Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (31)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

IUNITA, nu stiu ce fel de ulei de porumb era, dar nu l-am putut manca. Crede-ma ca l-am aruncat, si stiu ca dadusem destul de mult pe el.

Mihaita 31 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coolutz spune:

noi ne-am mutat cu joaca jos...cam de cand a picat din pat ..care e mare ..dar nimic nu e sufcient pt agituta..
am pus pe jos o plapuma si peste, o paturica..camera aia e numai pt el..asa ca are unde se manifesta...mai trebuie din cand in cand sa verific daca a iesit de pe paturica sau sa ma uit sa nu iasa din camera
are jucariile rasfirate peste tot si aspir la 2-3 zile(numai el sta pe acolo si noi cand nu vrea sa stea singur)

,
andrea si andrei(6april2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coolutz spune:

riloasa- noi am mai ramas cu 2 mese intregi(vorba vine) de tzitzi-dimineata la 8 si seara inainte de culcare pe la 22- si mai papa uneori dupa mesele de solide si inainte sa adoarma de amiaza....
cam atat

,
andrea si andrei(6april2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

LORADIN, si al meu se plictiseste orice as face. Dar mai stau cu el in brate, il pun in scaunul de la masina, si il pacalesc cu fel de fel de cutii, lingura de lemn ii place mult. Asera nu mai statea nicaieri, asa ca l-am pus pe covor. Sa stii ca pe covor a stat ceva mai mult decat in pat sau pe canapea. Gasesc tot timpul pozitii bune pentru el. Si cand ma duc la bucatarie il iau cu mine, si il pun pe masa in scaunel. Este incantat ca vorbesc cu el si ii dau fel de fel de lucruri din bucatarie. Si as ail pacalesc cat stau cu el in casa. Numai ca eu pana acum stateam aproape tota ziua cu el afara, acum va fi mai greu ca e frig.

Mihaita 31 Martie

http://riloasa.myphotoalbum.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Loradin: Asa arata spatiul de joaca al lui Alex. De cand a inceput sa se rostogoleasca l-am mutat pe jos, sa il pot lasa singur fara sa imi fie teama ca pica de undeva... E adevarat ca mai evadeaza depe saltelute, dar il iau si il pun inapoi. Are pe saltelute rasfirate tot felul de jucarii, se taraste catre cate una, o gusta, si cand se satura de ea vede altceva si se taraste spre cealalta etc. Inainte sa ii iau saltelutele astea colorate il tineam tot pe jos, pe aparatorile de la patut (i-am lasat numai una, ca sa intre aer si la el).
Cat am stat la ai mei l-am tinut tot pe jos, pe o plapuma, tot cu jucarii rasfirate...

Sper ca dinter toate poti sa alegi si tu macar o jumatate de idee

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

quote:
Originally posted by Crina_mio

Absoluta si roxanici – despre alaptat eu vb. din punctul meu de vedere. Mie mi-a fost f. usor. Nu a trebuit sa ma mulg decat a doua zi cand am ajuns acasa ca am avut febra laptelui, dar a trecut repede. Intotdeauna mi-am ales o pozitie confortabila ptr. alaptat, deci nu pot sa spun ca ma doare spatele din cauza asta, dimineata am baut cate o cafeluta cu lapte, dupa ce am alaptat-o si nu a patit nimic, nu a agitat-o. In prima luna, cand papa si noaptea mi se facea o foame de lup, dar mancam repede legume fierte cu branza, era comod de pregatit si sanatos si multe fructe. In plus Maya nu a facut niciodata colici, am putut sa mananc orice.
Mai beau lapte mult (~ 1 l pe zi) si am fost o mare bautoare de ceaiuri si inainte de a ramane insarcinata, deci iarasi nu a fost o pb. ptr. mine sa beau ceai, doar ca am baut atat de mult ca am facut un fel de alergie, ma ustura gatul toata ziua de cate ori beau faimosul amestec, asa ca acum beau numai chimen (si nu-mi displace). Nu am avut nevoie de galactogil, deci nu-i stiu gustul.
Fara nici un fel de efort am ajuns la greutatea dinainte de a ramane insarcinata, si asta numai dupa o luna jumatate de la nastere si eu am pus-o pe seama alaptatului.

Acum e adevarat ca nu am mai fost nicaieri fara ea, dar nici nu cred ca as putea. Mama zice ca-s o tauroaica geloasa, uneori nu-mi vine sa o las nici cu sotul in casa sa ma duc pana la piata. Mai bine mergem toti 3 si ei ma asteapta in masina, nu-mi place sa o bag in aglomeratia din piata.
Nu am mai fost de f.f.f mult timp la discoteca sau la un chef, dar imi doresc copilul asta de mai bine de 10 ani, asa ca orice sacrificii mi se par minuscule.
Deci felicitari pentru cele care au avut pb. si au trecut peste ele si au continuat alaptarea.
Si da, este intr-adevar cea mai mare satisfactie din lume

Crina si Maya Georgia

NU E NIC USOR NICI GREU E ASA CUM TREBUIE SA FIE.
SUNT DE ACORD CU TINE CRINA DESI EU AM AVUT MAI MULTE PROBLEME SI AM INGHITIT ORICE CA SA AM LAPTE DESTUL.
SA NE TRAIASCA COPII INDIFERENT CUM AU FOST HRANITI LA SAN SAU LA BIBERON.
FIECARE METODA ARE BUNELE SI RELELE EI.

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BiancaM spune:

Buna!
Alaptatul pentru mine a ramas un vis frumos...
Din prima ora dupa ce s-a nascut, Amalia nu a putut sa suga, nu avea reflexul format. Am fost nevoita sa-i dau formula in spital, ca nu puteam sa o aud cum urla de foame(in 2 zile pana am ajuns acasa a ragusit de la plans). A doua zi dupa ce am nascut am scos colostrum-ul cu pompa si i l-am dat cu pipeta. Din momentul in care am ajuns acasa am inceput sa pompez din 3 in 3 ore (inchiriasem pompa de la spital). Cand a facut o luna eram hotarata sa renunt, si am inceput sa pompez mai rar, dar dupa botez am avut o 'revelatie' si am zis ca o sa pompez pana cand nu mai am lapte, ca sa-i dau puiului meu de om sa pape.
Am dat 350$ pe o pompa electrica buna care sa tina la ritmul de folosire care o astepta, si pot sa spun ca a meritat efortul financiar.
Pompez si acum, ce-i drept, de 3 ori pe zi, ca Amalia a ajuns sa aibe 4 mese pe zi. Seara ii dau formula ca sa doarma mai mult.

Cand ma uit inapoi, atrecut repede timpul si parca nici nu zici ca zilnic trebuia sa pompez. Am avut momente in care ma juram ca nu mai pompez a doua zi, dar cand o vedeam pe Amalia aveam niste mustrari de constinta de imi venea sa plang din cauza vinovatiei. Am avut rani la sani in fiecare saptamana timp de 4 luni, plangeam de durere cand pompam, dar gandul ca bebe o sa creasca din laptele ala parca ma linistea.

Plecat de acasa, cat ne permitea intervalul de pompat. Amalia a mancat mult lapte in masina sau la cumparaturi, dar cand era vorba de pompat trebuia sa fiu acasa. De cateva ori am fost nevoita sa iau pompa cu noi si sa folosesc baterii ca sa pot pompa.

Lapte am aruncat de cateva ori, si il puneam pe sot sa faca asta, ca eu nu puteam sa fac asa ceva stiind cat am 'muncit' ca sa-l pun in sticle.

Azi Amalia are 5 luni jumate, si pot sa spun cu mana pe inima ca sunt cea mai fericita femeie cand o vad cum rade la mine, cand face baloane cu biberonul in gura si eu o 'dojenesc' si-i spun ca nu mai pupa alt lapte de la mine; cand il vede pe tati si incepe sa chiuie de fericire, cand ne urmareste cu privirea de parca ar zice nu ma lasati singura, cand ne certa daca nu ne uitam la ea cand vorbim, cand se trezeste dimineata si se uita la mine cu ochii ei rotunzi si zambeste cand apar in raza ei vizuala...
Toata oboseala si tot chinul meu ca sa scot laptele asta pretios sunt uitate cand ma uit la Amalia.

Admiratia mea pentru Tzuna si pentru Eliana! Si pentru toate mamicile care au reusit sa-si tina puiutii la san!
Asta e cea mai mare durere a mea, nu am putut sa ma bucur si eu de sentimentul de care v-ati bucurat cele care ati alaptat. Sper urmatorul bebe sa nu mai aibe probleme si sa pot sa ma bucur si eu de aceasta senzatie...

VA pupacesc, si dorim La multi ani! sarbatoritilor zilei!!!

Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla32 spune:

Buna, fetelor!

Ati vorbit despre alapatat! imi vine sa urlu iarasi! De pe la 4 luni il alaptam mixt pe Luca dar cand a venit pocinogul cu acel domn care e tatal copilului, nu am putut manca trei zile si nici dormi! Am slabit in acele trei zile 4 Kg si.......lapte ioc! Imi venea sa mor de ciuda dar imi era imposibil sa bag ceva in gura. Mestecam si nu puteam inghiti.Dadeam jos imediat. Acum mai este ceva laptic dar nu-i mai place lui Luca. Se mai rasfata el din cand in cand, dar se si stramba. Daca a fost greu sau usor? asa si asa. Eu aveam o problema. Imi venea sa vomit cand sugea. Dar scrasneam din dinti si rezistam. Cand il vedeam ce fericit e cu tzitzi in gura si ma priveste in ochi parca multumindu-mi, nu imi mai pasa ce simt!Iar noaptea era minunat ca nici nu deschideam ochii. Se foia, bagam tzitzi si gata! Adormeam amandoi! Acum ma cam chinuie ca se trezeste ba la 2, ba la 4 si mananca! Ceai nu vrea. Daca ii dau nu mai adoarme.
M-am intins dar doarme bebel si e liniste!Prea liniste...

Va pup!

Luca, dragostea mea

Luca luna IV
Luca luna V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

quote:
Originally posted by Crina_mio

elpower – tare thea.... se vede ca-I place sa se joace de-a mancarea. Sau poate a auzit ca sunt bebelusi care au probleme cu bubitele din jurul guritei si ea vrea sa evite punandu-si papa bun pregatit de mami pe post de cataplasma. Mamicile cu pb. poate merge si la voi. Glumesc, la noi contra bubitelor si-a facut f. bine efectul crema ptr. copii cu ulei de catine (baby 4 you). Noi o folosim ptr. fundulet (si nu a fost niciodata iritata) si atunci cand ii mai apareau bubite prin diverse parti ale corpului (in general pe burtica, gat sau obrajori) ii dadeam putina crema dupa baita si pana dimineata dispareau. La noi a functionat… poate isi face efectul si la alti bebelusi.

Crina si Maya Georgia

cum se numeste crema de care vorbesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

chiar asa se numeste: BABY 4 YOU. Se gASESTE LA PLAFAR.
mie mi-a recomandat-o vanzatoarea de la plafar. inainte foloseam unguent cu galbenele, dar asta e mai bun.

Crina si Maya Georgia

Mergi la inceput