4 luni, 3 saptamani si 2 zile - durata unei vieti
Raspunsuri - Pagina 2
anymony spune:
http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/pelicula_lui_mungiu_obtine_premiul_criticilor_din_los_angeles_pentru_cel_mai_bun_film_strain_150365.html
asta pina la Oscar...si pina pe 12 dec cind se nominalizeaza GOLDEN GLOBE!
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
eloise spune:
Cred ca cei pe care filmul ii face sa se intrebe la sfarsit "Si totusi, ce atata valva, ce atatea premii?" nu sunt obisnuiti cu genul acesta minimalist de arta cinematografica (daca "432" e prea minimalist pentru Palme d'Or, ati vazut L'Enfant, castigatorul din 2005?). Uimiti de cat de putin contine filmul ("putin" e un fel de a spune, pentru ca exista macar un cadru greu suportabil, si cateva scene asisderea), multi oameni se declara dezamagiti. Suntem obisnuiti ca un film sa tina predici, sa ne propuna o teza zdrobitoare, sa fie patetic, elocvent, sa stoarca lacrimi, sa ne zapaceasca cu metafore, dar simplitatea ne contrariaza. Filmul acesta e in mare parte discret, dar discretia inseamna aici subtilitate. Jocul actorilor e uluitor, sunt pur si simplu exceptionali. Iar filmul e extrem de bine scris, nici o replica nu suna fals, nimic nu scartaie. Grija pentru detaliu recreeaza o lume veridica si intreaga, de la obiectele pana la personajele care o populeaza, cu modul lor de viata, alegerile lor, mentalitatile lor.
S-a tot scris ca acesta nu este un film despre (un) avort. Atunci de ce acest titlu? Si de ce cadrul-soc, considerat ca fiind gratuit de unii, necesar de catre altii?
I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
anymony spune:
Si a fost nominalizat si la Golden Globes!
Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)
www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina
Povestea nasterii Ioanei-Catalina
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina
Cristina_C spune:
Pe 13 ianuarie sunt Golden Globes si pe 24 februarie Oscars, sper sa fie nominalizat si acolo si, de ce nu, sa si castige! N-ar fi super?
Oana_B spune:
L-am vazut si eu pe computer, dar...ma asteptam sa vad mai mult din atmosfera din 87. Mi s-a parut un film cam modern, din 90's, Otilia cu bluza empire waist, amandoua cu par tuns cu layers si cu highlights...cred ca mai bine s-ar fi dat atentie la detaliile astea ar fi ajutat la atmosfera din 80's. Oamenii erau mult mai amarati si prost imbracati pe vremea aia, atmosfera mult mai sumbra. Si mama lui Adi sau cum il chema pe prietenul Otiliei, cum era ea cu aurul la vedere, inelul imens pe mana si nu stiu cate lanturi la gat...nu prea era asa ceva pe vremea lu' impuscatu'. Tramvaiele si autobuzele dinainte de revolutie cred ca n-aveau cum sa le puna in decor, cred ca nici nu mai sunt functionale. Poate la un film cu buget mai mare ar fi reusit le repare si sa le puna pe sine.
In schimb actorii mi s-au parut extraordinari si jocul foarte real. Gabita cu vocea ei pierita, favorul sexual mi-a facut greata, m-am speriat cand a dat domnu' Bebe cu pumnul in masa, m-am cutremurat cand i-a bagat sonda, gandindu-ma cate femei au trecut prin cosmarul asta si unele poate au platit cu viata, m-a enervat prietenul Otiliei cu mentalitatea lui incuiata si parintii cu invataturile lor cu "pe vremea mea...". Actorii merita premiu pentru jocul lor.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
Alina spune:
quote:
Originally posted by Oana_B
L-am vazut si eu pe computer, dar...ma asteptam sa vad mai mult din atmosfera din 87. Mi s-a parut un film cam modern, din 90's, Otilia cu bluza empire waist, amandoua cu par tuns cu layers si cu highlights...cred ca mai bine s-ar fi dat atentie la detaliile astea ar fi ajutat la atmosfera din 80's. Oamenii erau mult mai amarati si prost imbracati pe vremea aia, atmosfera mult mai sumbra. Si mama lui Adi sau cum il chema pe prietenul Otiliei, cum era ea cu aurul la vedere, inelul imens pe mana si nu stiu cate lanturi la gat...nu prea era asa ceva pe vremea lu' impuscatu'. Tramvaiele si autobuzele dinainte de revolutie cred ca n-aveau cum sa le puna in decor, cred ca nici nu mai sunt functionale. Poate la un film cu buget mai mare ar fi reusit le repare si sa le puna pe sine.
In schimb actorii mi s-au parut extraordinari si jocul foarte real. Gabita cu vocea ei pierita, favorul sexual mi-a facut greata, m-am speriat cand a dat domnu' Bebe cu pumnul in masa, m-am cutremurat cand i-a bagat sonda, gandindu-ma cate femei au trecut prin cosmarul asta si unele poate au platit cu viata, m-a enervat prietenul Otiliei cu mentalitatea lui incuiata si parintii cu invataturile lor cu "pe vremea mea...". Actorii merita premiu pentru jocul lor.
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
Si eu am vazut filmul aici,intr-un cinematograf mare,in limba originala.Erau si romani in sala dar si destui nemti si alte natii.
Da,despre tinuta Otiliei(bluza)si freza,astea nu erau din 87,clar.In rest,zic eu,destul de bine zugravita atmosfera,totul cenusiu,oamenii aveau figurile resemnate,panica si nesiguranta erau pe fetele tuturor.Intr-adevar,caminele studentesti asa aratau(eu am inceput fac in '92 si nu era mai nimic schimbat dupa '89,abia spre 96-98 au inceput sa mai renoveze).
Sa stii ca bijuurile mamei prietenului Otiliei mi s-au parut in atmosfera,atunci se faceau multe excursii la rusi sau erau multi care munceau in tari ca Siria,Liban,Libia si femeile purtau multe aurarii aduse de pe-acolo,tin minte ce aurarii aveau si casierele din autobuze,daca le adunai de la o tura de serviciu,linistita,faceai marfa unui intreg butic .
Mie mi-a placut mult jocul actorilor,magistral.Domn'Bebe a jucat f bine si figura i-a fost perfecta pt rol.
Limbajul...no comment.Cred ca prea mult nu s-a schimbat nici in ziua de azi,ma refer la expresii si injuraturi...defapt,farmecul filmului e sa-l vezi in original,nu tradus .
Una peste alta,cred ca merita premiile,e un film psihologic bun...
Alina
daniella4 spune:
De mers la cinema e clar ca nu pot.
Stiti cumva daca a aparut pe dvd si daca da pe unde?
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by daniella4
De mers la cinema e clar ca nu pot.
Stiti cumva daca a aparut pe dvd si daca da pe unde?
Daniella si Alexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Uite aici: http://thepiratebay.org/tor/3903562/4_luni_3_saptamani_si_2_zileroDVD_XviD_Cannes_Palme_D_Or gasesti torent pe care il descarci cu BitComet sau alt soft de downloadat torente. Vizionare placuta!
Laura de shtrumphi, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Jurnal de calatorie prin viata cu gemeni
ralnied1 spune:
www.antena3.ro/Asociatia-Criticilor-de-Film-Toronto-a-desemnat-4-3-2-cel-mai-bun-film-strain_clt_43456_ext.html" target="_blank">Inca un premiu
Foto Ralu
www.youtube.com/watch?v=5Ou0GL1AEzk" target="_blank">Colind pentru parinti
www.youtube.com/watch?v=xAgN6n2Pvns&NR=1" target="_blank">E noaptea de Craciun