Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (50)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

Fetelor, copii vostri scuipa mincarea?
Ca pe mine m-a innebunit Tudor!

Dupa ce se satura dechide gura de zici ca vrea sa inghita si castronelul si cind e cu gura plina face bleah si ptiu si scuipa tot.

Si nu e semn neaparat ca s-a saturat, ca de multe ori continua sa inghita si apoi iar il apuca scuipatul.

Ce sa ii fac?

Gabi mama lui Tudor (1.03.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

quote:
Originally posted by riloasa

BUNA FETELOR!Va rog mult spuneti-mi si mie care a avut diaree la beblusi de la dinti si cat a tinut. Al meu are diaree de 2 zile si a scazut 14o de grame. Ii dau hidrasec de 2 ori pe zi, morcov fiert, orez fiert ceai de menta si san. Care ati patiti la fel va rog mult sa imi spuneti si mie ce ati facut. Daca avea altceva nu ar fi facut febra sau vomita? Ca mie pediatra mi-a zis ca daca nu ii trece sa ii dau antibiotic. Cum sa ii dau antibiotic ca si asa nu mananca mai nimic. Abia incepuse si el sa pape mai bine.
Va rog sa imi raspundeti si mie care stie.

Mihaita 31 Martie

Eu n-am avut probleme de genul asta, dar am intrebat dr. de familie ce fac daca o apuca intr-un wk. si nu pot sa dau nici de ea. Si a zis sa-i dau Smecta, ceai de menta, mucilagiu de orez si nu san. Sa-i dau lapte fara lactoza, parca, nu mai stiu exact.

Crina si Maya Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

riloasa, la noi a tinut 3-4 zile, dupa prima zi de diaree am vb cu dr si mi-a dat Loperamid, jumatate de lingurita de 3 ori pe zi plus cate un sfert de lingurita dupa fiecare scaun diareic. In afara de asta, regim alimentar si ceai de menta. La sfarsitul primei zile de tratament deja a avut un scaun mai inchegat.Ai grija la funduletul lui ca se poate opari. Pupici, sa-i treaca repejor.

edit: Dr a zis ca nu e cazul sa intrerup alaptarea, ca o ajuta sa se hidrateze. Si-asa Maya accepta cu greu apa sau ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Si eu i-am dat Smecta Mariei cand era micuta (vreo 3-4 luni) dar nu am intrerupt alaptarea. Pana la urma cica lapte d esan poti sa-i dai daca e pe lapte praf insa trebuie sa-i dai fara lactoza. Ins amie dr de la Medicover mi-a spus ca diareea care nu trece imediat nu e de la dinti ci mai degraba de la faptul ca in perioada eruptiei dentare copiii baga tot felul de prostii in gura si cam asa este ca vad la Maria. Apropo de asta IUNITA cu ce mai speli parchetul?

MARTUTZA- multumesc de urari.

CRINA_MIO- lasa ca nu-i grav ca m-ai botezat dar daca esti din Bucuresti sau din apropiere poate ne intalnim la primavara la un gratar cu carne de miel.

Urata vreme. Dar cred ca tot o scot pe matza afara macar asa 30 de minute. Azi a domit de la 12 la 14.30. Chiar record pentru ea.

Va pup si pe voi si pe puiuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Pai fetele, bbeii vostri au 8 luni, trec prin "angoasa lunii a opta". Sa nu care cumva sa-i lasati in grija altcuiva ca e jale. Ma pregatisem mult pentru Julie numai ca ea nu s-a sinchisit de nici o spaima a despartirii. Aveti rabdare cu ei, o sa le treaca, ma gandesc .

pt diaree si eu stiu ca se poate da smecta. Plus regim, morcovi fierti, mucilagiu de orez, ceai de menta, dar nu mult.
Cam liniste azi pe forum. auuuuu, dar nu si in casa la mine, vecinii mei iar au program de spart pereti si sigur mi se trezeste copila. Uf, ce bine era pana acum, liniste si pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Am zis ca revin ... numai prostii face Alex azi... sa vedeti ce am patit...

L-am schimbat, il las sa se joace, ma duc sa arunc scutecul, si intind hainele din masina ... mai arunc un ochi catre el, se juca frumos in coltisorul lui, cu spatele la mine ... nu ma agit ... se catara (in genunchi cu mainile agatate) pe fotoliu, trage caciulita si ciorapeii lui care erau acolo ... cand termin cu hainele ma duc sa il dezlipesc de fotoliu, cand vad ca are ceva alb pe maini... ma intreb ce o fi gasit si iau ceva sa-l sterg ... si observ ce facuse...

Adormita cum sunt am uitat langa el deschisa crema cu care il dau pe fundulet ... cutie rotunda de tabla, numai buna de modelat continutul - si-o fi zis el... asa ca a framantat bine crema cu manutele, apoi a intins-o pe tot ce a atins: salteluta, covor, jucarele, fotoliu, cuvertura de pe el, hainute...

Acuma ce sa fac, ma bucur ca am copil activ si care nu mai baga in gura orice (la gura nu era alb) si astept momentul in care va scormoni si peretele... fug sa termin de curatat.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Noi am facut noaptea alba.Febra.
Azi am fost la pediatra ca vroiam sa ma asigur ca toate simtomele pe care le are sunt de la dinti.Si mi-a spus ca saptamana viitoare or sa ii iasa ca au inceput sa sparga gingia.Aseara imi venea sa plang cu ea cand o vedeam cat sufera,era distrusa,dar m-am abtinut cat am putut eu de mult si m-am rugat in continuu ca sa se linisteasca.Faceam schimb cu sotul meu la tinut in brate ca ne omora coloana.Numai in brate mai adormea ca daca o puneam jos dupa ce credeam eu ca adormise era jale.
Eh trecem noi si peste asta.

"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

quote:
Originally posted by gabdyd

Pai fetele, bbeii vostri au 8 luni, trec prin "angoasa lunii a opta". Sa nu care cumva sa-i lasati in grija altcuiva ca e jale. Ma pregatisem mult pentru Julie numai ca ea nu s-a sinchisit de nici o spaima a despartirii. Aveti rabdare cu ei, o sa le treaca, ma gandesc .

Zi mai multe detalii despre "angoasa lunii a opta" Ca fi-miu de vre-o saptamana, ma vrea langa el non-stop. Doamne fereste sa ma vada ca ies din camera. Urla, de parca l-ar strange cineva cu degetele la usa. Imi vine sa fug uneori.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

"Angoasa lunii a opta este specifica. In acelasi timp in care copilul invata sa se diferentieze de lumea exterioara, el ii recunoaste pe cei apropiati si reactoineaza negativ lin fata unei figuri straine. ... Acest fenomen, descris deja de Freud, a fost aprofundat de Spitz, pentru care angoasa lunii a opta este indicatorul celui de-al doilea organizator psihic, primul fiind surasul. El este legat mai mult de frica de o persoana straina, si mai ales in prezenta mamei sale, copilul se teme de straini. Angoasa lunii a opta este mai putin accentuata la copiii de care parintii s-au ocupat mult in primele luni. Tot in aceasta perioada copilul foloseste un obiect tranzitional, o jucarie preferata, sau o paturica, un obiect care-i permite copilului sa traca de la perioada in care este cu mama sa la perioada in care nu este cu ea. Copilul compenseaza astfel absenta ei in timpul despartirilor scurte. Este un mijloc de a lupta impotriva spaimei despartirii. Jucaria preferata este o prioritate si nu trebuie sa-i fie luata copilului, este a lui. "

Am spicuit cate ceva, nu prea scrie mare lucru in cartea pe care o am acum - Psihologia copilului de Paulline Morand. Parca era ceva si in cartea lui Capraru. Intra si pe contul din google sau pe grupul yahoo, vezi ca sunt incarcate carti depsre psihologia copilului. Eu am incarcat pe 4shared cursuri de psihologie in forma arhivata. Intri cu mailul comun si parola binecunoscuta.
Tzuna, tu stii ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

GABDYD- asta am invatat si eu la psihologia copilului dar stiu ca sunt si copii care nu trec prin asta sau nu se manifesta prea rau asa cum sunt si copii timizi care vor fi tot timpul reticenti fata de straini. Noi trebuie sa le dam incredere in ei iar chestia cu jucaria chiar functioneaza. Maria cand e suparata are un ursulet pe care-l molfaie. Si mai sunt unele chestii pe care le putem face: sa incurajam "strainii" sa se apropie usor de copil si in functie de cum reactioneaza acesta sa continue sau nu apropierea, sa le spunem ce jucarii sau jocuri plac copilului ca sa-l atraga si mai ales ce nu place copilasului. De exemplu , cel putin in Moldova, au obiceiul sa ia copilul in brate, sa-l pupe si se bucura daca l-au facut sa planga... Mie mi se pare o prostie si le-am explicat de ce nu pot face asta cu Maria.
E important ca bebeii sa fie sociabili nu pentru ceilalti ci pentru ei ca sa nu aiba de suferit in contactul cu strainii. Mie una mi se rupe sufletul pentru fiecare copilas de la gradinita care plangea si eram asa bucuroasa cand (unii) nu mai plangeau in urma explicatiilor mele. Copii au nevoie de stabilitate. Ai nostri sunt inca mici si vad altfel lucrurile dar chiar si asa pentru ei mama e ok pentru ca o stiu cel mai bine iar restul sunt mai putin ok pentru ca nu intotdeauna experienta cu ei este placuta. Iar astia mici pot fi deranjati si d ecele mai neinsemnate lucruri: mirosul persoanei, timbru vocal, felul cum arata, cum l-a luat in brate, cum ii vorbeste.. se spune ca pe copii nu-i poti pacali si cred ca este adevarat.
Eu acum sper ca albinutele si bondareii din grup sa fie f sociabili tocami pentru ca fac parte dintr-un stup.
Maria a invata sa inchida calculatorul d ela buton asa ca trimit repede mesajul pana nu raman fara.

Mergi la inceput