*LMA*Piticlonti de iulie-august 2004 (229)
Raspunsuri - Pagina 17
Dorsilia spune:
hop si eu!
e sambata si am permis de portcalculator pt maxim o ora dupa masa. Oricum vad ca am ajuns pe pagina 3 deci nu prea aveti timp de povesti. Am citit din urma doar vreo 2 pagini si vazui ca ma pomenirati :-), hehe, nu stiam de ce sughit asa cu spor.
Mitzu- am o veste pt tine. Vis a vis de ce zicea si Alice. A venit mama mea si a stat de marti dpmasa pana azi dimineata aici. E cert, Danut s-a destrabalat psihic in defavoarea lui drept pt care are nevoie de ceva timp sa-si revina la echilibrul initial. In FIECARE zi a avut cel putin 3 reprize de plans isteric (ceea ce el nu face cu noi) de tristete inexplicabila, refuz de a manca singur (desi stie). A inceput cu faze "vreau sa-mi dea ala de mancare, ala sa ma duca la WC, ala sa ma scoata afara, ala se se joace cu mine, ala sa etc etc ..." Deci desi era mereu cineva cu el, el alegea pe altcineva sa-i rezolve treburile, desi acel altcineva era cineva ocupat in acel moment. Si dai si urla si da din picioare si .... Mie mi-au iesit ochii ca la broasca. Nu-l recunoasteam. Si-a scos si gelozia pe sora-sa la iveala. Vrea sa foloseasca lingurita de silicon la masa, vrea sa faca pipi la scutec, vrea sa manance cu babetica la piept, vrea carat in brate etc etc. Ei, aici am pus piciorul in prag si am zis STOP. L-am luat putin la 3 pazeste si l-am pus la locul lui. De azi incep iar sa-l aduc la linia de plutire. Si concluzia e ca Danul meu e copil de gaschca doar si numai in prezenta mea si a lui taica-su, daca sta si bunica-sa cateva zile isi da-n petec in stiluri si regreseaza vizibil la stadiul de plod razgaiat si prostcrescut. El nu a incercat pana acum niciodata decat in prezenta lui bunica-sa sa para mic ca sora-sa si nici nu s-a aratat gelos, dimpotriva e iubitor si afectuos cu Andreea si NU se preface. De fapt chiar azi l-am surprins dupa ce a plecat bunica-sa ca s-a dus la ea si a luat-o de umeri, a pupat-o pe crestet si i-a zis "io nu te mai lovec cu lingula, imi pace de tine. mai esti supalata?"- asta pt ca ieri i-a dat cu lingurita peste manuta si Dea a plans un pic. L-a marcat tare faza. A plecat in sufragerie si l-am gasit plangand in surdina cu nasul in perna. A lovit-o pt ca bunica-sa i-a spus lui ca o iubeste numai pe ea ca ea o asculta mai multsi ca e mai cuminte. Bineinteles a fost o gluma si o metoda educativa proasta, si el a luat-o adliteram, a reactionat aiurea. Bunica-sa vroia sa-i schimbe bluza transpirata si el se opunea, se tragea pe jos, se zbatea, radea, bunica-sa disperata si obosita decomportamentul lui i-a spus ce v-am zis. Mie nu-mi face faze deastea la imbracat-dezbracat, nu stiu ce l-a apucat. Si va zic cu mana pe inima ca NU-L batem nici eu nici taica-su. Tot ce facem e sa-i explicam ferm ce are si ce nu are voie. Nu stiu ce D-zeu are de-si da-n stamba asa cu bunica-sa, nu o asculta deloc, face numai pe dos, ea dupa 3 zile la noi abia asteapta sa plece, ba mai pleaca ca ieri cate 4 ore in oras sa mai scape.
De luni suntem iar numai noi 3 singuri acasa 10 ore, cu toate treburile dar macar Dan revine cu picioarele pepamant si sigur ca va fi mai echilibrat. Dar o fi oare fericit ? Off, nu-mi dau seama cum e mai bine pt el. Uneori ma simt tare vinovata fata de el ca din intentia buna de a-l ferici cu un frate, sora, i-am taiat pana la urma din "ratia" de atentie, nu mai am acelasi timp de maimutareala cu el. Dar eu am gandit pe termen lung. Pe termen scurt e dificil pt amandoi saracutii de ei. Ieri eram asa bezmetica, Andreea cerea mancare, Dan cerea si el. I-am facut sandwiciuri lui Dan. I-am pregatit si Andreei papara ei. Prestam la doua maini, cand la unul cand la altul. Apoi Dan a mai cerut un sandwici, eu fuga la bucatarie sa-i mai fac unul, apoi revin cu el si din prea mare elan si zel il var sub nasul Andreei, care n-a ezitat sa ia o musca din sandwiciul cu unt si gem. Am avut apoi treaba sa-i scot bucata din gura ca n-are dinti si ma temeam de inec. Am stat si m-am distrat de una singura de ce-s capabila. Dan se prapadea de ras de sora-sa manjita de gem de prune si mirata la maxim de noul gust, plescaia de zor si se lingea pana pe barba de gem.
I`ll be back, sunt solicitata desi nu mi-a expirat timpul la comp
Andries spune:
Dana imi cer scuze! Nu am stiut exact despre ce fel de cizme vorbesti si eu am crezut ca sunt unele cu talpa speciala pentru calcai, altfel de ce sa porti cizme in septembrie? acum inteleg, imi pare rau de problema cu piciorul, nepoatele mele toate 3 au avut probleme de genul acesta cu picioarele, nu chiar intoarse la 180 de grade, dar am vazut ce chinuiala a fost cu ele
si din pacate una din fete a ramas in continuare cu niste picioare de saraca nu stiu cum o sa poarte fusta la viata ei. Ne consolam cu ideea ca sunt fete destepte si o sa-si faca viata frumoasa cu (,) capul, nu cu "picioarele". Si mie imi scapa glezna stanga cand sunt obosita pentru ca tendonul acela rupt nu s-a mai putut reface complet, este si un pic mai groasa decat gleza dreapta, dar nu-ti dai seama decat daca stii de problema, insa ce ma enerveaza cel mai rau este faptul ca pielea in jurul gleznei a ramas mai vanata, mai albastra si cu vase de sange sparte care nu se mai refac. arata ca o glezna de 'mamaie'.
Mitzu n-as vrea sa fiu in pielea ta!! Eu una ma consider norocoasa acum, la trei ani dupa ce l-am nascut pe Victor, ca mama nu se omoara cu venitul pela noi, iar socrela e la 450 km departare si o vad de trei ori pe an cate patru zile!! Cel mai mult ma ajuta sotul si daca nu-mi convine ceva, la el pot sa ma zburlesc cum vreau fara sa se jigneasca sau sa se supere pe mine, pentru ca vede si el cum este si ma intelege. Si la mine e aceeasi poveste cu rasfatul de la bunici, cand apare mama mea in peisaj, Victor incepe sa speculeze, iar cu tatal meu este pur si simplu de neoprit, orice isi pune in cap sa obtina de la el cu certitudine va obtine!!
Andries
Andries spune:
Gata baia!! In seara asta am capatat si una bucata dulap suspendat la baie, plus alte articole noi de mobilat baia. Am si eu loc sa-mi plasez sampoanele si cremele unde trebuie, ca sa nu mai spun de tampoane si alte chestii intime pe care le tineam in sifonier pana azi. Sunt foarte incantata.
Mai am cate ceva de aranjat in casa, cred ca abia pe 30 sept voi finaliza.
Victor a racit cobza la tenis (a doua oara, prima data a fost joia trecuta si mi-a bolit pana luni). Marti avea ora, nu l-am lasat, dar joia asta a tot insistat si l-am lasat. Mare greseala. Gata cu tenisul pe teren deschis, il voi mai trimite numai cand instaleaza aia balonul. Si profita de ocazie ca am burta mare si nu pot sa-l tin si nu ma lasa sa ii pun picaturi in nas, nu ma lasa sa ii fac frectie si uite asa toate cad pe capul husbandului. Eu .. ca o floare.. la computer, la TV, de 15 ori pe zi la baie... azi Victor mi-a spus ca eu sunt la fel ca "Carla Caramba, stai toata ziua si scrii articole!!" (scuzati cacofonia), iar pentru cine nu stie cine e Carla Caramba va pot recomanda serialul de pe Minimax cu Bibi vrajitoarea cea mica.
Dar totusi saptamana asta am fost o harnica si am gatit o gramada, ceea ce l-a mai consolat pe consort pentru eforturile depuse, caci saracul de vreo doua luni numai sandvisuri servea.
Va rog sa nu aveti emotii cu gradinita. Cu cat are mama emotii mai mari cu atat copilul se smiorcaie mai tare. Ideea este ca trebuie dusi la gradi ca si cum asta ar fi cel mai normal lucru din lume (si eu cred ca este foarte normal), toti copiii trebuie sa mearga si cu asta basta. Daca ii spui asta de 5 ori, intelege si nu se mai vaita si chiar si viata educatoarei e mai usoara. Educatoarele prefera copiii veseli si neplangaciosi, in mod instinctiv ele lucreaza mai bine si mai cu voie buna cu ei si se streseaza cu cei care bocesc. Si chiar daca educatoarea se controleaza si face toate eforturile sa il acomodeze si pe cel mai sensibil, daca si mama da semne de sensibilitate ... a incurcat-o. Dar la noi nu se va intampla, nu-i asa?
Andries
vrabiuta spune:
a fost o aniversare tare frumoasa... poze de ieri aici:
http://good-times.webshots.com/album/560715827xhSuao
impresii de calatorie
Andries spune:
Lia-pui La Multi Ani!!
Sa fii sanatoasa, iubita, norocoasa in viata si sa-ti implinesti toate visele!!
ps: vrabiuto mii de scuze ca nu ti-am urat-o pe mandra anticipat, dar las s-o uite bolile cum am uitat-o eu!!
Andries
Nora__ spune:
Neatza natiune!!![]()
Pupiciosi la toata lumea!!
Eu tot pe fuga...ham am,caruta am...trag si io cum pot.Biciul imi mai lipseste
Sunt pe fuga mereu.Va pun niste poze si intru mai tarziu la povesti.
Aici de la 3 ani:
http://s189.photobucket.com/albums/z275/Nora/3%20ani/
Si un filmulet scurt:
http://s189.photobucket.com/albums/z275/Nora/3%20ani/?mediafilter=videos
Aici de la mare:
http://s189.photobucket.com/albums/z275/Nora/Mare2007/
De azi am si io "gradinar"
....sa vedem cum se va comporta si cum se va descurca.Offff..."taie-i gheu"...de abia azi am emotii.
Bafta si succese in ramura la copii si parinti la inceput de drum...sa fie usor si frumos la toata lumea!!
Si "LA MULTI ANI!! la toti copilasii si mamicile ce s-au aniversat pana acum...sa fie toti sanatosi,norocosi si fericiti!!
Am fugit ca ma cheama datoria
Nora
Comorile Norei
Noutati 2007
www.dropshots.com/Nora" target="_blank">Filmulete 2006
-------------------------
Viata nu se masoara in momentele de respiro pe care le avem,ci in momentele care iti taie rasuflarea!
mitzura spune:
Vad ca sunt prima cu vesti despre gardinita...
Mai, am o stare....ma ia cu rau de la stomac de emotii. L-am dus, l-am lasat acolo, ma tot intreba "da ma lasi singur aici?", de mi se rupea sufletul. Acolo cand am ajuns l-am lasat direct la masa, nici n-am apucat sa-mi iau la revedere de la el. S-a asezat la masa, se tot uita la copii si parea asa de stingher...ufff! Aveau paine cu unt...sunt convinsa ca n-a mancat nimic, ca acasa n-a mancat niciodata paine cu unt si atat...De plans n-a plans, dar dupa 2 minute a iesit din sala de mese si a venit dupa noi. L-a agatat o ingrijitoare si l-a dus inapoi...Acum am alta grija, sa nu plece de acolo pe usa afara si sa nu-l vada alea.
Tipele mi-au spus clar ca e mai bine sa-l las de la inceput la tot programul, asa ca numai dupa 3 pot sa ma duc dupa el. Nu va spun ca n-am apucat sa iau nici un numar de telefon, ca sa sun sa vad cum e, de altfel cred ca nici nu le place sa tot suni. Am lasat noi numarul nostru pe o carte de vizita, dar sunt foarte convinsa, ca si daca ar plange rau nu ne-ar suna.
Cam asta e...nu stiu cum stau pana la trei sa nu stiu ce face...ufff, e mult mai rau pentru noi decat pentru el. Cel putin asa sper.
cristalina spune:
Neata,
Eu am venit de la 8.45 la servici...Nici nu mai tin minte de cand nu am mai ajuns la orele astea...hahaha
In primul rand, cu scuzele de rigoare ca am uitat de mezina plutonului:
La multi ani Lia, sanatosi si fericiti!
Sa cresti mare si voioasa si sa-i bucuri pe parinti!

Am inceput gradinita, am facut putine poze pentru ca am uitat sa incarc bateria de la camera....ups!![]()
John e plecat la conferinta asa ca-s de baza o saptamana.
Dupa ce s-a frichinit de cand se stie ea noptile, az'noapte a dormit dintr-o bucata si la 7.30 dimineata am trezit-o eu ca sa o imbrac de gradinita!![]()
Asa ca Ioana, ca sa aveti un program de somn normal du-o pe Maria la gradinita!![]()
A fost foarte incantata, vedea copiii ca merg cu flori la scoala si era tare mandra de ea...:)...Cand am iesit din casa nu a vrut sa ia ghiozdanul (pusesem tot in el) ca "ieste gheu", l-am golit degeaba ca pana nu m-am infipt putin in ea nu l-a pus in spate...Dar pe urma mergea tare mandra...:)))
La gradinita nu am avut probleme, am fost si eu si bunica...cred ca Bunica mai patruleaza si acum prin fata gradinitei....:))))
Eu am plecat mai repede ca sa nu ma vada ca plec, am inteles ca a intrebat de mine dar a impacat-o repede educatoarea.
Imi venea sa plang cand am iesit pe poarta gradinitei!
Eu am un singur stres, cu olita, ca e singura care face la olita de acolo...
Astept cu interes sa se faca 12 sa va povestesc cum a fost in prima zi a noastra de gradinita.
Si promit sa uploadez poze saptamana asta (si din vacanta, ca suntem codasi)!
Am zis!
O zi superba tuturor!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
mitzura spune:
Lia, la multi ani!!!!! Sa cresti mare si sanatoasa! 
Da, a venit soacra-mea si mi-a spus ca ea s-ar duce pana la gradinita sa vada ce face nepotul. I-am spus ca nu se poate ca pentru ca se incuie usa gradinitei, dupa ce vin toti copiii (ceea ce nu e adevarT). Mie mi-e foarte clar, ca educatoarelor nu le convine sa te tot duci pe acolo si sa le dai programul peste cap. De asemenea daca o vede Tudor e clar ca va vrea sa plece cu ea acasa.
Bai, am si eu timp acum, si nu-mi arde sa fac nimic ca ma gandesc numai la Tudor....
mitzura spune:
Da pe unde sunteti toate...numai Cristal la raport? Stiu ca Daria are liber azi si Roxi e la Sinaia, dar restul?
Lia, esti o frumoasa si jumatate! Cred ca v-ati distrat tare bine, judecand dupa poze...Foarte reusite sunt!