Mamici fericite cu mai multi copilasi (5)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addiana spune:

fetelor va rog spuneti-mi si mie un "leac" pentru tuse seaca si stresanta...denisa tuseste pana nu mai are aer si ii vine sa vomite! nu mai stiu ce sa fac! pe langa faptul ca mor de ciuda ca am inceput sa le dau antibiotic fara hemoleucograma...cu toate ca dr cand am fost ieri dimineata la ea mi-a spus ca daca pana seara nu se amelioreaza simptomele sa incep sa le dau...eu am asteptat putin mai mult si le-am dat din dimineata asta...dar tot nu cred ca trebuia!
oare nu trece tusea asta si fara antibiotic???!!!
stodal ii dau denisei de vineri, adica aproximativ 5 zile si parca degeaba...nu mai stiu ce sa fac!

diana, denisa (06.07.2003) si raisa (05.03.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Va pierdusem... ca mi-a facut probleme IE, siteul... nu stiu... ceva a fost, ca numai pe dc am patit-o...
Si n-am mai avut rabdare sa caut nimic... ca trebuia sa fac sapaturi dupa topicuri... imi apareau ca nu a mai postat nimeni de 24 de ore... dubios... mai ales ca mersese forumul
Bine ca am dres-o...

Sanatate multa bolnaviorilor... vad ca sunteti multi... offfff sa treaca.

addiana trebuie sa-i dai ceva s-o ajute sa expectoreze... La noi a mers cu sirop de patlagina si muguri de pin.
Dar am inteles ca f. bun e si sirop facut din ceapa cu zahar... trebuie fiarta ceapa intrega pana scade apa mai mult de jumatate si puse 5 linguri de zahar... ar trebui sa iasa cleios, ca un sirop... dar eu n-am reusit sa-l fac cleios... Poti sa-l dai cu seringa, ca pe orice alt sirop...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

eliana multumesc..ma apuc de siropul de ceapa, dar o sa-i spun si sotului sa cumpere unul si patlagina si muguri! nu conteaza ce fel de ceapa folosesc, nu? rosie, alba...? parca sunt batuta in cap

am uitat sa spun ca in tot acest timp i-am dat si sirop de ridiche neagra (cu miere) si ca niciodata fara efect!!! sau poate n-a trecut destul timp..si vreau sa-i treaca tusea peste noapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

diana, mie dr mi-a spus sa-i fac siropul de ceapa(de fapt ceai f concentrat) din ceapa alba, cu tot cu coaja dar fara mustati, vreo trei nuci cu tot cu coaja, sparte in doua si un mar taiat bucati. amestecul asta se fierbe pina la jumatate apoi se pune miere.la fii-mea n-a mers pt ca a avut niste dureri de burta groaznice si am renuntat.
e bun si siropul de muguri de pin, patlagina, propolis, sunt o gramada de combinatii.
la a mea mai nou ii dau erdomed si dupa o sticla ii trece orice tuse, oricit de urita. dr mi-a dat, asa a scapat de antibiotice pina acum, din august n-a mai vazut antibiotic dar de tusit a tusit deja de citeva ori.
multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Ceapa alba am pus... din aia aveam in casa... chiar nu m-am intrebat de care
Stiam si de ridiche ca ar fi buna... iarasi, n-am testat... poate zici bine si inca mai se lupta cu boala si nu trece una-doua.
Elena a tusi o luna la ultima viroza

si multa sanatate.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Addiana si Bogdan tuseste sec si iritativ si eu ii dau sirop de patlagina si Robitussin si vad ca este mai bine de cand ia si Robitussin. Asa ca poti incerca si asta.
Multa sanatate!

Un cuvant plin de iubire pretuieste atat de mult si totusi el costa atat de putin." N. Iorga
http://community.webshots.com/user/mcrmiki
Miha&Sorin&Bogdan(24.12.2000)&Vlad(17.11.2003)&Alexandru(29.09.2006)

Mergi la inceput

multumesc mult pentru raspunsuri miha, kati, eliana!

eliana la noi a mers siropul de ridiche ...pana acum!!!!

kati si eu i-am dat mai demult erdomed si acum mi-am amintit ca a fost bun. nici eu nu le-am mai dat antibiotic nici nu mai tin minte de cand, mai mult de jumatate de an...si raceli au mai avut , dar acum e prea de tot!
si ca durata in timp a tinut si la noi tusea destul, dar parca niciodata nu a tusit atat de mult intr-o noapte, intr-o zi!
de-asta m-am si panicat...si dr m-a speriat ca poate sa coboare si sa faca laringita si etc...sotul si el, ca de ce las copila sa tuseasca asa...adica: antibiotic!
imi vine sa intrerup antibioticul si sa ma duc sa iau erdomed pentru denisa...dar ce fac cu raisa? de sambata incontinuu febra! fara tuse doar cu muci... vai cred ca va stresez! eu de fapt incerc sa ma conving ca am facut bine ca am inceput sa le dau antibioticul , dar nu reusesc sa ma linisesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

diana, daca ai inceput cu antibioticul, nu-l intrerupe ca tare rau faci. trebuie sa le dai minumul de zile indicate de dr(depinde de antibiotic) altfel isi formeaza rezistenta la el si data viitoare nu va mai fi eficient(nu m-am exprimat stiintific dar sper ca intelegi ce vreau sa spun). poti sa ii dai erdomed pe linga antibiotic.
cu raisa e mai complicat ca e mai mititica: eu la robi i-am facut aerosoli cu fluimucil si batista bb-ului la greu, asta pe linga antibiotic. se fluidifica mucii si ies mai usor afara.altceva nu stiu, eu nu le-am dat la virsta asta, eventual vibrocil pic la culcare ca sa poate respira cit mai bine.
multa sanatate si sa treceti cu bine si peste asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

Diana imi pare rau de micutele tale. Daca tuseste asa rau noaptea poti sa-i dai un sirop cu codeina sau dextrometofan ca sa se poata odihni iar peste zi un expectorant.....si da, daca ia inceput cu antibiotic da-le pana la capat. Sigur isi va face si el efectul.

Va doresc multa samatate, si o noapte linistita

Mira mami de DAVID (15.08.2002) DARIA(20.11.2004) si SELIN (07.02.2006)

Poze noi ....cu noi

Mergi la inceput

multumesc inca o data pentru raspuns! kati, mira stiu ca as face mai mult rau daca as opri antibioticul! sa vad cum trecem peste noaptea asta si daca nu se amelioreaza nimic o sa iau erdomed.

noapte buna si multa sanatate!

Mergi la inceput