Albinute si bondari de martie-aprilie'07 (38)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Asa, sa continuam,
LA MULTI ANI!
bebeilor care au mai crescu o lunisoara
Votat pe cine am prins pana acuma!
Roxanici , super Raresica, poza e buna de pastrat pentru cand s-o insura ,
cereale la bibe nu practicam, doar cu lingurita sau cu cana direct cand ii e prea foame. Ii dadeam lui Julie cand era mai maricica si asa faceam, puneam laptele in bibe, cereale deasupra, sau invers si zgaltaiam bine.
Karla la noi acum e liniste ... pentru ca a nascut si vecina mea de sus, ca la ei era balamucul de obicei. pfieuuuuuuu!
da' muzica ma joaca pe nervi tot asa dimineata cu zile si Elyanne. Numa' ca eu sunt singura cu pitici pe creier din familie, ca pe fete nu le deranjeaza.
Diana , eu n-am unde aquagym ca as face si eu. da' aia e adevarata performanta ce spui tu.
vin inapoi cu doua poze si un film

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Of am scris un mesaj luuuuung si s-a pierdut.

am scris si despre cezariana si despre babornita de sus care azi si citeva zile incolo si-o gasit sa izoleze peretii si sa trancaneasca ziua imprejur - si mi-am descarcat nervii - am zis ca o apuc de git si o da in jos - ca deasupra ei traiesc copil de 6 luni si sub traiesc eu cu 7 - asta doar in mesaj am scris si am mai pus si citeva de ca sa mi se faca mai bine - da o disparut mesajul si imi este si mai rau asa ca mai bag vreo citeva de

Acu pe scrut - depinde de medic- eu am nascut prin cezariana si asa am sa nasc si data viitoare - dar daca medicul este un magar - poate si la cezariana sa coase rana prost(nasha mea s-a chinuit juma de an cu rana care puroia) si o infectie sa bage si copilul sa-l scoata strimb. cel mai strasnic - ca la nastere cum iti este norocul- dai peste un medic bun sau nebun - - si asta-i cel mai strasnic - ei nu intelg ca asta-i nastere nu foaie verde la ureche.

Lista cu borcanele - mai tirziu lucrez la ea, desi la voi(mai ales in Bucuresti cred) - e mai usor GERBER, SEMPER- la noi doar HIpp , Nestle si Heinz.

Unicul argument in favoarea borcanului - am mai mare sigurnata in leguma din borcanele decit in a lui mos Vasile - daca aveam Magazin cu produse BIO - faceam singura.

Acum o chestie - hai sa incercam sa ne gindim un pic la fraza,, asa fac eu....voi nu faceti ca mine,, - sau cum o mai suna ea - da asa doar ne gindim ca daca incepem sa scriem- iar iese rau pe forum - ce se ascunde dupa aceasta fraza -

...eu stiu ce-i mai bine pentru copilul meu, i-am dat azi si nu l-a durut burtica sau fundisorul nu era rosu, eu nu cred in medici sau in carti, eu fac cum cred ca e mai bine - ...

DAR poate merita sa ne revizuim pozitia - poate are dreptate cartea, poate nu, poate are dreptate doctorul poate nu, poate azi fundul nu este roshu - dar peste ani cineva din noi isi va da intrebarea ,, oare de ce s-a intimplat asa daca eu am facut totul bine si corect,, -

da poate trebuie sa intelegem totusi ca sucul de portocala, si restul sucurilor luate azi vor arata peste ani cel putin o frumusete de gastrita sau altceva - si nu vorbesc de toti copii- ca sunt copii mai sensibili si nimeni din noi nu stie de care copil are si cum va fi el peste ani -

si POATE merita sa nu facem acum unele experimente pe ei argumentind(cel mai usor e asa) - ,, asa fac eu voi nu faceti ca mine - poate nu tot timpul ,, asa fac,, este cel mai bine pentru copil.

Bine am palavragit atita ca sa spun un lucru - in spatele ,, asa fac eu....,, si etc - sta o farima(cel putin) de iresponsabilitate.

Si nu dati cu roshii ca nu am introdus roshiile in meniu

Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI

Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Sunt cam suparata.... motivul :nimic nu-mi iese cum vreau eu: nu mai am deloc timp de mine(epilat etc.), la serviciu am probleme ca fetele care le-am angajat sunt f neseriase..., matza iar nu mananca, e si urat afara si nu pot sta cu orele macar sa ma mai relaxez.... si cam atat.

ZADI- nu cred ca ai citit nici jumatate din mesajele postate pe grupul nostru.Asa ca trebuia sa te abtii in a blama mamele care nu alapteaza. Nu stii ce probleme a intampinat fiecare legat de alaptat. Asa cum spunea cineva, pentru unele mamici e f usor sa alapteze (se instaleaza imdeiat lactatia, bebe e mancacios, nu e sensibil asa ca mama poate manca mai orice etc.)pentru altele aproape imposibil desi isi doresc f mult. Eu am alaptat-o (desi e impropriu spus) pe Maria pana la 6 luni, apoi i-am mai dat si mixt pana aproape de 7 luni. I-as mai fi dat dar am avut cam aceleasi motive cu Elyanne. Am vazut ca ulterior ti-ai cerut scuze. E bine ca ai facut-o dar pana atunci ai mai intors o data cutitul in rana.

ELYANNE- felicitari lui Andrei pentru dintuc. Saracul si racit si chinuit de aparitia dintilor...

ROXANICI - e adorabil Rares in rochita. De fapt e frumos oricum dar m-a amuzat sa-l vad asa.
Tu parca ii dadeai laptic de la humana, nu? Eu ii dau si lapte si cereale cu lapte de la humana. Seara (ca atunci ii dau cerealele) ii pun 180 ml apa mai calda (ei zic 50 de grade dar nu stiu exact cat are) 2 masuri lapte si 4 de cereale. Amestec bine, mai astept putin sa se umfle cerealele, apoi pun biberonul in apa rece si cand e la temperatura potrivita ii servesc gazei dar ai grija ca e chiar gros. I-am gaurit eu o tetina ca sa poata bea. Initial ii dadeam cu tetina de brie de la baby-nova dar ii puneam numai 1-2 masuri cereale acum nu mai merge.

KARLA 32 - ai tot dreptul sa fii nervoasa. Ai grija insa pe cine iti versi nervii sa nu ai tot tu de suferit.

NOUTATI -maria a stat azi in picioare afara- se tinea de spatarul unei banci dar tot mi se pare lucru mare pentru ea.
Si a mai invatat sa zica "bau " ca ma joc cu ea cucu-bau din baie (ea e pusa in carut pe hol) cat ma pieptan sa iesim afara.

IUNITA - ma binedispui de fiecare data cand cica te "certi" cu cineva.

MARTUTZA - cum e cu Victor pana la urma?

Gata, o zi buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Meniul nostru de ieri aici
Fetele lu' mama reloaded, fara blitz ca sa nu le deranjeze pe printzese
si fimuletfetele se joaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

salutare stup!

ma bucur ca voi va amuzati pe "cearta"mea... si eu care ma vedeam o coltoasa... buna si asa.

elyanne tu esti sigura ca nu ai incurcat copii intre ei? le-ai pus body-urile invers ceva? sau poate fac misto de tine si plimba dintele de la unu la altu! lasand gluma la oparte va felicit si eu pt dintii familiei!:)

roxanici vad ca te-i lamurit cu cerealele. eu ii pun 1 cupa in lapte, hatan bine de tot si gata. neaparat cu tetina cu "schimbator de viteze".

zadi iar dai peste mine. la prima nastere cred ca a fost corecta decizia. 16 ore sunt multe... nu am de unde sa stiu ca nu ne spui daca bebe era monitorizat, daca se rupsesera membranele..etc.

cezariana a doua era oarecum logica tinand cont de prima nastere. cezariana se face programat si nu dupa ureche deoarece un uter in contractii este mai greu de operat decat unul "calm". asta este ceea ce stiu eu despre cezariana.

si nu sunt de acord ca ii decizi destinul...decat daca crezi in numerologie si alte chestii d'astea.

de cele mai mult eori cezariana are un motiv..de ex:miopie, afectiuni cardiace, probleme ale fatului... n ... in conditiile acestea consider ca este o decizie luata pentru siguranta mamei si a copilului si nu un moft sau o sarma.

si acu mai am un pas..si daca tot sunt gura sparta..de ce nu?

toaaaata lumea sta in umbra "si ne citeste"...pai si daca am sta noi toate in umbra..cum ar fi. hein? iar faza"ca nu aveam nimic nou de spus" nu imi covine. pai io ce am de spus: azi ne-am trezit, a mancat, s-a jucat a facut un kktzoi de mamut care m-a ametit pe juam de zi... a dormit..etc etc etc.... pana cand nu va face prima ecuatie de gradul 3 ...io nu mai intru ca nu face nimic interesant... buy -buy! (ca asa vreau eu sa scriu, na!)

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biky spune:

Alionushca....ori ma simt eu cu musca pe caciula, ori chiar o fost cu "directie". OK, eu am zis "sa nu faceti ca mine" in contextul in care ii dau 2 lingurite de mancare si 2 guri de supa la biberon....nu mi se pare corect cum procedez, dar nu am incotro.Ma bucur si pentru 50gr legume mancate indiferent de solutia gasita. Si acu argumentez de ce, daca tot asta doreai: sunt batrana, stresata, obosita, am inceput serviciu si mi-am pierdut RABDAREA....incerc din rasputeri, langa voi, sa-mi mentin echilibrul sufletesc!

Suc de portocale ...1/2 portocala pe zi...cam 40-50ml.... Am inceput la 6 luni jumatate, si i-am dat initial ca sa-i treaca sughitul si a baut tot, chiar mai voia....
Argumente : nu a avut manifestari neplacute sub nici o forma, am continuat sa-i dau zilnic, este natural si sanatos!

Sunt de acord cu borcanele....dar, daca am posibilitatea sa le iau din gradina, proaspete, puse de mine din seminte stranse de la an la an....vrei sa zici ca nu sunt BIO? Nu stiu ce cultiva "mos Vasile" ala al tau....si nici de unde sunt legumele din borcane, dar daca nu avem incotro mancam si de astea....ca astea sunt vremurile....

Scuze daca crezi ca am "intins coarda"! Ti-am zis ca sunt un pachet de nervi! Chiar imi vine sa plang! de ce tocmai eu....

O mamicutza cu 2 fetizte cu fitze : Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Buna fetelor
La multi ani cu bucurii tutturor sarbatoritilor de ieri si de azi si din zilele in care nu am scris.

Victor e bine si papa excelent
Program:
03.30-04.00-san
06.30-07.00-san
10.00-100g mar cu biscuite imbogatit cu 1/2 nectarina sau 1/3 banana fara samburi (alternativ)+suc de mar cu morcov 50-60ml
12.30-60 ml suc de mar cu morcov sau san..la alegere
15.00-piure de cartof cu carne de pui sau piure de morcov cu galbenus (1/2 de saptamana asta).piureul e obtinut prin blenduirea legumelor din ciorba lui punanad preponderent una din legume.
18.30-19-san
22-22.15-san +completare ceai sau lapte la alegerea lui
Doarme ziua dupa masa de la 6- 2 ore; dupa masa de la 10 sau dupa cae de la 14-2-3 ore si dupa masa de la 18.30-max 40 min.Nu adoarme imediat dupa masa.Azi a avut unsingur somnic de la 12.30-16.15..sac.
Noaptea nu mai adorme daca nu e cu mine in pat.Il pandesc pana adoarme si il pun in patul lui.Cam atat despre el.

Borcanele -contra:-nu-i plac la gust;cele de la Hame au sare;in cele de la Hipp(pt 4 luni) este varza si conopida care nu se da pana la 8 luni;Nestle duo la vomat iar mie mi sa parut ca miroase a peste in bulion...cah..desi era morcov cu pui.
-pro: e mai comod in deplasare...dar la noi din moment ce nu le agreeaza tot tzitzi a fost baza cand nu aveam ce face.
Eu prefer sa-i fac ciorba si sa-i dau .

Nastere-a mea prin cezariana.
Pro-nu am avut probleme cu bebe-ul, nu a fost nevoie de forceps, epiziotomie, nu m-am chinuit ore in sir, nu sunt rupturi sau prolaps.
Contra - am alaptat la 24 ore.Am stat cu oribia lde sonda, am facut hemoroizi, nu mi-am vazut copilu decat la 7 ore de la nastere pt ca la miopia mea si la BRD-ul(la inima am refer nu la banca )mi-au rec anestezia generala.
Data viitoare tot cezariana fac daca va mai fi cazul de bb2, a se citi daca voi tine sarcina ce va veni peste vreo 2 ani.

gata ca plange cu sughituri ca l-am lasat in patututl lui
Va pup

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Nu am ajuns la cardio ca nu ama reusit sa fac programarea.mai incercsi azi.
Si sa nu uit: s-a ridicat in picioare din sezut in patutul lui iar cand e pe jos se intoarce pe o parte si se sprijina in cot si se ridica in semisezut.Sta f bien in picioare si numai asa ar sta daca l-as lasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

tzuna - - scrii cu mult repros la adresa mea.eu nu am intors nici un cutit in rana nimanui. cine s-a simtit asa nu are decat. eu nu blamez pe nimeni - citeste corect cuvintele mele. nu are rost sa ma tot explic pt. ca vad ca tot cu rosii se arunca.

iunita [/red]- in mare parte ai dreptate.insa am avut senzatia atunci ca omul daca tot se deplasase pt. noi in ziua Craciunului a zis sa isi termine treaba cat mai repede. de altfel daca asistenta imi punea o perfuzie cu ocitocina cred ca nu stateam "degeaba" peste 12 ore.eu aveam contractii bune si dilatatie, dar dupa atatea ore bebe obosise si avea de suferit.

nu am nimic cu astrele si zodiile, dar cred in dreptul fiecaruia de avea liber arbitru, chiar bebe fiind. suna cam bombastic, dar eu inca nu m-am impacat cu ideea. e o chestiune personala, o lupta cu mine insami si pe care nu vreau sa o mai impartasesc.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

scuze pt. atat rosu si scisul atat de mare - a contribuit si Ingrid la scrisul meu....

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Fetele ..Gabi78 are o problema..cele care stiti mai multe si o puteti indruma intrati aici.

Sper sa o lamurim..cat de cat.

Apropo...tema de casa...CUM SA ADORMIM COPILUL SEARA FARA BIBERON SAU TZITZI.sau :
Daca am inceput diversificarea in cat timp ii inlocuim complet o masa.Cele care mai alaptam- ce facem cu laptele?

Fugim la birou (adica la mine la ING).
Pupici.Sanatate tuturor.Si noi avem muci si dam cu spray cu apa de mare si Paracetamol seara 4 ml.
Nu m-am vazut cu Stefania.A sunat inainet sa plece dar noi fiinfd mucosi nu stiam daca vom iesi din casa.A ramas ca suna cand ajunge.Probabil a fost Carl marait si nu a mai putut ramane in Bucuresti.Sora ei nu cunostea prea bien orasul.A ramas sa ne auzim la tel sa iau siopul pt Val.Poate in wekend de va fi frumos.
O seara buna si fara probleme.
pa

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput