Mamici de septembrie - octombrie 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
mandarinutza spune:
Betty, merci frumos pentru raspuns. Iau si eu Elevit, dar mai uit uneori. Intrbam de vitamine, ca ma gandeam ca am slabit cam brusc.Da, asa e cu parerile altora, nici eu nu le iau inseama, fac cum cred eu ca e bine. Mario a luat foarte bine in greutate.
Citeam in dr. Spock, ca agitatia bebeilor sau schimbarea brusca de atititudine in primele luni sunt perfect normale intrucat sistemul lor nervos trece printr-o perioada de adaptare de la viata in burtica la viata intr-un mediu total diferit.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Adimercedes, asa eram eu la Alex, cu capul foarte jos si colul inchis. A inceput cu contractii, nu cu pierdere de lichid ca acum (acum a fost mult mai greu), insa a fost nastere super usoara. Zisesem si inainte, dar acum am si termen de comparatie. Si a fost usoara tocmai pentru ca era capul cborat, acum exact asta a fost problema, ca nu se cobora. Asa ca eu iti previzionez o nastere usoara si rapida.
Afibebe, asa horcaie bebelusii, au un sunet dintre nasuc si gat. Al meu face mereu asa. Ba caraie ca gaina, ba horcaie, ba fornaie ca un cal. Asa facea si Alex, dispare pe la o luna jumate doua
Cristina, la epidurala iti face o anestezie locala, simti ceva si la cateter, dar numai un usor discomfort, cum ca se umbla pe acolo. Nu te speria cu 40 de sapt, pe fetita am nascut-o la 40 s+1 zi. Si ziua nu e inca trecuta.
Mandarinutza, daca are colici iti dai seama, se arcuieste intr-un anume fel si isi strnage pcioarele, uneori mai da si parturi.
Betty, nu imi vine sa cred ce poveste, credeam ca numai in Romania se intampla asa ceva. Doamne fereste! bine ca a trecut. Cum ai reusit sa il faci pe BB cu asa probleme? Cat despre burta, tocmai mi-a zis mama ca i se pare ca s-a micsorat simtitor (ea nu ma vazuse de vineri). Dar lumea tot gravida ma vede.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
sim_stoian spune:
Mandarinutza, se pare ca fiecare are sfetnicii proprii... Eu iau Elevit, am inceput sa il iau dupa ce am nascut.
Noi vroiam sa mergem in parc, dar sta sa ploua . Poate dupa-amiaza e mai bine. Daca nu, trag o fuga macar la farmacie.
Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
mandarinutza spune:
Si la mine a plouat, dar acum vad ca iese soarele. Si dimineata anuntau la stiri 29 grade in Bucuresti cu ploiae de abia pe seara. Daca nu mai ploua, o scot macar in fata blocului, prin gradina.
Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007
Poze
bumbita spune:
scuze pentru semnatura...am ramas in urma...in urma sunt si cu voi...care scrieti...nu gluma si , la fel, nasteti,nu gluma...fie mai devreme, fie usor-usor...
poze si filmulete cu BAIETII NOSTRI
bumbita mami de
eduard ( 40 + fara o zi ) si de sebastian(03.01.2006)
betty78 spune:
Roxana pe bb l-am facut prin fertilizare in vitro (Fiv) si am reusit din prima.
Mandarinutza tu il alaptezi pe bb? Daca da, ai grija cu slabitul, ca am inteles ca poti sa iti pierzi lactatia.
Betty78de
Mario-Alexandru 16aug2007
poze noi cu mine gravidutza si bebe Mario-Alexandru
poze noi cu bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/prisi/prisi.jpg)
prisi spune:
buna si sa aveti o zi buna
eu nu iau decat Ferro-gradumet ca am pierdut mult sange, a scazut hemoglobina de la 12 la 8,3 in rest mi-a zis dr sa mai iau calciu
de sfaturi gratuite de la rude am scapat, inainte de a naste le-am pus in tema pe soacra, mama si matusi ca nu vreau nici un fel de sfat gratuit si ca o sa le cer eu parerea cand nu stiu ceva si vad ca pana acum e de bine
Mandarinutza merci de raspuns, bebelusha mea nu are colici deocamdata si sper sa nu ii apara
Afibebe si Miru scoate fel de fel de sunete, maraie, cateodata parca-si canta, primele zile am stat si am ascultat-o nu stiam daca e ok, dar am vazut ca ea se simte bine si nu ma mai panichez, cateodata radem de ea, e asa haioasa
pupici la fete si bebei
poze
Marta si Miruna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/carpatina/carpatina.jpg)
carpatina spune:
Adimercedes, fac bine, multumesc de intrebare. Imi astept si eu "supa de pui" Nu ca eu n-as face.. dar a ei are un alt gust.. sper sa aiba acelasi gust si aici..
37+ cu
Ioana
amar spune:
Fetelor...noi va spunem Bine v-am regasit...am ajuns azi acasa cu bine....nu va putem spune prea multe acum ca suntem intr-un moment de liniste si avem ataea de facut, dar imediat cum ne intram in ritm, va povesti tot,tot, tot cu lux de amanunte... Va spunem doar atat Dumnezeu a creat lumea in 7 zile, noi in 7 ore am fost gata cu totul,cronometrand inclusiv de la plecarea de acasa...neasteptat de repede...si inca ceva daca vreti sa nasteti natural...cereti PDA..e raiul pe pamant cu ea si va jur cu mana pe suflet nu doare deloc...cam atat deocamdata
Va pupam cu drag Carmen si[bebelus] Onuta Isabella
carmen 40s
Oana Isabella
AMR ?? zile
danielaradu spune:
...11.09.2007 cum a venit pe lume printzesa noastra
imi aduc aminte cel mai bine noaptea dinaintea nasterii - luni noapte nu am putut dormi deloc de emotii - degeaba imi ziceam ca trebuie sa dorm pt a fi odihnita nu se putea. bebelina probabil mi-a simtit agitatia si in noaptea aia a tot lovit si ea nu a dormit nici o ora.
abia asteptam sa se faca dimineata sa merg la spital si sa scap o data de tot.
la ora 8 eram protzapitzi eu, sotul, mama si mama soacra in fata usii dr . cand m-am suit pe masa sa ma vada deja eram terminata de emotii, cand mi-a mai zis si ca ia uite esti dilatata 3 cm ...zic hopa eu nasc .
park ma trezisem din somn si atunci aflasem si eu ca azi e ziua cea mare.
am iesit am vb cu sotul si mamele, al meu deja era ofilit rau ...hm barbatzii si curajul...
mi-am instalat locatia temporara intr-un salon cu gravide ...la 8.30 alt consult alt medic (eu am avut in sala 2 medici care m-au ajutat la nastere)...imi zice si el : ai un bb de maxim 2.900 , totul ok, col ok, dilatatie 3, baga un ovul pt dilatare.
pe la 9.30 incep niste dureri asa surde.. ca la menstruatie dar destul de usoare...ma descurc doar sunt puternica ce naiba .
eee....si pe la 12 incep dureri mai mari ...le duc si pe astea ...ma vede dr zice gata hai la sala de nasteri ...acolo ma instaleaza in sala de travaliu si imi pune perfuzie cu ocitocina ...naspa momentul
de atunci incep contractii puternice si dureroase
nu m-am plans deloc pe tot timpul travaliului ...am stat in travaliu de la 10 pana la 17.30 (cand am urcat pe masa) dar eu am simtit k lumea durerea de pe la ora 13 .
pe la 17 vine sotul sa ma vada , el era deja alb la fata...deja il vedeam in dublu exemplar...ii zice dr sa vina pe la 19 30 ca atunci nasc.
la 17 30 alt consult ...dr zice sa-l sun pe sotul ca nasc si ca o sa piarda momentul...al meu sot abia ajunsese la coltzul spitalului...a venit tot intr-o fuga si mi-a zis ca a ajuns in fatza salii exact cand ma urcam pe masa
eh...de aici se camprecipita lucrurile pentru mine...m-am suit pe masa si nu stiu din ce motiv nu am mai avut ocntractii...decat una cand i-a iesit caputzul si am prins-o intre oasele bazinului si statea mititik acolo
s-au suit pe mine un doctor si doua moashe (mi-au si fisurat o caosta atunci) si am tipat de 3 ori mi-aduc aminte si a iesit bubulina.
nu a palns imediat ...s-a lasat in sala o liniste mormantala nu se auzea nimic ...pe bb l-au dus in sala celalata unde ii curatza pe bebici si de-odata aud un oaaaaaaaa tare de tot . si a plans pitik o gramada. mi-au adus-o un minut am mangaiat-o si mi-au luat-o s ao bage la incubator si al oxigen.
i-au dus-o lui tati care era lesinat mai ceva ca mine
nasterea a durat 30 minute si cusutul a durat o ora..
dat fiind ca nu am mai avut ocntractii epiziotomia mea s-a facut vraise..m-amrupt in toate partile si gaurile
am simtit fiecare cusatura in inima dar ma gandeam ca gata am scapat ...eram epuizata
m-au dus in sala de travaliu iar (acolo am stat toata noaptea pt ca nu urinam si nu mi-au dat voie la salon) a venit sotul cu flori la mine ...era tot un zambet de fericire ...cred ca asta m-a facut sa uit in momentul ala toate durerile si tot prin ceea ce trecusem
mi-a zis ca e cel mai frumos bb din lume , mi-a multumit ...era asa emotionat
am ramas singura apoi , am dat mesaje, am vb la tel si incercam sa adorm dar nu puteam. nu aveam decat un lucru in gand ce face bebelina mea , a venit dr mea si mi-a zis ca bb e ok sa stau linistita si sa ma odihnesc
nu am dormit deloc in noaptea aia ..dureri de burtik aveam dar usoare ,,,insa curgea muuult sange si mai veneau si moasele sa ma maseze pe uter si sa ma streseze cu urinatul. pana nu m-au amenintat ca-mi pun sonda nu am facut.
a doua zi m=au dus la salon si mi-au adus fata.
nu o s auit momentul ala niciodata. oracaia saraca cand au adus-o si eu eramla control la ginecol cand am venit in slaon infirmiera zicea ca hai mami pe unde umbli ca plnge fata.
mi-a pus-o in brate si a tacut instantaneu ...se uita cu ochii ei mari in toate partile si voia tzitzi.
le-am zis asistentelor ca eu vreau si instructiuni de folosire , insa cadn am simtit-o langa mine park stiam tot ce trebuie sa fac cu bb, cum sa-l tin, cum sa-l schimb.
eu laptic nu am avut in spital si a trebuit s ama rog pe acolo de alea sa-mi dea (bani nu mai zic ca rugaminte fara bani...) si palngea mititik de mi se rupea sufletul.
joi deja clacasem si voiam sa le rup pe alea in bataie, norocul meu a fost o neonatoloaga super pe care am avut-o si al nasetre si apoi si o infirmiera care iubea mult copiii ele m-au ajutat si cu sfaturi si cu laptic.
abia asteptam sa plec acasa ...vineri a venit tati si ne-a luat ...
cand a tinut-o prima data in brate park ducea un pachet ..era saracu asa stresat ...
am venit acasik si incet incet ne invtam unul cu altul ea cu noi si noi cu ea.
deja aseara am putut sa dormim f bine toti 3..ea se scoala din 3 in 3 ore sa pape si chitzaie un pic acolo in patutz si gata .
cam asta e povestea nasterii mele
eu ma consider o fericita ...nu m-a durut fff tare - sua poate da dar prea mult mi-am dorit copilul si as fi facut totul pt ea- nu pot spune decat ca de cate ori ma uit la ea si o vad ca da din manutze ,cand o pun la san si o vad asa fericita, cand o miros si miroase a bb si laptic si cand imi vad sotzul atat de fericit spun cu mana pe inima ca tot prin ceea ce am trecut a meritat...si gretzuri si varsaturi si dureri si tot tot .
tot efortul a meritat...am o fata ddrumoasa si sanatoasa .
va doresc sa aveti nasteri usoare si bbi sanatosi