Am reusit...dupa lupte seculare, dar am reusit!!!
Raspunsuri - Pagina 6
justme25 spune:
Filofteia o sa iti spun un secret...primul meu copil de fapt a fost chiar sotul meu! Eu l-am adus in stadiul in care e acum, a crescut pe langa mine ca sa spun asa, iar el recunoaste asta..fara mine, cu educatia pe care e primit-o nu cred ca ar fi realizat mare lucru pana acum si asta nu o spun ca sa ma laud, ci asta e adevarul. De mica am stiut sa ma descurc pentru ca asa am fost invatati. Desi ai mei aveau ce ne da, ne-au invatat sa ne dorim sa obtinem totul singuri. Am refuzat ajutorul alor mei inca din ultimul an de liceu. De atunci sunt independenta de ei. Asadar, raspunsul meu este un MARE DA...POT SA MA DESCURC FARA EL IN CAZUL IN CARE NE PARASESTE PE MINE SI PE BEBE. Dar iarasi mai spun, ca sunt sigura ca va semana cu taica-su la un aspect: iubeste copiii desi ii e teama de ideea de a avea el unul.. Mi-a placut povestea voastra, insa consider ca daca se poate un bebe trebuie sa aiba pereche (sora sau frate, nu conteaza). Daca se respecta legile nescrise ale naturii, parintii mor, se duc, iar copiii raman singuri..Macar sa se aiba unul pe celalalt..
dicirstea spune:
Acum sa iti spun si un caz fericit. Am un prieten = amic, mare crai pana anul trecut, adica pana la aproape 39 ani. A tot refuzat sa se insoare cu prietena lui ( de 7 ani aceeasi, dupa ani de "trimestriale") din acea frica a barbatilor de legaminte "pe toata viata" si responsabilitati. De copii nici nu putea fi vorba, ptr ca el vroia sa se distreze zilnic, daca se poate, in fiecare we ei erau plecati, baruri , discoteci, munte, mare, un copil ii incurca socotelile. Prietena s-a hotarat sa ii faca o surpriza , aici fac o paranteza sa spun ca a incercat toate metodele cu frumosu' ptr casatorie si copil, si a mers pe premiza ca se va schimba cand va fi pus in fata faptului implinit.
A functionat! Chiar a fost de acord ca nu e bine sa trebuiasca sa ii explice copilului de ce mama are un nume si tatal altul asa ca in luna a 6 a (atat a durat munca de convingere
) s-au si casatorit.
Sa va spun ca e un tata foarte bun, putin cam aerian, dar calm si rabdator si cu toanele sotiei si cu mofturile fetitei. Iar acum duce el munca de lamurire cu gasca lui de prieteni "pustani intarziati" care la 40 ani n-au alta grija decat alta toala de firma si alta excursie la ski. Tot el ne explica noua ca nu e bine sa ne stresam sa ii asiguram totul bb-ului nostru inainte sa-l avem. Si ca 'sa punem mana" si sa-l facem mai repede "ca trec anii"![]()
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
justme25 spune:
Magh...aici ai vrut sa ma intepi sau cum?
Daca se poate ca acel bebe sa aiba 2 parinti, nu unul..de ce sa facem altfel? Problema e ca al meu sot nu e unul din acele specimene de barbati care au curaj in fata greutatilor vietii...el are nevoie aproape la orice de o mana prietenoasa pe umar care sa-l asigure ca face pasul care trebuie..intelegi?
justme25 spune:
Dicirstea...m-ai facut sa zambesc :) Uite exemplele astea ma fac mai optimista si ma fac sa cred ca va fi posibil ca si eu sa fiu un caz fericit..Sa dea domnul!!!
dicirstea spune:
Cum iti spuneam, "Tudorito neneeee". Sotul e primul meu copil, dar el si-a dorit copil foarte mult, el ma trimitea si la alti dr. dar cand aveam mai mare nevoieeeee pauza . Adica atunci cand insarcinata fiind aveam anumite nevoi ( nu pofte, ca n-am avut, ci emotionale), frici , el era absent sau coplesit. Iar cu bb....in prima luna sttea cu orele ( nu exagerez) doar sa se uite la el..si asa a ramas. Acum vine de la serv. , il pupa, zice "ce faci tati", si se infige in jocuri pe calc 
daca il las cu el si ncepe sa planga ma striga direct, nici macar nu incearca sa vada ce are sau sa il ia in brate macar. Daca se joaca cu el 15' sau ii da o masa cu bibe deja e obosit, "ca el vine de la serv".
MINUNEA MEA
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
justme25 spune:
Aoleu..barbatii astia au si ei o bucurie, jocurile pe calculator...e ca un microb pentru ei...La un moment dat, calculatorul incepuse sa ma inlocuiasca cu o rapiditate iesita din comun! Am tras semnalul de alarma ca nu se mai putea! Si l-am educat pe al meu sot inf elul urmator: cat timp tu te joci, eu fac unele chestii pentru mine, cand am terminat, apoi vii baiete si iti faci indatoririle de sot
Pe urma, i-am mutat calculatorul in alta camera decat in cea care dormim...ca el ca sa impace si capra si varza il mutase in camera unde dormim...Moartea pasiunii insemna asta, asa ca l-am aruncat cat colo in alta camera..A fost o strategie super, pentru ca se simte singurel dupa vreo 2 ore de jucat si vine la mine, in camera unde dormim! Sunt curioasa cum o fi cand vine bebe...al tau sot nu e gelos daca vede ca tu stai mai mult cu bebe? Sau chiar se bucura? ![]()
dicirstea spune:
Din pacate eu nu am atatea camere
si da, e cam bucuros! Ca un om matur ce ma aflu, am zis sa il las sa isi faca damblaua, ca e primul meu copil
si poate s-a simtit neglijat, dar cam exagereaza. Dupa ce am intrat un pic in el mi-a recunoscut ca are un pariu cu un alt frustrat de la el de la serv. oricum il asteapta un we numai el si bb, ca i-am spus ca sambata asta e a mea si numai a mea. Vedem sapt. viitoare ...
MINUNEA MEA
justme25 spune:
Hahaha :) Super..n-aveti atatea camere, no pb..sa stea cu calculatorul pe hol
Foarte bine faci ca iti iei un weekend doar pentru tine..Cu siguranta nu va fi iresponsabil, deci merita! In plus, le faci un bine amandurora: se cunosc si ei mai bine, se apropie mai tare unul de celalalt..deci e bine oricum
anya spune:
Claculatorul............
Eu am 2 copii si la un moment dat se "certau" care din ei e al lui mami. Eu intervin si zic: Bine, Calin e al lui mami, Matei e al lui mami, dar tati cu ce ramane? Si Matei (4 ani), dupa un moment de gandire, zice: Cu calculatorul!