Discutii despre clasa I (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 20
Tinna S. spune:
quote:
Originally posted by filofteia
Mihaela, Sarrb ce frumos ca a nins. Cred ca se bucura tare mult copilasii vostri.
Noi am mai primit o carticica pentru citit si dictari, care se numeste ceva de genul "Sa invatam sa scriem si sa citim in clasa I".
Asa ca facem dictare in fiecare seara. Am si citit din carticica.
Ieri sa lesin de ras cu el. Citim prima propozitie din viata lui : Nina are o mina. Toate bune si frumoase, pe silabe, pe litere, apoi il pun sa traga concluzia, adica sa spuna toata propozitia si-mi spune "Ana are mere" (asta era exemplul de propozitie dat mereu la gradinita). Am lesinat de ras... si eu si el.
Nu are rabdare sa citeasca pana la sfarsit, adica citeste prima silaba si apoi spune ce cuvant ii vine primul in minte.
Una peste alta ieri citiram 4 propozitii pentru prima data in viata.
De unde pana acum mi se parea ca invatatoarea merge prea incet, acum merge prea repede.
Si Andrei al meu face la fel, citeste prima silaba si apoi zice un cuvant care ii trece lui prin minte si incepe cu silaba respectiva.
Mi-a promis ca nu o sa mai faca asa, i-am zis sa citeasca toate literele in gand si abia apoi sa zica cu voce tare cuvantul... Cand face asa citeste corect.
La scriere au ajuns abia la N, cred ca azi il fac si pe e. La matematica au facut deja numarul 10 si o recapitulare si maine au evaluare.
Tina
28+ cu
si mami de Andrei
(6 ani si 10 luni)Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
melinav spune:
quote:
Originally posted by filofteia
Citim prima propozitie din viata lui : Nina are o mina. Toate bune si frumoase, pe silabe, pe litere, apoi il pun sa traga concluzia, adica sa spuna toata propozitia si-mi spune "Ana are mere" (asta era exemplul de propozitie dat mereu la gradinita).
Si al meu tot asa, retine mecanic de pe carte grupurile de silabe sau cuvintele, dar la dictare le cam incurca...
Noi suntem singurii ramasi nevaccinati?
Viata e ca o amenda, o platesti intr-o singura rata, mai lunga sau mai scurta.
mmi spune:
Buna dimineata mamici!
Ce va aduce Mos Niculae? Noi suntem cam incurcati ca inca mai credem in mosi si zine, dar cred ca de fapt doar vrem sa credem si adevarul il cam banuim.![]()
Ieri ne-a mai cazut un dinte si zina i-a lasat sub perna 10 lei, dar nu mai este deloc convins...
Oare sa incep sa-i explic cum stau lucrurile sau sa las macar pana dupa sarbatori?
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
simonaflo spune:
Noi suntem la Matematica la 10 si trebuie sa dea o proba de evaluare, iar la Abecedar la N si astazi dau evaluare inainte de a trece la e.Si noi ne confruntam cu aceleasi probleme ca si voi la citit pentru ca Oana stie pe litere sa citeasca si desi cunoaste toate literele cand sa le lege sunt probleme .Mai exersam ce sa facem.Ieri am fost la oftalmologie si am aflat ca nu avem nici un fel de probleme.
Succes turturor,Simona si Oana.
sarrb spune:
mmi eu am un nepotel care e convins ca nu exista mos craciun ca asa au vb la scoala si incearca sa-l convinga si pe baietelul meu de acest lucru,insa eu incerc sa lungesc cat mai mult de timp pt a se bucura inca de aceasta placere. eu una si acum imi aduc aminte cat am fost de dezamagita cand am aflat ca nu exista mos si de aceea prefer sa-l mai "mint"
anamaria spune:
n-am mai apucat de mult sa scriu...
al meu a luat nota mai slaba la dictare; a gresit chestii gen scrie Ana cu 'a' mic, mai cu 'M' mare samd. explicatia lui a fost logica: am scris 'mai' cu M mare pt ca e nume de luna...
(o fi englez si nu stiu io??)
a terminat si el la mate 10, cred ca zilele astea le da avaluarea. la romana la fel, zilele astea va da evaluarea... sper sa se descurce la ambele, la mate nu am amotii ca se descurca bine, doamna il cearta ca face exercitii prea multe, in plus; ea le zice sa scrie pana la un punct, el scrie dublu... 
cat despre vaccin, nici el nu l-a facut. joia trecuta a avut febra (38,5) si dupa cum ne rugase doamna am dus luni dimineata un bilet pt doctorita in care scrisesem chestia asta. desi el nu a mai avut febra pana luni, si ea l-a cosultat si era ok, nu l-a vaccinat. a zis ca revine luni, pe 3 si sper ca atunci sa fie in regula si sa-l vaccineze. n-as vrea sa alerg dupa aia cine stie pe unde ca sa rezolv problema asta...
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
anamaria spune:
a, uitasem sa povestesc despre mos.
cadourile pt mos nik la noi sunt in general mai mici, le-am luat oua kinder si niste acadele cu surprize, cate un joc mic de puzzle (cat un caiet A5 se face cand e terminat) si cate un pahar simpatic cu capac si pai (si paiul are capacel) ca sa poata bea in masina...
de mos craciun eu asez cadourile sub brad in seara de ajun. noi atunci sarbatorim si primim cadourile. (nu am rabdare pana a 2-a zi...
). in general trimit cupiii la bunici, aranjez cadourile, si cand vin ei le zic ca mosul trebuie sa fi venit cand faceam dush...
ieri am trimis mailuri la mos craciun. e un site super, aproape instant vine si scrisoarea-raspuns din partea mosului. au fost super-emotionati...
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!