vrea sa fie "cel rau"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Dar din ce citesc aici, imi dau seama ca e/va fi considerat "ciudat" pentru ca nu merge pe acelasi traseu cu majoritatea. Nu se uita la Ben 10 si probabil ca nu participa la discutiile despre acesta.
quote:

Asta nu ar fi un impediment daca ai reusi sa-l dai la scoala intr-o clasa in care sunt mai multi baieti cu preocuparile lui. Problema este ca in Romania noi parintii suntem in aer cand este vorba sa selectam o scoala sau o invatatoare dupa anumite criterii. Ceea ce pe mine ma dispera foarte tare.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am facut lista pt Mos,sa aiba timp acesta sa se familiarizeze cu ciudateniile care le cerem(mosul cu care vb la telefon anual nu are copii si nu vb limba noastra cartooneasca)L-a bagat sotul in sedinta sa-l formeze si sa nu faca atac de apoplexie cand va primi cereri gen:biciul terorii,balon,stapanul mortii,trox,generalul furiei,dragonul bolsag sau capitanul intunericului...plus ca i-a explicat cum arata optimus si cum se transforma in camion si scoate lasere din burta.........Acum,spuneti-mi parerea:sa-i cumpar hidoseniile astea?Nu-si putea dori si el o masinuta cu telecomanda,o bicicleta,ceva pamantean????Daca-i ignor dorinta il dezamagesc(asteapte acest moment aproape un an,in rest nu le cere ca sunt scumpe)insa Mosul nu apeleaza, crede el ,la cardul mamei.Degeaba ii cumpar carti si puzzle-uri cand toti prietenii lui primesc transformeri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Vio, . De ce nu incerci ceva gen recompense: "te las sa te uiti la uratii aia, daca termini lectiile pana la ora de... Daca tu termini mai repede, iti ramane mai mult timp pentru desene." sau "daca iei note bune, in weekend mergem la cinema sa vedem un film de desene animate" sau...ce stii tu ca-i place . Incearca sa negociezi cu ce-i place lui.
edit: chiar si cu o vizita la McD il poti tenta, din cand in cand, ca doar e pentru o cauza nobila.

quote:
Originally posted by ni-na

Am facut lista pt Mos,sa aiba timp acesta sa se familiarizeze cu ciudateniile care le cerem(mosul cu care vb la telefon anual nu are copii si nu vb limba noastra cartooneasca)L-a bagat sotul in sedinta sa-l formeze si sa nu faca atac de apoplexie cand va primi cereri gen:biciul terorii,dragonul bolsag sau capitanul intunericului...plus ca i-a explicat cum arata optimus si cum se transforma in camion si scoate lasere din burta.........Acum,spuneti-mi parerea:sa-i cumpar hidoseniile astea?Nu-si putea dori si el o masinuta cu telecomanda,o bicicleta,ceva pamantean????Daca-i ignor dorinta il dezamagesc(asteapte acest moment aproape un an,in rest nu le cere ca sunt scumpe)insa Mosul nu apeleaza, crede el ,la cardul mamei.Degeaba ii cumpar carti si puzzle-uri cand toti prietenii lui primesc transformeri.

Nina, . Bravo sotului tau ca face instuctajul Mosului!!! Acum, eu, daca as fi in locul tau, i-as lua. Si mi-am adus aminte de un coleg. Eram in delegatie in afara tarii si, la intoarcere, am intrat prin magazine. Eu cautam pentru fi-miu ceva (care inca se mai uita la Minimax), el pentru nepota-su (ceva mai marisor decat fi-miu). Fi-miu facuse o pasiune si pentru Razboiul Stelelelor, asa ca am gasit navete si alte chestii, am scapat repede. In schimb am ramas socata de ce uratenii a putut lua colegul nepotelului lui. L-am luat la intrebari: "mey, de ce ii iei copilului oribilitatile astea?" si mi-a raspuns ca de cate ori ii lua jucarii frumoase, copilul nu era prea incantat, se juca putin cu ele si gata, le arunca intr-un colt. Asa ca l-a intrebat ce vrea si a ramas si el socat, dar ii duce urati din aia. Asa ca el cauta numai urati, cu cat mai urati, cu atat mai bine! Iar copilul e foarte fericit si incantat! . Atunci am fost foarte surprinsa, dar acum rad cand imi aduc aminte.

quote:
Originally posted by zizica

Nu, eu nu-l oblig sa se uite la desene, eu ma bucur ca nu-i plac. Nu-i place nici fotbalul, nici sa se uite nici sa joace. Nu-i place violenta. Ii place sa se uite la filme pentru copii, are simtul umorului si cel mai mult ii place sa citeasca. E mai clasic sa zicem.
Dar din ce citesc aici, imi dau seama ca e/va fi considerat "ciudat" pentru ca nu merge pe acelasi traseu cu majoritatea. Nu se uita la Ben 10 si probabil ca nu participa la discutiile despre acesta.

Zizica, cati ani are baietelul tau? Nici baietelul meu nu se omora dupa desene si nici dupa fotbal. Dar a crescut, lucrurile s-au mai schimbat. Acum e innebunit dupa fotbal (si nu, sotul nu e microbist). Nu cred ca va fi considerat ciudat, dar daca el va fi curios in urma discutiilor auzite, va dori sa se uite, altfel va suferi. Si daca mai multi copii au procupari comune, nu trebuie sa-ti faci griji, referitoare la ...turma. Principalul e ca al tau copil sa faca ce ii place lui si nu altora (cu limitele de rigoare, evident). Uite, la un moment dat copilul meu mi-a servit o replica ce m-a lasat masca. Avea cam 8 ani si se facuse o mica gasca. Cei din gasca se jucau impreuna si faceau tampenii impreuna (la indemnul unuia dintre ei). Ei, si dupe ce imi spune el ce s-a intamplat o data, imi tranteste, la sfarsit:"X face asa, iar restul il asculta, sunt ca oile, daca una se arunca in prapastie, si celelalte fac la fel, se duc dupa ea". De ce ti-am zis asta? Pentru ca noi ar trebui sa le dam copiilor mai mult credit, sa avem mai multa incredere in discernamantul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizica spune:

quote:
Originally posted by cl
Zizica, cati ani are baietelul tau? Nici baietelul meu nu se omora dupa desene si nici dupa fotbal. Dar a crescut, lucrurile s-au mai schimbat. Acum e innebunit dupa fotbal (si nu, sotul nu e microbist). Nu cred ca va fi considerat ciudat, dar daca el va fi curios in urma discutiilor auzite, va dori sa se uite, altfel va suferi. Si daca mai multi copii au procupari comune, nu trebuie sa-ti faci griji, referitoare la ...turma. Principalul e ca al tau copil sa faca ce ii place lui si nu altora (cu limitele de rigoare, evident). Uite, la un moment dat copilul meu mi-a servit o replica ce m-a lasat masca. Avea cam 8 ani si se facuse o mica gasca. Cei din gasca se jucau impreuna si faceau tampenii impreuna (la indemnul unuia dintre ei). Ei, si dupe ce imi spune el ce s-a intamplat o data, imi tranteste, la sfarsit:"X face asa, iar restul il asculta, sunt ca oile, daca una se arunca in prapastie, si celelalte fac la fel, se duc dupa ea". De ce ti-am zis asta? Pentru ca noi ar trebui sa le dam copiilor mai mult credit, sa avem mai multa incredere in discernamantul lor.

Buna Cl,

Copilul meu are 8 ani si-un pic, e in clasa a II-a. Nu i-am interzis niciodata sa se uite la Tv. Printre alte activitati, are si dreptul sa se relaxeze si sa se uite la desene. Cind era mic prefera Minimax, niciodata Cartoon sau Jetix. Singur si-a dat seama ca personajele sunt urite si nu l-au atras deloc. Acum prefera sa se uite la Animal Planet, Discovery, National Geographic. Daca nu sunt emisiuni interesante pentru el, isi pune un DVD.
La scoala, are 3 prieteni cu care se joaca. In parc, are alti 3 prieteni. Daca toti baietii din clasa (printre care se afla si prietenii lui) decid intr-o pauza sa joace fotbal, el nu li se alatura, sta deoparte. Nu stiu daca sufera sau nu, stiu doar ca nu vrea, nu-i place, prefera sa stea singur. Se va simti marginalizat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Multi inainte, Zizica, si sa fie sanatos!
Si nu, nu se va simti marginalizat, pentru ca el a decis sa stea deoparte si se implice numai in ce doreste. Daca ceilalti l-ar fi respins, in timp ce el ar fi dorit sa se joace/discute cu ei, da, atunci ar fi fost marginalizat. Atata timp cat face ce-si doreste si se simte bine, e in regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

el ti-a dat raspunsul....e doar un joc.adik o experienta, o fantasma a lui se poate exprima fara sa fie pedepsita, cred ca vrea sa experimenteze.
asa ca
1. nu-l descuraja sa se exprime(vezi ce e in stare sa faca atunci cand i se permite sa fie rau si de unde isi alimenteaza si cu ce teme isi alimenteaza rolurile- in felul asta poti tria emisiunile TV la care are acces).

2.nu insista sa aleaga rolul bun, pt ca el stie ca nu-ti place si va face numai pe dos, asa....ca sa te oftici si tu putin, ca doar tu esti mare si le stii, le faci pe toate, iar el e cel mic si...na! acum poate si el sa te domine cumva, sau macar sa te necajeasca.

3.dupa ce v-ati jucat, trage concluzii impreuna cu el, valorizeaza personajul pozitiv in asa fel incat sa inceapa sa-si doreasca sa fie el cel BUN.(personajul rau loveste, spre ex sau distruge o jucarie....zi-i ca doare, intreaba-l dak lui i-ar placea sa fie lovit, sa fie aruncat(simuleaza usor asta).intreaba-l apoi cum s-ar simti el dak cineva i-ar face ceva rau, dak altul ar fi CEL RAU)

Mergi la inceput

quote:

Daca toti baietii din clasa (printre care se afla si prietenii lui) decid intr-o pauza sa joace fotbal, el nu li se alatura, sta deoparte. Nu stiu daca sufera sau nu, stiu doar ca nu vrea, nu-i place, prefera sa stea singur. Se va simti marginalizat?
quote:

Dar daca adevaratul motiv pentru care nu joaca este ca nu stie si se teme ca nu se va descurca? Pentru ca daca sta pe margine pentru ca nu-i place fotbalul e una, dar daca sta pe margine pentru ca nu stie sa joace fotbal e alta.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizica spune:

quote:
Originally posted by simali

quote:

Daca toti baietii din clasa (printre care se afla si prietenii lui) decid intr-o pauza sa joace fotbal, el nu li se alatura, sta deoparte. Nu stiu daca sufera sau nu, stiu doar ca nu vrea, nu-i place, prefera sa stea singur. Se va simti marginalizat?
quote:

Dar daca adevaratul motiv pentru care nu joaca este ca nu stie si se teme ca nu se va descurca? Pentru ca daca sta pe margine pentru ca nu-i place fotbalul e una, dar daca sta pe margine pentru ca nu stie sa joace fotbal e alta.

alice

Simali, am impresia ca-ti place sa faci din tintar armasar.
Eu daca-ti spun ca-mi place ciocolata alba, ei bine o maninc pentru ca-mi place gustul si nu am motive ascunse pentru a o minca. Poate de fapt imi place ciocolata neagra dar nu-mi dau eu seama. (asta ar fi interpretarea ta, nu?) Daca-ti spun ca baiatului meu nu-i place fotbalul, nu-i place si gata. Chiar n-ai cunoscut pe nimeni (de sex masculin) care sa nu se uite (joace) la fotbal? O fi si mare inginerie sa dai cu piciorul in minge, or fi toti Hagi in curtea scolii si el singurul care nu se pricepe.

Am citit si alte subiecte de-ale tale, inclusiv cel mai recent cu scoala. Eu inteleg ca ai avut probleme in copilarie dar nu-ti chinui copilul inventindu-i lui probleme. El e el, diferit de tine. Nu e copia ta care retraieste copilaria ta. Eu zic sa-i acorzi incredere si sa nu faci aceeasi greseala ca parintii tai. Si nu mai despica firul in paispe. Ca daca el zice "alb" si tu vezi "negru", tu trebuie sa-i sucesti cuvintele pina cind incepi sa te convingi singura ca in realitate el de fapt a vrut sa spuna "negru" doar ca sa-ti dea tie de facut un rebus in plus.

Ai un copil frumos, destept, sanatos. Chiar nu te poti bucura de el? Trebuie sa-i gasesti mereu nod in papura?

Cum te-ai fi simtit in copilarie stiind ca mama ta isi intreaba colegele ce sa faca cu copilul ei "bleg" (exprimarea ta, fara intentia de a te jigni), disecindu-ti fiecare vorba si fiecare gest in fata adultilor? Cum s-ar simti copilul tau aflind ce faci tu cu el? Incearca sa te pui si in pielea lui.

Mergi la inceput

zizica
In primul rand nu inteleg de ce te-i enervat numai pentru ca ti-am aratat problema din alt unghi. Nu am facut nici un fel de afirmatie despre copilul tau. Tu ai pus o intrebare.

Stiu ca pentru unii pare exagerat sa acorzi atat de multa importanta tuturor amanuntelor legate de un simplu copil, sufletul prietenilor, soarta planetei, educatiei in Romania, etc. La ce bun atat de multa indarjire? Mai bine lasam copiii in pace sa traiasca cum o fii si nu ne mai implicam in nici un fel de programe pentru schimbarea lumii in care traim.

Mai bine nu mai cautam sa intelegem pentru ca ceea ce aflam ne poate deranja sau ne poate cere sa luam unele masuri. Si de ce sa ne obosim? Totul este perfect asa cum este. Altii sunt insa de vina pentru toate problemele noastre trecute si viitoare. Noi? NU trebuie sa ne facem griji pentru nimic. Dormiti, statul vegheaza!

Iar cine-si face griji, cauta solutii sau isi pune probleme... e sarit de pe fix...sau cel putin exagerat. Stiu. Este o lectie pe care am invatat-o foarte bine in comunism.

alice

Mergi la inceput

quote:

Eu inteleg ca ai avut probleme in copilarie dar nu-ti chinui copilul inventindu-i lui probleme. El e el, diferit de tine. Nu e copia ta care retraieste copilaria ta. Eu zic sa-i acorzi incredere si sa nu faci aceeasi greseala ca parintii tai. Si nu mai despica firul in paispe. Ca daca el zice "alb" si tu vezi "negru", tu trebuie sa-i sucesti cuvintele pina cind incepi sa te convingi singura ca in realitate el de fapt a vrut sa spuna "negru" doar ca sa-ti dea tie de facut un rebus in plus.

quote:

Eu, ca parinte, am datoria sa ma asigur ca la scoala, fiul meu are minimum de sanse sa fie agresat. Daca nu fac asta se cheama ca-l arunc in arena leior si trag usa dupa mine. Ceea ce am vazut in scolile descrise nu sunt inventii. Sunt din ce in ce mai multi parinti si cadre didactice care recunosc problema. Exista. Nu sunt inventii.
Care este atunci problema ta?

alice

Mergi la inceput