MAMICI DE ITALIA (5)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

mda deci am de alergat..:((( rau

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Ce de hartzogarii iarasi...si belesc stia de la consulat bani de pe noi...cand noi ne-am casatorit am lasat la consulat peste 1000€ pentru acte (nulla osta,traducere hotarari divort s.a.m.d.).Si acasa am asteptat dupa certificatul de casatorie romanesc (dupa alte n-spe mii de cheluieli si hartii) 4 luni de zile...sper ca la certificate nu e asa complicat...ca mai trebuie si trecuti in pasaport...

+22 sufletelele mele

Atat mai avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

oare am timp pana pe 14 oct??

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micio spune:

Dana, simpatic tare Ale, vesel si haios, frumoasa poza!
Eu va salut fetele ca s-a trezit bimbo si de-acu incepe alergatul pana la noapte.

Oana - mami de Eduard (19 ian 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

in teorie consulatele pot elibera certificate de nastere romanesti (transcriere) ... din cate am inteles statul roman le da putine coduri personale ... inferior numarului de cereri ... si ei spun ca nu fac transcrieri ....

daca s-ar face prin consulat dureaza putin, noua ni l-au eliberat pe loc, deci am rezolvat cu transcrierea intr-o zi ... in tara transcrierea dureaza minim 3 luni ...

pasaportul romanesc se face in baza certificatului de nastere romanesc.

deci daca vreti sa mergeti in tara cu copilul ar trebui sa va ganditi din timp la certificatul de nastere rom, faceti o procura la cineva din tara si cand mergeti in vacanta sa fie deja gata, voi sa solicitati doar pasaportul copilului pt. a putea sa va intoarceti inapoi.

cunosc cazuri care au stat blocati in tara pana au primit certificatul de nastere la copil.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by micio

Dana, simpatic tare Ale, vesel si haios, frumoasa poza!
Eu va salut fetele ca s-a trezit bimbo si de-acu incepe alergatul pana la noapte.

Oana - mami de Eduard (19 ian 2006 )

multam',

o sa mai trimit ceva poze, insa pe PC-ul de la munca am putine.

Mergi la inceput

Ca preturi:

-prin consulat transcrierea certificatului de nastere costa 130 €

-in tara se plateste o taxa de 10 RON, mai platesti si procura de la consulat 40 €, plus traducerea si legalizarea certificatului de nastere italian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKUTA4 spune:

Petro sarumina pt PM l-am primit.

Eu despre certificat stiu ca il poti face si la consulatul roman de aici si iti face certificat ca ala din tara dar pina ce implineste copilul 6sau 9 luni sper sa nu ma insel si sa fi auzit corect.

MIRELA 28+

SARA-MARIA ingerasul nostru

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MIKUTA4

Eu despre certificat stiu ca il poti face si la consulatul roman de aici si iti face certificat ca ala din tara dar pina ce implineste copilul 6sau 9 luni sper sa nu ma insel si sa fi auzit corect.

MIRELA 28+

SARA-MARIA ingerasul nostru

prin consulat il poti face doar pentru copii nascuti in anul curect ... deci daca este nascut in 2007, poti solicita prin consulat certificatul pana in decembrie 2007 ... eu acum nu as putea solicita un certificat de nastere pt. Ale care este nascut in 2006 ... tine de codul numeric personal, ei au doar pt. anul in curs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Deci trebuie sa sper ca in momentul in care se vor naste bebeii sa aiba coduri numerice...Si daca au si-mi elibereaza certificate mai trebuie sa le declar si acasa in primarie?Daca nu au ce-mi dau de la Consulat? Pt. procura am nevoie de datele persoanei din tara care v-a face demersurile?
cer scuze pentru atatea intrebari dar daca voi aveti experienta ....

+22 sufletelele mele

Atat mai avem

Mergi la inceput