controlul de 6 luni am intrebat dr si mi-a zis ca nu e nimic si tre sa se refaca si uite ca am 8 luni si tot asa e
2. Am vazut ca mai multe capsunici merg in 4 labe, SI NOI VREM sa merga pitiku dar nu reusim deloc, exista ceva exercitii, ca sotu se tot chinuie si ............... nimic , nimic
PENTRU NOUL AN VA DORESC SA VI SE IMPLINESCA TOATE DORINTELE, SA CRESCA SANATOASE CAPSUNICILE SI SA FIE MANCACIOASE SI UN AN LINISTIT
SI SA NE VEDEM CU BINE LA ANUL
LA MULTI ANI!!

poze cu bebe Vlad Stefan

Monicoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Am revenit si noi in Bucuresti si acum incarc poze noi cu Maya la bradut.

De cateva zile Maya zice si TATA .

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Graviduta, i-ai explicat foarte bine lui NUMAI_EU... cam asta am vrut si eu sa zic... ca NU E GRAV ca INCEARCA sa se ridice!!!BA... CHIAR E EXTRAORDINAR!!! Eu se pare ca m-am pierdut in amanunte de genu' "Nu-l pune si tu in picioare, lasa-l doar pe el sa se ridice"... PREA MULTE AMANUNTE STRICA ca se pierde esentialul... ... Acum nu ma vad decat ca o sperietoare pt mamicile care isi pun copiii n picioare SORRY, fara intentie!!! Promit solemn sa NU se mai repete!

Numai_eu, poate ca accepta completarea de lapte pt. ca-i e sete... o data incepute solidele (ma rog, de fapt e vorba de semisolide). NU strica sa-i dai lapte in completare, dar daca ai cantar ai putea sa verifici de cateva ori cam cate laptic suge (prin PROBA CANTARULUI: cantaresti copilul inainte si dupa supt si astfel prin diefernta fli cantitatea de laptic - evident nu intervii cu schimbat si alte chestii care ar modifica greutatea in rastimpul asta... doar SUPT). Nu ti-o zic asta ca pe un factor de stres, ci DIN CONTRA, ca sa te linistesti si sa vezi ca de fapt SUGE SUFICIENT LAPTE!

Ella_74, imi place mult DE BOBY, asa frumos imbracat!!! Si ce bine ii sta lui langa mami... cu care si eu cred ca seamna! Esti o mamica tare ambitioasa si ai multa vointa (spre deosebire de altii ) si iti tin pumnii sa reusesti la examenele care te asteapta (poti s-o iei si ca pe-o urare pt 2008 speciala pt. TINE!). Si sa nu uiti sa ma tragi de maneca imediat cum incep reducerile... ca ma bag si eu la unul din pachetele tale Ne intalnim o data iti dau banii si faci tu comanda ca eu si cardurile... baba si chilotii de tabla Iar sotul e stresat ca ii goleste careva CARD-ul

Mica, bine-ai revenit!!!

EDIT: Monicoasa, voiam sa-ti dau PM dar nu il ai activat, asa ca:
Eu nu am facut nimik deosebit pt. ca Antonio sa mearga in 4 labe... pur si simplu l-am lasat sa se VIER-MU-IAS-CA pe BURTIK (pozitia lui preferata) pe o paturica pe jos... Cand din vier-mu-ia-la lui a ajuns pe covor si apoi cu limba pe parchet am zis ca renunt la paturica... oricum era degeaba. Ca evolutie a mersului in 4 labe pot sa-ti descriu cateva etape: 1.) tarare inapoi, ba chiar enervare mare ca nu reusea sa ajunga la obiectul dorit, ba mai mult: se indeparta , 2.) tarare inainte, dar nu cu aceeasi viteza ca in marsarier; 3.) "saritura inainte" (asa numeme eu...) cand se ridica in 4 labe dar nu stia sa alterneze inca mainile-piicoarele... ci pur si simplu muta mainile cu totul inainte si se arunca pe burta, apoi iar se ridica si iar se arunca si asa inainta ; 4.) 2 pasi in 4 labe, 2 sarituri, asta a fost o perioada intermediara care a durat cam 3-4 zile... dupa care 5.) MERSUL in 4 LABE... cand l-am lasat in living si eu din dormitor il strigam. Cum aveam de intins rufe tot strigam si ma maimutaream si ma trezesc cu el pe hol in fata dormitorului (adik inaintase vreo 3 metri din locul unde-l lasasem...). Atunci am zis: "UITE, merge in 4 labe!" Pana atunci mi se parea ca doar e o distractie pt el... dar acum vedeam ca se deplaseaza cu un scop (ma rog, de cele ami multe ori isi pierde scopul pe drum )... Aaaah... inca ceva: SOACRA mea se tot mira ca baietii ei nu au mers deloc in 4 labe... si zicea ceva de genu':"Eu la 6 luni, cand au stat in fund i-am pus in premergator!"...Iti dai seama ca NU m-am putut abtine (doar ai vazut ce discutii pe forum legate de premergator... am iscat ) si i-am zis:"Pai daca i-ati pus in premergator cand vopiati sa aibe timp de mers in 4 labe??? NOAPTEA cand dormeau???" Ma rog, asta a fost o paranteza mai lunga... Sper ca nu te-a plictisit mesajul meu... Aaaah..sa nu uit: GREUTATEA COPILULUI influenteaza (evident!) abilitatile lui MOTRICE. Un copil dolofan se va misca mai greoi decat unul mai slabut... (Acum sa NU crezi ca mi-am tinut copilul nemancat de dragul mersului in 4 labe )
Andrada de ANTONIO (12 Mai 2007)
FILMULET ANTONIO

Mergi la inceput