Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (50)
Raspunsuri - Pagina 6
anaalina spune:
Bravooooo!!!Sa punem majoretele la treaba sa faca galerie si la alti pitici mergareti.
Varsta Catalinei Teodora
tzuna spune:
Am venit doar sa semnez condica. V-as invita la cafea dar nu beu, micul dejun - fructele blenduite ale Mariei.
Week-end placut!
diana_jors spune:
Neatza,
si eu am mancat la micul dejun cerealele cu mar copt ale lui Alex ... nu stiu ce sa fac cu el ca nu mananca dimineata ... ori este pur si simplu prea obosit (se trezeste la 8 dupa ce papa lapte de la mine la 7, si masa de fructe/cereale ar fi pe la 10:30 si el NU VREA SA DOARMA DELOC inainte de ea)... sau oare chiar nu ii trebuie mai mutl de 30-50 ml? ... piure de legume mananca si 200 ...
Situatia e la fel de mai bine de o saptamana de cand incerc sa ii diversific masa de dimineata ... pana acum am incercat numai cereale (de diverse feluri/combinatii, toate fara gluten), si azi i-am pus si mar copt ... si tot degeaba.
Ma bucur totusi ca inca mananca legumele
Intru mai incolo, sunt si franta de oboseala ca azi noapte mi-a plans, pentru prima data de cand s-a nascut ... si nici aia un stiu de ce ...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Crina_mio spune:
'Neata fetele,
carmen94 – la reteta asta de ciulama nu se pune faina, mie tocmai de aia-mi place asa mult Darius. La voi se fac vaccinuri antigripale la bebelusi?? Sau tu esti cea care-l face?
pentru Deliuta mergareata si pentru toate progresele bebelusilor nostri (scuze ca nu mai nominalizez, dar am citit mai mult si am uitat care si ce grozavii au mai facut. Asa ca-i pupam pe toti
off ce greu trebuie sa fie pentru mamicile ai caror copii nu mananca, sau mananca putin, sau au fite, cum spune Biky pentru Tutza, Biky, Kamy si toate mamicile cu puiutzi cu fite sa aibe rabdare multa cu ei. Zambetul lor va recompenseaza toate chinurile. Se fac ei mari si mancaciosi…
Madi, parca tu te plangeai ca nu mai vreau Razvanel marul. Si Maya nu l-a mai vrut am lasat-o cateva zilesi i-am dat mango facut compot. I-a placut f. mult si nici nu s-a stricat la stomacel. Acum nu stiu ce sa zic, parca Lauramar zicea ca la ei dr. spune sa nu dea fructe exotice la bebelusi pana la un an. Eu i-am mai dat si gutuie coapta si-i place tare mult, iar astazi am facut budinca de orez, postata aici de nu mai stiu care mamica. Sper sa-i placa, nu am fost gata cu ea pentru masa de 10, asa ca a papat tzitzi si o sa-i dau budinca la 1 si amanam legumele pentru mai tarziu.
Pentru cine nu si-a notat reteta si vrea sa o incerce:
Budinca de orez
1) 1 mar taiat feliute + o jum. gutuie razuita + unt cat o aluna + scortisoara - date putin la cuptor
2) intre timp, pe aragaz pun: 2 linguri de orez cu apa mai multa si las sa fiarba pana scade apa si se inmoaie orezul
3) amestec 1) + 2) si mai dau la cuptor pana scade apa de tot
Aseara am citit ce ati mai scris in ultimele 2 zile si am ramas cu gandul la DD si rugaciuni. Si eu o inchin in fiecare seara, insa pe la biserica ajung doar sa o impartasesc cam la 2 -3 saptamani. Inainte de a ramane insarcinata mergeam destul de des la Curtea de Arges la manastire. De cand am nascut am ajuns doar de 2 ori ca sa-I multumesc lui DD pentru ingerasul pe care ni l-a dat in locul in care ne-am rugat ca sa ni-l dea.
Adormind eu cu astfel de ganduri in cap, am avut un vis taaaaaaaare ciudat. Niste pasari mari veneau si rapeau oameni si eu ma rugam la DD sa ma ia mai bine pe mine decat pe Maya. Si a venit o pasare, m-a apucat de mana si eu am atins repede fata mayei cu cealalta mana cu gandul sa o mai simt inca o data si simtind-o am inceput sa ma rog la DD, dar de data asta sa ma lase sa traiesc sa o vad crescand si pasarea mi-a dat drumul. Nu radeti de mine, dar a parut asa real, ca m-am trezit cu lacrimi in oki si am continuat sa plang vazand-o pe Maya dormind linistita in patutul ei.
Cred ca important e nu neaparat unde ne rugam, ci sa ne rugam si sa-i multumim lui DD pentru ingerasii pe care ni i-a adus in viata noastra a fiecareia, pentru ca sunt sanatosi, veseli, unii mai vorbareti si umblareti decat altii. Pana la urma, trecand peste nazurile lor la mancare, peste reactiile la vaccinuri, mucisori, probleme legate de dintisori..., noptile noastre nedormite... fiecare dintre ei ne-au schimbat viata si ne-o umple de bucurii.
Sper ca nu v-am intristat de dimineata, dar mie si acum imi vine sa plang dupa visul de noaptea trecuta.
Crina si Maya Georgia
Edit:
tzuna - sunt datoare mielul de Paste. Scuze pentru botez la varsta asta.
martutza spune:
'Neata.Hai la o cafea imensa cu lapte si fara cofeina.Banuiesc ca stiti de ce beau cafea nu?
Nu? Pai sa va zic.Adormit copil la 22.Trezit la 01 si inceput concert-am incercat si cu binele (cu rugaciuni, cu tzitzi si suzi)si cu raul(certat, pus in patul lui, iar certat printre urletele lui , pus in patul nostru). Am crezut ca va adormi usor intre noi dar nuuuu dansu sa ridicat in cur si a inceput sa bombane.Imi venea sa-l omor pe bune..nu stiu cum m-am calmat, l-am mangaiat pana sa lungit pe bratul meu si asa, cu chiu cu vai pe la 2 jumate a adormit pe bratul meu.si acum ma doare bratul de la cele 9 kile de scandalagiu dar macar am dormit pan la 6 cand a supt un pic si l-am pus in patul lui.
La 8 a inceput boscorodeala si nu sa lasat pana nu l-am luat din nou la san.Am crezut ca l-am pototlit si l-am lasat cu tasu sa fac mancare pt ora 10.30...Din bucatarie auzeam un concert suav de urlete...DE CE? DE CE URLA CAND RAMANE CU ALTCINEVA? NU AM VRUT UN COPIL MAMO-DEPENDENT ...
Trebuie sa muncesc ca robu (sunt consultant de asigurari de viata la ING) si trebuie sa recuperez ce nu am facut de cand l-am nascut pe tero.Adica am plan de asigurari de facut altfel pierd contractul cu ei ..cand sa fac treaba daca fimiu nici cu tasu nu sta? Imi vine sa urlu.Munca mea de 2 ani jumate e pusa in pericol....nu stiu ce sa mai fac.
Sherbi draga as mai scrie si eu ca in alte dati, as mai raspunde acolo unde stiu dar cand?Sunt fete care stau pe conferinta si ep forum si cu copilu..bafta lor..eu abea am timp de familie, sa fac cate o intalnire cu un potential client..si rar.. seara tarziu sa citesc ce-ati mai scris.
PE sarite spun parerea mea referitoare la unele chestii discutate:
-pufuleti nu datorita prafului presarat pe ei au fost ff multi copii care au facut enterocolite. Mamele au incercat
sa-i dreaga cu mucilagiu de orez dar lucrurile au scapat de sub control si sa ajuns si la spitalizari
-septilin nu am dat si nu mi-a fost recomandat
-pt dinti inele gingivale si suzi din frigider, mancare f fluida, tzitzi la greu, tinut in brate si pupacit la fiecare lacrimutza cazuta pe obraz
-daca refuza marul nu il scoti de tot. Spune si Stan Patitu..am facut compot de mar si para fara zahar si l-am amestecat cu branzica facuta din lapte Milli rosu clocotit in care am adugat un iaurtel Milli galben (nu e asa innecacioasa ca cea facuta cu Calciu).A mers mai bine decat marul cu cereale. Alta varianta mar amestecat cu 1/3 banana din care scoti semintele alea mici si negre din mijloc; sau mar amestecat cu 1/2 caisa din compot facut tot in casa cu putin zahar.
-alte mancaruri pentru pici: MAMALIGUTZA CU BRANZA SI IAURT SAU PT CEI CARE AU SI OU SE PUNE SI GALBENUS. MAmaligutza se face fluida ca cae pt raceli daca stiti, la noi in zona i se spune cir si se mananac cu unt si sare cand ai rosu in gat.La noi a fost succes total.Sau CREMA DE DOVLEAC CU CHIMEN.
- 200G cubulete de dovleac
- 2 linguri smantana sau iaurt mai dulce (nu Prim ca e acrisor)
- 1 lingurita de unt
- 1 lingurita de seminte de chimen
Se fierb semintele de chimen in 500ml apa 2-3 clocote apoi se lasa la infuzat 15 min cu vasul acoperit.Se strecoara si in aceasta infuzie se fierbe dovleacul.Cand sa inmuiat suficient se strecoara si se face un piure fin cu unt si smantana.Se subtiaza cu zeama in care a fiert pana la consistenta cu care e obisnuit copilul.Se poate servi ca gustare la 10 sau 18 impreuna cu 2 biscuiti.Este pt copii avansati la diversificare
-mai puteti incerca supa-crema de telina cu mere dar doar cele care folositi lapte pasteurizat..cele ca mine...mai asteptam
-intarcat ...of of of..Carmen94 si eu ma gandesc la asta cand urla si vrea doar tzitzi..uneori ma simt ca Fulga alteori cand ii vad zambetul multumit pe care mi-l tranteste (adica suge,se arunca pe spate si imi tranteste un ranjet satisfacut dupa care se arunca iar pe tzitzi)nu stiu cum sa-l mai cocolesc.Uneori parca e un animal de prada care vrea sa ma devoreze asa il simt..alteori pare mic si neajutorat....oare asa e? sau perceptia mea e functie de PMS? ca tot se apropie vampiru. dar nu-l intarc...inca
-scos afara una bucata gupil zilnic ..nu l-am scos cand batea vantu si cand ploua..in rest dimineata la 9 suntem primii pe Shtrasse..sau cum so scrie ca nu stiu limbi straine
-branzica din comert nu am dat inca dar merg pe Milli cand voi lua.
Cam atat deocamdata ca ma asteapat mancarile pe foc.Tero doarme cu tasu in patul mare...sper sa nu se trezeasca el primul si sa cada iar.
Felicitari Delia.
Diana_jors vezi daca nu da vreun dinte..ca si Vic tot asa imi facu cu 3-4 zile inainte sa strapunga jos.
Loradin uneori scrii cu atata sensibilitate ca ma intreb daca nu cumva tu esti rac si nu sotzul
Pupici la toata lumea.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
anaanamaria spune:
neata fetelor avem si noi 2 dintisori
Ana de MIRIAM RIANA(19 martie 2007 18 : 05)
POZE PRINTESA
VARSTA PRINTESEI
www.totsites.com/tot/miriamriana/journal/" target="_blank">Povestea nasterii
tzuna spune:
Buna!
MARTUTZA- ma bucur ca sunteti bine, atat cate se poate si ca ne mai dai sfaturi.
Legat de Victor- e normal sa vrea sa stea numai cu tine (doar tu ai lapticul) dar trebuie sa invete sa stea si cu altcineva. Mai tarziu iti va fi si mai greu sa-l obisnuiesti. Stiu de la gradinita ca plangeau saracii copii cu orele de se inecau si mamele plangeau si ele pe holuri si nu se puteau hotara sa plece la serviciu si sa lase copilul acolo. Unii erau asa afectati ca-mi venea si mie sa plang cu ei. Mai rau e ca nu se obisnuiau prea usor si povestea asta continua luni intregi (la unii le trecea dupa vreo 2 saptamani). Dupa vacanta de Craciun era jale si mai mare. De aceea eu incerc s ao invat pe Maria si cu alte persoane. din pacate nu-i asa simplu ca sotul nu prea are ocazia sa stea numai cu ea iar la bona apelez (din fericire totusi)destul de rar. Dar am noroc de un copil sociabil. Nu stiu ce sfat sa-ti dau pentru ca fiecare copil are personalitatea si nevoile lui dar cred ca nu poti totusi sa-ti pui in pericol munca de 2 ani si jumatate pentru ca Victor te iubeste mult de tot si vrea s astea numai cu tine. Cred ca trebuie sa-ti iei inima in dinti, sa-l lasi si sa planga si incet incet se va obisnui. Mai ales daca il lasi cu sotul, el sigur va face tot ce poate ca lui Victor sa-i fie bine. Si cred ca vor descoperi lucruri frumoase impreuna, plus ca se vor apropia si mai mult unul de altul. Baieteii sunt renumiti pentru relatia speciala pe care o au cu mamicicle dar asta nu inseamna ca nu-i iubesc si pe tatici. Eu iti urez spor la treaba, sa ai multi clienti si sa recuperezi din urma si Victoras sa fie cumintel si sa stea cu tati.
martutza spune:
Manuela multumesc din suflet pentru vorbele frumoase.M-as bucura sa se apropie si Vic de tatal lui nu numai de mine.Singura persoana cu care sta fara probleme e mama dar ea se va pensiona anticipat abea in februarie iar eu am de realizat planul pe anul asta pana la 18 decembrie asa ca ...doar D-zeu ma poate ajuta sa gasesc calea cea mai buna. Il mai pot lasa si la sora mea ca are o fetita de 2 ani jumate care il adora dar mai mult de 3 ore nu pot sta impreuna ca obosesc si ii apuca chiraiala.Pupici tie si Mariei sa va intelegeti bine.Sa-ti traiasca sotzul,sa fie sanatos si norocos. Cu intarziere ce-i drept..scuze
Val tot cu intarziere sa-ti traiasaca sotul sa fie sanatos si norocos.
Anaanamaria dea DD sa aibe dantura sanatoasa si frumoasa.
O zi buna si fara probleme.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
gabi78 spune:
Marta te inteleg extraordinar de bine. Si Tudor a devenit la fel. Daca il las dormind si cu mama in casa, la 5 minute dupa ce am iesit pe usa se trezeste si ma cauta prin toata casa si devine nervos. Cind ma intorc il iau un brate, il pun in patut si adoamre instantaneu.
Cu sotul mai sta, dar nu intotdeauna.
Nu pot decit sa iti urez numai bine si cumva stiu ca vei iesi la lumina si vei impaca si capra si vraza cum se zice.
Va sarut pe amindoi.
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
riloasa spune:
BUNA FETELOR!Va rog mult spuneti-mi si mie care a avut diaree la beblusi de la dinti si cat a tinut. Al meu are diaree de 2 zile si a scazut 14o de grame. Ii dau hidrasec de 2 ori pe zi, morcov fiert, orez fiert ceai de menta si san. Care ati patiti la fel va rog mult sa imi spuneti si mie ce ati facut. Daca avea altceva nu ar fi facut febra sau vomita? Ca mie pediatra mi-a zis ca daca nu ii trece sa ii dau antibiotic. Cum sa ii dau antibiotic ca si asa nu mananca mai nimic. Abia incepuse si el sa pape mai bine.
Va rog sa imi raspundeti si mie care stie.
Mihaita 31 Martie