Discutii despre clasa I (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 19
roxanal spune:
la noi s-au anuntat pe saptaman urmatoare si cealalata concursurile "Smart"-asa, ca o olimpiada ...stie cineva ceva de ele?
pe Maria am inscris-o la lb.romana si matematica ![]()
annnna35 spune:
Si la noi sunt concursurile Smart, dar si Olimpicii cunoasterii. La acesta din urma am mai participat cu elevii in anii anteriori... Subiectele sunt simple, gen grila, iar la Smart am inteles ca sunt si mai simple.. Elevilor le vor fi citite cerintele de catre invatatorii supraveghetori (altii decat invatatorii care au clasa intai).
Azi s-a facut si la noi vaccinul, de fapt ...vaccinurile. Mi-au plans copiii in brate, am numarat cu ei "crescator si descrescator, numere pare si impare" in timp ce erau vaccinati, am cantat "Nu mi-e frica de Bau-bau" (cantecelul lor preferat), inlocuind cuvantul "Bau-bau" cu "vaccin", s-au zbatut si au tipat (unii), altii au fost f curajosi si doar au strans din dinti, dar...toate s-au terminat cu bine.
annnna35 spune:
quote:
Originally posted by lushulikaquote:
Originally posted by lushulika
Buna dimineata!
Suntem si noi in clasa I (Ia A de la).
As vrea si eu un sfat de la voi. La scoala noastra baietii intra dupa fete in toalete (in gluma, se pare, si doar in zona lavoarelor). In urma acestor incidente, a mea printzesa nu mai foloseste deloc toaleta si, prin urmare, adio spalat pe maini inainte de gustarica sau dupa desen sau sport.
Ati intalnit asa ceva? Cum sau ce ati face voi?
mama a doua printzese
mesajul meu a aparut mai tarziu si cred ca nu l-a vazut nimeni. chiar sunt ingrijorata, astept sfaturile voastre...
mama a doua printzese
In cazul asta se discuta problema cu invatatoarea. Stie mai bine cum sa rezolve problema. Succes!
lushulika spune:
quote:
Originally posted by annnna35quote:
Originally posted by lushulikaquote:
Originally posted by lushulika
Buna dimineata!
Suntem si noi in clasa I (Ia A de la).
As vrea si eu un sfat de la voi. La scoala noastra baietii intra dupa fete in toalete (in gluma, se pare, si doar in zona lavoarelor). In urma acestor incidente, a mea printzesa nu mai foloseste deloc toaleta si, prin urmare, adio spalat pe maini inainte de gustarica sau dupa desen sau sport.
Ati intalnit asa ceva? Cum sau ce ati face voi?
mama a doua printzese
mesajul meu a aparut mai tarziu si cred ca nu l-a vazut nimeni. chiar sunt ingrijorata, astept sfaturile voastre...
mama a doua printzese
In cazul asta se discuta problema cu invatatoarea. Stie mai bine cum sa rezolve problema. Succes!
Annnna35, multumesc de raspuns.
Acesta a fost primul lucru pe care l-am facut, chiar imediat dupa aparitia problemei. Doamna a vorbit cu ei, si cu parintii, le-a spus ca nu e ok. Vizitele au continuat. La urmatoarea sedinta, acelasi discurs, cu apel din partea dnei la parinti, sa le explice si acasa dreptul la intimitate etc. Nici o schimbare. Acum 3-4 saptamani, exasperata, dna le spune ca daca mai intra acolo, nu ii mai primeste la scoala. Cat credeti ca a functionat? 3 zile, dupa care un baietel a venit si cu mandrie le-a spus colegilor ”Tati mi-a zis ca dna nu are voie sa ne exmatriculeze in clasa I”.
Ma gandeam ca poate nu e sigura scoala din Ro in care se intampla asa ceva...

annnna35 spune:
S-a intamplat si la noi, dar fff rar, iar copiii (baietii) au inteles si s-au supus fara sa fie nevoie de apeluri la parintii lor...
Tinna S. spune:
Am scapat si noi saptamana asta de vaccin. Ni s-a dat cu o zi inainte un formular pe care sa-l completam si sa semnam daca suntem de acord cu vaccinurile. Eu nu am fost de acord decat cu un singur vaccin (DT), o sa ii fac Trimovaxul la medicul de familie mai tarziu. Pe mine asa m-a sfatuit cumnata mea care e medic, sa nu ii fac simultan ambele vaccinuri (adica 5 virusuri in total), pentru ca sistemul imunitar al copilului este extrem de solicitat si nu va functiona bine, adica nu va sintetiza suficienti anticorpi si atunci ii fac degeaba vaccinurile. Asa ca am hotarat sa las cel putin o luna intre cele 2 vaccinuri.
La scriere, Andrei l-a facut ultima data pe n mic, iar la mate numarul 10. Vad ca a inceput sa scrie frumos, si remarc ca e tare ambitios puiul meu. Pana acum are numai FB in carnetul de note, si e tare mandru de asta, desi eu i-am explicat ca cel mai important lucru nu e sa ia numai FB-uri, ci sa nu se descurajeze daca mai si greseste si ia vreo nota mica. I-am explicat lucrul asta pentru ca mi-a fost teama pentru el, mai ales ca e unul dintre cei mai mici copii din clasa (el nu are nici 7 ani si majoritatea colegilor lui au deja 8 ani).
Tina
28+ cu
si mami de Andrei
(6 ani si 10 luni)
Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
mmi spune:
Se pare ca am scapat cu totii de vaccinuri.
Bravo si lui Adi.
Noi am ajuns la r mic si au inceput exercitiile la matematica, am terminat cifrele si 10-le.
Astazi in Alba a nins. 
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
sarrb spune:
buna fetelor! noi suntem la E la abecedar si am avut ceva prob pana sa-l facem corect iar la mate la cifra 8insa noi lucram in continuare cu fise chiar si lectii de citit la abecedar le face doamna la Imprimanta.in rest suntem bine si scriem extraordinar de frumos suntem exemplul clasei la caietesi eu sunt f mandra de baiatul meu
sarrb spune:
am uitat si la noi la cugir a nins asa de frumos incat in cel mult o ora stratul de zapada era de cativa cm.era superb de mult nu am mai vazut o asa ninsoare placuta

).