Texas - copiii vaneaza cu parintii!?
![](images/user_man.png)
Nu stiu daca s-a mai discutat aici - pe mine insa m-a cam socat acest lucru. Am fost in w/e in vizita la niste amici la un ranch in TX - fetita lor vana de la 8 ani! Acum avea 11 - si vreau sa spun ca avea un perete plin de trofee - cerbi, mistreti etc - totul vanat de ea!
Eu am ramas cam socat de acest aspect - total contra a ceea ce se intampla in Europa - dar texanii - nici o problema - copiii plateau taxa anuala la stat pentru vanat, pe la 12 ani dau si niste examene de vanator si primesc si un certificat...practic nu exista limita de varsta pentru a vana impreuna cu adultii. Si fetita avea un puscoci destul de adevarat - primit de la bunicul - un Remington de 38...
Lor li se parea absolut normal, la randul lor cand erau copii vanau - mi-au spus ca pe vremuri fiecare trebuia sa aduca acasa de mancare - inclusiv copiii.
Nu stiu voua cum vi se pare - dar eu unul am ramas surprins. Ma intreb daca nu le influenteaza cumva negativ perceptia asupra armelor - atunci cand vor creste.
P.S. In w/e in care am fost eu nu au vanat nimic - desi am vazut cateva salbaticiuni, dar era noapte. Pustile le avea insa cu ei, inclusiv copilul.
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Un psiholog spunea odata la tv vizavi de obsesia pt vanatoare a anumitor oameni, ca n-au depasit stadiul de primitivi..si ca au frustrari pe plan sexual...sunt de acord. Vanatoarea (cand nu se justifica prin procurarea hranei) este un act barbar. Iar ca sa-i inveti pe copii acest lucru, trebuie sa ai probleme serioase.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aidaciolac/aidaciolac.jpg)
aidaciolac spune:
Plus ca sa pui pe pereti ca trofee capetele animalelor ucise ... mi se pare de-a dreptul grotesc parca intrii intr-un mormant
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Elle_seb/Elle_seb.jpg)
Elle_seb spune:
Nu mi se pare nimic scandalos. Si noi cand eram copii (eu si sora mea) mergeam cu tata la vanatoare la pasari sau la caprioare (la mistreti nu ne-a luat niciodata pentru ca era periculos). Cu diferenta, intr-adevar, ca nu trageam noi in vanat, ci tata si tovarasii lui de vanatoare. Insa cand vanatoarea se incheia, pentru noi, copiii care ii insoteam, organizau reprize de tragere: infigeau sticle sau cutii de conserve in pari si ne lasa pe noi sa tragem, sub supravegherea lor.
Datoria mea era ca, inainte de o partida de vanatoare, sa-l ajut pe tata sa-si faca cartusele (o parte le cumpara de la asociatia de vanatori, o parte si le facea singur acasa).
Un cartus de carton se umplea cu pulbere, alice si se incheia cu un strat de pasla iar apoi se sigila cu ajutorul unei "scule" pe care o monta tata pe masa de bucatarile (cam cum se monteaza masina de tocat carne) si care, prin strangere, sigila cartusul.
Trofee avea si tata, dar la nivel redus . Pasari impaiate pe care la duceam apoi la scoala ca material didactic.
Faine vremuri...
Elle_seb
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
Adilushu, exact despre asta povesteam si eu acum cateva zile, cu niste prieteni :-).
La o cina cu un texan si prietena lui, tipul a adus vorba la un moment dat, despre un boss mare al lui (boss-ul = un tip foarte inteligent, extrem de valoros d.p.d.v. profesional), care merge cu fiul de 10 ani la vanatoare de caprioare .
Desigur ca am sarit in sus de 7 metri , dar tipul care povestea nu mi-a dat de inteles ca vede macar un mic-micut-de-tot neajuns al acestei practici barbare.
Argumentul cel mai tare pe care mi l-a putut aduce a fost ca, pe autostrada, caprioarele lovite de masini si omorate sunt atat de multe, incat ce mai conteaza cateva caprioare omorate in plus....
Si eu ma minunez ca, in tari in care platesti scump daca iti tii cainele in conditii neadecvate, inca este moda vanatorii sau a coridelor.
Despre abuzul la care este supus copilul, chiar nu mai are sens sa comentez .
dianocica spune:
oribil ce invata ei despre arme...dar ce invata despre viata, despre cat de usor poate fi luata, despre dragostea fata de animale...cum sa le aprecieze...brrr...
Impotriva bannarii aelitei
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
mariamunteanu spune:
Credeti ca sunt mai putin nocivi tatii care-si trimit copiii la carciuma sa le cumpere bautura, ii invata de bine ? Sau tatii care-si bat consoarta sub ochii copiilor ? sau parinti sare-si mutileaza copiii pt a le asigura "succesul" la cersit ?
Sau in tarile sarace unde copiii sunt racolati si antrenati sa lupte si sa ucida ?
Pana si producatorii de filme si jocuri violente adresate copiilor sunt mai nocivi decat texanii care-si invata copiii sa vaneze. O fac de generatii, sunt cativa, pe cand multe alte forme de barbarie au dimensiune cu mult mai mare si impact mai profund asupra societatii.
Lumea e plina de violenta si asta se intampla chiar sub ochii nostri.
Maria
blackpanterro spune:
Pe mine nu ma scandalizeaza asta ci ca in TX persoanele nevazatoare ar putea sa posede arme si sa mearga la vanatoare.Deja ei pot vana daca sunt insotiti de persoane vazatoare
Uitati aici
http://www.msnbc.msn.com/id/16157202/
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Ramona J spune:
Ouch! Deci sa nu mergem pe cimp sau prin paduri. Ma feresc de copii, persoane nevazatoare si ati uitat sa-l adaugati pe Dick Chenney pe lista!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
blackpanterro spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Ouch! Deci sa nu mergem pe cimp sau prin paduri. Ma feresc de copii, persoane nevazatoare si ati uitat sa-l adaugati pe Dick Chenney pe lista!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Da asa e si el lipsea LOL...oricum sa lasi arma in mana unui orb e prea retarded chiar si pt TX.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)