Texas - copiii vaneaza cu parintii!?
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by miau-miauquote:
Originally posted by blackpanterro
Da bun raspuns.....si ce spui de populatia din Masai Mara care ocazional ucid prin vanatoare ca sa manance?
Ce sa spun, din nou ne-am trezit noi sa ii judecam pe altii....
pai texanii nostri vineaza pentru hrana?
si eu cred ca e bine ca inainte sa judecam, sa ne gindim la aspectele pozitive. cu siguranta copiii astia de practica acum pe caprioare o sa devina foarte buni tzintasi la capete de irakieni sau care neam s-o mai nimeri in citiva ani.
Nu voiam sa spun ca vanatul nu instiga la violenta si ca uneori e necesar.
Si sa presupui ca toti cei ce vaneaza in general sunt interesati sa vaneze capete de irakieni, sau orice alte capate umane, sincer mi se pare prostesc, scuze de cuvant.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miau-miau spune:
quote:
Nu voiam sa spun ca vanatul nu instiga la violenta si ca uneori e necesar.
Si sa presupui ca toti cei ce vaneaza in general sunt interesati sa vaneze capete de irakieni, sau orice alte capate umane, sincer mi se pare prostesc, scuze de cuvant.
nu, mey, nu m-ai inteles. nu zic ca micutii ucigasi de animale de azi sint interesati sa vineze capete de irakieni. Ziceam ca repetitia e mama invataturii si cind patria va avea nevoie de ei in citiva ani, vor fi niste tzintasi profesionisti foarte buni. Stim cu totii ca americanii sint mari patrioti si daca mai sint si antrenati de mici la tzinta, succesul e garantat.
denizel spune:
quote:
Originally posted by miereamara
Ca de obicei se denatureaza subiectul, de parca numai in America se intampla sa vaneze oamenii. Sau ati uitat sutele de caprioare, mistreti si ursi omorate de Tiriac&Company!!!
Si da, aici asa este obiceiul, ca parintii sa isi invete de mici copii sa traga cu arma. Aproape toti colegii mei de la universitate, mai ales cei crescuti la ferme, au invatat sa traga cu arma de mici copii. Nu e chiar asa "big deal".
Si eu am tras cu arma, nu am fost la vanatoare si nici nu ma voi duce vreodata, pt ca mi se pare o cruzime sa omori un animal lipsit de aparare, dar stiu sa trag cu arma si imi place sa merg in locurile special amenajate si sa exersez.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
Miericel, dar tu crezi ca aproba cineva masacrele facute de Tiriac&comp?
In afara de asta, nu vad de ce devine scuzabil un obicei care a devenit o obisnuinta printre proprietarii de terenuri mari.
Este oare vreo diferenta intre un parinte care isi invata copilul sa ucida intr-o tara in care nu se practica acest obicei, si un parinte, fermier din Texas?
quote:
Si eu am tras cu arma, nu am fost la vanatoare si nici nu ma voi duce vreodata, pt ca mi se pare o cruzime sa omori un animal lipsit de aparare, dar stiu sa trag cu arma si imi place sa merg in locurile special amenajate si sa exersez.
![](icon_smile.gif)
denizel spune:
quote:
.....si ce spui de populatia din Masai Mara care ocazional ucid prin vanatoare ca sa manance?
Ce sa spun, din nou ne-am trezit noi sa ii judecam pe altii....
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Pai n-am stiut ca texanii astia is neste tribari, de fapt :-)) Mie mi s-a parut ca arata OK :-))
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Denizel, exista o diferenta intre a-ti antrena copilul sa omoare un om si intre a-ti antrena copilul sa omoare un animal la o vanatoare organizata. Personal, daca imi voi invata vreodata copii sa traga cu arma, ii voi duce la tir sau mai stiu eu unde, dar nu o sa ii trimit la vanatoare. Eu iubesc animalele si nu as omori niciodata constient vreun animal, sper ca si copii mei sa imi mosteneasca dragostea fata de animale.
Povesteam despre colegii mei, faptul ca, sa zicem...70% din ei stiu sa traga cu arma, nu inseamna ca toti acestia merg la vanatoare. Nu stiu cum sa explic mai bine...asa este traditia aici,mai ales la cei care locuiesc la ferme, sa invete sa traga cu arma. Face parte din educatia lor, alaturi de calarie, ingrijit animalele la ferma, ajuta parintii in vacantele de vara...nu stiu dc este generalizat la nivel de tara, dar mai ales in sud si in zonele muntoase (rurale, asa se procedeaza.
Dar totul vine cu o mare responsabilitate....pe mine m-a invatat o colega sa trag cu arma, cadoul ei de graduare a fost un shotgun Beretta, care a costat in jur de 2000 de dolari. Mi s-a explicat foarte clar ce trebuie si ce nu trebuie sa fac si s-a repetat obsesiv o fraza : Nu tine pusca incarcata decat cu teava in pamant si cu siguranta pusa:)
Edit: cadoul de graduare facut de parintii colegei mele (cand am recitit se intelegea ca ea mi-ar fi facut mie cadou arma)
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
miau-miau spune:
armele astea sint ca si colectile de servetzele. se discuta cam in aceeasi termeni despre ele. Pe cind incepem sa facem cadouri sticlute mici cu nitroglicerina, mini bombe atomice.
armele au un singur scop, sa omoare.
Ramona J spune:
Pe un forum local a intrebat cineva daca e un stereotip ca toata lumea are arme la Dallas. Se muta in curind aici (de la NY) si sotul vrea pistol - ca asa isi imagineaza el ca au toti.
Uite aici un raspuns si imi cer scuze ca nu l-am tradus, dar cred ca si-ar pierde si din farmec:
"Tell hubby that with everyone here having a gun... wait a second... who owns just one? Anyway, with everyone having a gun, you do not really need one for protection or anything. Since everyone else has one, when they start shooting at each other, all you have to do is duck. They all shoot at each other, problem solved.
So my advice - practice ducking.
And besides, anyone who has one gun, has at least one loaner to spare, so us being cordial and all, most anyone will loan him one until you let him have one of his own.
But on a brighter note, at least he does not want to get a Cowboy hat and boots yet, right? So let him get the gun and play yee-haw. But be warned - a pick-up truck will be next on the list."
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Cleomax spune:
permisurile de vanatoare se acorda cam in toata america de nord (nu stiu despre mexic) in jurul varstei de 12 ani, sub indrumarea parintilor si multi dintre ei consuma ce vaneaza. chiar si noi am beneficiat de carne-vanat de la niste colegi de-ai sotului, nu-mi place la gust, dar, ma rog, fiecare cu gusturile lor.
se practica texas bashing si nu e prea corect, la o mica gugalire am gasit ca la fel se intampla in michigan, pennsilvania, new york si, tineti-va bine, ontario, canada.
http://publicdocs.mnr.gov.on.ca/View.asp?Document_ID=10734&Attachment_ID=20631 vedeti la pag 4
ass A1 Hunter Apprenticeship Safety Card
The A1 Hunter Apprenticeship Safety Card permits the cardholder
to hunt with all methods permitted under the FWCA.
Applicants for this version of the Hunter Apprenticeship
Safety Card must be 12 years of age or older and will have
to provide documentation that they have passed both the
Ontario Hunter Education Course exam and the Canadian
Firearms Safety Course exam."
si inca: http://www.michigan-sportsman.com/forum/showthread.php?t=201606
http://www.pgc.state.pa.us/pgc/cwp/view.asp?a=511&q=159001
http://www.dec.ny.gov/permits/6094.html
nu sustin neaparat ca vanatul e un sport nobil, doar ca mi s-a parut incorect sa va oripileze doar texanii.
despre obiceiul mai putin barbar de a injunghia porcul in zi de sfant ignat poate ca nu e cazul sa mentionez acum, nu-i asa?
denizel spune:
quote:
Originally posted by Cleomax
nu sustin neaparat ca vanatul e un sport nobil, doar ca mi s-a parut incorect sa va oripileze doar texanii.
despre obiceiul mai putin barbar de a injunghia porcul in zi de sfant ignat poate ca nu e cazul sa mentionez acum, nu-i asa?
Pai Cleomax, pe mine nu ma oripileaza doar texanii. Ma oripileaza si Tiriac si printul Charles&Camilla si unchiu-miu de la tara, care omoara porcu' sub privirile nepoteilor.
Da' macar unchiu-miu de la tara, daca nu omoara porcu' ala de ignat, face foamea (realmente!) toata iarna.
Deosebirea dintre unchiu-miu si Charles este ca unchiu-miu omoara strict pentru a manca, iar Charles numai si numai din placerea de a ucide (ca doar nu mananca vulpi, nu?
![](alcool.gif)
De texani, nu stiu sa zic de ce omoara, da' in mod sigur nu isi invata copiii de mici sa ucida, fiindca altfel ar muri de foame :-)
ocebine spune:
Cleo, ca de obicei,
Personal, nu sint de acord cu vinatoarea. Nu ma atrage.
Sint multi care vineaza in mod responsabil, fara mitraliere sau obuziere...Acum vreo 15 ani, am inchiriat de la un italian un apartament (in NY). Avea omul 3 baieti (adulti) si de multe ori cind se deschidea sezonul mergeau cu totii la vinatoare (cite o saptamina)...cam tot ce vinau, imparteau la tot poporul din zona. Nu era un om obsedat de arme, nu avea tancul in curte, nu era neo-nazi, nu tragea in cutiile de bere aliniate pe gard.
Este nedrept sa pictezi cu aceeasi pensula pe toti (indiferent de cit de "la moda" e aruncatul cu pietre).
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."