"De ce nu ma lasi in field trip?" Caut explicatie!

"De ce nu ma lasi in field trip?" Caut explicatie! | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Explicatie de bun simt pt. un copil de 6 ani...

Fetita ar trebui sa se duca intr-un "fiel-trip" de aproape 8 ore, intr-un alt oras, 2 ore pe Interstate dus, alte 2 ore intors, la mall si altele.
Nici eu nici sotul nu suntem de acord (asta nu inseamna ca ii interzicem sa mearga in "excursii"). Ma deranjeaza aspectul comercial al deplasarii, distanta, faptul ca merg pe Interstate.

Ce/cum ii explici unui copil de gradinita toate cele de sus?

P.S. Sunt invitati si parintii, dar nu ne trage ata pe nici unul sa ne ducem.

"Toamna, cu frunzele toate flori..." (foto)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai ii spui ce simti! adevarul.

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu m-as duce cu copilul, chiar daca n-as avea chef.
In fond, pentru copil asta e o experientza noua, ei percep altfel lucrurile... Imi amintesc ce mult imi doream eu sa plec in excursii cind eram mica, chiar si excursii care acum mi s-ar parea o prostie erau atunci ceva de nemaipomenit.

So, daca si-ar dori sa mearga, m-as urni si as merge cu ea.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Da, corect Elise, m-as duce cu ea. Pentru copii e ceva extraordinar de interesant.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Subscriu, mergi cu ea, sigur va fi foarte fain
Si va fi ca o excursie a voastra de mama si fiica

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

eu m-as duce cu ea. leaga teribil lucrurile astea...

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Anul asta am trecut si noi prin experienta primei noastre excursii. Fii-mea are 4 ani!! Deci mult mai mica.
Nu m-a lasat inima sa o las singura, deci am mers impreuna cu ea. Daca nu va trage ata pe niciunul, dar aveti o relatie deosebita cu unul din parintii care merg in excursie, atunci il puteti ruga sa aiba grija si de copilul vostru. Asta doar in cazul in care nu reusiti sa il convingeti ca e mai bine sa stea acasa, cand toti "prietenii" sunt in "field-trip"

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittygreeneyed spune:

carolinah, mamagiuliei, J G, Elise - pai, de ce nu mergeti voi cu fata?! ML dorea doar o "inspiratie". Ca daca vrea o explicatie cat mai buna pt. copil, eu inteleg ca se preocupa de binele lui (adica "al ei" ca e fata, nu?) si nu are nevoie sa-i dam indicatii ce sa faca. Daca a ramas in pana de idei la explicatii, e clar: de unde sa adune "chef" de mers in excursie?!
Ml - eu zic sa-i spui adevarul, in maniera in care sa inteleaga. Desi, daca e ca al meu, poti sa-i explici cate-n luna si-n stele, ca daca vrea sa faca un lucru, nu-l intereseaza explicatiile si o tine in "crize"... care pana la urma trec de la sine, sau cu distragerea atentiei, sau cu o nuia pe fund , sau cu... sau cu...
Ideea e ca fetita trebuie sa inteleaga ca nu "de rea ce esti" nu o lasi, ci pentru ca ai motive intemeiate, ca tu de fiecare data asculti cu atentie cererile ei si hotarasti in functie de situatie...
apoi distrage-i atentia cu altceva, sa nu ramana cu gandul la excursie. Poarta-te ca si cum nu ar fi mare lucru ca nu merge, dar las-o sa-si exprime supararea... Complicat, nu? Dar te descuri tu!

Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

ML, si eu merg in field-trips cu copii de la gradinita si e foooarte fun!!!! Majoritatea sunt pe highway '95 (care stii ce agomerata este) dar toti copii au centuri, in general soferii se tin la distanta de "school bus-uri" deci e in siguranta!!!
Sunt si "sheperon-i" - parinti care pot veni cu masina proprie si pot lua copii in masina lor (ati putea si asa)...

Si eu cred ca in cazul in care nu vrei sa o lasi, sa ii spui adevarul...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittygreeneyed spune:

Apropo de "aspectul comercial" : Fiu-meu (tot 6 ani) e foarte incantat de minunile de la reclame. Cum ii explici unui copil la varsta asta ca de fapt nu toate sticlele de bere au masini sub capac?! Nu poate sa inteleaga principiul reclamei. Asa ca aseara am profitat de faptul ca luasem bere "ca la reclama" si i-am aratat ce-am castigat: NIMIC!
Concluzia: e util sa-i invatam ca "nu tot ce zboara se mananca".

Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Nici eu nu as lasa-o. Si chiar asa i-as spune ca 4 ore in masina ca sa vezi un mall e cam mult/ineficient/inutil. Probabil as vorbi si cu invatatoarele sa organizeze ceva mai safe si un obiectiv mai "appropiate" pentru virsta copiilor.

Compensatoriu, ati putea merge la un muzeu ptr copii in ziua respectiva sau in alta zi
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput