Piticlonti de iulie-august 2004 (235)
Raspunsuri - Pagina 8
cristalina spune:
Gabi, ti-a facut cadou!...:)))
Si eu am luat-o anul trecut de la Maria si am baut la ceai cu lamaie si am dat cu dropsuri de gat de ma saturasem!
(la un moment dat cumparam dropsuri cu menta ca sa mai variez, pen' ca ma gandeam ca iese Barosana mirosind a Halls de la atatea dropsuri...). Sanatate multa!
In curand scapi de tot de greturi!
Am observat la sfarsit de program ca Andries nu a semnat condica...
Da un semn ca sa stim daca sunteti tot 2 in 1.
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
mitzura spune:
Neata si de la noi!
Ce mai faceti, cu ce va mai laudati?
Noi suntem iar acasa din cauze de muci. Tudor sta acasa de la inceputul saptamanii, acum e spre bine, Mara a luat de la el, e mucoasa rau, luna asta e a doua tura de antibiotice . Eu am de lucru si nu pot lucra...deci toate bune. Cu astea insa ne-am invatat...
Altceva ma doare, sa va spun, poate va pricepeti careva (Roxi, Olivia). I-am facut analizele lui Tudor, si i-au iesit toate bune, in afara de fosfataza alcalina. Pe asta mi-a recomandat doctorul sa o fac, ca e legata de oase si de absorbtia vit D. A iesit mult mai mare decat trebuie - 386 U/l. Am cautat pe net valorile normale si am gasit variante foarte diferite. Din cate imi dau eu seama ar trebui sa fie pana pe la 270, deci la el e foarte mare. Numai maine dupa masa sau vineri dimineata reusesc sa ajung la doctor, asa ca poate va faceti mila si imi linistiti neuronu, ca e tare enxios acum (de aia ca am citit pe net tot felul de posibile cauze pentru valori crescute ale fosfatazei).
Va pup pe toate, imi e foarte dor de voi si de stat la povesti cu voi, ma duc sa citesc din urma, daca ma lasa copiii astia si revin.
roxanaz spune:
Mitzu nu stiu de unde ai gasit tu ca e limita superioara 270....la copii este crescuta enzima pentru ca se produce cresterea osoasa, exista peak-uri de 700-800UI/L in pubertate. cred ca 270 e limita la adulti. din ce stiu eu pentru copii intervalul de siguranta ar fi 75-375UI/L....deci Tudor e pe acolo, doar putin mai sus. cert este ca doar ALP crescuta nu inseamna nimic, trebuie facute investigatii ulterioare.
ia uite aici:
"The normal value is 20 to 140 IU/L (international units per liter)
Adults have lower levels of ALP than children because children's bones are still growing. During some growth spurts, levels can be as high as 500 IU/L. Usually children are not measured because of the potential for such high amounts, so the abnormal results refer to adults." deci...don't worry.
pupici mucosilor!
mitzura spune:
Roxi, mersi mult de tot! ok, m-am mai linistit...Intre timp am mai intrebat o doctorita, care zicea ca e cam mare, ca "e mare si pentru un adult, dar pentru un copil...". Ha!!! Si din cate inteleg e normal sa fie mare la copil. daca era adult atunci era mai problematic... Ea imi recomanda sa-i dau Vigantolette, dar din astea ii dau deja.
Eu am gasit valoarea asta de 270 pe net, dar am gasit si alt fel de valori, mult mai mici...Poate nu m-am uitat cu atentie la unitatea de masura.
Oricum, sunt mai linistita, mersi!
dar de ce te dor toate cele? Te paste o viroza? Sau? Pat cum mai e?
roxanaz spune:
deci din aia cu "e mare si ptr un adult".... m-a dat gata!!! multe cunoaste dna doctor!!! no comment
da, sunt cam anchilozata de frig si de faptul ca acum 2 zile am tot defilat prin casa cu parul ud...cred. ata ete, is tanara rau
alice2004 spune:
Da, nu e frumos sa rizi de oamenii in suferinta, drept urmare tocmai am primit un telefon dacasa care m-a facut on om extrem de fericit !
Copchila cu care s-a jucat fii-miu are varicelaaaaaaaa ! Si mai deunazi erau impreuna si mindra cu pricina a venit drept la gizmo si i-a tusit in nas !!! Mamaaa, ce nervi am !! Ziceti-mi si mie care sint simptomele si perioada de incubatie, macar sa stiu la ce sa ma astept (poate dasta face fiimiu kk moale si are ceva temperatura) !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
carmenp spune:
alice, pina apar fetili cu detalii ceteste aici http://www.desprecopii.com/info.asp?id=381 io zic ca mai bine acu decuit mai tirziu, nu trage dom` semaca
alice2004 spune:
Multam fain, Carmen ! Macar sa stiu ceva ... pina trage dom Semaca !!
Gata, fug acasa, ca tre sa imi inlocuiesc hazbandu, care pleaca sa faca o reclama ! Tineti-mi pumnii !
O dupaamiaza linistita va doresc, ca a mea s-a dus pe apa simbetii !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
szivarvany spune:
Alice - multa sanatate la voi, sa nu fie nimica rau !
Rox - ie de binye dak iejti tanara !
Faza cu pletele ude in vant o cunosc ... dureri de frunte ce am si io ...
Leeloo - sanatate si la voi !
Mitzu - sanatate si la gashka voastra !
Daria & GIULIA(2004 08 16)
roxanaz spune:
Alice bafta...poate nu ia. ce inseamna mai deunazi? acum cate zile s-au intalnit? ea era in perioada de incubatie presupun atunci...deci....poate poate.