Texas - copiii vaneaza cu parintii!?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Vanatoarea mi se pare un inlocuitor al "ceva-ului" care genereaza mari frustrari.
Sa stai cu pusca in cucuruz si sa tragi intr-un animal care e fugarit de gonaci mi se pare o impotenta recunoscuta de "venerabilul" caruia ii goneste adrenalina prin corp.

Sa inveti un copil mic sa considere animalele un trofeu si sa-i pui o arma in mana ca sa omoare mi se pare gretos de-a dreptul .

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adilushu1 spune:

O precizare - eu am spus de texani pentru ca aici am aflat despre acest lucru - copii care vaneaza de mici. Probabil e valabil si in alte state, si in alte tari - eu imi puneam problema principial, daca e OK acum (in secolul 21) pentru copii sa aiba acces la arme de mici.

Ca suntem sau nu de acord cu vanatoarea - alt subiect cred eu.

Si inca ceva - de la 12 ani au permis si e OK sa vaneze singuri, pana la 12 ani pot vana insotiti de parinti.

Eu imi puneam si o problema practica - am tras o singura data cu o arma de vanatoare in aer dupa ciori - si reculul a fost foarte puternic - oare copiii cum se descurca?

In fine, eu nu sunt vanator si nici nu voi fi, nu cred ca as fi de acord ca fetele mele sa invete sa traga cu arma de mici. Dupa 18 ani - pot face ce vor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Pai ma gandesc ca la copii li se dau arme mai mici ca ma indoiesc ca un tzanc de 10 ani poate sa ridice o pusca de vanatoare....eu am ridicat una dar mi s-a parut foarte grea

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

quote:
Originally posted by blackpanterro
Nu voiam sa spun ca vanatul nu instiga la violenta si ca uneori e necesar.
Si sa presupui ca toti cei ce vaneaza in general sunt interesati sa vaneze capete de irakieni, sau orice alte capate umane, sincer mi se pare prostesc, scuze de cuvant.

nu, mey, nu m-ai inteles. nu zic ca micutii ucigasi de animale de azi sint interesati sa vineze capete de irakieni. Ziceam ca repetitia e mama invataturii si cind patria va avea nevoie de ei in citiva ani, vor fi niste tzintasi profesionisti foarte buni. Stim cu totii ca americanii sint mari patrioti si daca mai sint si antrenati de mici la tzinta, succesul e garantat.

Nu mai sunt americanii atat de patrioti, vb despre cei din US military cu care intru in contact in fiecare zi.Cei mai multi sunt inrolati pt bani, asigurare medicala buna, beneficii bune.Putini sunt patrioti si mai nimeni nu vrea sa ajunga in locuri ca Afganistan sau Iraq asa ca, cu experienta in vanatoare sau nu nimeni nu vrea sa omoare pe nimeni.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Adilushu si blackpanterro, sa n-aveti indoieli - ca se descurca.
A fost recent la CNN o stire despre un copil de 11 ani care a impuscat un mistret de marime record, vreo 500 de kg. In Alabama, sigur mai gasiti stirea pe undeva pe internet. Deci se poate.

In rest, fiecare loc are traditia lui. Nici eu si nici copiii mei nu vom merge vreodata la vinatoare, dar pentru altii poate ca e important. Aici in TX sint ferme de zeci de mii de km patrati. Localitatea cea mai apropiata poate fi la jumatate de zi de mers cu masina. Cit de des se aprovizioneaza la supermarket? Nu stiu cite animale salbatice periculoase or fi, ca n-am vizitat zonele astea. Sint sigura ca sint serpi, si pusca e iarasi de folos. Deci cred ca in anumite locuri e util si poate chiar necesar sa aiba oamenii arma.

Ce nu inteleg eu este de ce trebuie sa-i judecam pe oameni dupa standardele noastre. Ar fi si plictisitor sa fim toti pe un calapod. Apoi una e sa umbli cu arma in mijlocul Bucurestiului si alta e sa locuiesti la sute de km de orice loc civilizat. De pe forum cred ca se vede putin altfel situatia decit la fata locului.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

adilushu1eu sunt in asentimentul tau, sub nici o forma nu cred ca e normal sa pui arma in mana unui copil, asta ti-o confirma familia mea compusa din sot-fiu care e nemultumita de faptul ca nu am fost si nu voi fi de acord cu arma in casa.
acestea fiind zise, nu cred ca parintii aceia care-si invata copiii sa vaneze pentru sport sau/si hrana au vreo intentie criminala si nici nu cred ca cei mici sfarsesc prin a deveni criminali mai tarziu. daca sunt initiati cu grija si cu minim de bun simt, vor avea respect pentru viata pentru ca realizeaza ce usor se poate termina. si nici nu cred ca vor deveni musai vajnici soldati manati de dorinte sangeroase, asa cum nu cred ca zecile de mii de copii romani care au asistat la sacrificarea porcului de craciun au fost in vreun pericol sa fie mici "ramari" in devenire.
cred ca daca iti cresti copilul cu dragostea si atentia de care are nevoie la timpul potrivit, poti sa-l iei la vanatoare zi si noapte, acel copil nu va deveni criminal mai tarziu. copiii neglijati, da.

am inteles ca experienta ta a fost acolo in tx inca de la inceput, eu am gugalit un pic pentru ca o discutie trebuie sa se bazeze pe niste date putin mai concrete iar pietrele sa fie impartite echitabil.

denizel, inteleg ca de fapt tu esti impotriva vanatorii ca sport si-ti respect parerea, dar sa ma crezi pe cuvant, multi din astia de prin state nu merg la supermarket deloc, au congelatoare in care isi tin carnea din vanat si aia mananca. parol.

Mergi la inceput

"Ce nu inteleg eu este de ce trebuie sa-i judecam pe oameni dupa standardele noastre. Ar fi si plictisitor sa fim toti pe un calapod."

Ramona, Touché!

Nu m-am putut insa abtine sa nu postez...mi s-a parut un pic exagerat. De acord cu pericolele si suprafetele, eu am stat o zi si am vazut serpi, mistreti, caprioare...

Mergi la inceput

Unde-i ranchul asta, ca m-ai facut curioasa?

Mergi la inceput

Undeva la sud de San Antonio - cam la 60 mile de granita cu Mexic (mi-au spus ca foarte des le intra mexicani - imigranti clandestini- in casuta de acolo, de asta acum lasa geamurile deschise ca sa nu le sparga. Tot ce fura sunt paturi/cearsafuri si apa, desi au si electronice etc).

Oricum, pe acolo am vazut zeci de ferme. Un fermier din zona isi adusese si cerbi din Romania, zebre din Africa etc. Cel putin asa zicea - eu am vazut animalele dar nu sunt in stare sa deosebesc un cerb carpatin de unul de-al lor - poate doar dupa culoare si coarne.

Mergi la inceput

Cred ca a fost interesanta experienta, sa vezi cum e viata la ranch.

Mergi la inceput