Burticilor carora le este frica sa nasca

Burticilor carora le este frica sa nasca | Autor: Schaz

Link direct la acest mesaj

MagdiHallo burticilor!

As vrea din suflet daca se poate sa ma sfatuiti cum este mai bine nastere normala sau cezariana?
Cum sunt durerile nasterii normale?

Mersi si va pup!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

buna
sarcina usoara in primul rand!!!!
nu cred ca cineva iti poate raspunde cu certitudine la aceasta intrebare pt ca fiecare organism e altfel, fiecare nastere e altfel, poate ce tie iti prieste altei gravidute i-a facut rau!! cel mai bine vorbeste cu doctorul care iti supravegheaza sarcina si hotarati impreuna acest aspect!!!

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! te asteptam puiutz!!

36+ si bubulina IASMINA ALYSSA

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103560.sigmaker.png" target="_blank">

bubulina noastra

AMR maxim 2-3 sapt!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

Eu mi-am dorit sa nasc normal, dar n-am putut...amandoua variantele au avantaje si dezavantaje...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Eu am decis sa nasc natural cu epidurala (desi mi-e o teama de moooorrr). Bineinteles, si la sfaturile dr. am luat aceasta decizie, nu de capul meu. Si doar daca vor fi probleme cu bb sau cu mine sa recurgem la cezariana. Dar, asa cum spunea bb yasmi, fiecare stie ce e mai bine pt. el si nu pot sa-ti spun ca aceasta decizie a mea e cea mai buna si pt. tine sau sa faci ca mine.
Curaj ... ca nu suntem nici primele nici ultimele !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Nici o nastere nu seamana cu alta... chiar daca e vb de aceiasi femeie...
Fiecare suporta durerile altfel.
Acum sa te incurajez... eu am nascut de 2 ori natural... in 4 ore de cand a inceput travaliul/s-a rupt apa...
Prima nastere fara peridurala... Au fost dureri suportabile. In adolescenta, la menstruatie aveam dureri mai nasolale ca cele de la nastere.
A doua nastere natural cu peridurala, sarcina gemelara... Am facut anestezie sa nu mor proasta... sa vad cu e... si din cauza atmosferei din jur.... toate urlaaaaaaaaaaaaaaaaau... si m-am speriat. Cred ca puteam sa nasc linistita fara. A mai durat max. o ora de cand mi-a facut anestezia... pana si-a facut efectu... mult n-a mai fost...

Asa ca daca ma intrebi pe mine... natural... refacerea rapida, chiar daca am fost taiata, s-a vindecat repede si fara probleme... am inteles ca depinde si cum stie dr. sa te coasa...

Sarcina usoara si nastere usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

Mie nu au putut sa-mi faca nici macar epidurala, fiindca nu am reusit sa ma dilat nici macar 1 cm...deci epidurala o primesti(asa se practica aici) numai daca te-ai dilatat 3-5cm.
Oricum cel mai bine e natural daca totul e in ordine cu copilul si cu tine. la prima nastere travaliul poate tine intre 8-12 ore...asta este...Trebuie sa te incurajezi , spunandu-ti ca in curand o sa ai in brate ingerasul mult asteptat(Merita).

Sofia mamica de baiat:Lukas (9 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Temerile legate de nastere cred ca sunt normale pentru orice viitoare mamica....
Am intrat in trimestrul 3 si vad ca aceste temeri se intensifica ...ma gandesc tot mai mult cum ar fi cel mai bine sa nasc.
Am exclus din start cezariana , desi era metoda cea mai lejera , din punct de vedere al durerilor nasterii.
As opta pt nastere cu epidurala , insa am citit un articol publicat pe DC si m-a cam descurajat...prea multe efecte adverse , atat pt mama cat si pt copil.
Am tot citit povesti despre nasteri , insa , din pacate ,niciuna despre o nastere cu epidurala. Mi-ar placea ca cele care au trait experienta asta sa ne-o impartaseasca si noua , viitoarelor mamici.

28+ cu Sara - Eliza

vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu am nascut natural si cu epidurala. am avut nastere provocata.

de cand am plecat la spital am plecat vesela si binedispusa. am spus bancuri cu dr. am avut o atitudine pozitiva pe toata durata travaliului.
din momentul in care au inceput contractiile si pana au putut sa-mi puna epidurala am avut dureri dar nu insuportabile. ma mai plimbam, ma mai miscam.
dupa ce mi-au pus epidurala (la 23:30) nu m-am mai putut da jos din pat, pentru ca picioarele amortesc. cat timp era sub efectul anesteziei totul era bine si frumos, cand incepea sa treaca efectul incepeam sa simt dureri. asa ca imi puneau o noua doza. fiindca era noapte am si dormit vreo 2 ore, cat a tinut o doza. asa am avut forte proaspete pentru marele moment.
am nascut la 9:40 un baietel de 4200 g. cand eram pe masa de nastere a trebuit sa ma concentrez sa simt contractiile, dar am fost cuminte si am ascultat si executat ce-mi spuneau dr si moasa.

din pat m-am putut ridica abia la ora 16. la inceput mi-au tremurat picioarele, dar apoi totul a revenit la normal.
laptele mi-a venit repede, si mai alaptez si acum.

mi-am revenit destul de repede si am nascut la 31 de ani.

daca ar mai fi sa nasc inca odata tot asa as naste.

nasterea a trecut relativ repede. din punctul meu de vedere lauzia a fost mai grea.

eu am ramas cu parerea ca atitudinea cu care abordezi problema nasterii e f. importanta. daca ai o atitudine pozitiva totul va trece foarte usor.

recunosc ca atitudinea pozitiva am avut-o si datorita cursurilor prenatale tinute la spitalul Filantropia. acolo ni s-au aratat nasteri si ni s-a explicat in ce constau.

sper ca nu am ingrozit pe nimeni.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

m_monique , pe mine una nu m-ai ingrozit ...din contra , mi-ai dat curaj prin maniera lejera in care povestesti despre nastere.Cred ca voi opta si eu pt. epidurala.
Multumesc mult ....

28+ cu Sara - Eliza

vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Eu personal recomand cezariana desi am avut o nastere usoara, cu 3 are de travaliu.Am 2 cazuri foarte apropiate care au nascut prin cezariana si sunt foarte bine.EU nu am putut sta pe fund 3 saptamani si acum cand merg la baie,dupa 3 luni simt o jena jos.Cat despre "altele" nimik nu mai e ca inainte.dar depinde si de fiecare corp.Eu daca as mai naste o data clar as alege cezariana.Desi nu imi mai doresc inca un copil,din cauza perioadei de dupa nastere.

Lore, mamicutza lui David
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisicuta spune:

Dragele mele "burtici"
parerea mea este ca, daca nu sunt probleme nici cu bebe, nici cu mami, ideal ar fi sa optati pt nasterea naturala!Refacerea este mult mai rapida si disponibilitatea mult mai mare pentru ingerasul nou-nascut!
Eu primul copil l-am nascut la 32 de ani, iar doctorul, pentru ca sun mignona si nu mai eram nici foarte tinerica,imi recomandase cezariana. Norocul meu a fost ca strumfi a venit cu 2 sapt mai devreme decat il asteptam, mi-a rupt apa, asa ca a picat treaba cu cezariana (multam lui Dumnezeu pt asta).Si, contrar legendelor, apa mi s-a rupt la 3,45, contractiile au inceput pe la 4,30 (din 5 in 5 min, este drept), la 7,30 m-au urcat pe masa de nastere (adica pe celebra capra) iar la 7,55 a iesit bebe. Cel mai greu este sa treci peste hopul scoaterii capului si umerilor, dar asta nu dureaza mai mult de 10, max 15 min, restul e parfum!
Acelasi scenariu l-am avut si la a doua nestere, doar ca s-a petrecut cu o ora mai devreme, adica: apa rupta la 4,45, contractii la 5,30 (dar de data asta cam la 15 min, ceea ce inseamna un travaliu mai usor, nu foarte concentrat), 8,30 sus pe capra si 8,55 am "livrat" "marfa"! Fara nici un fel de anestezie.
Sper ca succinta mea relatare sa va dea sperante si sa va umple de curaj! A, sa nu uit, al doilea baietel l-am nascut la 34 de ani si azi, la 2 ani de la fericitul eveniment sunt din nou la vechea mea greutate si ma simt minunat.
Durerile sunt cam ca la un ciclu "suparat", un pic mai acute pe finis, dar nimic de nesuportat! Tot ce aveti de facut este sa respirati cu grija, sa nu impingeti aiurea, decat cand aveti contractii, nu fortati din gat (ca va plesnesc vasele capilare de pe fata) si nu impingeti in fund, ca va infloresc niste hemoroizi de toata groaza!
Oricand va stau la dispozitie si pentru alte lamuriri, numai sa mi le cereti! Eu cam ce-am crezut ca-i important si trebuie sa stiti, v-am spus!
Pup toate burticile si pe ingerasii lor! Nastere usoarasi bebei sanatosi si frumosi!

Pisicuta, mama lui Vladut & Raducu

Mergi la inceput