Alaptatul - Help Line (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Fetelor se poate ca un bebe de nici 4 saptamani sa aiba preferinte pentru unul dintre sani? De exemplu eu am observat ca sanul stang mi-l refuza insa dreptul il accepta mai usor.Ca sa-i dau sa mamance si din stangul trebuie sa astept atunci cand este semi-adormita

Cristina + GIULIA 21.09.2007
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

quote:
Originally posted by cristina85ss

Fetelor se poate ca un bebe de nici 4 saptamani sa aiba preferinte pentru unul dintre sani? De exemplu eu am observat ca sanul stang mi-l refuza insa dreptul il accepta mai usor.Ca sa-i dau sa mamance si din stangul trebuie sa astept atunci cand este semi-adormita

Cristina + GIULIA 21.09.2007
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss





poate pozitia de la supt nu ii este comoda.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxicucu spune:

Astazi am facut ecografia la san, dr. s-a speriat de ce a gasit acolo. Cica este foarte bogat vascularizata zona mamelonului si de aceea trage bebe laptic cu sange. Nu stia ce sa-mi spuna si m-a trimis inapoi la ginecolog care mi-a dat pastilute de intrerupere a lactatiei. Mi-a spus ca nu exista sanse sa se vindece decat daca opresc alaptatul...Sunt foarte dezamagita...acum ma lup cu bebe sa accepte biberonul si formula.
Daca imi puteti indica un subiect despre acest lucru, cum sa-l faci pe bebe sa accepte biberonul mai usor va rog sa-mi dati si mie link-ul. Decamdata voi citi la subiectul cu intarcarea sa vad la ce sa ma astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxicucu spune:

Vad ca subiectul despre cum se opreste lactatia este inchis, asa ca pun intrebarea aici:
De exemlu, am vazut ca parerile sunt impartite, ma leg sau nu strans cu un cearsaf sau ceva? Pastilutele pe care mi le-a prescris dr. se numesc Dostinex si iau doar 2 pastilute (jumatate la 12 ore), deci in doua zile ar trebui sa se opreasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Roxicucu,

Ce veste grea!
Ai luat deja "pastilutele"?
Te-ai gandit la varianta de a alapta doar dintr-un san? Se poate perfect.
Poate inainte de a lua decizia pe care ti-a indicat-o medicul ar fi bine sa vorbesti cu bebe, sa-i spui ce faci, sa-i explici DE CE incerci sai dai biberon. Sa-i spui cum te simti.

da-ti timp tie si lui bebe, mediteaza la situatie: si scrie.
numai bine

Uf, a trebuit sa termin brusc caci mi s-a semi-trezit bebe.
Nu stiu ce sa zic, mi se pare asa ciudata situatia: cum a fost posibil sa alaptezi atata vreme primul copil iar acum dintr-o data e hipervasculata zona?? daca nu e prea tarziu ( daca nu ai luat inca pastila aia atat de radicala) pot incerca sa pun problema la o lista de specialisti, poate cineva are vreo referinta.

incearca sa te linistesti, cred ca nu e o zi prea calma pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

eu am citit Pe La Leche League ca sangereaza sanii mai mult de 2 sapt e cazul sa faca dr investigatii.
mai stiu ca si=angele din lapte ,daca mama are sanii iritati nu face rau bebelui.
nu stiu ce sa zic, sa cerem ajutor. Sheannamp, tu ce crezi, ai citit pe undeva despre asta?
please mai asteapta pana maine macar, poate gasim ceva.

ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica


POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxicucu spune:

Va rog sa ma credeti ca nu e rea vointa, mi-as fi dorit sa alaptez macar 1 an si 3 luni cat l-am alaptat pe cel mare dar nu este posibil... Eu cred ca este adevarat ca poti alapta cu sanii sangeranzi 2 saptamani, dar la mine este cu totul alta problema. Nu am nici o rana la exteriorul sanului, ca daca ar fi fost asa ar fi curs foarte putin sange, la mine totul este in interior, o multime de vase in jurul sfarcului, e suficient sa sparga bebe una cand suge....V-am spus, cantitatea de sange pe care o sugea era extrem de mare, scaunul era negru, negru de la sangele digerat, iar cand se intampla sa regurgiteze putin, regurgita maro. Ori mie peronal (ca sa nu mai spun ca asta este si opinia medicilor la care am mers), nu este normal ca bebe sa inghita asa de mult sange pentru ca i-ar putea face rau.
Sanul drept, care este mai afectat era preferatul lui, de asta problema este mai grava la el, daca as fi continuat sa alaptez numai din stangul in scurt timp s-ar fi intamplat acelasi lucru si acolo. Dr. mi-a spus ca nu poate opri lactatia pe un singur san. Uite, va scriu ce mi-a scris dr. pe ecografie: "san drept cu lactatie, cu aspect normal ecografic, dar se vizualizeza in jurul mamelonului, precum o coroana o vascularizatie foarte accentuata (formatiuni transonice, omogene care prezinta semnal Doppler)" - nu ma pricep prea bine dar daca prezinta semnal Doppler, inseamna ca pompeaza sangele in ele, sau ma rog, circula, nu?
"san stang, cu lactatie, cu aspect normal ecografic; la acest nivel se vizualizeaza doar cateva mici vase care aparent nu au semnal doppler, numai supramamelonar extern si pe linie mamelonara, in rest nu se evidentiaza alte vase" Fiind interna toata problema, nu exista metoda de remediere decat intreruperea alaptatului, prin relaxarea sanului, se vor retrage si vasele respective. Oricum voi mai face o ecografie dupa ce se retrage laptele.
Acum ca am explicat amanuntit problema asta, sa trecem la urmatoarea...de aseara nu am mai alaptat si nu am mai scos nici cu pompa, am stat stransa cat am putut de tare, mi-am pus comprese reci, sanul stang este moale, sanul drept este pietroi. Ce sa fac? Sa incerc sa mai scot tin el niste lapte sau se va retrage in timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

imi pare tare rau.trebuie sa te mulgi un pic sa nu faci mastita. nu mult cat se se detensioneze sanul. si masaj usor des sub dush si uscat cu crema galbenele. pune comprese cu frunze de varza batute cu batatatorul de carne(sa sa ieasa zeama de varza), scad lactatia.
multa sanatate.

ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica


POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siara spune:

[b]Cristinass,primul copil,Raul(4ani)n-amanifestat nici o preferinta si el se satura dintr-un san dar Casian(pe 29 face 3 luni)manca din ambii si a facut preferinta pt stangul la inceput apoi si-a schimbat-o pt dr.,la mine e diferenta intre sfarcuri(stg e mai mare).La inceput si eu ii dadeam cand era aproape satul apoi la inceput cand era mai flamand(ma cam razboiam cu el)dar nu sugea mult din el,scoteam apoi cu pompa si il dadeam din bib dar se poate da cu lingurita sau o seringa daca alaptezi sxclusiv pana se obisnuieste si cu sanul discriminat,cred ca e doar o chestiune de timp ,numai sa tot insisti.Roxicucu,imi pare rau pt tine cred ca e frustrant,va fi greu sa-l deprinzi cu gustul dupa atata timp,incearca si tetine diferite(in ce priv.gaurica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumpi spune:

Buna fetelor,
Am si eu o problema cu pitica de 3 luni si jumatate. O alaptez exclusiv si s-a dezvoltat foarte bine pana acum (7 kg la 3 luni, nascuta cu 3.800)si mi-as dori macar pana la 6 luni sacontinusm asa. Insa de vreo 2 saptamani si-a redus foarte mult durata unei mese. Adica mananca cam 2-3 minute maxim si doar dintr-un singur san, dupa care nu mai vrea sub nici o forma. Nu ca as sta sa cronometrez dar ma intreb in timpul asta cat apuca oare sa traga.Clar nu goleste sanul si nu se satura pt ca de dormit doarme cam tot asa, maxim 40 min, dupa care se trezeste urland si o luam de la capat.

Noaptea e singura data cand trage foarte bine, adormita fiind. Ea nu se mai trezeste noaptea de vreo 2 saptamani, dar am vazut ca prin somn mananca foarte bine si goleste sanul, asa ca ii mai dau si astfel. Din pacate numai din unul mananca si noaptea, fiindca adoarme bustean si orice incercare de o pune si la celalt san e in zadar.

Cantitatea de lapte mi se pare ca a scazut; mai scot cu pompa, dar nu pot chiar dupa fiecare asa-zisa masa sa o fac.

Schimbarea asta cred a coincis cu momentul in care si-a descoperit degetele si de atunci numai cu ele in gura sta. Se pare ca-i plac mai mult decat sanul. Cand vrea sa doarma isi baga degetul mare in gura si adoarme. Suzeta nu a vrut sub nici o forma.

Voi v-ati confruntat cu asa ceva? Eu nu prea ma impac cu "programul" asta de masa al ei si cel mai tare mi-e frica ca vom ramane fara lapte.

Mergi la inceput