MAMICI DE ITALIA (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

dana paremise ca ale al tau seamana la falcutze cu ale al meu..sau invers

de www.flickr.com/photos/11788157@N02/" target="_blank"> Alex 13.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

Petro- eu nu cred ca pana la sfarsitul anului cand s-a nascut copilul ci pana la implinirea anului de viata a copilului...altfel cum????pai daca nasc in 24-29 decembrie ce fac?nu-i mai pot inregistra?
Oricum trebuie sa ne informam din timp sa nu umblam ca bezmeticii de 2 ori in acelasi loc

+22 sufletelele mele

Atat mai avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

pentru clarificarea situatiei ....

-in spital, dupa nastere, ai trei zile la dispozitie sa declari nasterea ... cu acea hartie se merge in Primarie si se solicita certificatul de nastere italian. Daca nu s-a declarat in spital, se poate merge si direct in Primarie, doar ca este mai complicat, sunt mai multe declaratii de facut.

-cum din 2 parinti romani, copilul este roman ... avem nevoie de documente romanesti ... in Italia, este necesar pasaportul.

-pentru pasaportul romanesc avem nevoie de certificatul de nastere romanesc.

Certificatul de nastere romanesc se poate obtine:

-prin consulatul roman (daca au coduri numerice personale)

-sau in tara (personal sau prin procura). In tara dureaza minim 3 luni.

Pentru a putea merge cu copilul in Romania, daca intre timp nu ati rezolvat atat cu certificatul de nastere romanesc cat si cu pasaportul copilului, aveti nevoie de Titlu de calatorie.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ginger00
Da , ne-am casatorit aici in 2002 si am ramas pe numele de familie separat, asa cum e aici.Si copii nostri vor fi pe numele tatalui, ma gandesc doar daca e posibil sa-i trec pe pasaportul meu avand in vedere ca vom avea nume de familie diverse

+22 sufletelele mele

Atat mai avem

Indiferent de ce nume purtati .... bineinteles ca poti sa-i treci pe pasaportul tau ...

Serv. pasapoarte solicita declaratie din partea tatalui (care rezulta din certificatul de nastere) ca este de acord cu trecerea copiilor in pasaportul mamei.

Si eu il am pe Alessandro in pasaportul meu ... si avem nume diferite.

Declaratia tatalui se face la notar (chiar daca sunteti amandoi in tara), nu se face direc la serv. pasapoarte. Insa chiar daca aveti acelasi nume (tu si sotul), oricum trebuie declaratia tatalui ca este de acord cu trecerea copiilor in pasaport.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

cate cheshtii domle'...pe mine deja ma doare capu'...nu mai vreau sa stiu nimic...pana cand intradev. va tb sa le fac

Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Ok, pana aici am inteles ... cum e cu obtinerea certificatului de nastere romanesc. Am timp sa solicit acest certificat la Consulat din data de ... sa zicem 17 noiembrie (cand am DPN, desi e probabil sa nu fie exact asta) pana pe 31 dec.? Cat dureaza apostila aia la Prefectura?

Pe mine pasaportul nu ma intereseaza pt. ca il fac in RO ... ma intereseaza doar certificatul de nastere romanesc si titlul de calatorie ca sa ies cu copilul din Italia ... Iar cetificatul rom. mi-e mai usor sa-l iau de-aici ca sa evit asteptarea aia de 3 luni din Ro.

In cazul in care nu pot obtine aici certificatul rom. ... poate sa se duca doar unul din parinti in Ro sa solicite certificatul copilului??? Adica sa-ti explic situatia mea ... sa traga o fuga sotul inainte ca pana in iulie/aug. cand mergem in vacanta sa fie gata si noi sa ne ocupam atunci doar de pasaport ...

Petronela
bb Silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ginger00 spune:

cu cat mai multe explicatii cu atat mai multe intrebari.
Pai daca-l nasti in spital nu-ti dau automat certificatul de nastere...sau ma rog cum ii zice.De unde sa-l soliciti?su cui sa-l declari?

+22 sufletelele mele

Atat mai avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Uraaaaaaa ... a fost aprobat userul comun mamiciitalia ...

Data viitoare, cine vrea, poate sa deschida noul capitol cu userul comun. Stiti parola ....

Petronela
bb Silvia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pet.cost2005

Aaaa ... si inca ceva ca am deviat de la subiect ... deci cu foaia asta, certificat ce-o fi ... pot sa-i fac tessera sanitara copilului si sa-l inscriu la pediatru? Dana, lamureste-ma cum e si cu alegerea pediatrului ....

Scuza-ma ca trag de tine cu atatea intrebari ...

Aaaa ... poza aia cu Ale cu spuma e bestialaaaaaaaaaaaaaa !!!!!! pe falcute ...

Petronela
bb Silvia

inca de la declaratia nasterii, pleaca automat datele catre agenzia delle entrate (pt. codice fiscale), cat si la Regiune pt. tesera sanitara.

Primul lucru, trebuie sa mergi la agenzia delle entrate si soliciti codul fiscal (il vei primi pe cel provizoriu), tesera iti va ajunge mai tarziu prin posta.

Cu codul fiscal provizoriu si cu tesera ta sanitara mergi la Asl si soliciti tesera sanitara (provizorie) si pt. copil. Totodata alegi si pediatru.

Tu muncesti sau esti in intretinerea sotului?
Daca muncesti ai nevoie de cartea de identitate italiana si ultima busta paga.
Daca esti in intretinerea sotului (si tu nu ai inca tesera sanitara fara valabilitate) , sotul trebuie sa aduca ultima busta paga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiciitalia spune:

Test ... sa vedem daca functioneaza ..

Mergi la inceput