La France (62)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Buna Anami
Incerc sa-ti raspunde un pic despre orasele de pe Coasta.sunt frumoase, animate, clima super tot timpul anului, scump rau dar cred ca merita pentru ca sunt orase destul de mari si cu posibitati.In schimb daca vrei sa vii ca medic trebuie sa te interesezi pentru ca auzisem ca au scos o lege sau ceva de genul asta ca aici sunt prea multi medici, ca toti vin in sud pentru clima, si trebuie nu stiu cate aprobari sau ceva de genul asta.Asta am auzit_o din zbor deci trebuie sa vezi.
In rest cam asta e de zis.Restil oraselor nu le cunosc pentru ca mie clima rece nu-mi priieste de nici o culoare.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anami spune:

Cait,
in ce priveste munca, nu e o problema pt ca eu nu vreau sa ma anagajez intr-un spital. Am aici in RO o mica policlinica si vreau sa vand tot si sa cumpar in Fr un praxis, adica un cabinet de medicina de familie. Sunt f multe de vanzare; cei care ies la pensie vand fie praxisul-adica lista de pacienti , fie si praxisul si cabinetul(les murs). Am luat deja legatura cu 3 doctori din zona care vor sa vanda si in scurt timp voi merge sa vad cateva din cabinete.
Am vazut ca chiriile sunt ceva mai scumpe dar cheltuielile de ex cu incalzirea sunt mai ieftine pt ca e mai cald.; altceva ce ar fi mai scump ? Viata de zi cu zi e mai scumpa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Deci totul este mai scump de la mancare si restul.
Am inteles ca nu vrei sa te angajezi intr-un spital dar vorbeam sa te instalezi ca medic asta incepe sa fie limitat ca sunt prea multi.Dar daca ai gasit deja pe cineva care vinde cabinetul atunci este altceva.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Bine v-am regasit!

Sibylle, cred ca stii ca si Adélie e in intirziere (cu vorbirea si comunicarea), eu am zis de la inceput (in PS) educatoarei ca nu vorbeste dar mi-a zis ca nu-i bai, ca in PS sunt multi copii care nu vorbesc prea bine, insa mai tirziu ne-au chemat in "reuniune" sa ne vorbeasca despre ea, din cite se pare la scoala era si mai retrasa decit acasa, asa ca a avut dreptul la o insotitoare - un lucru excelent, venea cam jumatate din timpul de la gradinita (in fiecare zi ori dimineata sau dupa-masa) iar insotitoarea asta se ocupa in principal de ea - sa realizeze in clasa corect ceea ce-i cerea educatoarea.
Acum Adélie intra in CP la scoala publica normala, tot mai are insotitoarea dar o va schimba pe alt sistem: SESSAD (uite de exemplu aici: http://a2ea.free.fr/sessad.htm) Ne-au explicat ca va avea mai multi intervenanti la scoala care vor face ore particulare cu ea sau cam asa ceva.
In ceea ce priveste Vladimir el e inca mic, daca nu merge la gradi in fiecare zi nu-i cazul sa ceri insotitoarea anul asta, oricum educatoarea iti va propune ceva, poti sa-i spui de la inceput sau nu, tot una e, ea oricum il va observa, va fi examinat de psihologul scolii si de medicul PMI (ca toti copiii). O insotitoare nu-i poate decit servi, il va ajuta sa progreseze singur si va fi mereu cu ochii pe el - ceea ce cred ca e bine mai ales pentru un copil asa de mic. ;)
Oricum cererea trebuie facuta din timp (din decembrie - ianuarie pentru anul urmator) e un dosar intreg de pregatit iar dupa ce va fi aprobata de MDH trebuie gasita si o insotitoare libera - probabil pentru anul urmator, la noi asa a fost: am facut dosarul in iarna -primavara, am obtinut acceptul prin luna mai iar o insotitoare libera am avut (cu noroc) din octombrie. Multa bafta si numai bine micutului Vladimir!

Gata, si acum schimb subiectul: ce ziceti de noua mea floare a pasiunii: http://lasalsa.canalblog.com/

Pupici!

Bijoux passion
Adélie la p'tite souris

Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui lullabay

Multumesc Cait de raspuns.
Intr-adevar nu prea exista solutii...
eurolines nu are curse pe Franta doar pe Germania

Roxana si Stefan

Ba bine ca are curse in Franta EUROLINE ,n-ai decit sa intri pe site-ul lor(scrie "EUROLINE in bara de cautare ) si sa vezi ca au ,si inca de mai bine de 10 ani si daca nu ma insel au oprire la Grenoble ,trimisul pachetelor cu ei costa parca 2€/ kg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui feriga

Buna ziua dragelor,
puteti sa-mi recomandati va rog un mijloc de transport in comun intre Timisoara si Clermond Ferrand?

Am intrat pe situl celor de la Atlassib, dar nu am reusit sa gasesc nici o cursa intre acste orase. La Blue-air nu au curse decit din Arad spre Spania.
Aveti vreo idee cum se poate ajunge din Timisoara pina in Clermond Ferand fara masina personala?

Va multumesc anticipat pentru sugestii.

Euroline
si iarasi
EUROLINE
(ar trebui sa le cer ceva pentru reclama)
din Titisoara pleaca autocarul de la Gara de Est in fiecare zi a saptaminii (mai putin duminica) la ora 17H00 si costa in jur de 169€ dus -intors .

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Mie mi-e frica sa nu-mi dea de inteles ca nu are nevoie de asa copii in scoala.
In clasa la copiii vostri sunt copii 'diferiti' ?

Sibylle
http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Nu are nimeni nici un drept sa-ti spuna asa ceva !!!
La Luca in clasa este (era pentru ca a ramas in GS ) o fetita cu intirziere de evolutie ,si nu numai ca nu zice nimeni nimic ca trebuie sa se ocupe de ea (s-au ca deranjeaza clasa cind ea nu intelege ce se intimpla)
Ba acum un an fetita a avut dreptul la o A.V.S.
Auxiliaire de Vie Scolaire ,este o persoana care este platita 95% de catre stat si care acompaniaza si se ocupa de copil in timpul orelor de scoala .
Iesirilor facute cu scoala ,etc

Tu poti sa-i aduci la cunostinta directoarei scolii ca Vladi are o astfel de problema ,nu are de ce sa-ti fie teama ,( s-au alt sentiment!)
Ba din contra cu cit i-i vei spune mai devreme cu atit te vor putea ajuta si te vor sfatui cum e mai bine si poate si sa obtii o AVS pentru el .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Otilia, Aurelia, ma bucur sa va vad pe aici ! Acum 2 saptamini am fost in Bretagne si ma gindeam la voi, ce-ar fi daca v-as intilni, desi nu stiu unde stati si nici nu stiu cum aratati!

Otilia, bijuteriile pe care le faci sint realmente superbe! Mi-a placut extrem de mult floarea pasiunii, toate nuantele alea de violet sint grozave!

Aurelia, parca te ocupai intr-o vreme de o agentie matrimoniala?! Sau ma insel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Marox, si mie ce bine-mi pare sa te "vad" pe aici!!!
Pe unde ai fost in Bretagne, eu stau la Locminé, între Vannes si Pontivy, în Morbihan.
Sa nu-mi spui c-ai fost prin zona si nu ne-am întîlnit!!!
Data viitoare sa ma anunti si pe mine ;).

Pupici si merci pentru comentariul la adresa bijuteriilor facute de mine!

Bijoux passion
Adélie la p'tite souris

Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Otilia, Aurelia, ma bucur sa va vad pe aici ! Acum 2 saptamini am fost in Bretagne si ma gindeam la voi, ce-ar fi daca v-as intilni, desi nu stiu unde stati si nici nu stiu cum aratati!

Aurelia, parca te ocupai intr-o vreme de o agentie matrimoniala?! Sau ma insel?

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Maroxu ,agentia am transformat-o in associatie ca am constatat ca am mai mult succes cind fac lucrurile pe gratis decit cind ofer servicii cu plata !
Voila ,voaliu !

Mergi la inceput