Discutii despre clasa I (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 8
annnna35 spune:
Am citit, Filofteia, ce ai scris si ma bucur ca te-ai linistit, adica ti s-a confirmat ca al tau copil e asa cum il cunosti tu.
Vacanta placuta!
(aveti teme multe?)
anca_27 spune:
Buna fetelor, va saluta o invatoaie de clasa I. :) De la copii mi se trage, in fiecare an prind cate-un pitic care nu-l spune pe `r`, insa culmea, identifica sunetul in cadrul silabei/cuvantului.
Vad pe-aici tot felul de probleme, mai mici sau mai mari - am citit cu nesat totul de la inceput, si-mi dau seama ca si eu, chiar daca sunt la a patra generatie de clasa I (nu va speriati, nu sunt asa batrana, doar c-asa am avut norocul) invat fte multe de la voi.
Nu va mai stresati cu sunetul in cadrul silabei/cuvantului, cand trec piticii la faza abecedara propriu-zisa o sa le reia si le reidentifica, asta se invata cu muuuult exercitiu, si inca din gradinita. Anul trecut am fost educatoare la grupa pregatitoare, si culmea, anul acesta i-am luat pe aceeiasi copii in cl I - cei cu care-am tot exersat anul trecut se descurca, insa cei care-au venit din alte parti, nu. Eventual, daca vedeti ca nu-l identifica oral, dupa auz, luati o foaie de desen si `desenati` cuvantul, faceti-l trenulet cu vagoane, fiecare vagon e silaba, si apoi identificati silaba si `incarcati` vagonul cu sunete, sau alte desene, ce va e voua mai usor: baloane, omizi cu 1-2-3 picioare, .....nu-mi mai vine acum nimic in minte, dar va spun ca si eu nu vad decat cuvinte, silabe si sunete. Asta ne cere progarama, asta tb sa facem....
Mamicilor cu piticei care nu-si recunosc caietele.... sortati-le pe culori, sau pe cel de mate lipiti un poster mic, ceva scris de manuta lui , ce stie el c-a facut la mate si pe cel de linii la fel, si astfel isi recunoaste propria munca de la materia respectiva.
Mi-e groaza si mie de clipa vaccinului
, cat i-am mai pacalit pe saracuti, ca e ca o piscatura de tantar, cum i-am mai tinut de manute, si de capsor, si nu mai stiu de ce, si-am stat cu ei pe scaun in brate, si-am cantat toti impreuna cand le facea vaccinul, si-i puneam pe fiecare sa se uite la cel suferind, spunanadu-le ca `uite, vezi, rade, chiar nu doare deloc, hai sa cantam Douazeci pitici voinici...`, chiar ne-am intepat unii pe altii cu scobitori sa comparam intepatura si sa `fim` pregatiti sa infruntam cu capul sus momentul, de multe ori sunt mai curajosi ca noi, ganditi-va cu cata placere ne facem si noi injectiile daca e cazul.
Sper ca nu v-am plictisit chiar de tot, mai trec pe la voi, vacanta placuta! 
violeta69 spune:
multumim,Anca,sfaturile tale sunt bine-venite!
acum isi recunoste caietele si cartile ca am pus etichete si el isi stie numele(ca doar il scrie de la 3 ani
)...
inca nu a dat doamna teste inainte de vacanta asa cum spunea...probabil ca dupa vacanta!
pe mine ma deranjeaza ca de fiecare data doamna e nemultumita de cum deseneaza,coloreaza,lipeste etc...
de fiecare data imi spune ca a rupt desenul,lucrarea... ca nu i-a placut doamnei...
nu stiu,dar eu as incerca sa-i incurajez chiar daca e o porcarie...
asa simt ca-si pierde increderea in el,mai ales ca de la gradinita a ramas marcat cand doamna educatoare i-a aruncat"lucrarea" la gunoi pe motiv ca nu e frumoasa(era un desen pt. ziua unei fetitze)!
asa ca acum am inceput sa desenam,sa coloram....si acasa...sa vad si eu ce bazaconii face!
e adevarat ca e netalentat la desen(ca sa fac?!nu toti suntem artisti!)dar isi da silinta....la el imaginatia functioneaza dupa regulile lui...de exemplu a facut vaca albastra ca cica e aproape de cer...sau acoperisul la casa galben ca-l bate soarele(care e tot galben)....e asa o greseala mare?!
la silabe am constatat ca incepe sa identifice si sunetele cu mai mult de doua....daca nu mai tip la el
e mai linistit...
pt. ce trebuie sa-l stresez atat,o sa le invete el odata!
iar la mate,el stie,noi facem socoteli deja cu zeci,dar totul e sa fie atent....
ieri i-a spus doameni ca nu are caietul la el si a stat si s-a uitat pe pereti,dei il avea...cred ca i-a fost lene 
vacanta frumoasa va doresc...si sa va incarcati bateriile pt perioada care urmeaza,ca avem nevoie ![]()
Vio,mamica de viitor "avionar" 
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
mishu_n spune:
... daaaaa, vacanta ..... ce vacanta? stiti ce tema avem noi?
la mate - 5 pagini din culegere de rezolvat (adunari - scaderi pana la cifra 6)
la scriere - 1 pagina cu U din caietul special si de scris cate o pagina din fiecare litera: a,A,m,M,r,R,u,U.
la religie - o poezie de invatat
Pai cu asa tema, cand mai avem vacanta?
Cred ca am gasit explicatia: tema e dubla ca volum ca Rares are 2 invatatoare (va spuneam ca e la step)![]()
Si-mi spunea mie cineva ca rau am facut ca am dat copilul la step ca cica nu se face carte! Ba se face !
Au primit si dictari, destul de grele, cuvinte ca marama, marmura, ramura (in paranteza fie spus, Rares a luat nota 10 - desi ei nu au niciun sistem de notare, le mai pune cate o nota pe foile de lucru, ca sa vada fiecare copil si parinte cam pe unde ne aflam ...)
Daca ar sti Rares ce cred eu despre tema lui ... dar el stie ca oricat ar fi de greu, tema trebuie facuta. Si daca doamnele i-au dat atat, inseamna ca atat trebuie sa faca.
Va dorim vacanta placuta si sa ne intalnim sanatosi si plini de energie !
sarrb spune:
buna fetelor! pe baietelul meu il cheama raul.vroiam sa stiu daca ati primit tema de vacanta.la noi d-na dupa 2 sapt de teste si evaluari, ne-a lasat moale adica sa scrie ei in caietul de acasa care are ce vrea.binenteles ca la mine nu-i cazul deoarece facem permanent suplimentar asa ca si-n vacanta va avea ceva scris.am incercat pe diverse pagini sa gasesc teste si evaluari dar spre dezamagirea mea nu am prea gasit iar sg modalitate e sa iau creioanele colorate si sa-i inventez eu tot felul de teste.
sarrb spune:
referitor la caiete sa stiti ca raul le recunoaste f usor deoarece inca de la inceput am cumparat coperti asemanatoare pt caiet si carte.adica caietele si cartile de matematica au coperti albastre cele de abecedar transparente etc
lilach spune:
Laura mea a facut varicela(parca asa ii spune).
Se simte bine i-au iesit doar citeva bubite.
Doctorita ne-a spus sa nu mearga la scoala insa ea insista inainte de culcare ca ea vrea sa mearga si-a facut si ghiozdanul...totul e pregatit pentru dimineata.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.