Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 18

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elen spune:

Eliana, ce crezi ca au primit gemenutzele mele?:)))
Catelusul si broscuta pe care le-au primit si Andrei si Mihai:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Va pupam si va uram tuturor sarbatori fericite si linistite alaturi de cei dragi!

Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by elen

Eliana, ce crezi ca au primit gemenutzele mele?:)))
Catelusul si broscuta pe care le-au primit si Andrei si Mihai:)







Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Un Craciun fericit, linistit si plin de cadouri va doresc, dragele mele, din tot sufletul!

La noi a fost un Craciun tare frumos si generos!
Baietii au avut parte de multe surprize: un brad frumos, ales, adus si impodobit de tatal lor (in plus, pentru ca este in ghiveci, l-a si asigurat sa nu intre baietii in pamant), multe jucarii (un cal balansoar pe care l-a si infiat Ioan, toata ziua il leagana, ii canta si il trage tot timpul pe langa el, o girafa cu cuburi, preferata de Gabi, un pian si o jucarie care face diverse zgomote domestice, disputate ambele de amandoi). Se pare ca orga, desi scrie ca e peste 3 ani, le atrage mult atentia si stiu sa o faca sa cante ca sa poata dansa pe muzica.
Bradul le-a placut, mai ales globurile, de care, surprinzator, dar au mare grija....
In rest, liniste, mese imbelsugate in familie, stiti, tot ce isi doreste omul sa aiba parte de Craciun.

Partea oarecum neplacuta este ca vizitele impreuna cu baietii la prieteni sau rude nu foarte apropiate trebuie restranse pentru o perioada de vreme. Au inceput sa mearga bine, sa cerceteze si este extrem de stanjenitor si obositor sa stam tot timul dupa ei. Plus ca mai toti nu au copii sau, oricum, nu gemeni.

As vrea sa va multumesc pentru ca sunteti aici, pentru mesajele voastre, pentru ca impartasiti detalii din vietile voastre si asa parca fac si eu parte din ele, si, in sfarsit, pentru toate cuvintele si gandurile voastre frumoase!

Pussi, ma bucur ca sunteti bine. Imi pare rau ca nu ai reusit sa iti mentii laptele, probabil ca nu ai avut sprijinul necesar si au fost multe obstacole. Nu-i nimic, stiu ca vei compensa cu si mai multa dragoste pentru Tustele tale minunate.
In ceea ce priveste pediatrul acesta de care povestesti, sa stii ca nu intotdeauna medicul care stie sa vorbeasca frumos, pe inteles si, mai ales, care iti spune exact ceea ce vrei sa auzi, este si cel mai bine pregatit. A constientiza ca, desi sanatoase, Tustele tale nu au tocmai varsta inscrisa in certificatul de nastere, si, ca, probabil, va mai trece un timp pana cand o vor ajunge din urma, nu e nici o tragedie, dimpotriva, este foarte important atat pentru sanatatea ta psihica cat si pentru a le intelege lor dezvoltarea ulterioara.
Deci, sa iti scoata din cap ca sunt premature a fost o mare greseala. Trebuia sa iti explice ca prematuritatea nu este o boala, ci, poate, un dar deosebit, si ca el trebuie apreciat cu multa grija.
A doua greseala este ceaiul. Pana la 6 luni, copilul nu are nevoie decat de lapte. Ceaiul e apa, deci nu are nici un aport nutritiv, in schimb, asa cum ai observat, umple burtica, taie senzatia de foame, si bebelusul numai plange, e linistit dar nici nu creste cum trebuie (ca nu are cu ce).
La bebelus plansul de foame nu trebuie pacalit, e singura lui posibilitae de a anunta ca are nevoie de lapte, alimentul esential pentru cresterea si dezvoltarea normala (atat a greutatii cat si a creierului si a celorlalte organe).
Sper ca nu mi-o vei lua in nume de rau ca ti-am spus toate acestea.
Eu am avut in primul an drept pediatru neonatoloaga care a avut grija de ei la sectia de prematuri, ea ii cunoaste cel mai bine, de la inceput si stie cum sa aiba grija de aceste flori rare si delicate care sunt gemenasii prematuri (indiferent ca e vorba de 27 sau 34 de saptamani). te sfatuiesc sa faci acelasi lucru si sa lasi pediatrul care ti-a placut asa mult pentru mai tarziu (e clar ca experietna in prematuritate si in puericultura moderna nu prea are).

Sanatate si putere cat mai multa!

Laura, Elyanne, sper din tot sufletul ca sunteti bine si voi si minunatiile voastre, imi pare rau o perioada nu am intrat pe forum, si de-abia acum am citit! Sunt , ca intotdeauna, alaturi de voi cu tot sufletul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

Va dorim un Craciun fericit,cu sanatate si noroc in toate!

Suntem bine ,a venit Mosul si s-au bucurat toti de cadourile primite.
Promit sa pun si niste poze,cand am timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

V-am promis si m-am tinut de cuvant: Poze de la venirea mosului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Anna si ma bucur ca-i mai dat un semn de viata, ca ne-ai mai scris ce mai fac baietii.

Si, ca deobicei, cand te prind te iau la intrebari... ca m-ai facut curioasa.
De ce e important sa-i consideram prematuri si sa nu ignoram asta? Ai mei sunt nascuti la aproape 37 de sapt. Ca si tustele lui Pussi...
Cu dr. lor pediatru n-am avut nici o discutie pe tema asta, nici ca sunt, nici ca nu sunt...
La capitolul kg, lungime... stau la fel de "bine" ca si surioara lor, nascuta la termen si ceva mai lunga si grasa. Mihai chiar a intrecut-o. La capitolul progrese (mers, stat in fund etc.) sunt un pic in urma ei, dar nu imi fac probleme din cauza asta... cel putin mie mi se pare normal sa fie un pic in urma.


LEVI am vazut pozele... Ce baieti mari


Despre noi... bube, mai multe, mai putine... Mihai are o gramada si sunt mari... vai ce mila imi e de el... Andrei abia daca mai are ceva pe fata... iau tot cazut cojile...
Eu... mai am... si ca o fraiera ce sunt, uit de xistenta lor si cand ma jeneaza una, o scarpin din reflex, fara sa realizez ce-i cu ea... pana trag de ea si doare rau... sper sa nu raman cu multe semne... mai ales pe fata



Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

am revenit la munca...
ma bucur ca ati avut un Craciun fericit
si la noi a fost bine, si ar fi fost perfect daca Stephanie nu lua raceala de la Isabelle... asta noapte nu a mai facut febra (a avut max 37.5) in schimb are secretii nazale multe multe multe; ieri am aspirat-o apoape la fiecare ora; oricum a inceput sa doarma bine, asa ca ii trece repede


Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

Chiar,de ce e important sa-i consideram prematuri? Ai mei sunt nascuti la 36 sapt si 5 zile.Nu mi-a atras nimeni niciodata atentia ca ar fi prematuri.Mi s-a spus doar ca sunt foarte bine dezvoltati (psihic si motric),avand in vedere ca sunt gemeni.Au stat in fundulet la 6 luni,s-au ridicat singuri in picioruse la 7 luni(Stefan )si la 8 luni(Andrei).Acum se ridica si merg singurei sprijinindu-se de mobila,iar Andrei chiar o porneste singur uneori fara sa se sprijine de nimic.Stefan e mai precaut.
De vorbit,nu ma plang.Spun :mama,tata,papa,nana si daia(Daria).De ce trebuie totusi considerati prematuri?

In alta ordine de idei:
Fetelor,mi-e tare frica sa le fac vaccinul ROR,de la 1 an si o luna.Am o colega de servici care are un baietel care prezinta elemente de autism si sustine ca pana sa faca acest vaccin,copilul ei era perfect normal.Au fost cu copilul pe la toti medicii si pe la toate bisericile.Un mare profesor din Bucuresti le-a spus si el ca ar putea fi din cauza acestui vaccin.Dar nu se stie nimic sigur.Deja stiu cateva persoane care au refuzat sa faca vaccinul ROR copiilor lor.Sotul ma tot bate la cap sa nu il facem nici noi.Aproape ca si eu m-am hotarat sa nu li-l facem.Nu vreau sa riscam.Medicul pediatru a zis ca daca nu vrem sa facem un vaccin copiilor,nimeni nu ne obliga,semnam ca refuzam si gata.A parut destul de intelegator cand i-am spus temerile mele.
Eliana,ai tai cate kg si cati cm mai au? Ca noi suntem cam sub medie cred.Acum oluna aveau 71 cm si 8,100Kg Stefan si 7,800 Andrei.Astept cu nerabdare sa ii cantaresc la 11 luni(pe 1 ianuarie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Si ai mei sunt mici si pitici, dar nu mai mici decat era surioara lor la aceiasi varsta (care a fost nascuta la termen si mai mare ca si kg) asa ca nu-mi fac probleme din cauza asta:
La 9 luni aveau asa:
Andrei 6800g si 68cm
Mihai 7300g si 69cm

Despre vaccinul ROR... e prima data cand aud despre asta. Elena l-a facut si n-au fost probleme.
Eu le voi face vaccinul... am citi atatea povesti (pt. mine raman povesti) despre cat de "rele" sunt vaccinurile... incat nu mai ascult nimic despre ele, nici de bine, nici de rau. Daca pana acum au fost bune si au ferit atatia oameni impotriva unor boli mai mult sau mai putin grave, nu vreau sa ascult alte lucruri. Nu sunt in masura sa analizez ce zic unii si altii asa ca merg pe mana pediatrului. Pana la urma el e doctor si el stie ce e mai bine din puctulk asta de vedere, pt. copiii mei, decat mine.




Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput