Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (99)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

dorsilia, dandusa, trebuie sa va contrazic mult-respectatul nenea capraru zice ca la 10 luni necesarul de carne e de 60-70 g /zi ... pediatra ne-a zis acelasi lucru ... nu prea vad cum as putea sa i le dau intr-o masa, de aici intrebarea mea

Dia de Oana 29.11.06

Impotriva bannarii aelitei

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

ati incercat Milupa-cartofi cu lapte si legume ? eu sunt tare curioasa. azi le-am luat dar maine le probez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

quote:
Originally posted by dianocica

sa va zic de ce mi iubesc eu sexosul asa mult? azi dupa ce am citit forumul, am ramas cu o stare naspa..nu stiu..parca mi au cazut greu toate mesajele ...ati vazut voi...si el ce mi zice...? mami, te rugam sa nu mai aduci problemele de la serviciu in casa ! sa nu l iubesti?

merita iubit...,va potriviti de minune

Faceti ceva...orice/oricit
Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Dia1609

dorsilia, dandusa, trebuie sa va contrazic mult-respectatul nenea capraru zice ca la 10 luni necesarul de carne e de 60-70 g /zi ... pediatra ne-a zis acelasi lucru ... nu prea vad cum as putea sa i le dau intr-o masa, de aici intrebarea mea

Dia de Oana 29.11.06

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

aaa,ok,deci Capraru sta in spatele complotului...,atunci ma retrag...
eu...,il respect si atit!
sfaturile lui mi se par deplasate...,multe dintre ele...,asa ca pina la urma ,fiecare face cum crede/stie/vrea

Ionut/Teo/www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia /www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by Dia1609
nenea capraru zice ca la 10 luni necesarul de carne e de 60-70 g /zi ... pediatra ne-a zis acelasi lucru ... nu prea vad cum as putea sa i le dau intr-o masa, de aici intrebarea mea

Si a noastra pediatra la fel . Portia noastra zilnica e undeva pe la 50-60 g. [edit: in afara de 1-2zile/sapt cand servim borcanel, atunci is maxim 20 g] Le papa la pranz. Mai ales de cand am inceput sa-i adaug smantana in legume.. lipaie cu placere crescuta.

avantaje carne:
- fierul continut in carne (3-5 mg la 100g) se aboarbe cel mai usor, cca 20-22%, procent ce poate fi marit prin asociatia cu vit C (piuree de cartofi, salata de rosii, suc de portocale, salata verde, etc.)
- fierul animal creste de cca 4 ori absorbtia fierului vegetal (de ex combinatia paste+carne vaca)
- proteinele din carne, de cea mai buna calitate, furnizeaza aminoacizi esentiali, care nu pot fi sintetizati de organism si care tb luati din alimentatie
- pe langa Fe carnea contine si f multe minerale, f importante pt dezvoltarea armonioasa a copilului: fosfor, zinc, magneziu, seleniu. Iar pestele este alimentul cel mai bogat in iod.
- si vitamine, mai ales din grupa B-urilor si cu precadere B12.

din suplimentul revistei Mami, scos sub consilierea medicului pediatru si nutritionist, consultant stiintific la IOMC - Gina Palicari

..si tinand cont ca in Romania 50% din bb sufera de anemie provocata de carenta de fier din alimentatie.. prefer sa-l "indop" cu carne decat cu picaturi. Valabil pt toate suplimentele si chimicalele de pe piata. Mancarea-i sfanta; suplimentele cahh. Doar la musai nevoie.

Numaispun ca un regim asemanator mi l-a pus pe picioare pe Matei.. ca mult am mai tras cu el.

Normal, numai parerea mea.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Sofia

Pascal

La multi ani harbujei, sa cresteti mari si sanatosi si sa fiti mandri de mamica voastra frumoasa si curajoasa, care acum 1 an v-a adus pe lume si care de atunci va creste si va ingrijeste cu mult drag, impreuna cu taticul.

quote:
Originally posted by dianocica

bai nene, eu nu inteleg nimic. sunt toata depasita de situatie.

Te inteleg perfect, nici eu n-am dormit bine azi noapte...
Pai cu ce spor sa mai vii la servici?

Mirona, am ghicit-o pe Yagmur, nu? Vreau premiu!

Luly...?!...?!..?!...?!...?!... etc...
Cu ce m-ai gasit vinovata de m-ai judecat si condamnat intr-o singura propozitie?

Sper sa revin mai pe seara cu forte proaspete, neaparat vreau sa ma uit la toate pozele.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Mai fetelor, m-ati convins cu d-na Suzi aia. Oricum cred ca nu as fi avut nici o sansa sa-l despart de ea ca tare se mai iubesc.
Dia, Rares a fost un mare mancacios dintotdeauna. Nu-i de mirare ca acum a ajuns la 340ml fiindca la el niciodata nu se aplicau cantitatile standard, intotdeauna a mancat mai mult. Cu diversificarea, e adevarat ca inca nu i-am introdus o groaza de chestii, da' asta fiindca asa a zis doctorul...oricum tre sa mai mergem la control cu el si vedem atunci.
Bambo, 'Clona' s-a filmat in orasul Fes, am fost pe acolo, e un oras in care timpul parca a incremenit. Stii ce mi-a placut la nebunie? Acolo, pe stradutele alea inguste se circula cu magarul sau perpedes. Existau semne de interzis 'magarul' uite aici
Saryta vazut pozicile voastre, ce familie mare si frumoasa sunteti!
Leyla, Kaan s-a facut baiat mare. Da' ce bine arata bunica?!
Diana, haide nu te supara pe noi! Suntem mame si piticii din creieri tropaie rau. De aia ne avem una pe alta, ne mai scuturam reciproc cand o luam pe aratura. sa treaca supararea.
Fetelor, azi in parc am vazut veverite, multe. Erau de mult pe copaci agatate sticle cu apa pentru ele, dar nu am vazut nici una pana acum . Azi erau o groaza...Rares era super incantat. Cum ziceati ca face veverita?

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

bambooooo nuuu. nu nu nu. nu te supara. spune ce ai de spus. de aia suntem aici, nu? sa spuna fiecare ce are pe suflet. pai eu vin si va balacaresc pe toate si tu ...mai bine taci? haide...nu vreau sa ne suparam. asta e..cateodata mi se pare ca s a intoras totata lumea cu fundul in sus si eu nu mai inteleg nimic. dar vin si va spun, nu ma duc acasa sa plang in batista. deci vino si spune ne ce ai pe suflet, chiar daca cineva (mama lor astea care incep cu d ) vine si zice ceva contra. uite o daca te am suparat. impacare?

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Astazi nu am stat la comp si de asta am fost asa telegrafica,pt ca ma simt datoare sa si raspund... vad ca sunt niste controverse pe aici..

pana atunci:

1. Stie cineva de ce la dropshots nu am sonor?(Mirona?)

2.Pot amesteca Milumil 2 cu Milumil 3?

3. Daca ieri am mai crescut un pic,am devenit brusc umblatori in 2 picioruse,se ridica singur in picioare,imi arata catelul si calul pe carte,se suie pe canapea... deci kiar sunt uimita de progresele lui in doar 2 zile...

minunea mea

Mergi la inceput

imi stau pe creier doi pitici...,mai demult...si ba n-am avut timp sa-i cobor...,ba am uitat...,deci...

"despre dragoste si nu numai"...,de dana...

in noaptea de 31 Oct 2006,a avut loc baia cu spuma de care va spuneam...,a avut loc si masajul pe spate...,au avut loc mai multe,spre surpinderea noastra...
apoi ,evident ca ne-am culcat...,ca pe la 3 noaptea sa ma trezesc cu vezica plina...,ma ridic...,fug la baie...si cind colo...,singe si muuulta apa...,stau pe wc...,ma apuca toate tremuricile...,zic,poate s-o opri...,poate nu...,aud un poccc,in wc...,dopul...,se eliminase...,atunci ma sterg...,vad singe...,insist...,poate,poate se duce...,nimic...,curgea,picura...,era clar ca de oprit nu se va mai opri...,asa ca iau masuri...,pun tampon pe chilot...si fug la iubita in dormitor...,il trezesc cu gija...,tremurind binenteles...,"iubita,mi s-a rupt apa...",n-am sa uit niciodata acea privire...,din pozitia orizontala direct in pozitia sezut...,ochii maaaaari la mine..."esti sigura???"...,eeee,de aici incepe un scurt metraj...tare haios...,daca ne vedeati pe amindoi...,cum ne invirteam care cum apuca...,unul in spatele celuilat...fara nici un rost/sens...,eu la baie...,el dupa mine,eu in dormitor...,el dupa mine...,nu facea nimic...,doar se tinea dupa mine...,eu "sun la salvare"...,el "suna!"...,au venit aia in 5 min...,am luat bagajul pregatit...si am plecat...,eu in salvare,Claudiu in masina personala...,eu fara dureri/dilatatie...el sigur ca nasc in salvare...
pe cit am fost eu de curajoasa ,pina in acel moment...,pe atit de tare m-am pierdut in momentul in care am realizat ca urmeaza sa nasc...
apoi control camera de garda...,asteptat...aproape 12 ore si nascut bubulina noastra draga...

ca o completare la ce vorbeati voi despre epidurala...,ca,daca nu prinde nu-i dau banii,ca fac,ca dreg...
banii i-am dat inainte...
eu habar nu aveam ca o data epidurala pusa ,dureri nema...si cica nu mai simti picioarele...,aiureaaaa,eu m-am urcat singura pe masa sa nasc...,adica am mers in picioare...,deci le simteam...,doar cind m-au dat jos ,m-au luat pe sus...
a doua oara...,voi naste fara epidurala...,clarrr...,stiu ce ma asteapta...,DAR bai cu spuma nu voi mai face din saptamina 40 fix,fix,fix...,am senzatia ca din aceasta cauza mi s-a rupt apa...si spun asta pt ca eu nu am avut dilatatie din acel moment inca vreo 9-10 ore...,deci...,alt vinovat eu nu gasesc...

Mergi la inceput