Burticilor carora le este frica sa nasca

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am nascut 2 copii: nastere normala cu provocare si peridurala. La 39 de saptamani, in ziua stabilita, m-am dus frumos cu bagajelul. La 10.00 m-am internat, la 18.20 am nascut - la primul copil iar la al doilea la 16.20 (2 ore mai putin). Amandoi baietii au fost ok: 3,5kg/53cm si 3,4kg/52cm si apgar 10. Cea mai intensa durere in sala de nasteri a fost cand mi s-a pus perfuzia in mana. Peridurala este de fapt un analgezic, ia doar durerea, de simtit am simtit contractiile musculare, am mers pe picioarele mele de la patul de travaliu la "capra". Important e sa colaborezi cu medicul. Cand zice sa impingi- impingi, cand zice sa stai - "te tii". La ambele nasteri s-a facut epiziotomie, dar a doua zi dupa nastere stateam foarte bine pe "dansa", nu ma durea si nici nu am avut vre-o problema.
Nasterea naturala cu peridurala mi se pare cea mai eleganta varianta. Poti sa nasti si sa glumesti cu medicul si asistentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxie spune:

Si eu, tot ambele nasteri cu peridurala, peridurala e sfanta. La a doua nastere m-am refacut mult mai repede decat la prima.
Eram hotarata de cum am ramas insarcinata sa nasc cu peridurala, pentru ca ma cunosc, si nu am toleranta mare la durere, si mai rau, nu sunt cooperanta cand am un discomfort. Daca durerile de nastere sunt discomfort...

Roxie, bubulutza Denisa (23 decembrie 2005)si bebe Mihnea Sebastian (11 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Nasterea naturala cu peridurala mi se pare cea mai eleganta varianta. Poti sa nasti si sa glumesti cu medicul si asistentele.

Si eu am nascut natural cu epidurala dar se pare ca pentru bebe nu e tocmai cea mai eleganta varianta din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

De ce? Copiii mei erau la fel ca ceilalti nou nascuti. Nasterea nu a durat mai mult (nici travaliul si nici nasterea propriu-zisa). Dupa ce m-am urcat pe masa de nastere, din trei contractii a iesit copilul (chestie care nu cred ca as fi realizat-o daca ma durea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

revin si eu cu al doilea raspuns dar in postura de mamica. intre timp am nascut natural (desi de frica vroiam cezariana), nastere provocata la 39 de sapt si cu anestezie peridurala. am mers fain frumos cu bagajul la spital, ;a ora 9.30 m-am internat si la ora 15.20 venise pe lume printesa mica!!!am nascut foarte usor, iar anestezia mi-a luat orice durere. din a doua contractie/impingere a iesit Iasminica!! a avut 3700 g si 52 cm. ACUMA IMI PARE BINE CA AM ASCULTAT DE DR SI AM NASCUT NATURAL SI SINCER NU CRED CA REUSEAM FARA PERIDURALA. MERITA TOTI BANII DIN LUME!!dupa nastere mi-am revenit imediat.

NASTERE USOARA VA DORESC LA TOATE!!!!!1

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Sincera sa fiu,si mie mi-e cam frica sa nasc din nou natural,deoarece la prima sarcina a fost greu,bebele avand4100,53 de cm...nici acum nu am uitat durerile...sper sa-mi fac curaj,sa trec peste toate!De data asta mai mult ca sigur o sa optez ptr epidurala!

Felicitari,BB_YASMI,pentru printesa ta!Sa-ti traiasca!!!

Simo,mamica lui David,24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Si eu am nascut pe cale naturala fara peridurala insa, dar la mine durerea data de contractii a disparut cand mi-au facut injectia pentru epiziotomie :(. Si nu mai simteam cand trebuie sa imping, impingeam la indicatiile medicului, care tinea mana pe burta mea si simtea contractiile.
Khrisu, de ce zici ca pentru bebe peridurala nu e tocmai cea mai buna solutie?

Nicoleta 18 plus si Stefan (27.01.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns botosel spune:

Salut fetelor
Am implinit 19 saptamani de sarcina si ma gindesc de pe acuma la nasterecum va ,fi cat va dura,cat va DUREA mai ales,sunt speriata de moarte...Am 29 de ani si este primul copil ...Ma gandesc la epidurala,dar din cate am citit pe int se da abia spre sfarsitul travaiului,adica dupa ce te-ai chinuit indeajuns...nu se poate administra mai devreme?adica de indata ce incep durerile?(eu sunt ingrozita mai ales ca am facut si amniocenteza care a durut groaznic toata procedura ,incepand de la scobalceala cu acu ,pana la patrunderea acului in fluid...am crezut c-o sa-mi plezneasca creierul in bucati)Si inca o intrebare(poate destul de prosteasca... dar sunt stresata la maxim...)ce se intampla mai intai...contractile sau ruperea "apei"...am citit pe forum diferite experiente...Va pup pe toate si astept raspunsuri...si mai ales incurajari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisicuta spune:

quote:
Originally posted by botosel

Salut fetelor
Am implinit 19 saptamani de sarcina si ma gindesc de pe acuma la nasterecum va ,fi cat va dura,cat va DUREA mai ales,sunt speriata de moarte...Am 29 de ani si este primul copil ...Ma gandesc la epidurala,dar din cate am citit pe int se da abia spre sfarsitul travaiului,adica dupa ce te-ai chinuit indeajuns...nu se poate administra mai devreme?adica de indata ce incep durerile?(eu sunt ingrozita mai ales ca am facut si amniocenteza care a durut groaznic toata procedura ,incepand de la scobalceala cu acu ,pana la patrunderea acului in fluid...am crezut c-o sa-mi plezneasca creierul in bucati)Si inca o intrebare(poate destul de prosteasca... dar sunt stresata la maxim...)ce se intampla mai intai...contractile sau ruperea "apei"...am citit pe forum diferite experiente...Va pup pe toate si astept raspunsuri...si mai ales incurajari...

Nu cred ca exista un tipar al "scenariului nasterii", caci se poate ca la unele femei sa-nceapa contractiile, iar memranele sa reziste eroic (adica sa nu se rupa apa), ceea ce-nseamna ca doctorii purced la "eliberarea" suvoaielor. De asemenea, se poate intampla ca membranele sa se rupa,iar contravctiile sa apara mai tarziu, depinde, care cum are norocul. Nu cred ca exista o regula.
Cat despre durerile facerii, si-aici parerile sunt impartite, caci depinde de fiecare cum percepe durerea si cum o suporta. In orice caz, un lucru este sigur: ingerasul tau merita orice efort, iar prima lui atingere va sterge instantaneu orice amintire a durerii recente prin care ai trecut!
Sarcina usoara in continuare si nastere super usoara iti doresc, la capatul careia sper sa intalnesti cel mai frumos, sanatos si mancacios bebelica!

Pisicuta, de 2 X mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

quote:
Khrisu, de ce zici ca pentru bebe peridurala nu e tocmai cea mai buna solutie?

Eu am stat "anesteziata" cam 3 ore si jumate pana a venit bebele iar anestezicul a avut tot timpul sa treaca in lichidul amniotic la bebica..si are niste efecte asupra copilului... In cazul cezarienei intr-un sfert de ora de la anestezie copilul este scos din uter. Al meu a avut scor apgar 10 dar nu prea a vrut sa traga din san iar eu nici nu am avut sfarcuri (si a trebuit sa folosesc tetine de silicon) si a fost chin mare cu el si eu foarte frustrata ca nu alaptez ca la carte. Am tot cautat pe net cauzele refuzului de san si am gasit ca si epidurala este o cauza. Data viitoare zic eu ca fac fara epidurala ca am facut si depresie din cauza alaptatului.

Mergi la inceput