MAMICI DE ITALIA (5)
Raspunsuri - Pagina 9
dana7mi spune:
quote:
Originally posted by mamii
oare am timp pana pe 14 oct??
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07
ce sa faci?
dana7mi spune:
quote:
Originally posted by Ginger00
Deci trebuie sa sper ca in momentul in care se vor naste bebeii sa aiba coduri numerice...Si daca au si-mi elibereaza certificate mai trebuie sa le declar si acasa in primarie?Daca nu au ce-mi dau de la Consulat? Pt. procura am nevoie de datele persoanei din tara care v-a face demersurile?
cer scuze pentru atatea intrebari dar daca voi aveti experienta ....
+22 sufletelele mele
Atat mai avem
daca obtii certificatele de nastere prin consulat, tu nu mai trebuie sa declari nimic in tara ... trimit ei practica.
tu cand mergi acasa, soliciti doar pasapoarte romanesti.
oricum, chiar daca obtii certificatele de nastere prin consulat, cand mergeti acasa aveti nevoie de titlu de calatorie pt. copii.
pentru procura ... da, ai nevoie de datele de identificare a persoanei imputernicite (nume, prenume, adresa, eventual codul numeric personal)
Ginger00 spune:
Multzam de lamuriri...offfffff, ca la noi nu-i la nimeni...cred ca sotzu' se v-a scleroza umbland dupa acte si aici si acasa ...Atat sper ca voi putea sa-mi trec la mine in pasaport copii ca noi suntem pe nume separate,ca nu am mai vrut sa schimb toate actele si am ramas asa pana ne vom intoarce de tot in tara.
+22 sufletelele mele
Atat mai avem
cristina85ss spune:
Fetelor pasapoartele ptr voi si bebelusi le puteti face aici in italia prin intermediul ambasadei romane,cititi pagina asta: http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=6207 acolo aveti toate informatiile,nu aveti nevoie sa trimiteti procura in romania ca sa va faca pasaportul acolo
Cristina 40+ GIULIA
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss
MIKUTA4 spune:
.Atat sper ca voi putea sa-mi trec la mine in pasaport copii ca noi suntem pe nume separate,ca nu am mai vrut sa schimb toate actele si am ramas asa pana ne vom intoarce de tot in tara.
+22 sufletelele mele
Atat mai avem
[/quote]
Dar voi va-ti casatorit aici?Ptr ca si noi tot aici am facut cununia civila si avem tot nume diferite amindoi ne-am pastrat numele de fam,dar fata mi-o vor trece pe numele tatalui la maternitate asa am vazut ca fac aici .
MIRELA 28+
SARA-MARIA ingerasul nostru
pet.cost2005 spune:
Am revenit ...
Asaaaaa ... sa va spun ce am auzit si ce am inteles eu din toata istoria asta cu actele ...
De la spital iti da o foaie care atesta nasterea ... sau din comuna. Depinde unde se face inregistrarea. Nu stiam ca ala e considerat certificat de nastere ... ca e valabil ca si certificat adica. Cu foaia asta poti sa ceri titlu de calatorie la Consulat/Ambasada ca sa poti iesi cu copilul din Italia. Apoi, la Casa Casatoriilor/Primarie (sau unde se inregistreaza nasterile in RO ... in orasul meu la Casa Casatoriilor) te duci si soliciti certificat de nastere romanesc al copilului ... care intr-adevar, dureaza 3 luni. Cu certificatul de nastere astfel obtinut poti face pasasport individual sau sa-l treci pe pasaportul unuia din parinti (depinde cum mai e acum) si abia apoi se poate scoate iar copilul din RO.
Deci, nu stiam ca se poate solicita si la Consulat certificatul de nastere romanesc ... si varianta asta mi se pare mai simpla, dar sa fiu norocoasa sa mai gasesc coduri numerice atunci. De asemnea, nu stiam ca tre' sa ma grabesc ... adica trebuie facuta treaba asta tot in anul naterii copilului ... nasc in noiembrie, deci tre' sa ma misc rapid ... Si, de asemenea, nu stiam ca tot iti mai trebuie titlul de calatorie ... chiar daca ai certificatul de nastere romanesc. Cat e valabil titlul asta de calatorie?
Asta-i ce am auzit eu ... oricum, dana, merci de informatii. Cat dureaza apostilarea foii alea de la maternitate/comuna de catre Prefectura? Adica am timp din noiembrie cad va fi nasterea si pana la sf. anului sa solicit la Consulat certificatul romanesc? Oooofff ... si vor fi si sarbatorile ... practic am cam o luna la dispozitie ...
Petronela
bb Silvia
pet.cost2005 spune:
Aaaa ... si inca ceva ca am deviat de la subiect ... deci cu foaia asta, certificat ce-o fi ... pot sa-i fac tessera sanitara copilului si sa-l inscriu la pediatru? Dana, lamureste-ma cum e si cu alegerea pediatrului ....
Scuza-ma ca trag de tine cu atatea intrebari ...
Aaaa ... poza aia cu Ale cu spuma e bestialaaaaaaaaaaaaaa !!!!!! pe falcute ...
Petronela
bb Silvia
slimatei spune:
quote:
Originally posted by MIKUTA4
.quote:
i]Originally posted by ...[/i]
.Atat sper ca voi putea sa-mi trec la mine in pasaport copii ca noi suntem pe nume separate,ca nu am mai vrut sa schimb toate actele si am ramas asa pana ne vom intoarce de tot in tara.
+22 sufletelele mele
Atat mai avem
Dar voi va-ti casatorit aici?Ptr ca si noi tot aici am facut cununia civila si avem tot nume diferite amindoi ne-am pastrat numele de fam,dar fata mi-o vor trece pe numele tatalui la maternitate asa am vazut ca fac aici .
MIRELA 28+
si noii.....
Stefania
dana7mi spune:
quote:
Originally posted by cristina85ss
Fetelor pasapoartele ptr voi si bebelusi le puteti face aici in italia prin intermediul ambasadei romane,cititi pagina asta: http://roma.mae.ro/index.php?lang=ro&id=6207 acolo aveti toate informatiile,nu aveti nevoie sa trimiteti procura in romania ca sa va faca pasaportul acolo
Cristina 40+ GIULIA
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss
se vorbea de procura pt. transcrierea certificatului de nastere ...
se fac pasapoarte si prin consulat ... insa ATENTIE ... se fac doar cele cu domiciliu in strainatate, cele simple se fac pesonal in tara sau prin procura ... la cele cu domiciliu in strainatate trebuie sa renunti la cartea de identitate romaneasca ...
Ginger00 spune:
quote:
Originally posted by MIKUTA4
+22 sufletelele mele
Atat mai avem
MIRELA 28+
[/quote]
Da , ne-am casatorit aici in 2002 si am ramas pe numele de familie separat, asa cum e aici.Si copii nostri vor fi pe numele tatalui, ma gandesc doar daca e posibil sa-i trec pe pasaportul meu avand in vedere ca vom avea nume de familie diverse
+22 sufletelele mele
Atat mai avem