Discutii despre clasa I (partea 3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns preda_vicky spune:

Melina, sanatate lui Andrei!
Si Dani e racit, de ieri dupa-masa a tot facut febra, si azi noapte la fel, iar de dimineata il durea si gatul. Tocmai cand ma bucuram ca nu mai racise de cateva saptamani. Si e atat de suparat ca nu poate merge la scoala, azi aveau repetitie pt. serbare! Nu-mi imaginam ca o sa-l aud vreodata spunand ca vrea la scoala si ca-i e dor de colegi. Dupa-masa mergem la dr. sa vedem ce spune.
si multa sanatate puiutilor bolnaviori

http://community.webshots.com/user/viki39

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetele !

bogdan al meu a reusit sa ia si el nota maxima cu felicitari la dictare... dupa ce imediat ce i-am pus la el in ghiozdan vocabularul in care scrie doamna 'nazbati' mi-a si venit cu adnotari ca vorbeste in timpul orelor.

de Mos Nik si ai mei au primit dulciuri (le luasem si niste jocuri puzzle dar tati le-a ascuns undeva foarte sus intr-un dulap si cum nazdravanii s-au trezit muuult prea devreme, nu avusese timp sa le dea jos de acolo ; asa ca lasam jocurile report la craciun...)

la socrii le-a luat cumnata carticele, dintre care una superba, e ca un tablou mare sa zic, in care sunt 24 de carticele mici cu cate o poveste (pt fiecare zi din luna decembrie pana in Ajunul Craciunului, cand vine Mosul); fiecare carticica are fundita si poate fi agatata in brad (pe care abia astept sa-l impodobim)

filofteia (la multi ani! ) - glumesti cand zici ca stam bine la pediatrii in pitesti?! ca eu de cate ori am fost la dr aici in pit, cand aveau raceala + febra, am primit antibiotic! am avut insa norocul de a cunoaste un medic super la buc, la budimex, si el ne-a explicat cat de gresit procedam cu antibioticele astea date la fiecare mica raceala, doar asa, "sa prevenim" ... ne-a explicat ca nu ai cum sa previi, daca copilul are o infectie de natura bacteriana, atunci e ok, are nevoie de antibiotic.

_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Multumesc pentru incurajarile privind raceala! si sa-mi spuneti si voi cum ii mai imunizati pe pitici...

Si ca sa va mai amuz putin: aseara i-am aratat lui Andrei poze facute la servici, la ultimele 2 aniversari; a vazut acolo Andrei toata lumea fericita, ciocnea pahare si manca prajituri! iar la sfarsit ma intreaba : " Si asa e toata ziua la servici mami?" Nu prea intelegea baiatul de ce ma plang eu seara ca sunt obosita si nervoasa ...

Melina

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Mergi la inceput

pt imunizare eu le dau iarna vit C, in fiecare zi cate o pastiluta.
si fructe, suc de lamaie, ceai de macese, miere...

ce sa spun, de cand am inteles ca atatea antibiotice unul dupa altul le zapaceau pur si simplu sistemul imunitar, copiii mei nu s-au mai imbolnavit ata de des. poate raceasc 1 data/ luna, insa nu am avut deloc parte de complicatii!

_

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Chiar ca-i buna o discutie despre imunizare la copii astia mai marisori, ca noi am patit-o din nou. Dupa 7 zile de Ceclor ne-am dus la control, vineri, a fost OK, am fost declarati vindecati si ni s-a oprit antibioticul. Sambata seara copilul a inceput sa se planga de durere, pana cand pe la 8 am plecat cu el la spital. Trimitere la ORL, consultat, diagnostic: otita congestiva recidivanta. Pentru mine este incredibil. Cum vineri seara a fost declarat vindecat si sambata seara nu mai putea de durere de ureche???

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

Fetelor sanatate multa la puiutzii bolnaviori! Sper ca se simt mai bine!
Eu va spun din experienta ca ii dau foarte rar antibiotice lui Andrei, sunt impotriva prescrierii lor imediate.
Andrei nu a racit in toamna asta decat o data, a facut febra exact in vacanta aia pe care au avut-o la sfarsitul lui octombrie. L-a tinut febra vreo 3 zile, timp in care nu i-am dat decat antitermice si multe fructe cu vitamina C.
Daca si a patra zi ar fi facut febra, poate m-as fi gandit si la antibiotic... insa si antibioticul, daca incepi sa-l dai copilului, trebuie luat minim 5 zile (si maxim 10 am inteles). Daca il dati mai putine zile nu faceti decat sa mariti rezistenta microbului la antibiotic.
Oricum, Andrei al meu racea foarte des anii trecuti, dar vad ca a inceput treptat sa se imbolnaveasca din ce in ce mai rar, si nu pot decat sa ma bucur...N-a lipsit nici o zi de la scoala pana acum...

In legatura cu scoala, si noi mai facem seara exercitii de citire si scriere. Scrie frumos, dar mai mananca litere, ii e foame...
Am observat ca scrie foarte bine, dar daca face pauza 2 zile la scris (de exemplu in weekendul trecut nu a avut tema la scriere si nu a vrut sa scrie nimic in plus), deja incepe iar sa manance litere...
Asa ca a inteles si el ca trebuie sa exerseze...

La citire vad ca a luat inca un FB, a inceput sa mearga din ce in ce mai bine. Dar materia care ii place cel mai mult e matematica, acolo chiar nu avem probleme (acum au ajuns la adunari si scaderi).

Cam astea sunt noutatile despre noi.

Va pup,

Tina 30+ cu si mami de Andrei (6 ani si 11 luni)

Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei

AMR 10 saptamani !!!

Mergi la inceput

Tina, antib se da intre 7 si 14 zile, chiar 21, dupa caz.

Filofteia, si eu tot la Vasilescu merg cu ei, asa ca om mi se pare super-ok, si pe noi ne-a ajutat mult (la nici 3 luni, bogdan a avut incurcatura de mate, a tb sa il operam, si dansul a fost de baza atunci). noua, insa - inclin sa cred ca de teama - ne scrie destul de des antibiotice, pt 3-5 zile, 'ca sa fim siguri'.
pb e ca alea cateva zile sunt fix-pix, insuficiente daca ar fi necesar antib si inutile in fapt pt ca raceala resp NU necesita antib!
dr din buc ne-a spus ca super-infectarea de natura bacteriana (care necesita tratam cu antib) poate sa apara abia dupa 1-2 sapt de raceala si febra, cand starea generala e atat de proasta ca nu mai exista, practic, imunitate! atunci apare pneumonia bacteriana, de ex.

exact cum zicea si Mihaela, dupa oprirea antib a observat ca copilul are otita. antibioticum 'mascheaza' simptomele, si in nici un caz nu previne! dupa parerea mea antib pe care l-a luat inainte de a-i fi diagnosticata otita a fost luat degeaba! mai mult, pt ca luase deja un antib, a tb sa ii recomande unul mai tare...

asta e sistemul sanitar, si eu una m-am consolat ca incep sa fiu mai 'doctor' pt copiii mei decat unii medici...

_

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinav spune:

Ieri mi s-a reintors si mie copilul la scoala, am primit ok-ul de la doctora. A primit si cadoul de la mos Niculae (dulciuri), ca de il cautase in lipsa!

Ce bine ca am aflat si eu de la voi faza cu vit. C, cum ca elimina calciul din organism! noi il cam indopam cu astfel de pastilute, plus ca mai consuma si suc de portocale.... si el nu sta prea bine la Calciu...

Vreau sa va intreb ce fel de CD-uri educative le luati voi, in special cele de engleza ? ma gandeam sa punem si noi cateva in sacul mosului....

Ce stiti de vaccinul anti-gripal homeopat, de la plantextrakt? am inteles ca se dau cam 8 pastilute /zi, sunt vreo 90 in tub. A incercat cineva?

O zi buna tuturor,
Melina

Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput