Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (48)
Raspunsuri - Pagina 7
martutza spune:
Buna seara.
Multi 

pentru sarbatoriti, mergareti in picioare sau genunchi, dintzosi, cheliosi, pletosi, grasosi, slabosi...pentru mame si tati studiosi si mame muncitoare.
Eu am inceput munca serios si nuami am timp de stat cu victor decat dimineata pana la ora 15 cand il las in grija tatalui meu pana la 18 cand imi vine sotzu.Ajung seara franta de alergatura prin Bucuresti si apuc doar sa-l spal si sa-i dau sa suga.Stau langa el si ii veghez somnul.Cel putin asa il vad mai mult.
Munca mea e ff importanta pt mine dar si pt viitor asa ca ma sacrific si trimit o imbratisare si un
mamelor care au inceput munca.Eu in prima zi cand am stat departe de Victor 8 ore , intre intalnirile cu clienti ma uitam numai la pozele lui si sunam acasa sa vad ce face.
E greu dar asta e...trebuie.
Val am Medilaxul dar nu am timp sa ajung la voi.Poate ajuneg Mihai intr-o seara l amien la birou.Vorbim luni despre asta pentru ca maine plecam la Ploiesti si stam 2 zile.
Stefayia nu te mai scuza.am inteles.
.sora ta avea o fatza trista cand a iesit si m-am gandit cat de greu trebuie sa va fie.
Laina sotzul meu munceste si a mai luat si al 2 lea contract de colaborare si nu are timp "nici sa moara" dupa spusele lui.Poate reusim saptamana viitoare sa mergem la control.
Iunia bb2 sa faci tu, da?
Am vazut pozele si filmele cu bebeii si am lacrimat.Ma inscriu si eu la grupa femei sensibiloase dupa nastere.
Victor face 3-4 pasi tinut de maini si rade si chiuie de tie mai mare dragu.In pat se ridica in 10 sec de pe spate , in genunchi si apoi tust in picioare si urla pana vin la el.Arunca cu jucariile si asteapta sa i le dau.MA epuizeaza in cele 8 ore cat stam impreuna (se trezeste la 7 dimineata)si mai nou numai doarme decat de la 14- la 16 cel mult pana la 17..Nu mai vrea lapte praf de 10 zile si mananca la 3 dimi - si la 6.30 lapte de la tzitzi; la 10 fructe, la 14-15 legume cu carne sau ou, la 18.30 iaurt sau kefir cu biscuite sau branza cu para fiarta iar la 21.30 tot lapte de la tzitzi.
Acum ma ducsa-mi fac 2-3 friganele si apoi il bag la baie.Aici avem program de mancat ratuste, batut apa si ridicat in picioare la dus.
Va pup si nu uitati ca va iubim.O sa incerc sa mai citesc si ultimele 10 pagini necitite din capitolul trecut
.
Noapte buna si un weekend minunat.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
Crina_mio spune:
Buna seara mamici si bebici,
Multumesc fetelor pentru aprecierile la adresa bubulinei mele si a camerei ei (a noastra deocamdata, ca pe tati l-am lasat sa doarma singur si noi fetele dormim in aceeasi camera, dar in paturi diferite).
magdutah: felicitari pentru proaspatul doctor din familie.
Eu astazi is tare suparata. Intentionam sa ma duc la dr. de familie sa ne spuna ce si cum cu fierul si please asa ca am ajuns “din gresala” la o pediatra care a zis ca puiul meu are sechele de rahitism
. M-a speriat f. tare, desi acum inclin sa cred ca e duisa rau... sau fac asta doar ca sa ma mai linistesc. Pai a zis ca are fontanela aproape inchisa si in seara asta am palpate-o si eu (cu o teamaaaaaaaaaa) si e cat buricul degetului meu mare si parca tot atat era si acum 2 luni cand am fost cu ea la un pediatru care se spune ca e cel mai bun de la noi din oras si a zis ca e OK. Iar eu ramasesem cu ideea ca daca e suspiciune de rahitism fontanela se inchide mai greu, nu??? Si madam dr. ne-a zis sa marim doza de vigantol la 3 picaturi (pai eu citisem pe la voi ca la cela la care au gasit fontanela mica v-a micsorat doza de vigantol, nu???), sa-i dau calciu lactic (ca zice ea asta se asimileaza mai usor, 2 tablete pe zi) si magne B6 1 fiola pe zi, iar pe prospect spune ca nu sunt dozate pentru copii pana la un an sau greutate sub 10 kg si abia la copii de peste 1 an se da o fiola pe zi. Asa ca-s varza si pana luni cand am facut programare in Pitesti la un pediatru o sa mi se para o vesnicie. Oricum pana luni nu-i dau nimic din ce mi-a zis dr. asta, mai bine nu ajungeam la ea... sau poate e bine ca am ajuns ca daca e sa fie ceva sa putem remedia la timp.
Si mi-a mai zis ca are tibia (asa se numeste osul de jos, pana in genunchi, nu??) putin curbata, m-a intrebat daca cineva din familie are picioarele asa si nu are. Adevarul e ca si mie mi s-a parut putin, i-am arat si mamei, dar citisem ca pana incep sa mearga majoritatea copiilor au asa si se „indreapta” dupa ce incep sa mearga, dar ... cf. aceleaiasi dr. ... nu
Crina si Maya Georgia
sherbi spune:
crina, incearca sa te linistesti. pana luni sunt 2 zile si orice-ar fi nu o poti ajuta cu nimic pe maya daca esti foarte stresata. cred ca dr. la care ai fost s-a grabit sa dea un diagnostic, mai ales ca pana acum nu a fost vb de asa ceva. cel putin dr. tau nu te-a atentionat si ar fi facut-o sigur daca erau probleme.
este totusi bine sa ai si 2 pareri si luni pe a treia ca sa vezi cine a avut pana la urma dreptate.
si eu stiu ca doza de vigantol se micsoreaza cu cat fontanela este mai bine inchisa, de calciu lactic sa stii ca si eu am fost indrumatasa-i dau insa eu am ales siropul de calciu natural, iar legat de vit. b6 nu stiu ce sa-ti zic.
sa stii ca eu stiu de la tatal meu ca se mai dau si anumite medicamente care nu sunt pt. varsta lor neaparat, insa se umbla la dozaj.
pup-o pe maya cea dulce si linisteste-te ca totul va fi bine cu siguranta.
Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)
Crina_mio spune:
Multumesc Serbi,
adevarul e ca toata dupa amiaza am incercat sa stau cat mai linistita, ca sa nu ma simta puiutz, dar cu un oki plangeam iar cu altul radeam cand ma uitam la ea cat e de vesela si tot timpul zambitoare. nu stiu daca a simtit ceva, dar in seara asta dupa baita mi-a luat fata cu amandoua mainile ca sa ma pupaceasca. m-a tras si de par si m-a zgariat pe fata, dar asta tot in semn de dragoste, bineinteles.
il pupam si noi pe David. v-am vazut pozicile de la sinaia. Ai o scumpete de baiat.
Crina si Maya Georgia
stefaniya spune:
Am atasat pozele de la intalniri
Stefaniya,Mady,Martutza si piticii lor
Noapte buna!
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
elyanne spune:
Crina calmeaza-te... asta nu-i semn de rahitism... cand fontanele este inchisa... din contra. De unde le-or scoate fratilor???
Daca am timp caut despre asta... si iti dau linkurile.
si stai calma... asteapta sa-l vada dr. ei.
magdutah felicitari!!! 
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
gabi78 spune:
Buna seara tuturor!
Nu mai am timp de nimic...intru si eu pe forum..cind pot..
Chiar daca din nou o sa imi sariti in cap mai am o declaratie de facut: il declar pe David de Sherbi cel mai plimbat/plimbaret bondarel al stupului! Sa creasca mare! Sa fie sanatos! Frumos copil!
Am vazut si pinguinii!
imnunogrip mi-a dat si mie pediatra asta batrina la care ma duc cu piti al meu. Acum am citit prospectul si ..nu stiu ce sa zic. Contne alcool, nu se administreaza concomitent cu vaccinarile....cam naspa. Mie mi-a zis sa ii dau cite 10 pic/zi 30 de zile si apoi pauza 7 si reluam. Acolo scrie altceva.
Da cineva Imunogrip beblului? Vad ca am mai scris de chestia asta,dar eu nu imi amintesc, e bine ca tu ai citit Karra..
beiiii..dar voi ati citit..dar eu habar nu am cind am scris!?????
ana fii ingaduitoare cu mami si papa tot...nu e asa rau cum ti se pare si mami a mincat tot chestii d-astea ca sa se faca mare.
loradin curaj! Nimeni nu s-a nascut invatat! Chiar daca nu ti-a iesit din prima trebuie sa ai rabdare. Sau urmeaza sfatul Dianei_jors ![]()
amma23 pune un link la patch-urile alea..ca si io tot uituca sunt..
carla_lia...rabdare si ..tutun! Eu nu sunt cu tutunu' dar simt nevoia cind tipa de nu ii intru in voie nici cum. Nu te pot sfatui decit sa stai linga ea, sa te joci cu ea, sa nu o lasi singura...Cred ca nu le place sa fie singuri si sincer nici noua oameni mari nu ne place.
Frateee...dar ce retete de ciulama! Pai eu daca pun x piepturi de pui si y copane si nu stiu cite ciuperci imi iese ciulama pt tot blocul! Eu fac strict cit mincam o data!
ciulama intr-un strop de ulei incins prajesc o lingura cu virf de faina citeva secunde. Apoi adaug treptat zeama in care au fiert ciupercile sau zeama de carne de pasare. Amestec intotdeuna cu telul ca altfel nu scap de cocoloase. Pun zeama pina ind mi se pare ca e suficent pt o masa de 2 persoane si apoi pun ciupercile sau carne de pui. Mai las putin pe foc si gat. La farfurie si apoi la ghiozdan.
magdutah felicitari sotului. Este rezultatul unei munci de durata si cit de placut se finalizeaza...petrecere frumoasa!
diana_jors spor la genuchieri, la ce o fi facind el acolo!? 
crina_mio si eu zic ca trebuie sa mergi la inca un medic si subscriu celor spuse de sherbi; cel putin in privinta medicamentelor eu i-am dat lui Tudor chestii care nu erau pt bebelusi dar mereu la doze muuult mai mici decit cele trecute in prospecte. 
acum vad si pozele puse de stefanya si mai scriu 2 vorbe, dar intii sa trimit pomelnicul asta
Gabi mama lui Tudor (1.03.07)
roxanici spune:
super tare
am incercat sa scriu de mai multe ori azi da nu mi-a iesit....
Crina relax, mai cere o parere si apoi intra in panica. si de o fi urme de rahitism se rezolva si alea.
roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)
elyanne spune:
Crina uite aici:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=846
Unul din semne:
Mentinerea deschisa a fontanelelor dupa 18 luni sau, uneori, craniostenoza; aparitia întârziata a primilor incisivi (dupa 10 luni)
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
Crina_mio spune:
quote:
Originally posted by elyanne
Crina uite aici:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=846
Unul din semne:
Mentinerea deschisa a fontanelelor dupa 18 luni sau, uneori, craniostenoza; aparitia întârziata a primilor incisivi (dupa 10 luni)Eliana cuwww.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
Pai aici citisem si eu de am zis ca dr. asta-i dusa. pai daca-i fontanela aproape inchisa inseamna ca am avut si calciu si vitamina d ca sa-l fixeze si atunci de uinde rahitism si de ce sa maresc doza de vigantol???
... si acuma, nu avem noi inca nici un dintisor, dar avem doar 6 luni nu 10.Acu s-o face si luni dupa amiaza, ca atunci am putut sa fac programare si om vedea ce o zice si alt dr.
sotul meu vrea sa mergem la bucuresti, dar totusi, am zis sa vedem intai in pitesti si daca nu suntem multumiti om veni si la bucuresti.
Crina si Maya Georgia