Mamici de septembrie - octombrie 2007 (81)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Maruntzica si eu am ramas cu 8 kg in plus....si nu imi vine sa cred cum aratam inainte si cum sunt acum....burta s-a mai retras - ma refer la muschi - dar stratul de grasime de pe burta a ramas acelasi ca dupa nastere. Sper ca Tomasa sa aiba dreptate...o sa vad eu dupa ce intarc copilul....oricum vreau sa alaptez in jur de 6 luni...deci mai am de asteptat.

Apropo de vopsit eu nu m-am vopsit deloc in timpul sarcinii si nu cred ca o sa fac acest lucru nici pe perioada alaptarii. Poate eu sunt mai atenta mai ales ca pe bb Mario l-am facut dupa o fertilizare (FIV) si toata perioada sarcinii am fost f atenta.

Carmenita iti raspund eu cu atele: dupa o saptamana - la cezariana, iar de sofat la 4 saptamani, nu pentru ca nu am putut ci pentru ca nu am avut ocazia...cred ca poti sa te apuci de sofat dupa ce nu te mai doare operatia, adica dupa 10 zile poti sa conduci linistita.

betty78deMario-Alexandru

poze noi cu mine gravidutza si bebe Mario-Alexandru
poze noi cu bebe Mario-Alexandru
bulinutza noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmkriss spune:

quote:
Originally posted by carpatina

vmkriss, ce mai face Flori? ceva vesti de la bb eduard?

BB Eduard se pare ca se incapataneaza sa ne tina in stres. Nu vrea sa ne cunoasca inca, dar da niste alarme falseeee.

Vineri - zi plina de contractii din 20in 20 min care la ora 01.00 noaptea au incetat;
Sambata - contractii din 25-30 de min, degeaba;
Luni - trezit cu burta beton, care nu se relaxa. Am mers la spital, am primit o injectie si ne-a spus doctora ca daca nu se relaxeaza sa ne intoarcem. S-au potolit.
AZI - la ora 13.00 vreo 2-3 contractii la 15 min cu dureri foarte mari. GATA am zis astea sunt. De unde pe la 14.00, linisteeee. Acum mai sunt dar neregulate.
"Ruperea apelor" lipsa, dop la locul lui.
Asa ca maine ne internam cum am hotarat cu doctora si credem ca il vom cunoaste pe BB, mai mult cu forta :)), daca el nu vrea.

Flori 39+3 cu si tati

Cat a mai ramas
Flori graviduta si BB la echo
www.youtube.com/watch?v=yrsiM_fdDvQ" target="_blank">BB face pe actorul la eco 21 sapt

MAINE ZIUA CEA MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

va scriu repede cu o singura mana, cu cealalta legan bb necajit.

eu sunt f suparata si nervoasa. fost la ortoped, bb are fractura de clavicula, s-a sudat si s-a format un calus deasupra, nu ii mai poate face nimic acum. daca ne dadeam seama in primele saptamani ii imobilizau manuta. asa...cica se va resorbi calusul singur pana maxim pe la 5-6 luni, pana cand ma duc lunar la control cu el. se pare ca a avut noroc, ca nu are vreo semi-pareza a mainii, ca se mai intampla. mana si-o misca normal si sudura pare normala, numai sa dispara galma. ce sa mai zic...urasc toti medicii, in frunte cu Badiu care m-a lasat sa nasc normal. urasc toti neonatologii de rahat din MUnicipal care nu au vazut atunci, si pediatra tampita care a venit acasa cand m-am intors din maternitate.

in plus mi-a zis orptopedul ca bietul BB a avut dureri crunte in primele zile si se mira ca nu a plans. ba a plans mititelul, dar cine sa stie de ce plangea, ca doar nu eram eu medic sa imi dau seama. s-au foit n-shpe ani cu icterul care nu insemna nimic special, si nimeni nu a vazut osul fracturat al copilului. nu imi vin sa cred...am o stare de frustrare de imi vine sa cresc numarul de necrologuri din ziare cu toti medicii lui peste. am si plans cu gandul la suferinta lui BB.

acum cica este ok, nu il mai doare, mana se misca bine. insa e recomandabil sa nu il tragem de mana cu pricina inca vreo 2 saptamani, cu cat se finalizeaza sudura mai repede, cu atat se retrage galma mai repede.

cam asta...ma duc la gradi acum.

Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Rodica si Flori, pun fetele la treaba, ca nu mai aveti rabdare
Vad ca Nana e mult mai calma

Andriesu vad ca e pe val, felicitari ca ai rezistat atata, cat despre supla si atragatoare, tu n-ai voie sa comentezi, ca esti cea mai slabuta de-aici

Tomasa, eu la Sofia n-am facut pocinoage din astea, in schimb o stresam cu sanul, bietul copil vroia sa apuce, eu ma trageam moarta de frica si plangand...odata a durat 45 de minute treaba asta.
Si m-am trezit ca mai am teama asta si acuma, dureaza numai 30 de secunde, dar totusi.Noaptea ma apuca, e oboseala, clar.

Degetelul e mai bine, va multumesc mult de tot pt cuvintele de incurajare!

Eu am slabit inca un kg ,dar atata.eu la Sofia am slabit pana la plus 3 kile , dar luasem numai 13. Acuma, in acest moment, am de slabit 20 ( DOUA ZECI ) ca sa fiu cum imi place, si 14 ca sa fiu ca inainte sa raman gravida.
Sinistru....nu va mai plangeti.
Am o intrebare pt fetele care au nascut mai demult: nu mai am lohii de ieri! nici macar galbui sau roz, am 12 zile de la nastere.In zilele 9si 10 au fost mai abundente, acuma deloc! sa sun doctorul oare?

betty, bb al tau are voie sa faca kk si la o saptamana alaptat exclusiv.
tu ai f putine kg!!! nu trebuie sa ajungi din nou la 45

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Roxana, cum ti-am mai zis, imi pare f rau ca suferiti atata acuma .
Ai toate motivele sa fii necajita si suparata pe toti medicii, badiu ca badiu, o fi vrut sa te scuteasca de cezariana,p[lus cafractura asta se intampla si la bb de 4 kile, sau de 3.8.... dar neonatologii chiar ca nu au nicio scuza :(((

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Mandrinutza, posibil sa fie colici ce ai descris.

Piciulika, imi place stilul la voi, zau asa. Eu nu l-as trezi neam pentru papa, dar as prefera sa il trezesc ca sa fie si el mai obosit si sa doarma noaptea. Apropos de papa, acum mananca si mai mult, ma cam sperie cat poate manca.

Cristina, mai e timp sa nasti. Si eu ma vaicaream si uite ca nu am facut 40 sapt in cap.

Betty, sa vezi ce scremete sunt la noi. Eu zic ca e ok un KK, o sa varieze de la o zi la alta. Esti o fericita nene cu atata somn noaptea. Si Alex dormea 6-7 ore legat. Unde nu am eu norocul asta si acum...

Pinacolada, nici o intarire, ma intaresc singura. Dupa baie ii dadeam cu Klorane pe picioruse care se cojeau, insa pediatra mi-a recomandat Mustela (vezi ca au si o gama speciala).

Aandreea27, e grea prima saptamana acasa, dar te descurci sigur. Nu iti face griji, toate au un inceput, si ai sa vezi ca lucrurile vin de la sine pana la urma.

Maruntzika, nici eu nu am mai slabit dupa ce am iesit din spital. Acum ca nu mai alaptez o sa ma apuc putin de miscare. Raportez 9 kg ramase in plus.

Sabina, nici eu nu mai am mai nimic. Ramane vata sau tamponelul cu o mica pata galbuie, insa numai uneori. Parca asa a fost si la Alex. Uneori mai vad cate ceva colorat galbui rozaliu cand ma sterg, dar cam atat.

Apropos de kg in plus, sa va amuz si eu putin. Haz de necaz. Am intrat la farmacie sa imi iau o crema anticelulitica. Si aleg eu una pentru abdomen Elancyl si una anticelulitica de la Roc. Si vine farmacista si imi spune ca nu sunt bune, ca eu am nevoie de alta crema. Si imi da un tub...vad eu ceva cu vergeturi, si zic ca nu am nevoie ca eu nu am vergeturi. Farmacista insista ca aceea e buna pentru mine. Ei zic nuuuu, am nevoie anticelulitica. La care tipa zice foarte serios ca nu e indicat pe sarcina sa folosesc anticelulitica, ci sa numai pentru vergeturi si speciale pentru mamici. Eu ii zic senina ca nu sunt gravida, tocmai am nascut. Saraca femeie nu stia cum sa isi mai ceara scuze. Pana la urma ma lasa sa iau ce vreau si le duce la casa. Dar imi tine teorie sa port burtiera. Ajung la casa, alta farmacista, care o cearta pe prima cum ma lasa sa iau asa ceva pe sarcina. Ii explica cum ca nu sunt gravida si incep iar scuzele de la ambele. Asa ca va imaginati cum arat.

Gata, plec la gradi.

Rox ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Daca tot vb de slabit...va rog nu va suparati ca intreb si eu ceva...eu am luat 11 kg in sarcina...de la 48 la 59. Acuma de cand am venit de la spital...aveam 52, 51, 50, 49 azi. Sunt doar 9 zile de cand am nascut...si ma tem sa nu slabesc exagerat ca nu ma mai tin pe picioare. Toata lumea imi zice mananca...mananc dar nu pot mai mult decat e stomacul. Si apoi pofta de mancare nu mai am...insa ma chinui si mananc ca a am lapte.Aveti vreo idee ce pot face? a mai patit cineva asa?

A doua intrebare...Sabina u stii multe cu alaptatul...poate ai un raspuns si pt mine sau Tomasa, Roxana...care sunteti la bb2. Cineva apropiat mi'a dat un sfat...si nu stiu daca e bine sa il pun in aplicare. Mi'a zis asa...in astea 6 sapt dupa nastere organismul produce mai mult lapte...de ex 140gr...daca bb are nevoie de 100gr organismul se regleaza la 100, nu mai produce 140. Si e bine sa mulgi cu pompa aia 40, si cand bb o sa fie mai mare si o sa aiba nevoie de 140 o sa fie bine. Eu nu prea cred ideea asta....cred ca daca el are nevoie de mai mult...mai mult se produce atunci. Insa sunt incepatoare...poate fi adevarat...voi ce ziceti?

Crishtina & Robert
09.09.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Sunt bine de nu mai pot sa duc... Acum m-am intors cu bebe din spital. Statui de duminica pana amu... Bebe nu se hranea suficient si din cauza asta pierdea in greutate. Am trecut la alimentatie artificiala. Mamaica a ramas fara lapte... Acum e super truper. Incepe sa creasca si el, ca s-a saturat de scazut... Daca ma luam dupa voi, mi se usca baiatul din pishere...
Mie nu imi place treaba cu bobocii. Au tot fost boboci pana acum. Ceva mai inedit nu gasim????

Bebe Yannis creste mare

Pozne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annisia spune:

Pe mine va rog sa ma scuzati... Ma duc si eu sa ma despaduchesz... Dupa atatea zile... Offff, la dracu!!!

Bebe Yannis creste mare

Pozne

Mergi la inceput

Annisia, ma ingrijorezi mai fata. Ce e cu Yannis? Bine ca sunteti ok acuma, nu te necaji cu formula, ca uite al meu creste si creste si asa, si tot asa a crescut si atomica asta de langa mine. Nu pricep de ce ai reuntat de tot la san, dar eu care am facut la fel sunt ultima sa comentez. In alta ordine de idei, gagica, mai vrei toalele noi noute de bebelus, sau nu mai sunt sanse sa ii vina nici lui Yannis? Daca da, da PM si ti le trimit prin cineva maine sau poimaine.

Rox ,

Mergi la inceput