Albinute si bondari de martie-aprilie'07 (38)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns biky spune:

[quote]Originally posted by karra80

fetele intrebare.....pe cutia de milumil3 scrie ca se da incepand cu luna-8-a, normal e dupa ce face 7 luni se intra in luna 8-a, nu? eu asa m-am gandit.....deci as putea oare sa incep sa-i dau?

Normal e cum a zis si Roxanici dupa ce implineste 8 luni. Eu am intrebat la farmacie pentru Milumil 2 daca pot sa-i dau inainte de implinirea a 4 luni si mi-a zis ca daca copilul e mai dezvoltat,pot incepe cu formula 2, dar cu o masura mai putin decat trebuie (adicalea sa-i dau laptele mai diluat), intelegi, iubita?

O mamicutza cu 2 fetizte cu fitze : Andra(20.11.1995) si Caterina(22.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

quote:
Originally posted by biky

Radcarmen...votat Vlad, mai ales pentru poza in bleu (favorita mea ). Ii dau si dintii?....Felicitari!

Roxanici....am uitat sa-i spun ca cerealele sunt de la Milupa, si sunt de alea din orez, simple, fara lapte.

Temperatura in casa este in jur de 18-20 de grade, inclusiv in baia in care o blacesc seara....apa e ceva mai fierbinte (o incerc cu cotul, ca asa am apucat eu, vremurile) cred ca trece de 36 de grade!!!! O culc in body cu maneca lunga si pantalonasi, o invelesc cu paturica. Nu a racit pana acum, multumim lui DD!!!,dar avem timp...

program de masa...
4.00 san
7.30 240ml lapte cu cereale
10.00 50 ml suc portocale
13.30 50ml supa + 80ml piure de legume din supa cu iaurt (oare aveau 100gr?)+ 50gr iaurt cu biscuiti
16.30 san
18.30 vreo 70-80 gr mar cu biscuit
19.30 180 ml lapte cu cereale

Supa :2 morcovi, 1 cartof, 1/2 dovlecel, o felie gogosar, 5 pastai, 1 ceapa mica, o bucatica de piept de gaina,(toate taiate cubulete mici) 1 lingura ulei de masline, taitei de casa si patrunjel verde. Din supa aceasta mananca 3 zile... nu fac in fiecare zi!Iau un polonic de supa cu legume il pun il blender adaug iaurtul si gata piureul...strecor supa si pun in bibe si alternez cand 2-3 lg mancare...cand 2 gaturi supa...Asta e...Voi sa nu faceti ca mine!

Biky multumim de vot .
Recunosc ca poza cu haina bleu am apreciat-o mai mult dupa ce mi-ai atras tu atentia asupra ei.

Spune-mi te rog supa o pastrezi la frigider inoala in care ai facut-o sau strecori zeama separat si legumele separat? Sau blenduiesti tot odata si restul pui la frigi?

Karra, eu zic (parerea mea de neavizat) ca daca pe cutia de Milumil scrie incepand cu luna a 8-a, poti sa ii dai dupa ce a implinit 7 luni. Pe cutia de Nan2 scrie ca se da "din luna a 6-a" si eu i-am data dupa ce a facut 5 luni. Tu faci cum crezi ca e mai bine.
Ma incriu si eu in clubul "asa fac eu, voi faceti cum credeti".

Pupici.

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Radcarmen...supa o pastrez in oala in care am facut-o (o olita cam de 1 1/2 l cu capac) in frigider,in conditii de maxima securitate.... Bleduiesc cand imi trebuie si cat imi trebuie (de obicei 1 polonic mai fara zeamaca sa iasa pireu). Zeama o iau tot cu polonicu' o strecor si o pun separat in bibe. In a 3-a zi ce ramane blenduiesc si pun intr-un borcanas la congelator (rezerva in caz de necesitate). Recunosc insa ca nu prea le-am folosit....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

quote:

Radcarmen...supa o pastrez in oala in care am facut-o (o olita cam de 1 1/2 l cu capac) in frigider,in conditii de maxima securitate.... Bleduiesc cand imi trebuie si cat imi trebuie (de obicei 1 polonic mai fara zeamaca sa iasa pireu). Zeama o iau tot cu polonicu' o strecor si o pun separat in bibe. In a 3-a zi ce ramane blenduiesc si pun intr-un borcanas la congelator (rezerva in caz de necesitate). Recunosc insa ca nu prea le-am folosit....

Maxima securitate e ca sa nu o manance ceilalti membri ai familiei, nu?

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - atat de mare
Poze cu puisorul meu

Mergi la inceput

Supa asa facuta seamana cu borsul nostru, numai ca nu are bors...pun pe capac un stimulent pe care scriu "Katy", tocmai pentru a nu avea surpriza ca intr-o zi sa deschid frigiderul si sa nu am ce sa-i dau sa manance Caterinei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Salutare stup,
am vazut polemica de ieri cu alaptatul, scrisesem un mesaj cat o zi de post si nu stiu ce are site-ul asta ce se mai blocheaza, n-am reusit sa il trimit,
pana la urma s-a resetat formularul, sper ca pe asta il pot trimite,
o iau ca pe un semn si nu mai reiau ce am scris si s-a pierdut ,

am alta sugestie, sa cantarim beneficii si riscuri la cezariana si nastere naturala. S-a discutat si pe tema asta, dar ...
eu am nascut natural, metoda cea mai laudata, bla, bla, dar uitandu-ma in urma mai mai sa imi para rau ca n-am facut cezariene. Desigur, n-am de unde stii ce inseamna asta si va rog pe fetele cu cezariana sa imi spuneti, poate imi ies ideile din cap.
Deci:
Nastere naturala:
- beneficii: fara anestezie, fara "burta deschisa", fara perfuzii (cel putin la mine), fara sondare, iti vezi copilul imediat, te poti misca imediat, poti alapta imediat, te recuperezi mai usor (oare???), te poti lauda ca esti curajoasa (dupa razboi ...),
- riscuri: icter mecanic, glob vezicular, prolaps uterin sau vaginal, durere cu caru', episiotomie cu tot tacamul, hemoroizi, riscul de nu da de medic, nefiin nasterea programata (din epxperienta...), rupturi econtrolate daca nu se face episiotomie, sau daca e copilul prea mare (cazul meu), nu mai stiu...
Completati voi la cezariana.
Ma gandesc ca daca la prima sarcina as fi fost mai bine informata as fi putut lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.
Daca vi se pare un topic rasulfat, nu ma bagati in seama, sunt putin cam ofticata si melancolica, pt ca s-ar putea sa am niste complicatii dupa episiotomie, si mi-au venit toti dracii din lume!!!

revin cu alte raspunsuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

quote:

[quote]Originally posted by karra80

fetele intrebare.....pe cutia de milumil3 scrie ca se da incepand cu luna-8-a, normal e dupa ce face 7 luni se intra in luna 8-a, nu? eu asa m-am gandit.....deci as putea oare sa incep sa-i dau?

Normal e cum a zis si Roxanici dupa ce implineste 8 luni. Eu am intrebat la farmacie pentru Milumil 2 daca pot sa-i dau inainte de implinirea a 4 luni si mi-a zis ca daca copilul e mai dezvoltat,pot incepe cu formula 2, dar cu o masura mai putin decat trebuie (adicalea sa-i dau laptele mai diluat), intelegi, iubita?

inteles iubita

Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007

Luna 7

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

si eu tot natural am nascut, nu a fost nici cea mai grea, nici cea mai usoara nastere din lume. Fara perfuzii zici? eu am stat aproape doua zile cu pomul dupa mine. N-a fost rau, doar incomod. In aceste doua zile a fost cam greu sa ma ridic din pat. Acu, noi suntem si cu problemele aferente, am vazut-o cu totul fugitiv, 2 secunde cred, am alaptat-o dupa vreo 5 zile.. Intr-adevar, nu am nascut cu medic, ci doar cu asistenta, fiindca nasterea era normala si fara complicatii prevazute. Episiotomie cat cuprinde, 5 ate, hemoroizi, da sar'mana.. Icter n-am facut, ce-i drept, nici alte minuni.

Din punctul meu de vedere, pentru mine a fost foarte bine ca am nascut normal, eu sunt pro nastere naturala. Asa se naste de cand e lumea lume, si daca nu exista un motiv serios pentru o procedura ata de invaziva cum e cezariana, nu cred ca e o alegere corecta. Acuma, fiecare face cum vrea, sunt unele femei care se tem de duretile din travaliu...eu va spun ca moasa a dormit in acelasi salon cu mine (a dormit pe bune) si nu se trezea decat cand veneau asistentele sa ma controleze. Pana la dilatatie 8 n-am scos un sunet, nu am avut probleme cu durerea fizica, am prag foarte sus.

asa ca, fizic, emotional, estetic...tot ce vreti, eu sunt pro nastere normala. Nu spun ca nu m-am gandit ca am fost egoista, ca m-am gandit numai la mine, ca daca as fi optat pentru cezariana, Antonia n-ar mai fi avut problemele pe care le-a avut, cu cordonul, cu respiratul etc... Dar nu regret acum nimic. Ma bucur ca am fost cu totul acolo, prezenta complet si deplin cand a venit Antonia la mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Fetele care aveti probleme cu legumele.....zic si eu...am incercat sa-i fac ciorbitza...mi-am adus aminte de carmenefr care a zis ca i-a facut Teutei ciorbitza si am facut si eu asa.....am pus toate legumele la fiert date pe razatoare asa ca si cum fac ciorba pt noi numai ca nu le-am calit si am pus si carnitza de pui acolo la fiert si cand ii fac la Winnie ii pasez si fac asa ca o crema cu carnitza si legumele si-i place de numa....asa ca de acuma supa o voi face ciorba
Maine incerc sa fac legumerle la cuptor si oul il voi pune batut cu putina smantana asa pe deasupra.......

Carmina de MARIA CRISTINA (Winnie) 8 martie 2007

Luna 7

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=28e484a970e514144a5d21" target="_blank">Comoara mea mica
www.youngnutrition.net/member/tickers/75683/ticker2.png%22%20border=%220%22%20%3E%3C/a%3E" target="_blank">Varsta Winnie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Salutare stup.

Va rog sa nu mai ziceti ca v-am acuzat ca nu sunteti mame bune daca nu alaptati. Nu bagati in gura mea ceea ce nu am zis.Alaptatul nu are legatura cu a fi mama buna sau rea.Nu interpretati gresit, ca eu ma supar tare pt. chestia asta. Eu apreciez orice femeie care stie sa fie mama.

Chestia cu borcanelele este la mare moda in Germania, stiu de la verisoara mea. Ele sunt foarte bune atunci cand pleci de acasa, sunt comode.

Referitor la cezariana:
eu am deschis un subiect de genul asta pe forumul cabinet psiho si se numea: cezariana - este corect sa decizi destinul copilului tau? Si acolo ca si aici am avut o multitudine de pareri contra. Poate ca nu stiu eu sa ma fac inteleasa in scris. Asta e, dati cu rosii pana faceti bulion din mine.

Pe scurt:
- eu am nascut prima data prin cezariana pt. ca a fost urgenta (acu nu stiu exact daca se putea sau nu sa nu fie urgenta. sa ma explic ca altfel cine stie ce se mai intelege. travaliul a inceput pe 24 dec. seara. m-am dus la spital de 2 ori. o data la control si mi s-a zis sa merg linistita ca nu nasc in noaptea aia si mi-a facut o injectie. dupa 2 ore m-am dus din nou ca nu ma mai puteam tine pe picioare si m-a internat. era o singura asistenta pe acolo - toata lumea petrecea in spital incepand cu cei de la garderoba si pana sus la sala de nastere. asa ca m-am chinuit toata noaptea cu contractiile.dimineata la ora 8 s-a indurat asistenta sa ma duca la sala de nasteri si mi-a pus epidurala. a fost bine dupa aia. medicul a venit pe la 11 ca sa constate ca bebe nu se poate naste si ca ma taie. deja trecusera 16 ore. s-a grabit dr. sa ajunga la sarmale si carnati sau a fost chiar o urgenta? nu sunt inca convinsa ca era singura solutie. ideea asta e sustinuta si de faptul ca a mai fost o fata cu mine tot la dr. meu si s-a grabit sa o taie si pe ea ca sa scape omul mai repede. in sala de operatie a vorbit cu soacra'sa ca vine cam in 2 ore la masa)
- ce mai rau este ca la a doua nastere a trebuit musai sa fac cezariana. ce m-a deranjat teribil a fost ca medicul a decis cand sa nasc - adica cu 10 zile mai devreme asa ca sa nu riscam. eu vroiam sa ma taie cand incepeau contractiile, adica bebele sa decida cand vrea sa iasa si nu eu sau altcineva
- la a doua cezariana m-am dus la spital si ma gandeam ca urmeaza sa ma operez si nu sa nasc - stupid sentiment

La capitolul dureri si refacere - cred ca depinde de fiecare organism. Pe mine m-a durut coloana cam 2 saptamani. intepeneam si abia ma miscam.De inotat inca nu pot inota, exercitii fizice moderate chiar si dupa 7 luni. simt cusatura interna care este rigida si nu imi da voie sa fac orice miscare.

Eu mi-am dorit sa nasc natural dar nu am avut parte de asta.
Hai ca am scris mult.

P.S. sa vad acum cate chiftele mananc de la voi

Zadi

Mergi la inceput