4 luni, 3 saptamani si 2 zile - durata unei vieti

4 luni, 3 saptamani si 2 zile - durata unei vieti | Autor: smillaraaq

Link direct la acest mesaj

Am fost azi sa vad filmul care a luat Palme D'Or si a facut atata valva in lume. E extrem de impresionant, de minutios, de natural si de crud. Si de autentic.

Mi-a placut foarte mult, dar nu cred ca l-as mai putea vedea a doua oara.

L-a mai vazut cineva?

Aici am scris impresiile mele, iar www.4months3weeksand2days.com/blog/" target="_blank">aici e blogul oficial al filmului.

Comentam? :)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

hai ca m-ai facut curioasa.
am facut acum rezervare online pt maine seara la acest film.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Mie nu mi-a placut filmul, nici nu am avut rabdare sa ma uit pana la capat. Jur ca nu imi amintesc nimic din el!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

frumos, realist, cald, dur pe alocuri, cu umor pe alocuri
film fain de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smillaraaq spune:

E socant, intr-adevar. Si dureros pentru cei care au prins vremurile alea, probabil.

Eu nu pot decat sa ma bucur ca aveam 10 ani cand a cazut Ceausescu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

M-am dus sa vad '432' din cateva motive, unul acela ca sunt pasionata de filmele romanesti vechi si noi, al doile pt ca filmul meu preferat este tot un film al lui Mungiu, al treilea din motiv de 'palm d'or'. M-am asezat pe scaun fara a sti nimic despre film (decat ca se petrece in realitatea romaneasca comunista ). M-am ridicat intrebandu-ma daca chiar merita un astfel de premiu . Socheaza prin cateva imagini foarte puternice, prin dialoguri reale si prin tema atat de actuala in vremea aceea. Ma asteptam insa la mai multa substantza, la mult mai multa substanta, mi se pare mai mult un documentar care stimuleaza sugestia decat un film artistic care stimuleaza imaginatia fie ea si reproductiva.
M-am simtit mandra sa aplaud la avant-premiera filmului atunci cand a fost prezentat intr-un cadru atat de solemn insa aplauzele de la sfarsit desi au existat nu au fost atat de puternice si din suflet cat ar fi trebuit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Si eu am vazut filmul acum doua zile. M-a durut sa-l vad pentru ca reda foarte bine atmosfera acelor ani, m-a impresionat sacrificiul Otiliei, prietena fetei insarcinate, dar n-as putea spune ca mi-a placut filmul in ansamblu, cam sec, parca lipsesc sentimentele desi, pe de alta parte, e un film intens.

Nu stiu cum sa explic mai bine... e un film bun...dar nu chiar.

La avant-premiera de la Bruxelles, cum spunea si Oana, sala a fost plina dar aplauzele de la sfarsit nu au fost din suflet, mai degraba politicoase

Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Smilla, am citit comentariul tau din blog, foarte frumos ai scris! Si da, sunt de acord cu ce spuneai dar... totusi... lipseste ceva filmului asta (aici un icon cu un omulet galben care-si ridica sprancenele a nedumerire).

Noracu Andrei (20aprilie'99) si Victor (12iulie'01)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Initial creeata de glont10

ati vazut filmul lui Mungiu?
L-am vazut aseara la cinema.Vi-l recomand.M-a marcat ca niciun alt film.Nu sunt o cinefila, foarte putine filme ma ating caci daca nu ma captiveaza de la inceput ma plictisesc repede.
Am inteles perfect de ce e asa laudat, desi bineinteles ca am fost sceptica la inceput.Isi merita toate laudele.Am iesit din cinematograf nauca iar cand sora mea m-a intrebat cum a fost i-am raspuns:" Doar ce am avortat in perioada comunista".Asa ma simteam, de parca fusesem acolo si traisem ce traisera personajele pp.Si pe cat de simplu pe atat de inteligent facut.Niciuna dintre actiunile ce urmau nu le-am putut anticipa,caci detaliile iti sugerau o alta finalitate si devenea imprevizibil...la un moment dat dezamagitor, dar imprevizibil. Mi-a placut!

There are 3 kinds of people in this world...those who want things to happen, those that make things happen, and those who just wonder what the hell happened!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Saptamina trecuta am vazut si eu filmul iar ieri l-am revazut, parea genul care cere o revizionare (nu stiu altii cum sint dar eu daca nu ma lamuresc din prima, o incerc pe a doua, cautind alte subtilitati...)

Mi-a placut destul de putin cind l-am vazut intii dar m-a intrigat.
M-am gindit: "si totusi...Palme D'Or?"

Dar, la o a doua vedere mi-a placut (ca film, nu ma refer la subiect ca subiectul nu e prea placut) foarte mult, foarte-foarte mult!

Mungiu a facut o treaba excelenta si mi-a facut impresia ca a lucrat foarte mult la detalii (mi l-am si imaginat cum a cautat sa scoata si ultima farima a anilor 2000 din locatii, costume si aerul filmului, in general).

Anamaria Marinca (Otilia) si Vlad Ivanov (Domnu' Bebe) mi s-au parut geniali!
Si Laura Vasiliu a fost foarte buna dar cred ca Anamaria a fost si mai si...iar Vlad Ivanov m-a surprins de-a dreptul, si la propriu ( la scena in care loveste brusc in masa, transfigurat si cu alta voce "ba fata ce...*censored* mea !" am tresarit atit de puternic, parca batuse chiar in masa mea de-a saltat telecomanda, asa de reala mi s-a parut interpretarea lui...) si la figurat.
Spre deosebire de multe filme romanesti, asta mi s-a parut cel mai putin fortat (nu stiu cind or sa scape actorii romani de stilul asta teatral de a-si lucra replicile si personajele...stil comun multor filme de dupa revolutie).

In fine, un film de exceptie, premiat pe merit ( acum stiu sigur).

Bravo lor!

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu am vazut aseara filmul (la calculator, cu castile pe urechi). Am ramas cam un minut cu ochii in monitor dupa ce s-a facut negru. Parca mi-a trasun glontz in creier. Nu stiu sa exprim exact senzatia cu care am ramas, dar e un film care mi se pare extraordinar.
Si eu am tresarit de sa sar de pe scaun, ca Daniela, cand a batut ala in masa. Iar scenele de inceput parca erau filmate in caminul in care am stat eu 4 ani. Extraordinare detaliile, sunetul, cum a reusit fara nici un efect special sa redea atat de bine totul. Impresionant. Sper sa ia si Osarul.

Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni

Mergi la inceput