4 luni, 3 saptamani si 2 zile - durata unei vieti
Raspunsuri - Pagina 6
ralnied1 spune:
www.evz.ro/articole/detalii-articol/392268/%25E2%2580%259E432%25E2%2580%259C%252C%2Bnominalizat%2Bla%250D%250APremiile%2BC%25C3%25A9sar/" target="_blank">Nominalizare la Premiile Cesar
www.cancan.ro/2008-01-26/Filmul-lui-Mungiu-a-fost-nominalizat-la-premiile-Cesar.html" target="_blank">4,3,2 - nominalizat la Premiile Cesar
Foto Ralu
lbelciug spune:
Vreau si eu sa vad filmul asta. Il caut de mult pt DC, dar gasesc numai balarii (alte filme redenumite cu "4 luni, 3 saptamani si 2 zile").
Daca mi-l poate da cineva pe DC++, va rog da-ti un PM ca sa stabilim detaliile gen hub, nickname etc. Multumesc anticipat.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
ralnied1 spune:
HBO va difuza duminica, 30 martie, de la ora 20.00, in premiera pe micul ecran, prima productie romaneasca ce a primit premiul Palme d’Or pentru lungmetraj. Filmul “4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, in regia lui Cristian Mungiu, va fi precedat in grila de programe a canalului HBO de primul lungmetraj al regizorului, “Occident” care va fi difuzat vineri, 28 martie.
www.flickr.com/photos/24498379@N03/?saved=1" target="_blank">Poze recente
Foto Ralu
ralnied1 spune:
www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/filmul_lui_cristian_mungiu_este_nominalizat_la_premiile_italiene_de_film_david_di_donatello_154529.html" target="_blank">Filmul lui Cristian Mungiu este nominalizat la premiile italiene de film David di Donatello
www.flickr.com/photos/24498379@N03/?saved=1" target="_blank">Poze recente
Foto Ralu
anamaria spune:
eu am vazut filmul, acasa la calculator. nu pot sa spun ca este socant, dar e unul din filmele care, chiar daca nu m-a emotionat pana la lacrimi, m-a 'tinut in priza'!
l-am vazut pana la final, si asta nu pt ca e un film romanesc cu premii internationale (de altfel, sunt o multime de filme de Oscar pe care nu le-am putut urmari cap-coada... gusturile nu se discuta! )
dar filmul asta e cumplit de 'real': e ca si cum te-ai uita la o caseta video 'de familie' - cel putin pt cei/ cele care au trait intr-un camin studentesc... si care stiu din experienta proprie/ din experienta celor foarte apropiati CUM se 'rezolvau' avorturile pe vremea aia...
in concluzie, chiar daca nu pot sa spun ca mi-a placut enorm, este un film care m-a impresionat prin sinceritate si realism, prin simplitatea si naturaletea personajelor, decorurilor...
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
olympia spune:
L-am vazut aseara cu mici intreruperi cauzate de decalarea orei pt. trecerea la programul de vara, ceea ce a zapacit programul copiilor. Cand in film Otilia era la parintii iubitului, eu spalam fetita. Dupa ce am bagat-o in pat l-am delegat pe sot pentru povestea de noapte buna si am fugit sa vad urmarea. Juniorul meu de 13 ani privea calm scena cu avortonul. Singurul lui comentariu a fost cand Otilia alerga cu traista pe umar sa caute un tomberon: " Si de ce nu e lumina pe strada?..." Eeee! Cate nu se mai stiu sau se trec cu vederea despre cum era. Si dai si explica-i. In concluzie trebuie sa mai vad odata filmul. Foarte bune scenele cu fetele si Bebe! Fantastic de bun jocul actorilor! Parca sonorul se pierdea cam mult la unele dialoguri ... Ma refer la cel dintre fete in camera de camin si la cel din restaurant la final. N-as fi vrut sa pierd niciun cuvintel. Si... doamne cate erau in stare sa faca oamenii intr-o lume in care lipsea totul, dar vieti de irosit erau la fiecare pas! Si nu ma gandesc in primul rand la copilul avortat, ci la fete...Nu m-am prins daca pana la urma au dat si banii sau nu!
adra_bell spune:
L-am vazut si eu aseara, cu castile pe urechi, si in 3 reprize ca ma tot solicita fata.
Dincolo de drama fetelor, m-a socat si mi-a desteptat negre amintiri, atmosfera de ghetou comunist atat de bine ilustrata in film. Aveam 14 ani la Revolutie, dar filmul asta m-a facut sa apreciez ca au fost doar 14 ani si nu mai multi...
Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
lbelciug spune:
L-am vazut in sfarsit si eu. Am aceeasi opinie ca si anamaria.
Consider ca a meritat premiile. Mai stiti vreun film facut de acelasi regizor? In mod sigur n-as vrea sa le ratez.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Poze din APRILIE-Mai
Matei la 3 ani
CHOWPERSA spune:
Am vazut filmul si am incercat sa inteleg isteria care s-a creat in jurul lui..
cadrele de inceput nu mi-au spus mare lucru..poate doar vag au reusit sa reinvie nostalgii...filmul m-a prins mult mai tarziu.. in momentul intalnirii celor trei in camera de hotel..acolo grotescul e fara margini..grotesc izvorat din durere, neputinta, grosolanie, violenta verbala ..secventa fetusului din baie ..aruncarea la ghena..fac parte din acelasi registru al groetscului. Desi fara indoiala filmul e dur prin subiectul pe care il abordeaza si trateaza..totusi simt ca in final planeaza asupra lui lumina optimismului..ca totul e bine cand se termina cu bine..si cele doua fete mai au puterea sa manance...
Totusi parca nu l-as vedea pe Mungiu un geniu al filmului romanesc..si nici mult discutatul -432- nu l-as cataloga ca pe o mare capodopera.
E un film bun ..reusit din anumite puncte de vedere..acele puncte de vedere care pe mine m-au prins pe parcurs..e o drama reala a unei societati apuse...si atat.
nu exista coloana sonora nu stiam ce ma deranja, dar si când m-a izbit revelatiunea - multe scene au un zgomot de fond neprelucrat. Desi ajuta la suspans, recunosc, nu ar fi stricat o filtrare a sunetului.apropo am vizionat filmul cu subtitrare in limba engleza fiindca nu intelegeam ce vorbesc.
Camera de filmat a fost un alt lucru deranjant. Aproape fiecare scena este filmata dintr-o bucata, camera fie ramane fixa in timp ce protagonistii trec prin cadru fie ii urmeaza in timp ce se deplaseaza. Nu pot sa inteleg logica din spatele acestei alegeri. La nivel de scena e de inteles, de exemplu spre final avem goana printre blocuri, e intuneric, tensiune, aici camera care se balanseaza dintr-o parte in alta contribuie din plin la atmosfera. O alegere foarte buna,dar amintesc si scena ospatului, camera fixa pe cei doi in timp ce pe margine restul invitatilor discuta, beau, mananca. Scena impresioneaza puternic si din acest motiv, o mare bila alba. Dar de ce se abuzeaza de asa ceva? Este o scena la inceput cand Otilia alearga pe culoarul caminului. Nu e o scena tensionata, nu e ceva important, e pur si simplu un drum de la punct A la punct B. Se putea face simplu si frumos. S-a ales insa incarcarea scenei cu tremurici, ba chiar si un spectaculos efect prin care camera ramane fixa la un moment dat si Otilia se indeparteaza. Un fel de sa o facem pentru ca putem.
in rest...acum privind inapoi parca sa zic ca mi-a placut dar atunci dupa ce l-am vazut(prin ianuarie)reactia mea a fost:pierdere de timp.
aici comentarii
AM JEEP
Alex-cu rochita
ALEX si DIANA
CU MAMICA
ALEX-GABRIEL(05.05.2007)
MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE