Meniu neafisat la gradi?
E a treia saptamana de cand a inceput gradinita .Nici pana acum nu am vazut meniu afisat pe nicaieri .O intreb ieri de dim pe educatoare ce se intampla pt ca eu vreau sa stiu ce mananca copilul meu si imi zice ca sa intreb la secretariat ca d-na secretara se ocupa de firma de catering .Ma duc la dansa ,era si directoarea scolii ,si cand le-am pus problema s-au uitat amandoua una la alta si directoarea mi-a zis ca o sa se afiseze .Tot ieri ,cand m-am dus sa-mi iau copilul vine rpd secretara ,imi baga meniul de ieri in ochi si pleaca rpd .Cand ma uit pe meniu ,dupa ce mi-am inbracat baiatul ,vad ca la felul 2 aveau ciuperci ??? Azi cand m-am dus la gradi ,iar am fost la secretara si i-am zis ca ciupercile si pestele sunt alimente interzise de sanepid in unitatile de invatamant si mai ales pt asa copii mici si s-a uitat la mine tare mirata si mi-a raspuns ca pana acum nici un parinte nu i-a atras atentia in leg cu mancarea .Am rugat-o inca o data sa faca in asa fel incat la inceputul fiecarei zile sau saptamani sa afiseze meniul ca daca nu imi convine ce le da ,sa vin sa-mi iau copilul inainte d3e masa ,ca bine ca nu a gustat copilul ciuperci ca era sa moara d3e la ciuperci si daca se intamplaceva cu el cine raspundea?Si a ramas socata
La voi in gradinite cum se procedeaza cu meniul?Voi stiti ce vor manca copiii Dv dinainte sau nu va intereseaza ca va ganditi ca nu au ce sa le dea si sa le faca rau?
Raspunsuri
Maadi spune:
La noi la gradinita se afiseaza meniul vinerea, pentru saptamana urmatoare. La nepotelele mele se afiseaa meniul luni dimineata la prima ora, astfel parintii il pot vedea and vin sa aduca copii.
Pupici,
Maadi si calin (19.07.2003)
dicirstea spune:
Acum 17 ani, cand eram eu educatoare
, meniul trebuia facut de asistenta gradinitei, pe baza unui retetar cu nr de calorii necesare copiilor, si tb afisat la intrarea in gradinita in fiecare dimineata. Pls ca tb in fiecare zi a saptamanii alt meniu. Bineinteles ca si atunci erau gradinite care respectau si unele care nu-l respectau ( si nu existau decat gradi de stat), in sensul ca din 2 in 2 zile erau cartofi fierti sau mazare, sau scriau pe meniu " pulpe de pui" sau "piept de pui" si de fapt erau aripioare sau sira, sau la desert bagau dropsuri sau biscuiti din pachet ( ca ii era lene bucatarului sa gateasca dulciuri). Dar daca copilul are vreo alergie tb anuntat imediat sa i se faca meniu corespunzator.
Chiar sa intrebi daca respecta nr de calorii
, cred ca nici nu a auzit de asa ceva.
Si un pic pe langa subiect...la o gradinita aveam ordin sa obosim copii dimineata, in asa fel incat sa manance toata mancarea si sa nu se planga acasa de foame, chiar daca mancarea era oribila ( cartofii fierti mai mult verzi, piureul din punga, legumele din conserva, mamaliga numai cocoloase ), in schimb la alta venea asistenta sa ne intrebe ce retete mai stim, sa nu se repete mancarurile nici macr de 2 ori intr-o luna. Si cand nu au gasit smantana la magazie nu a facut cartofi frantuzesti
, nici macar cu iaurt, ca sa nu strice reteta.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
BUBURUZU MEU BOTEZAT
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
LoraG76 spune:
La gradi la fetita mea se afiseaza in fiecare zi meniul pentru ziua respectiva, la intrarea in gradinita, unde poate fi vazut de toti parintii. Daca un copil are vreo intoleranta sau alergie la un anume aliment trebuie anuntata asistenta de la inceput si i se da altceva sa manance. Parintii care nu anunta isi asuma riscul, odata ce au fost informati cu privire la asta. In general, e mancare destul de buna, dar fetita mea e un caz fericita ca nu face mofturi la mancare, nu are vreun aliment preferat sau unul care sa nu-i placa, e destul de mancacioasa.
Lora, mami de IUSTINA
Laura25 spune:
La cresa (de stat) unde merg acum copii mei le afiseaza meniul in fiecare dimineata. Mancarea (din ce spun in meniu) pare a fi ok, dar ma deranjeaza f. tare ca le dau multe dulciuri (ca supliment la 10, la 16 sau ca desert la pranz). Napolitane cu crema de ciocolata, biscuiti simpli, biscuiti cu cacao, biscuiti cu cocos, turta dulce (dar din aia colorata roz, vernil
), jeleuri
. In 2 saptamani jumate, cred ca de 5-6 ori am vazut sa le dea supliment un fruct. Au mancat shtrumphii dulciuri in saptamanile astea cat nu mancasera in 2 ani in total
.
Laura
de shtrumphi,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
anamaria spune:
quote:
Initial creeata de clau2toma
E a treia saptamana de cand a inceput gradinita .Nici pana acum nu am vazut meniu afisat pe nicaieri .O intreb ieri de dim pe educatoare ce se intampla pt ca eu vreau sa stiu ce mananca copilul meu si imi zice ca sa intreb la secretariat ca d-na secretara se ocupa de firma de catering .Ma duc la dansa ,era si directoarea scolii ,si cand le-am pus problema s-au uitat amandoua una la alta si directoarea mi-a zis ca o sa se afiseze .Tot ieri ,cand m-am dus sa-mi iau copilul vine rpd secretara ,imi baga meniul de ieri in ochi si pleaca rpd .Cand ma uit pe meniu ,dupa ce mi-am inbracat baiatul ,vad ca la felul 2 aveau ciuperci ??? Azi cand m-am dus la gradi ,iar am fost la secretara si i-am zis ca ciupercile si pestele sunt alimente interzise de sanepid in unitatile de invatamant si mai ales pt asa copii mici si s-a uitat la mine tare mirata si mi-a raspuns ca pana acum nici un parinte nu i-a atras atentia in leg cu mancarea .Am rugat-o inca o data sa faca in asa fel incat la inceputul fiecarei zile sau saptamani sa afiseze meniul ca daca nu imi convine ce le da ,sa vin sa-mi iau copilul inainte d3e masa ,
ca bine ca nu a gustat copilul ciuperci ca era sa moara d3e la ciuperci si daca se intamplaceva cu el cine raspundea?Si a ramas socata
La voi in gradinite cum se procedeaza cu meniul?Voi stiti ce vor manca copiii Dv dinainte sau nu va intereseaza ca va ganditi ca nu au ce sa le dea si sa le faca rau?
daca copilul tau este alergie la anumite alimente si tu stii asta, ar trebui sa anunti neaparat la gradinita! nu e suficient sa afiseze ei meniul, poate ca intr-o zi esti mai grabita si nu apuci sa citesti, sau chiar nu ajungi la timp sa il iei inaintea mesei. copiii sunt pofticiosi, nu te poti baza pe el sa aleaga ce mananca si ce nu!
si ca sa raspund in final la intrebare, si la noi la gradi este afisat meniul, in fiecare luni, pt toata saptamana care vine. si la cresa la fel, era afisat.
nu cred ca e normal sa nu il aiba afisat, le poti face reclamatie la sanepid in final, daca nu se inteleg.
meniul nu trebuie sa ti-l arate doar tie, la cerere! toti parintii au dreptul/ trebuie sa stie ce papa copiii!
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
clau2toma spune:
Multumesc pt rasp[unsuri fetelor .Azi de dim era meniul afisat pana Vineri .Bine ca am cerut meniul ca la pranz am fost ca sa-ol iau pe baiat ca la masa era ciorbita de porc si cu tochitura![]()
.Maine e supa crema dar crema de ce nu scria .Poate e crema de ciuperci .Maine iar ma duc peste secretara sa vb cu ea .Dar chiar ma mira ca nu-l interesaza pe nici un parinte de treaba asta .Oare sunt eu prea exagerata?
LoraG76 spune:
Ce faceeee??? Carne de porc??? Tochitura??? Nici eu nu mananc asa ceva, cum sa le dea la niste copiluti astfel de mancaruri??? Inseamna ca fiica-mea chiar are noroc, nu are dulciuri cu cacao sau cumparate in meniu, are mai mult fructe si carnea e doar de pasarea sau vita.
Lora, mami de IUSTINA
dicirstea spune:
Foarte ciudat meniul asta!!! Imi e imposibil sa cred ca nu s-au pastrat si lucrurile bune din sistemul educational cel invechit, cu respectarea normelor de hrana pentru copii. Cred ca ar trebui sa ne interesam care sunt conditiile de functionare a gradinitelor, ca trebuie sa scrie undeva ce poti da unor copii de 3 ani sa manace, nu de alta dar sa nu ne trezim ca mananca ciorba de burta si pastrama de berbecut.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
BUBURUZU MEU BOTEZAT
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
ingridnen spune:
La noi (gradi de stat) asistenta afiseaza meniul in fiecare dimineata pentru ziua respectiva. Uneori se intampla sa vina ea mai tarziu sau de ex. anul trecut a fost detasata vreo 2 saptamani in alta parte...
si nu s-a mai afisat nimic. De regula insa meniul "apare" dimineata.
Ingrid si Cristi 4 ani si 6 luni
katik spune:
si la noi la gradi este afisat in fiecare dimineata pt. ziua respectiva. eu il mai si "verific", intreb fata ce a mincat si "coincid" cele doua informatii![]()
![]()
![]()
![]()
Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert(19.08.2006)
Poze noi