Albinute si bondari de martie-aprilie'07 (38)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

mei, io m-am dat la umbra, nah ca vad ca s-au incins rezistentele pe aici.

Zadi, io ieri sincer m-am suparat ptr ca ai zis cu un aer asa senin ca: "Voi nu alaptati? le dati doar lapte formula?". Pe mine asta m-a intristat ptr ca nu, nu mai alaptez de un secol si toata lumea care nu mai alapteaza a avut ceva pareri de rau, lupte interioare cand a renuntat la asta. Mie mi-a ajuns de cate ori a tb sa raspund la intrebarea "de ce nu mai alaptezi? " ("ca nu mai vrea muschii mei" - as fi raspuns la toata lumea).
Si probabil asta e si cutitul rasucit in rana. Daca citesti tot ce scriem si ai citit si mai de mult probabil stii povestea fiecareia dintre noi, care si cum a renuntat la alaptat. In mod cert, renuntatul la alaptat nu a fost o dulce fericire ptr niciuna dintre noi. Asta ca sa nu crezi ca am ceva in mod deosebit cu tine, pur si simplu nu mi-a picat bine deloc intrebarea de mai sus.
Acu sper sa nu iti iei valiza si sa pleci.

Karra, io una nu am inteles faza cu ciobita vs supita. Adica daca dau legumele prin razatoare e ciorbita si daca le tai mai mari e supita?

Despre nastere.... acu dupa ce imi aduc aminte cu placere de ea concluzionez urmatoarele:
nastere naturala:
- nu conteaza daca nasti cu dr tau sa un medic ce isi face bine datoria. Factorul uman oricum lipseste in momentele alea , nimeni nu te mangaie pe crestet (de fapt pe mine m-a mangaiat moasa pe mana si a contat)si urlii ca o bestie ptr ca vrei sa se termine odata. Mie cred ca mi s-ar fi facut putina jena daca era dr meu si as fi urlat cum am urlat . Ptr dr cu care am nascut am numa vb bune, a venit, si-a facut treaba, nu m-a lasat de izbeliste si la revedere.
- perceptia durerii e diferita de la om la om dar totusi doare de MORI
- refacerea dupa nastere normala e la fel diferita in functie de personaj dar totusi e mult mai rapida decat la ceza. Aici vb de cazurile fara complicatii.
- alaptatul/vazutul lui bebe dupa nastere normala depinde de politica spitalului. L-am vazut pe bebe cand l-am nascut, apoi cam la juma de ora iar mi l-a adus, nu's de ce si apoi cand m-am simtit in stare sa merg io la el. Io am alaptat dupa......2 zile. Nu m-a intrebat nimeni daca am sau nu lapte, vreau sau nu sa alaptez stiu sau nu cum se face. Mi s-a pus sticluta cu formula in mana si la revedere. Nota 1 aici ptr maternitatea bv. Desteptele alea is in stare sa nu te ajute nici sa dai formula la bebe. Cand imi aduc aminte ca rares dormea de rupea cand venea ora de masa si nu reuseam sa il trezesc nicicum si madamele alea numa cu reprosuri pe capul meu ......

Daca ar fi sa mai nasc odata as merge tot pe nastere normala chiar daca doare de mori dar m-as agita mai mult ptr o peridurala.

Adormit copilu'
-seara adoarme in timp ce suge la biberon, dupa ce termina laptele si aude sunetu ala da de doua ori din cap si deschide pliscul sa ii var suzi (e addicted deja). Adoarme la loc. Il pun in pat, intorc pe-o parte si somn usor. Cand nu adoarme il mai tin in pozitia de alaptat o vreme, daca vad ca tot nu are chef de somn, il mai iau la activitati de seara juma de ora dupa care pica singur.
- in timpul zilei, incepe sa tipe sau sa planga daca e f obosit. Il culeg de pe unde e, var suzi in gura, da ochii peste cap si adoarme, asta e varianta simpla. Varianta complicata, iau copilu obosit, var suzi in gura si totusi nu adoarme de obosit ce e. Il pun pe o perna pe picioarele mele si legan de 2 ori si adoarme.
Probabil nu procedez bine dar asa nu am scandal. Cand nu vrea sa adoarma nu il culc si gata. Cand ii e somn cu suzi. Nu stiu cum vom scapa de ea dar momentan e de real ajutor.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

quote Martutza
Apropo...tema de casa...CUM SA ADORMIM COPILUL SEARA FARA BIBERON SAU TZITZI.
, cam greu, Julie avea suzeta, adormea cu ea, in prima faza. Mai tarziu, dupa 4 luni, o luam langa mine in pat si o tineam pe o parte cu manutele la gura mea, adica o tineam de manute si i le pupam din cand in cand, pana adormea, tot cu suzi of course, era un moment de mare tandrete. Si mai tarziu, i-am scos suzeta (adica pe la 8 luni cu scandalul de rigoare la care am rezistat eroic) si cam trebuia s-o legan destul de des. Asta pana pe la an jumate, cand seara la culcare trebuia sa ii canti si sa ii spui povesti, si de fiecare data de anormea ea pe noi. Stai ca mint, pana la 1 an si doua luni a papat tit si de cele mai multe ori adormea la san. De', m-am cam rablagit, nu ma mai duce memoria atata .

Rianna - hm, aku n-avem suzeta dar isi baga degetu' pan' la cot daca se poate. Asta numai cand se culca. Seara adoarme mai usor, la san sau cu degetu', langa mine in pat. Pe zi vrea leganata, adica si cu destu' si leganata pana mi-or veni mie dracii si o s-o tin de manute s-o dezvat de deget. Tot asa, o legan de vreo doua ori, dar pana atunci se cam matzaie. Daca nu e obosita bine nu se culca si gata!
Chiar asa, cat de rau e leganatu' asta dom'le?

sau :
Daca am inceput diversificarea in cat timp ii inlocuim complet o masa.Cele care mai alaptam- ce facem cu laptele?

Eu i-am inlocuit cam repede, stiu ca nu e bine dar nu eu am condus lucrurile atunci ci mama ca nu eram acasa. N-am ajuns la timp si atunci in a treia zi i-a dat portie intreaga de supica. In rest, cam intr-o saptamana ajungem sa inlocuim o masa intreaga. Cu laptele, nu prea inteleg ce vrei sa spui, adica sa te mulgi si sa il scoti. Oh, nu! Il lasi acolo si in cateva zile se obisnuieste organismul si nu mai produce atata la ora aia.

Ela multumim de felicitari . E mai bine cu doi, uite acum Julie face fetze haioase la ea si eu stau pe forum , da' treaba am cat caru' .

Are cineva o reteta de biscuiti pentru copii, a se citi, fara gluten??? Am cautat de mi-au sarit capacele si n-am gasit decat de la 8 luni in sus. M-am hotarat sa-i fac in casa.

Iunita ca bine le mai zici!

Mda, n-am auzit destule rele la adresa cezarienelor, asa ca inca nu mi-au trecut dracii.
Scuzati expresiile.

Mergi la inceput

Gabdyd, da biscuiti de casa fara gluten....faina are gluten, deci daca fasesti faina, poti face si biscuitii nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iunita spune:

tzuna draga de tine..pai Iarina mananca la 5 ore de la 5 luni si are NUMAI 4 mese pe zi si nici una de noapte. deci nu te agita degeaba. poate ca ei chiar nu ii este foame si de aia nici nu mananca bine, te umpli si tu de nervi..las-o in pace , da-i la 5 ore si vezi cum merge. pupici . a, da si vrei cam multe cu somnu . eu sunt in faza de dezrasfatat AGAIN infanta de dormit cu leganat, cantat, plimbat..bla bla. si programul de azi a fost cu 15 min plans si apoi somn. partea buna e ca azi a dormit muuult mai mult decat in zilele in care astepta s ao adorm eu. (asta ziua ca noaptea... baita, mancare suza si la revedere, ne vedem dimi la 9)
va invidiez pt bau si pt ridicat.. nu mai para fata pt ca uite cat e de desteapta si ce realizari are....

elpower io inca nu am avut curaj sa ii dau bucuitele in mana ca mi-e ca il musca de la jumate.

aaaa... o chestie imp zic eu:

biscuitii!!! m-am tot benoclat dupa biscuiti pt 6 luni si nema. si zic eu..ii iau d'aia pt 8 luni ca tot e mai bine decat la kil.. fericita vin acaasa cu pachetul, il desfac, gust..yumm yumm..si poc ma loveste: biscutit cu ou de la nestle pt 8+ ..pai si cum vine treaba cu albusul de ou dupa un an? io nu mai inteleg nimic asa ca subscriu la petit beurre.

aliona te manca in ...stii tu unde..nu putei tu sa lasi fraza cum era? ca dupa aia o sa ajungem la d'alea eu fac asa, voi nu faceti ca mine da' sa stiti ca io oricum am dreptate... eventual si un sac-sac ciudaaaaaaa-ciudaaaaaaaa...si e gata distractia.

gabdyd faceti masti naturiste fete?

biky lasa musca sa mai zboare... si las-o naibii de caciula ca e cald afara . ia zi, faci taiteiii fara ou? ca io sunt innebunita cu faza in zilele cu carne nu dam ou.. o avea ceva daca pun 5 taitei in oaLA?

Mihaelaaaio habar nu am de ce nu ai mai scris.... de ce?

mady..pai ce sa zic..ori e de la dinti, ori de la polipi...oricum... ia un redbulll... fa-i un ceai de tei la nazdravan.... ia zi, ce papa la culcare? ii dai apa peste noapte?

fi-mea ma tot ine intru mama de azi dim si io tropai. merg sa ne tzoncanim. pup stupul

are mama o fetita frumusica foc...Iarina-Maria 01.04.2007
buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

martutzadaca e mancat, schimbat, adapat, alptat, partait etc etc da., e rasfatat. lasa-l in legea lui, mai vara o suzi, mai un pup..eu asta fac de 2 zile sin incepe sa dea roade. dar urla de mi-e ca vine politia la usa, asa cu foc si lacrimi mari si eu pe langa usa ei la fel....seara daca matzaie desi nu o prea face... cred ca 2 sau 3 ori a facut asa am procedat exact ca roxanici ca n-am chef de scandal la ora 22

buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

quote:
Originally posted by roxanici

Gabdyd, da biscuiti de casa fara gluten....faina are gluten, deci daca fasesti faina, poti face si biscuitii nu?

Pai ma gandeam la o varianta cu faina de orez si malai, oare merge?

Apropo de culcat, am vazut de curand o emisiune in care spuneau ca sa ii lasi singuri, chiar daca plang si sa te duci din 2 in 2 minute sa ii linistesti. Cand oi avea nervii suficient de tari poate o sa incerc, cine stie.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gabdyd

quote:
Originally posted by roxanici

Pai ma gandeam la o varianta cu faina de orez si malai, oare merge?

Apropo de culcat, am vazut de curand o emisiune in care spuneau ca sa ii lasi singuri, chiar daca plang si sa te duci din 2 in 2 minute sa ii linistesti. Cand oi avea nervii suficient de tari poate o sa incerc, cine stie.

Diana, mami de Julie 14.11.2003 si de Rianna 15.04.2007

aia cu fainile de orez sau malai nu le stiu ca is tufa de ...brasov la gatit.

asta cu lasatu copilului sa planga uneori merge, alteori nu. Raresu urla si cate 15 min si tot nu se linistea, chit ca mergeam la el sa ma vada ca nu l-am parasit. El vroia sa il iau de acolo si basta.

Mergi la inceput

revizia in camara:
legume pt supa la 5-6 luni:

morcov - Nu - contipa
rosie - Nu -fermenteza si e ..rosie...
cartof - Nu - umfla si atat.
telina - Cu masura - agita.
dovlecel - Da..deocamdata... pana la urmatorul tratat despre cresterea copiilor.
pastarnac -Da - nu are nici o contraindicatie
rad. patrunjel - daaaaaaaaaaa (se aud cantece de ingeri si unc linchet de harpa..miiinuuunaaaat!)
ceapa - Nu... ca e...CEAPAAA! si..are foi... siii.. (si einshpe vitamine, si e dulce si foaaarte gustoasa..da' daca e ordin de sus ca nu..Nu ramne)
usturoi - Nu - ca ...ca....mai bine cititi aici www.romanianmall.com/natural/usturoi.html" target="_blank">aici
ardei gras - Doar la fiert ca e amar..
brocoli/conopida - nu ca da gaze
spanac - nu - concentratie de nitriti mare...(si fierul din spanac, s-a dovedit, dupa einshpemii de kilotone de spanac halit de generatiile anterioare ca minea de fier din el se abspoarbe ioc in organism..doar se plimba si iese pe unde a intrat..pardoneatza..pe..dincolo. )

carne:
pui,vita,ficat - Nu- iete asa..din principiu. pui poa sa aiba ciar si HN5, vita stim cu toii ca e nebuna iar ficatul..ce sa mai vorbim.... e DUBLU fratiore, DUBLU!!!

ou - dejaaa? no way....ou cand o intra la gradi! si daca se poate o miile dintr-un sfert de microgram. pana la aniversarea primului an ..de casnicie are voie 1 intreg..pe an!

fructe:
mar - aleluia... asta e miracolul si esenta vietiii
para- fermenteaza. numai la constipaciosi (c) ioanaradu
pruna - ai innebunit ? 2 prune = 400.000 (ca face bontoi de umple baxu de pampersi)
babana - da nu, nu stiu, poate, probabil, alergii, sanatos, complex.. babana? da' de ce? babana e pt maimute!
piersica - nu, alergii, popnet rosu
portocla - nu, acida, gastrita, alergii, dermatita
caise - nu? ete d'aia !
gutui - alea nu, ca nu contin nimic

cereale? CEEEEREEEEEEEEEEAAAAAAAAAALEEEEEEEEEEE? vaeluuu..nuuuuuuuuuu ca se ingrasaaaaaaaa.... sau se constipa, sau ii creste porumb in pampers..you name it, i'll say it!

Bicuiti zici? cu gluteeeeeeeeeen? vai vai vai! bataitzaaaaaa! ai zis cu zahar?! treci la colt!

sucuri? NU!
Ceaiuri? NU!!!

concluzie: apa, dovlecei, pastarac si patrunjel . si lapteeeeee.....

varianta prescurtat: apa, paie si bataie...

acest material reprezinta un pamflet si trebuie tratat ca atare. animalele,fructele si legumele din acest material nu au fost ranite sau batjocorite si nici familiile lor nu au fost cautate la seminte respectiv oua deoarece nua cceptam rasismul BIO! multumim pentru colaborare lu' nea Costica zarzavagiu si lu' tanti Tantzamacelareasa. pt oua ii multumim lu motzata !

buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by iunita

revizia in camara:
legume pt supa la 5-6 luni:

morcov - Nu - contipa
rosie - Nu -fermenteza si e ..rosie...
cartof - Nu - umfla si atat.
telina - Cu masura - agita.
dovlecel - Da..deocamdata... pana la urmatorul tratat despre cresterea copiilor.
pastarnac -Da - nu are nici o contraindicatie
rad. patrunjel - daaaaaaaaaaa (se aud cantece de ingeri si unc linchet de harpa..miiinuuunaaaat!)
ceapa - Nu... ca e...CEAPAAA! si..are foi... siii.. (si einshpe vitamine, si e dulce si foaaarte gustoasa..da' daca e ordin de sus ca nu..Nu ramne)
usturoi - Nu - ca ...ca....mai bine cititi aici www.romanianmall.com/natural/usturoi.html" target="_blank">aici
ardei gras - Doar la fiert ca e amar..
brocoli/conopida - nu ca da gaze
spanac - nu - concentratie de nitriti mare...(si fierul din spanac, s-a dovedit, dupa einshpemii de kilotone de spanac halit de generatiile anterioare ca minea de fier din el se abspoarbe ioc in organism..doar se plimba si iese pe unde a intrat..pardoneatza..pe..dincolo. )

carne:
pui,vita,ficat - Nu- iete asa..din principiu. pui poa sa aiba ciar si HN5, vita stim cu toii ca e nebuna iar ficatul..ce sa mai vorbim.... e DUBLU fratiore, DUBLU!!!

ou - dejaaa? no way....ou cand o intra la gradi! si daca se poate o miile dintr-un sfert de microgram. pana la aniversarea primului an ..de casnicie are voie 1 intreg..pe an!

fructe:
mar - aleluia... asta e miracolul si esenta vietiii
para- fermenteaza. numai la constipaciosi (c) ioanaradu
pruna - ai innebunit ? 2 prune = 400.000 (ca face bontoi de umple baxu de pampersi)
babana - da nu, nu stiu, poate, probabil, alergii, sanatos, complex.. babana? da' de ce? babana e pt maimute!
piersica - nu, alergii, popnet rosu
portocla - nu, acida, gastrita, alergii, dermatita
caise - nu? ete d'aia !
gutui - alea nu, ca nu contin nimic

cereale? CEEEEREEEEEEEEEEAAAAAAAAAALEEEEEEEEEEE? vaeluuu..nuuuuuuuuuu ca se ingrasaaaaaaaa.... sau se constipa, sau ii creste porumb in pampers..you name it, i'll say it!

Bicuiti zici? cu gluteeeeeeeeeen? vai vai vai! bataitzaaaaaa! ai zis cu zahar?! treci la colt!

sucuri? NU!
Ceaiuri? NU!!!

concluzie: apa, dovlecei, pastarac si patrunjel . si lapteeeeee.....

varianta prescurtat: apa, paie si bataie...

acest material reprezinta un pamflet si trebuie tratat ca atare. animalele,fructele si legumele din acest material nu au fost ranite sau batjocorite si nici familiile lor nu au fost cautate la seminte respectiv oua deoarece nua cceptam rasismul BIO! multumim pentru colaborare lu' nea Costica zarzavagiu si lu' tanti Tantzamacelareasa. pt oua ii multumim lu motzata !

buburuza mea
ruza buburuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

N-ai treaba? te retinem?
Macar lasa-ne pe noi.... iar ne tii cu ochii beliti in monitor... si rad ca proasta la el... si se uita fiimea la mine ca la nebuni...

Mergi la inceput