4 luni, 3 saptamani si 2 zile - durata unei vieti
Raspunsuri - Pagina 5
Ramonika spune:
si pe mine m-a cam intrigat faza cu uitatul buletinului la receptie. ma asteptam sa se intample ceva sa-i prinda, dar e fost cam sec finalul. cam scurtut filmul, ii trebuia mai multa actiune.
scena cu receptionerele sictirite a fost misto. reala, o simti pe propria piele. desi aveam 11 ani la revolutie, imi aduc aminte sictirul celor care lucreaza in relatii cu publicul, am avut si eu un show cu o vanzatoare si mi-a ramas pata pe creier. parca imi era mie frica in locul Otiliei de receptionera tafnoasa de la hotel.
misto si scena de acasa de la Adi. cum stateau toti la masa si vorbeau numai tampenii, din afara parea asa fals, dar cam asa decurg si intalnirile noastre cu rudele si prietenii la aniversari etc, deci iti ofera un prilej bun de meditatie.
in cocnluzie mi=a placut filmul, numai ca as fi vrut sa fie putin mai lung, sa mai bage o actiune acolo...
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
mihaela_s spune:
Mie mi se pare ca filmul se termina exact cand trebuie...toata "treaba" e terminata, lucrurile au iesit OK, deci "sa nu mai vorbim niciodata despre asta!" si gata...
Pe mine m-a socat filmul, eu am trait pe viu fiecare moment din film...am trait in caminele studentesti inainte de Revolutie si dupa, totul in film e cat se poate de real...apoi fazele de la hotel, superioritatea lui Bebe, fetele care nu au incotro si fac orice pentru un "serviciu"...atitudinea receptionerei, a politistilor...totul mi-au readus aminte de cei 18 ani(ai mei) petrecuti in comunism, m-am cutremurat!
Actiune si suspans pentru mine au fost din plin, am stat cu sufletul la gura cand Otilia alerga cu avortonul in geanta pe stardutele intunecate, sa ajunga cumva in blocul vecin si sa urce la ultimul etaj fara sa o vada nimeni...la fel si cand a venit inapoi in hotel si Gabitza nu era nicaieri...
Filmul mi se pare foarte bine realizat, cred ca strainii il vad cu alti ochi decat noi, cei care am dus povara acelor ani si simtim altfel.
Nu stiu daca era de Glob sau de Oscar, dar cu siguranta m-as fi bucurat daca le-ar fi primit si as fi fost mandra de asta.
vorbe de copil...
Hobby
ocebine spune:
Lista cu nominalizarile pentru Oscar apare pe 22 ianuarie...in NY se dechide filuml la cinematografe pe 25 ianuarie...abia astept!
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
ralnied1 spune:
pai... am inteles ca nu a fost nominalizat la Oscar.
S-a dat deja lista cu primele nominalizari, din care vor ramane 5 pentru final. Nu asa stau lucrurile?
Foto Ralu
ocebine spune:
Nu, nu asa stau lucrurile. Nominalizarile la Oscar nu apar pina pe 22 ianuarie. Am fost destul de explicita. Uite site-ul oficial.
www.oscar.com/nominees/" target="_blank">http://www.oscar.com/nominees/
Pina acum sint doar speculatii.
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Andreea_k spune:
mie mi-a placut f tare filmul si cum a reusit sa redea acea atmosfera de atunci.Cine nu a trait sau era prea mic pt a-si aminti probabil ca ii se pare o prostie.
Mama celei masi bune prietene a mea a murit in timp ce facea un avort cu sonda , asa ca in film si m-a cutremurat si mai tare .
intr-adevar nu ma astept ca strainii sa inteleaga mare lucru si ma asteptam ca noi romanii sa fim mai "socati" de veridicitatea filmului .
Pacat ca mai sunt unii care se bucura cand un roman nu castiga un mare premiu indiferent de domeniu .E ca-n bancul ala ....Da Doamne sa moara capra vecinului.Pai de ce ? spune Dumnezeu , iti voi da si tie o capra .Pai eu nu vreau o capra, vreau doar sa moara a vecinului
Faceti si voi ceva "bun" ,ceva care sa fie respectat si apreciat de o lume intreaga si apoi aruncati cu noroi daca mai puteti.
Vorbesc la plural pt ca mesajul meu sa nu fie perceput ca atac la o anume persoana sau ca samanta de scandal.
dulcetica spune:
Filmul e foarte bun!Cei care au trait atmosfera de atunci inteleg cum poate sa lege doua prietene asemenea necazuri,socul ,frica ,uneori lipsa de reactie.
ralnied1 spune:
www.antena3.ro/Filmul-432-ar-putea-schimba-regulile-de-nominalizare-la-premiile-Oscar_shbz_44612_ext.html" target="_blank">"4,3,2" AR PUTEA SCHIMBA REGULILE DE NOMINALIZARE LA PREMIILE OSCAR
Foto Ralu
MMimi spune:
Si totusi nu am inteles din articolul de pe antena3 de ce nu au fost nominalizate Persepolis si 4 3 2.
5+
Si asteptam...