Mamici fericite cu mai multi copilasi (5)
Raspunsuri - Pagina 17
mcrmiki spune:
Buna seara!
Kati ma bucur ca sunteti bine, sper sa scapati de viroza asta, am inteles ca este tare urata.
Noi am inceput sa ne simtim mai bine, au trecut de faza cu febra, frisoane, au ramas cu tusea si cu mucii, tuse care este tot mai rara. De doua zile nu le mai dau nimic, nici un sirop de tuse, doar vitamina C si suc de portocale. Sper ca de luni sa mergem si noi la gradi ca avem o saptamana jumate de cand stam acasa.
Voi cum procedati cu copii cand sunt bolnavi? Lasati organismul sa lupte cu boala sau le dati imediat tratament? Ma refer la febra. Cand am fost cu Bogdan la dr. mi-a spus sa nu-i dau nimic pt febra doar cand face peste 38,5, dar el lua antibiotic. Asa ca am incercat asa si la Vlad si Alexandru si vad ca a mers, la Vlad i-am dat doar cand facea peste 38,5 si pana la urma n-a mai facut. Si de scos afara eu ii scot tot timpul, doar daca au febra atunci sau daca bate vantul nu ii scot, dar daca imi face dimineata pana in 38,5 si apoi nu mai face eu ii scot. Voi cum procedati? Pana acum nu mi s-a parut sa fi influentat negativ boala, prin faptul ca i-am scos afara.
Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai bun si multa, multa sanatate!
Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)
mephala30 spune:
Neatza!
Miha, eu le dau antitermice (Nurofen, supozitoare de novocalmin) cand fac febra peste 38. Fara antibiotic.
Mi-amintesc un episod: pe Iustin l-am lasat cu febra 39 timp de 3 zile, l-am tinut doar cu antitermice, caci am asteptat rezultatul de la urocultura. In a patra zi era ca nou...in 3 ani jumate a luat o singura data antibiotic, si atunci pentru infectie urinara (pe la 5 luni), conform antibiogramei.
katik spune:
miha, doamne-ajuta ca sunteti mai bine! ne vedem luni la gradi, nu?azi toata saptamina eu am fost de serviciu cu dusul/adusul ca bogdan a fost plecat si tare greu a fost
. pai mai aveti o saptamina ca dupa aia vine o saptamina de vacanta![]()
eu le dau nurofen cind au peste 38. la peste 39-39.5 nevralgin picaturi, daca nu coboara altfel.
de scos ii cam scot si eu afara daca nu au febra sau daca nu-i urit afara. eu zic ca le face mult mai rau statul in casa decit aerisitul un pic![]()
we placut va doresc si eu la toate! si sanatate multa la bolnaviori!
mamacapra spune:
Tot citesc postarile de la acest topic de o saptamana incoace si numai de febra si copii bolnaviori e vorba! Eu am vazut cum e cu doi copii care se imbolnavesc cand simultan, cand unul dupa celalalt. Inca nu pot realiza cum e cand ai 3,4 sau 5 copilasi raciti!
Insanatosire grabnica!
- 39+ cu Mateias (DPN 29.01.2008),
Teodora(28.10.1997) si
Filothea (02.06.2005)
addiana spune:
la fel ne-a spus si noua dr ca doar la febra peste 38.3- 38.5 se incepe tratamentul cu antitermice si daca dupa 3 zile de febra nu scade trebuie tratament mai "puternic". si despre iesitul afara la fel, daca nu au febra, au o stare generala buna si e vreme frumoasa afara putem sa iesim. dar cu vremea de acum, ba cu vant ba lapovita, nici eu nu mai stiu ce sa fac. ieri am iesit la o plimbare scurta pe langa bloc si acum ne pregatim sa iesim din nou. incet incet revenim la programul nostru!
miha ma bucur ca sunteti mai bine!
sanatate multa tuturor!
o sa scriu cateva medicamente de care sunt mutumita:
-pt tuse: stodal (doar de data asta m-a cam dezamagit!!!), sirop de patlagina, sirop din ridiche neagra, si mai nou humex (expectorant pt copii si sugari).
-pt dureri in gat: homeogene
-pt mucisori: coryzalia, capsule decongestive karvol, si la nevoie vibrocil (bineinteles serul fiziologic si/sau sterimar- apa de mare)
-pt febra: nurofen, supozitor de paracetamol (pt febra care nu scade nicicum supozitor de novocalmin) si comprese reci in spatele genunchilor, "spatele" coatelor(!!!), pe coapsele interioare, si frunte. la denisa au efect imediat, dar raisa nu le suporta!
cam asta imi aduc aminte acum...![]()
sanatate multa! si un sfarsit de saptamana cat mai frumos!
diana, denisa (06.07.2003)
si raisa (05.03.2006) 
crism spune:
quote:
Eu am vazut cum e cu doi copii care se imbolnavesc cand simultan, cand unul dupa celalalt. Inca nu pot realiza cum e cand ai 3,4 sau 5 copilasi raciti!
Aici am avut un virus care te face sa vomiti si sa ai diarie 24 de ore. Prima data a facut baiatul mic, apoi fata, apoi baiatul mare si in sfarsit si eu. Un cosmar tinand cont ca sotul trebuia sa se duca la servici si nu a putut sa stea acasa sa ma ajute. :(
http://ksmommy.wordpress.com/
Cristina, mamica lui Connor(7), Elena(4) si Zeke(18 luni)
miraklucker spune:
Buna seara!
Ma bucur ca sunt copilasii mai bine. Si la noi tot asa nu le dau antitermice decat peste 38.5 iar antibiotic numai cand e de luat. Medicul pediatru le face pe loc o analiza (leucocite, erictrocite....) din degetel si aa se hotaraste pentru antibiotic sau nu. Aici nu primesti antibiotice prea repede cateodata zic eu se asteapta chiar prea mult pana se dau..........cu toate astea chair daca eu le pot da orice si fara sa am reteta de la medic prefer sa astept
Crism si aici bantuie virul asta, e pacatos rau.........noi deocamdata am scapat nu l-am mai avut de mult.
Multa sanatate la copilasi.
Noi am fost azi la schi. A fost tare frumos. David e deja expert. Daria s-a dat si ea odata cu schiurile............tot striga in gura mare ca vrea, vrea si ea. A lasat-o sotul la un moment dat singura si a inceput sa urle de ne-a auzit toata lumea de pe partie. A fost viteaza pana n-a stiut cum e, acum nu mai vrea![]()
Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)
Poze noi ....cu noi
marimar spune:
Buna fetelor,
Va spun acum din Viena, unde am ajuns in sfirsit, vineri, pe un timp si o vreme minunata, insorita ! Acum ne descoperim caartierul si cum merg lucrurile pe aici,trebuie sa-mi gasesc un medic, ginecolog, trebuie sa inscriu copilul la scoala bilingva si eventual sa-i gasesc fetitei o gradinita in lb engleza pt 2-3 zile sau jumatati de zile.
Sintem inca dati peste cap cu fusul orar, copiii adorm pe la 5 dupa masa si se trezesc la 3-4 si abia mai adorm pe la 6 dimineata....E totul atit de diferit de Noua Zeelanda, mai ales pt copii si mai ales trecerea asta brusca de la vara la iarna...dar e interesant....Viena e superba !!!
sanatate la copilasi ca vad ca toti au fost cam bolnaviori, mi-e si mie teama acum ca aici bate un vint.....In NZ nu am prea avut probleme cu bolile...
fericita
, 14 sapt, cu bebe 3
-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
elyanne spune:
Marimar ma bucur ca ne-ai dat de veste... Bine ati ajuns... mai aproape de tara... Hai ca poate veniti mai des acum.
Tin pumnii sa va acomodati toti cat mai repede, cu fusul orar, cu vremea... cu tot.
Tu? Cum te mai simti, cu sarcina... greturi ceva? Sper ca esti bine 
Sanatate multa bolnaviorilor
Offff... vad ca sunt ceva. Am inteles ca si la gradinita la Elena sunt destui care lipsesc din cauza de viroze sau varicela... Vad ca ea e bine pana acum... poate a avut efect tratamentul de imunizare.
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
addiana spune:
marimar bine ati ajuns la noua casuta! acomodare cat mai usoara mai ales pentru copilasi!
noi suntem mai bine, doar ca denisa imi spune ca o doare urechea si mi-e frica sa nu faca iar otita!
maine dimineata ma duc la doctorita si Doamne-ajuta sa nu fie nimic grav!nu vreau s-o iau iar de la capat cu "lantul" de otite, paracenteza si altele
sanatate multa!
diana, denisa (06.07.2003)
si raisa (05.03.2006)