MAMICI DE ITALIA (5)
Raspunsuri - Pagina 6
slimatei spune:
petro felicitari pt. initiativa....mie mi-era prea lene tb sa recunosc... il pun pe prima pagina email-ul si cine vrea sa se intereseze de parola sa intrebe de tine? ce zici te-ar deranja?
Stefania
micio spune:
Curaj Cristina, nu te mai gandi la durere ca trece, ai sa uiti repede de ea dupa ce vine bebe! Nu faci epidurala? Eu am scapat repede de stesul: "cand voi naste", ca am nascut in saptamana 38 si n-am avut timp sa ma gandesc, eram linistita ca mai era pana la termen.
Noi nu avem animale in casa, am avut in ro 2 pisici pe care le-am lasat la mama. As vrea sa luam si aici caci ii plac tare mult lui Eduard si ar avea companie, dar deocamdata nu, caci stiu cat trebuie sa cureti dupa ele, deja mi se pare ca toata ziua fac curatenie dupa copil, e incredibil cat "dezastru" reuseste sa faca in jumatate de ora.
Cu pediatru nu stiu exact cum a fost ca s-a ocupat sotul, eu eram cu somn mare, cand ii face tessera, trebuie sa alegi un medic din cei disponibili. La medicul unde este inscris copilul mergi oricand fara programere. Mai este un medic in poliambulatorio (nu stiu de am scris corect), unde se fac consultatii gratuite pe baza de programare (cam in 2 luni iti da prog). Asa e la noi in zona.
Oana - mami de Eduard (19 ian 2006 )
cristina85ss spune:
Fetelor catelusii acei micuti ce i-ati vazut in poze au devenit foarte mari atat la inaltime cat si in greutate,din cauza asta imi este greu,in plus trebuie scosi afara de 2-3 ori pe zi la plimbare chiar daca nevoiile ti le fac in casa pe podea. Ca sa scoti afara un caine iti trebui in jur de 30 minute, ptr 4 caine ai nevoie de 2 ore libere dimineata,2 ore la pranz si 2 ore seara,deci 6 ore pe zi le petreci ducand cainii afara.Nu stiu cum o sa fac dupa ce se va naste fetita mea,de unde voi gasi eu timpul acesta. Soacra-mea este batrana si bolnava,nu ii poate duce ea la plimbare,iar sotul meu lucreaza de dimineata pana seara ca sa ma intretina pe mine in scoala ( scoala la care merg eu se plateste 5000 euro pe an) sa plateasca datoriile si altele,saracul cand ajunge acasa seara este ''a pezzi'' nu ii pot cere sa duca si cainii afara.
Eu stiu ca cel mai bine ar fi sa ii dam la cineva,numai ca sunt mari acum si nu ii mai vor nimeni,in plus soacra-mea s-a obisnuit cu ei si nu ar fi deacord nicicum sa ii dam
Cristina 40+ GIULIA
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss
pet.cost2005 spune:
stefi - da, pune mail-ul pe prima pag. ... poti sa ma treci si la "oficiul informatii" ... deocamdata am trimis la toate fetele de pe lista. Dar pt. viitor ...
oana - merci pt. detaliile despre pediatru ...
Mai astept si alte pareri ... poate difera iar de la zona la zona.
Petronela
bb Silvia
cristina85ss spune:
Cat despre pediatru eu stiu ca dupa ce se naste bebele,mai intai ii faci actele la anagrafe ( certificatul de nastere) apoi ii faci codul fiscal ( il codice fiscale).Cu toate astea mergi apoi la ASL de care apartii sau la CUP,iti da o lista cu toti pediatri disponibili in regiunea in care locuiesti,tu iti alegi unul dintre acestia,iti faci tessera sanitaria ptr bebe, si apoi mergi la consultatie GRATUIT. Bineinteles daca iti alegi un pediatru privat atunci este altceva
Cristina 40+ GIULIA
http://s195.photobucket.com/albums/z98/scristina85ss
pet.cost2005 spune:
cristina - alta belea .... care certificat de nastere? Suntem amandoi romani si am inteles ca nu pot sa-i fac certificat de nastere aici, ci doar in RO. De aici imi da doar o foaie prin care sa ateste nasterea etc. ... Nici aici nu mi-e clar cum tre' sa procedez .... oooofff cata alergatura ...
Petronela
bb Silvia
pet.cost2005 spune:
ralu - la ce te refri? La certificatul de nastere sau la pediatru? La tine pare si mai complicata treaba, cred, ca sotul tau e francez, nu? Noi va trebui sa ii facem certificat romanesc ... si aici alta alergatura ... da' acum nu am timp sa-ti explic.
Dupa-amiaza iti spun ce stiu, ce am auzit, ce am inteles ca trebuie sa fac ...
Pe mai tarziu !!!!!!!!! Ma duc sa pregatesc pranzul ...
Petronela
bb Silvia
Ginger00 spune:
Hopa ca am facut si eu ochi...dorm dimineata ca noapte nu prea...
Petro ,multzam, am primit PM.
Despre certificat stiu ca trebuie oricum sa-l inregistrezi la anagrafe in comune unde stai dar cred ca trebuie sa mergem si la Consulatul Ro...am sa ma uit pe site-ul de la Consulat sa vad daca scrie...daca nu o sa intreb pe romanii care au avut baby in Italia cum au procedat ...
Cristina - chiar ca ar trebui sa faci (imbata-l pe sotzu' de nu vrea) daca vrei sa nasti,ca sperma poate declansa travaliul...
Cat despre caini...eu ii ador...dar nu pot sa-i tin aici ca am apartament si noi lucram amandoi (cel putin pana cand am ramas gravi)si m-ar durea sufletul sa-i tin in casa inchisi toata ziua...acasa am avut un ciobanesc german si un cocker.Matzele imi plac da' cand is mici...dupa aia nu tare ca mereu ma gandesc la un articol care zicea ca mananca din mort...bleah
+22 sufletelele mele
Atat mai avem