Albinute si bondari de martie-aprilie'07 (38)
Raspunsuri - Pagina 11
cria_bv spune:
Mai fetelor iar am ajuns la polemici. Nu inteleg pt ce ne-am reunit aici ca sa ne laudam care e cea mai tare mamica, care e mai experimentata si mai atotstiutoare sau sa ne sustinem una pe alta, sa venim cu un sfat, sa ne laudam copii, sa spunem o vorba buna cand cineva are probleme.
tzuna spune:
TEMA pentru acasa.
1. cum sa adormim copilul fara biberon: cu suzeta dar tot nu sunt incnatata ca aplic metoda asta. as prefera sa se culce fara nimic. Sunt pretentioasa rau, nu-i asa?
2. la discutiile despre mancare/diversificare mai bine nu ma bag ca la cum mananca Maria.... AZi la pranz a mancat 100 ml supa desi nu mai mancase nimic de 5 ore. Si de atunci au mai trecut inca 4.5 ore si tot nu vrea nimic.
elpower spune:
quote:
Originally posted by Zadi
Salutare stup.
.......................
- ce mai rau este ca la a doua nastere a trebuit musai sa fac cezariana. ce m-a deranjat teribil a fost ca medicul a decis cand sa nasc - adica cu 10 zile mai devreme asa ca sa nu riscam. eu vroiam sa ma taie cand incepeau contractiile, adica bebele sa decida cand vrea sa iasa si nu eu sau altcineva
- la a doua cezariana m-am dus la spital si ma gandeam ca urmeaza sa ma operez si nu sa nasc - stupid sentiment
La capitolul dureri si refacere - cred ca depinde de fiecare organism.
...............
Eu mi-am dorit sa nasc natural dar nu am avut parte de asta.
Zadi
Exact asa ma gandeam si eu cand auzeam fete care vor cezariana. Ma gandeam ca as avea sentimentul ca nu si-ar mai implini bebe destinul, ci i l-as alege eu. adica nu s-ar mai naste in zodia in care ar trebui sa se nasca. Ceva de genul asta. Pot fi considerate prostii, stiu, dar eu asa simt.
Si eu mi-am dorit tare mult sa nasc normal. Din pacate nu s-a putut. A fost cezariana de urgenta, pe bune.
Numai ca pt mine a fost o operatie tare complicata. A durat 2 ore jumate, dupa ce au scos copila, din cauza ca sangeram ca un porc injunghiat si nici uterul nu se retragea, cu toata oxitocina bagata in mine prin perfuzia aferenta.
Iar durerile de dupa... Nu doresc nici dusmanilor sa treaca prin ce am trecut eu atunci. Ca sa va faceti o idee, eu nu mi-am vazut puiul decat cateva secunde cand au scos-o si apoi, abia pe 28 dimineata, in conditiile in care o nascusem pe 26 la 8 seara. Pur si simplu nu am fost in stare! Eu cred ca am facut ceva depresie postnatala atunci. Bine ca nu m-a tinut mult! Zilele alea , pana sa vad puiuca, nu am suportat sa mi se puna sa vad nici filmarea facuta la nastere. A fost teribil! Bine ca s-a terminat totul cu bine.
Si , cu toate astea, as mai trece odata prin experienta sarcinii si nasterii pentru a-i mai face Theei un fratior sau o surioara. Inconstienta? Habar nu am! Dar, cu toata greutatea sarcinii mele, ca ma stat toate cele 9 luni aproape numai in pat, tot cea mai frumoasa perioada din viata mea de pana atunci mi s-a parut.
Refacerea dupa cezariana... Depinde de organism. Si eu mai simt taietura din interior si uneori, cand sunt nori, am disconfort acolo.
Pro sau contra cezariana? Eu una, nu as face la cerere, dar daca se impune, asta e, m-am conformat.
In alta ordine de idei, am dat si eu un biscuite aseara in mana la Thea sa vad cum se comporta. A molfait un pic la el, dar inca e devreme. Nu prea stie ea ce e cu mestecatul si inghititul.
Votat albinute si bondarei vedete!
Asa:
http://www.vedeta.himalayaherbals.ro/index.php?page=galerie&pagina=
3 Vlad Gabriel Ciupac
3 Noemi Antonia
7 Fudulu Raisa Maria
7 Irina-Giulia Suciu
7 NICOLAE FABIANA MIHAELA
9 Radu-Geoege
10 Coman Ana-Maria
11 Murgeanu Catalina Teodora,
13 Maya Georgia,
14 Gal Mihai-Alexandru,
16 Naghi George Catalin,
22 Tudor Ionut Nedelcu
29 Popa Mark Alexandru,
30 Theodora Ioana,
35 TIMEEA LEAS,
39 Coman Ana-Maria,
55 Alexandru,
55 Catalin,
75 daria georgiana
82 Urziceanu Eduard Darius,
90 Eliana Ioana,
132 Ana Delia.
Vazut poze si filmulet cu Razvanel vrednicel! Cum se ridica el in patru labe deja de la 5 lunite!!!
Felicit si eu dintosi si alti progresosi sau parosi!!! Incepe si noua sa ne creasca parul, dar la progrese suntem tot pe loc, pe loc, pe loc! Stam doar in fundulet sprijinita. Atat! N-avem niciun interes catre altceva. N-are nimic! Ea sa fie sanatoasa! Eu nu sunt invidioasa nici pe progrese, nici pe freze, nici pe papaciosi, nici pe dormiciosi! Sic! A mea e unica si o iubesc asa cum e! N-as schimba-o cu niciun alt copilas din lumea asta, chiar de-ar fi ca celalt sa zboare, si sunt convinsa ca fiecare dintre noi simte acelasi lucru!
Nu stiu ce mai aveam de spus, dar sigur am uitat ceva. Sunt tare obosita! Am schimbat mobila si e un haos la mine... Da' nici putere sa termin azi nu mai am. Poate maine...
Va pup si va doresc o seara linistita alaturi de comorile voastre!!!
pentru tot !
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
alionushca spune:
Abia m-am intors si nu am citit decit mesajul lui Biky, Doamne fereste nu m-am adresat cu vreo directie la tine sau la altcineva - si nu am zis ca vreau polemici - am vorbit la general si asta-i tot - nu fi suparata pe mine si cu atit mai mult nu-mi da mie argumente ca ma simt ca un calau care te da la socoteala cu atit mai mult ca nici nu le-am cerut.
hai sa vaz ce au mai scris fetele - ca simt ca am de scris doar mesaje de cerut scuze shi chiar ajung sa cred ca mai bine scriu mesaje doar de lauda daca tot va suparati atunci cind nu e cazul. Cred ma bag in cochilia mea si mai stau asa vreo luna ca incepe sa-mi fie frica sa scriu ceva pentru ca ......
A fost mesaj doar pentru meditatie si nimic mai mult - fiecare decide cum vrea si daca e bine asa.
Botezul bebelusei
luna I,II,III,IV,V,VI
Aliona, mami de Ilincuta (6 martie 2007)
martutza spune:
Tzuna sa stii ca si Victor a facut la fel azi.Este prima zi cand pana la ora asta a avut doar 4 mese, e f energic, se tara prin toata casa si nu da semne de foame.Eu stiam ca pe la 8-9 luni trec la 4 mese..dar vezi si tu..fiecare copil cu stilul lui.
Zadi nu te necaji.Si eu tot asta am simtit cand dr a decis 12.03 desi dpn-ul era 23.Nu mi sa parut corect dar, incalitate de fost cadru medical, stiu ca era mai rau daca ajungaem la contractii.(nu puteam risca o dezlipire de retina, o hemoragie pe un uter incontractii sau un bloc de ramura.)Asta e.Poate ca asta era destinul fiului meu.
Iunia ai dreptate.Hai sa scriem doar la data la care copilul nostru implineste 1 luna si apoi sa stam la umbra.OK?Ce conteaza ca voi formulistele aveti mai multa experienta la diversificare si puteti sa ne spuneti din reactiile bb-ilor la diverse, ce conteaza ca sunt mamici care au mai multi copii si vin cu experienta lor..TOATA LUMEA LA UMBRA VA ROG.
Cria si tu ai dreptate.Hai sa facem pace ca nu suntem copii.
pentru mamicile care stau in umbra sau la soare..
Karla sper ca azi sa fie o zi buna pentru voi.Pupam pe Luca sa nu se mai streseze.
Loradin ce faci?
Diana vrei tel unei prieten de a mea oftalmolog? Poate iti recomanda ea un oftalmo bun pt copii.Sper ca Alex e mai bine.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor
elpower spune:
Diana, mami de Julie si de Rianna, de ce imi faci tu mie pofta de inca un copil? Nu ca n-as avea, dar inca nu se poate. Tare frumoase printese mai ai! Si cum se joaca ele...
pentru tot !
Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007
Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow
tzuna spune:
Daca tot doarme matza (nu stiu ce a apucat-o la ora asta) am votat si eu toti puiutii. Multumesc elpower ca ai pus toate paginile. Dar toti sunt ai nostri? Ca unii nu-mi sunt cunoscuti deloc si promit ca ma tot uit pe pozele din album. Si inca ceva? De ce au note asa mici ca eu le dau numai 10 si asa am facut si data trecuta. Am vazut ca au multe voturi dar note destul de mici. Ceilalti ii voteaza pe ai vostri cu 1-2 stelute? Daca-i asa ne punem si noi sa-i votam pe ceilalti la fel. Glumesc ca n-as avea timp dar ar fi o solutie.
magdutah spune:
buna stup cu chef de vorba !
noi azi am fost cuminetei, doar ca nu vrem sa mancam ... si ma tot chinuie asa de 2 sau poate 3 saptamani . Ma gandesc sa il las odata sa infometeze bine-bine ...
Sunt cam multe subiecte de discutie pe ziua de azi si nu stiu cu ce sa incep! Si timp nu prea mai am ... ca acusica vine sotul de la munca, Matei trebuie adormit ( poate am noroc si o sa vrea tot tati sa il adoarma ), apoi aranjat camera pentru somnul cel lung (desi nu mai este lung de cand a luat virusul, tot la 3 sau 4 ore se trezeste )
Deci imi fac o listuta cu ce e de spus ... si sper sa reusesc astazi sa mai intru !
Magda Matei 9.04.2007
martutza spune:
pentru ca nu am plecat inca vin si intreb;'daca pica de somn si urla in pat cu suzi in gura inseamna ca e rasfatat?
Laura oana nu ai fost corecta.eu ma gandesc la voi toate dar nu prea mai e timp de forum.Kitty zicea bine -a trebuit sa mai renunt la cate ceva de cand cu munca si cu baitul meu sprintar.
Pup.
Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai
Asa s-a nascut Victor