Burticilor carora le este frica sa nasca
Raspunsuri - Pagina 2
Helenutza23 spune:
si mie mi-a fost foarte frica de nastere. cred ca de aia am avut si un travaliu asa de lung, asa cred eu. da, doare, dar trece, eu m-am vindecat rapid de tot.
daca puteti, nasteti natural. daca esti sanatoasa, copilul e angajat cum trebuie, naste natural! probleme in modul de recuperare pot apare si la ceza si la nastere naturala, depide de organism dar si de multi alti factori. de taietura, de cusatura, de atzele folosite de igiena, de medic, normal...
Elena + Horia Constantin (18feb2007) =
ALAPTATUL HELPLINE
cresc
Dynana spune:
[quote]Originally posted by Pisicuta
Dragele mele "burtici"
parerea mea este ca, daca nu sunt probleme nici cu bebe, nici cu mami, ideal ar fi sa optati pt nasterea naturala!Refacerea este mult mai rapida si disponibilitatea mult mai mare pentru ingerasul nou-nascut!
Draga pisicuto!
Vroiam sa te intreb daca ai facut ceva special ca nasterea sa fie cu 2 sapt mai devreme de termen (ma refer la efort, ceai de zmeur etc.)
Mutumesc!
Pisicuta spune:
quote:
Originally posted by Dynana
[quote]Originally posted by Pisicuta
Dragele mele "burtici"
parerea mea este ca, daca nu sunt probleme nici cu bebe, nici cu mami, ideal ar fi sa optati pt nasterea naturala!Refacerea este mult mai rapida si disponibilitatea mult mai mare pentru ingerasul nou-nascut!
Draga pisicuto!
Vroiam sa te intreb daca ai facut ceva special ca nasterea sa fie cu 2 sapt mai devreme de termen (ma refer la efort, ceai de zmeur etc.)
Mutumesc!
La prima nastere nu! Chiar m-am purtat cu mine ca si cu un ou!
La a doua n-am mai avut parte de asa lux, caci aveam grija de-o zgatie de copil, care ma solicita la max. Atunci am fost si stresata si agitata, plus ca faceam eforturi considerabile cu el: cara-l in brate, alearga-n spatele lui si-altele necesare in cazuri de copii de peste 1 an! Chiar m-am mirat ca l-am dus si-atata!
Sper sa te fi lamurit, desi nici eu nu-s prea in clar cu treaba asta! Nastere usoara si bb cuminte, sanatos si mancacios!
Pisicuta, de 2 X mamica!
MissJJ spune:
Orice graviduta isi face griji cum va fi nasterea chiar daca esti al a doua sarcina tot iti faci griji si vrei sa fie bine si ti-e putin frica cu toate ca deja stii cam cu ce se mananca.
Deci eu am nascut natural si sincer nu am crezut ca voi fi in stare mama mea care a nascut rpin cezariana imi zicea ca asa e cel mai bine si ca vai la nastere naturale is tot felul de nenorociri si etc. Si eram si eu ferm convinsa ca cezariana e cel mai usor si cel mai bine.Ei acuma nu cred norocul meu ca aici nu se face cezariana la cerere ci numai in caz de urgenta medicala. Si uite ca am reusit sa nasc natural si tare mandra am mai fost de mine. Am avut si epidurala pt ca travaliul a fost lung si m-a ajutat f mult epidurala.
La inceput durerile sunt ok sunt mai rare si ai timp sa iti revii intre, imp e sa fii mobila sa nu stai pe loc cu cat te misti mai mult cu atata evolueaza mai repede travaliul eu de samb seara am avut contractii cam aiurea nu erau regulate dar erau suportabile, bine eu de frica ca vai ce o sa fie nu am dormit si mare prostie am facut ca a doua zi deja eram zombi de somn, bine ca insomnia e ceva normal in ultimele luni de sarcina deci nimic nou.
Dum seara m-am internat pe la 9 si ceva si moasa mi-a zis sa fac ture de salon pana se intetesc contractiile si apoi au venit contractiile din minut in minut doare dar e imp sa respiri si sa te misti si trec. Pe la 1 noaptea i-am zis la moasa sa imi faca ceva de durere cat de cat sa ma mai linistesc mi-a facut o injectie si nasol a fost ca durerea ma mai lasat dar m-a luat cu ameteala de la injectie de parca eram drogata si a trebuit sa stau in pat apoi din cauza ca ma dilatam incet iar m-am pus pe plimbat ture ture prin salon plus ca apa nu s-a rupt sg ci cu ajtorul moasei.
Si pe la 4 dim mi-au pus pana la urma epidurala ca eram tare obosita si f bine a fost, am reusit si sa dorm printre contractii pana m-am dilatat total si contractiile le simteam dar nu durerea ci numai snetimentul ala de a impinge atata simti si cand a trebuit sa vina bebe au incetinit epidurala ca sa simt ce si cum si dupa 4 impingeri a venit si bebe.
Poate pare scary ce am zis eu aici ca na a durat mult si durerea a fost dar nu este. Ma asteptam la ceva mai de groaza niste dureri d evai mor si etc si nu is nici cea mai rezistenta la durere care exista pe lume, deci iti dai seama.
Oricum acuma nu regret ca am nasuct natural sunt f bucuroasa cu toate ca am avut nevoiie de ceva cusuturi nici nu am simiti nimic, nu am avut dureri mari dupa nastere si in 2 sapt de cand am nascut eram fresh as a daisy si alergam toata ziua prin oras cu bebe dupa mine.
Sincer cezariana e buna cand e ceva grav e in pericol mama sau copilul sau amandoi in rest organismul este pregatit sa nasca natural e in natura noastra si se poate. Nu trebuie sa iti faci planuri dinainte tre sa fii open minded si sa asculti sfaturile expertilor si sa te misti cat mai mult sa nu stai numai intinsa in pat ca nu ajuta.
Sracina usoara in continuare si nastere fara pb! Pupici!
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
khrisu spune:
elyanne SPUNE-MI TE ROG!! Ai "BENEFICIAT" de epiziectomie la ambele nasteri?? Eu am nascut natural si bineanteles ca m-a taiat preventiv desi in timpul sarcinii am facut exercitii kegel si masaj perienal cu ulei de masline tocmai pt a preveni o ruptura. Acuma ma intreb se poate la a doua nastere fara epiziectomie??
Am nascut natural cu epidurala dar totusi eu mi-am simtit picioarele (le puteam misca fara probleme) si am simtit un pic de durere. Nu prea am fost adepta anesteziei dar m-am lasat convinsa de medici. la a doua incerc natural 100% si daca se poate fara oxitocina si alte chestii..Eu recomand nasterea naturala si sunt de parere ca o femeie poate suporta durerile nasterii ..e scris in bagajul nostru genetic.
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by khrisu
Eu recomand nasterea naturala si sunt de parere ca o femeie poate suporta durerile nasterii ..e scris in bagajul nostru genetic.
Perfect de acord.eu de ex.am nascut natural,fara epidurala,calmante - e adevarat ca ultimele 25 de minute de dinaintea expulziei fatului au fost un adevarat cosmar(in mod sigur daca stiam cum se fac exercitiile de respiratie corect scapam mai usor)
Mult curaj si nu fiti inspaimantate,durerile sunt la limita suportabilului
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
adina2baby spune:
quote:
Initial creeata de Schaz
MagdiHallo burticilor!
As vrea din suflet daca se poate sa ma sfatuiti cum este mai bine nastere normala sau cezariana?
Cum sunt durerile nasterii normale?
Mersi si va pup!
adina2baby spune:
Buna fetelor,poate ma ajuta-ti si pe mine .Sunt insarcinata cu gemeni si pe seit nu gasesc unde,cum sa vb cu nimeni despre sarcina .POATE MA DIRECTIONEAZA SI PE MINE CINEVA:VA MULTUMESC
liadorian spune:
quote:
Originally posted by adina2baby
Buna fetelor,poate ma ajuta-ti si pe mine .Sunt insarcinata cu gemeni si pe seit nu gasesc unde,cum sa vb cu nimeni despre sarcina .POATE MA DIRECTIONEAZA SI PE MINE CINEVA:VA MULTUMESC
adina stan
Adina, felicitari pentru gemenii tai si sarcina usoara in continuare. Daca vrei, poti sa intri la Odiseea sarcinii, aici: http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=60
In functie de data posibila a nasterii copilasilor tai, cauta generatia de mamici are vor naste cam in aceeasi perioada cu tine (daca te uiti la titlurile de acolo, o sa vezi ca sunt grupate cam cate doua luni: mamici de ianuarie-februarie, martie-aprilei etc.) Sau ai putea intra aici:http://forum.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=68 , la Gemeni, tripleti sau mai mult...
Sa nu tescurajezi daca postarile tale nu vor atrage atentia la inceput - primele 10 mesaje iti sunt moderate si apar mai tarziu pe site, si de aceea de multe ori ele vor fi pe pagini din urma, iar unele mamici s-ar putea sa nu le observe.
Mult noroc tie si bebelushilor tai!
Lia si Miruna Demetra
(8 august 2007)
elyanne spune:
khrisu DA... la ambele... si io m-am mirat la a doua nastere, dupa ... ca trebe sa ma coasa... io credeam ca nu m-a mai taiat... dar dr. a considerat ca trebuie... Oricum, eu n-am avut probleme cu epiziotomia... s-a vindecat repede si fara urmari...
adina2baby te asteptam la subiectul cu gemeni. Ti-a dat liadorian linkul... Ai scris la un moment dat si acolo... pt. ca vad ca te-am bata in lista cu burtoase de gemeni si tripleti...