Burticilor carora le este frica sa nasca
Raspunsuri - Pagina 4
khrisu spune:
quote:
ce se intampla mai intai...contractile sau ruperea "apei"...am citit pe forum diferite experiente...
Nu e tocmai cel mai fericit caz sa se rupa intai membranele (adica apa) si apoi sa inceapa contractiile. Daca ti se intampla asa tre sa mergi la spital repede si sa stai culcata pe partea stanga astfel ca lichidul sa nu curca suvoi (pericol sa se usuce cordonul ombilical si sa sufere bebele).
ioanna_c spune:
Am nascut la Filantropia, acum doua luni si jumatate si am ramas cu o amintire f placuta despre nastere. Am inceput sa am contractii noaptea, dar la interval destul de rar si dimineata am plecat la spiat, unde aveam colul sters si dilatatie 1. Pana la epidurala am suportat, recunosc, si cateva contractii mai dureroase, dar nimic traumatizant. Dupa epidurala in schimb au disparut toate durerile, a fost incredibil. Si in doua ore am nascut o frumusete de fetita de 3,5 kg. Nu-mi venea sa cred, si nu-mi vine nici acum, ca am scapat atat de usor.
Concluzia este sa apelati la epidurala, n-o sa va para rau.
Nasteri usoare si bebei sanatosi.
Daca naste cineva la Filantropia si vrea mai multe informatii, cu mare placere
mami_papatot spune:
Inainte de a ramane insarcinata si eu eram f speriata de nastsrea naturala ... ba mai mult, pana prin luna a treia de sarcina, plangeam gandindu-ma la durerile momentului in sine... insa decand a inceput bebe sa miste si am aflat ce este, astept cu f mare nerabdare acest moment .... si cu incurajarile sptului, acum sunt sigura ca intr-adevar va fi un moment unic, miment ce n-as vrea sa-mi fie rapit de o cezariana ... f mult m-au incurajat si emisiunile de pe zone reality - nasteri in direct - in fiecare zi de la 13:45 si in reluare de la 17:15!
mami_papatot 23+ cu Honey mica
http://community.webshots.com/user/mami_papatot
Sunt cucoana-n casa mea!
http://bd.lilypie.com/24Mjp3.png
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by botosel
Salut fetelor
...Ma gandesc la epidurala,dar din cate am citit pe int se da abia spre sfarsitul travaiului,adica dupa ce te-ai chinuit indeajuns...nu se poate administra mai devreme?adica de indata ce incep durerile?(
epidurala nu se face la sfarsitul travaliului ci la dilatatie de 5 cm din 10, deci la mijloc!! pana la dilatatie de 4 -5 cm nici nu simti durerile, abia apoi incep. eu m-am dus la spital cu dilatatia de 2-3 cm si habar nu aveam, nu simtisem nimik, nici macar o contractie!!
sunt total de acord cu raspunsul tau, Pisicuta, nu este o regula pt nimik fiecare femeie e altfel la fel si nasterea!!!
khrisu eu am nascut cu epidurala si bb nu a refuzat sanul!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007
khrisu spune:
pai eu pana la dilatatie 5 cand mi s-a facut epidurala am avut dureri destul de mari ( in special in zona rinichilor - dureri specifice expulziei) Primele contractii au fost la 5.25 am si la 9 deja contractii asociate cu dureri de spate iar dilatatie zero. Abia la ora 18 mi s-a facut epidurala. Nu e o regula..depinde de la femeie la femeie.
quote:
am zis ca e posibil... adica si asta ar putea fi o explicatie. Conteaza si timpul cat ai stat sub anestezie epidurala. Cum am spus eu am stat mai bine de 3 ore.
bb_yasmi spune:
quote:
Originally posted by khrisu
pai eu pana la dilatatie 5 cand mi s-a facut epidurala am avut dureri destul de mari ( in special in zona rinichilor - dureri specifice expulziei) Primele contractii au fost la 5.25 am si la 9 deja contractii asociate cu dureri de spate iar dilatatie zero. Abia la ora 18 mi s-a facut epidurala. Nu e o regula..depinde de la femeie la femeie.
quote:
am zis ca e posibil... adica si asta ar putea fi o explicatie. Conteaza si timpul cat ai stat sub anestezie epidurala. Cum am spus eu am stat mai bine de 3 ore.
probabil, eu am stat maxim o ora pana am nascut!!! si ink vreo juma de ora sau chiar o ora dupa ce am nascut!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007
mama lui Jonika spune:
Peste 4 zile sunt programata pantru a 2 cezariana, si imi e o frica de mor......Fetelor care ati facut si a 2 cezariana cum e , ca doctora mea tot imi spune ca va fi mai rau ca la prima, .. si alte povesti . La prima cei drept a fost destul de nasol iar acum, ca stiu ce ma asteapta parca mie mult mai frica.
mpopescu