Mamici de septembrie - octombrie 2007 (81)
Raspunsuri - Pagina 18
sim_stoian spune:
Eu nu mai spun nimic de babe si vecine .
Ma bag la somn.
Sim si Stefan (25.08.2007)
Poze
Marunzika spune:
A fost ieri moasa la noi si am intrebat daca am voie sa ma vopsesc si zice ca nu atata timp cat alaptez! Pai in sarcina m-am vopsit cam la 5-6 saptamani caci am par alb foarte mult. Voi cele care alaptati va vopsiti?!
Si, de cand am iesit din spital nu am mai slabit deloc, parca Sabinelu spunea la fel. Cum e la voi?! Eu am pierdut doar 8kg (cantaresc 62kg acum) si am ramas cu 16kg in + si nici vorba de dieta ca doar alaptez, dar parca de la alaptat se duceau rapid kg?!
Mogaldeata mea face vineri 4 saptamani, iar noi facem sambata 6 ani de la cununie si am vrea sa mergem la restaurant. Oare cum o sa ne descurcam cu bb mic la restaurant?! Are cineva experiente de genul asta?!
Spunea cineva ca foloseste glicerina boraxata si dupa cum citisem pe la fetele de iulie-august spuneau ca nu e tocmai indicata la bb-ei, dar nu-mi amintesc de ce. Puteti intreba la ele ori moasa/pediatrul.
Bafta multa celor care asteapta sa nasca si pupici mamicilor si bebicilor.
Mogaldeata
YANNISA MILENA
24.08.07
Foto Burtika
devylla spune:
Si totusi pauza cam lunga,de Annisia esti bine fato?
Sabina Y. si Erika(31 august 2007)
japonia prin ochii unui amator
Yaia spune:
Votam si noi pentru "bobocei".
Am venit de la control, totul e bine, bebe cu capul intre tzitzi la mine, spatele la lume, inca neintors. Vineri mergem din nou la medic la spital, o sa vada rezultatele radiografiilor pelviene, probabil va incerca sa-l intoarca din nou.
Acum merg sa ma apuc de gatit.
...
Tocmai m-a sunat moasa de la policlinica... cica nu au putut sa-mi faca analiza sangelui pt. anticorpi (Rh negativ) pt. ca sangele nu a fost suficient. M-a chemat maine pt. inca o recoltare...Iar eu iubesc acele nespus de mult...of!
Irina 37
tomasa spune:
Maruntzika, sigur o sa slabesti daca alaptezi, doar ca neori asta se intampla in mod drastic doar dupa ce intarci copilul. Prolactina marita blocheaza kilogramele, asa suntem facute de mama natura ca sa putem alapta si in vremuri de foamete, se pastreaza oaresce rezerve adipoase atata timp cat ai prolactina marita. Dar dupa ce vei intarca fetita o sa te topesti cu siguranta si oricum mai slabesti si pana atunci, la cat erai tu de slaba inainte, e imposibil sa ramai asa, mai ales ca se vedea clar ca asa era conformatia ta.
De altfel mie si acum imi pari subtirica, dar imi dau seama ca pt. tine conteaza cum te simti tu in pielea ta.
Betty, atata timp cat il alaptezi nr. de scaune va varia, poate sa aiba unul sau chiar nici unul pe zi, sau la fiecare masa, ambele variante fiind perfect normale. E in functie de ce papi tu. Daca il vezi ca se chinuie incearca sa mananci mere sau struguri.
Isabeluta, iti intorc pupicii!!!
Pt. mamicile care alapteaza, mi-am amintit ca migdalele fac lapte mult si bun. Si e o placere sa le mananci.
Rodica, bafta astazi, poate nasti totusi! Imi dau seama ce grea e asteptarea!
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
37+Maria
tomasa spune:
Yaia, imi pare rau ca nu s-a intors inca, dar sigur va fi bine. Tu acolo esti pe maini foarte bune.
Aandreea, primele saptamani acasa cu bb sunt grele, chiar daca nu e plangaretz copilul. E greu sa te adaptezi la asa ceva, nu are cum sa fie altfel. Dar drgaostea de mama si instictul te vor ajuta mult, rau sigur nu ii vei face, chiar daca poate la inceput vei fi putin mai neindemanatica.
Andries, felicitari pt. cele 34 de saptamani! Cred si eu ca esti fericita. La cat mai multe si mai fara peripetii!
mama de BAIAT (9 ian. 2005)
37+Maria
Marunzika spune:
tomasa . Ma gandeam e ca o sa mai slabesc, insa credeam ca mai rapid, caci nu incap deloc in hainele mele dinainte de sarcina si asta ma cam darama, dar o sa ma obisnuiesc (cred) si o sa-mi iau alte haine pt perioada de tranzitie!
Si cu vopsitul parului cum e, ca vad ca foarte multe informatii utile ne livrezi, spre norocul nostru. Multumim !
Aaa, si inca ceva, cele care alapati, luati iod? Ori vitamine? Eu iau in continuare vit din sarcina si aici la spital imi dadeau iod ca alaptam.
Mogaldeata
YANNISA MILENA
24.08.07
Foto Burtika
aandreea27 spune:
isabeluta,tomasa,sim sa stiti ca pe asta ma si bazez pe instincul matern,care sper eu sa imi spuna ceea ceeste corect.
sim sa stii ca si eu tot singura cu bebe o sa fiu ptr ca sotul meu lucreaza de dimineata pana seara asa ca o sa fiu si mana intai si mana a doua si mana a treia,dar asa imi si doresc ptr ca este baietelul meu.de abia astept sa il nasc,cred ca voi ma intelegeti cel mai bine.
in alta ordine de idei,ieri am fost ptr prima oara la maternitatea unde o sa se intample marele eveniment(polizu) si sincer nu prea mi-a placut,dar nu prea ma bazez pe prima impresie.nu am avut ce face acolo am doctorul.apropo de asta,o alta mare teama a mea este ca nu vine doctorul la nastere,sa nu nasc in week-end sa nu nasc noaptea etc.l-am zapacit pe bietul doc lemnete cu intrebarile astea.imi e teama mai ales ptr ca doc lemnete are un stil foarte propriu de a-si tine fisele pacientelor,cine a fost la el stie despre ce vb,iar in eventualitatea in care nu vine el nici nu as prea sti ce sa spun altcuiva.
mamicilor v-a fost teama canu vine doctorul care v-a urmarit sarcina?
viitoarelor mamici aveti asemenea temeri?
va multumesc mult de tot ptr raspunsuri.
Carmenita spune:
Andries si eu ma gandeam ca nu o sa ma lase sa ma chinui daca nu ma descurc, sper insa sa nu fie cazul.
Sim, mersi pentru raspuns. O sa ma uit si dupa uleiul asta. Am o prietena care foloseste ulei de masline extravirgin si alta ulei de floarea soarelui fiert. Vroiam sa te mai intreb ceva. Dupa cat timp ti-a scos atele de la operatie? Si te-ai apucat iar de sofat? Ma gandesc dupa cat timp pot sa conduc iar masina.
Carpatina, ai dreptate. Las plansul ca nu imi face bine. Mi s-a intarit burtica de la plans si am hotarat ca trebuie sa fiu tare ca de acum sunt mamica.
Si mie imi place cum suna bobocei. Abia astept sa il vad si eu pe al meu.
Carmen 37+ Andrei
AMR 14 zile
Asa creste bebele nostru http://bd.lilypie.com/RMNXp10.png
ramonaiani spune:
Si eu stau prost la capitoul scapat de kg in plus. Am luat fro' 14 kg in sarcina, am pierdut doar 4 dupa nastere, si inca 2 in saptamana de cand sunt acasa cu bebelina.
De greu ... e greu in prima saptmana.Mai ales ca nici eu nu stiam ce sa ii fac - avea o secretie galbena, ca urdorile la ochiul stang, si mi-a plans o noapte intreaga. Ne imbracasem sa mergem la spital, dar am sunat o amica (medic cardiolog, dar mamica de prichindel de 1 an jumate) si m-a linistit. Mi-a recomandat sa o tin in brate, sa o plimb, sa o pun pe piept .. si s-a linistit pana la urma micutza. Vorba fetelor: cu rabdare, instinct de mama si multa dragoste, trecem noi peste toate.
Vitamine - inca mai am ramase din perioada prenatala. Am intrebat-o pe dr daca sa le iau, si mi-a zis ca sa le iau atata timp cat alaptez.
Fug .. ca mi s-a sculat papusa
Eliza (6.09.07)