MAMICI DE ITALIA (5)
Raspunsuri - Pagina 7
cristina85ss spune:
pet.cost2005 cum sa nu-ti faca certificat de nastere aici??? cine ti-a spus asa ceva? Sigur ca se face indiferent daca esti roman sau italian sau african,sau orice natiune esti. Ti-l face pe cel international la anagrafe cand mergi sa inregistrezi bebele sau la spital ( caci si acolo se poate inregistra nasterea). Eu am o prietena romanca ce a nascut acum 2 luni si nu este casatorita,ei i-au facut certificat de nastere bebelui in care bineinteles s-a specificat ca este de cetatenie romana. Nici nu ai cum sa iesi cu bebele din italia daca nu are certificatul de nastere ca sa pleci in romania
Cristina 40+ GIULIA
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss
pet.cost2005 spune:
stefi - ok
ginger - da, cred ca trebuie totusi inregistrat la anagrafe, da' nu e certificat de nastere ala ... e o foaie prin care se atesta nasterea, atat. Am citit si eu la Consulat si iti explic dupa-amiaza ce si cum ... si din auzite, din experienta altor mamici ca noi.
Petronela
bb Silvia
micio spune:
Petro, noi am facut la Roma la ambasada certificatul romanesc. Ne-au eliberat in comune un cerificat, l-am apostilat la prefettura si cu asta si alte documente am mers la ambasada. Intra pe site-ul ambasadei ca gasesti acolo informatiile necesare, ca s-or mai fi schimbat treburile de cand cu UE.
Oana - mami de Eduard (19 ian 2006 )
cristina85ss spune:
Fetele au dreptate,certificatul de nastere il faci la ambasada,insa aici in italia nu in romania
Cristina 40+ GIULIA
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss
mamii spune:
oana cat dureaza treaba asta dupa ce ridici certificatu de la comune??Si cam ce tre sa platesti??
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07
dana7mi spune:
ciao a tutti!
la care certificate va referiti?
mai intai se elibereaza certificatul de nastere italian, de la Primaria de rezidenta, costa 0.26 € ... cel putin atat costa la MIlano si se elibereaza cate vrei ... trebuie sa fie complet, nu neaparat international ... sa aiba: nume, prenume, data de nastere, localitatea de nastere si numele si prenumele parintilor.
Cu acest certificat italian, apostilat, se solicita certificatul de nastere romanesc ... se poate face in Italia (la consulatul romanesc) si daca au coduri numerice personale sau in Primaria de rezidenta a parintilor din Romania.
mamii spune:
fetelor am si eu o intrebare Mie pana la urma ca sa plec in tara cu el ce raha imi trebuie???Eu l.am inscris la spital si acuma astept sa iasa nushu ce ( iubi s.a ocupat de hartzoagele astea) apoi shtiiu ca tre sa ma duc la ambasada pentru nushu ce banuiesc ca sa il trec pe pashaport.Sau cine ma lumineaza si pe mine cum fac sa plec cu bebitzoiul in ro??
de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07
Ginger00 spune:
quote:
Originally posted by dana7mi
ciao a tutti!
la care certificate va referiti?
mai intai se elibereaza certificatul de nastere italian, de la Primaria de rezidenta, costa 0.26 € ... cel putin atat costa la MIlano si se elibereaza cate vrei ... trebuie sa fie complet, nu neaparat international ... sa aiba: nume, prenume, data de nastere, localitatea de nastere si numele si prenumele parintilor.
Cu acest certificat italian, apostilat, se solicita certificatul de nastere romanesc ... se poate face in Italia (la consulatul romanesc) si daca au coduri numerice personale sau in Primaria de rezidenta a parintilor din Romania.
Stai ca n-am inteles...cum adica daca au coduri numerice ? si daca n-au ? cum purici sa-i inscriu in primarie de rezidenta in Ro daca nu-i pot scoate din Italia fara certificat? aici se cam bat cap in cap problemele...si dupa ce-i fac certificat aici cum ii pun in pasaport sau trebuie sa cer si titlu de voiaj?
+22 sufletelele mele
Atat mai avem
dana7mi spune:
quote:
Originally posted by Ginger00
Stai ca n-am inteles...cum adica daca au coduri numerice ? si daca n-au ? cum purici sa-i inscriu in primarie de rezidenta in Ro daca nu-i pot scoate din Italia fara certificat? aici se cam bat cap in cap problemele...si dupa ce-i fac certificat aici cum ii pun in pasaport sau trebuie sa cer si titlu de voiaj?
+22 sufletelele mele
Atat mai avem
din Italia cu siguranta ca il poti scoate si fara certificatul de nastere romanesc ...
fiind doar cetatean roman (daca ambii parinti sunt romani) pt. a calatori in strainatate are nevoie de pasaport romanesc, cum pasaportul il poti face in Romania, pt. al putea duce in Romania consulatul romanesc din Italia elibereaza titlu de calatorie, este valabil doar pt. dus in Romania, pt. a iesi trebuie neaparat pasaport.