Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ruxij, ca bautoare din frageda pruncie , sint de acord cu tine.
Am mai spus ca Alexandru a gustat bautura, sigur ca nu la un an sau doi. Cu explicatiile de rigoare. Dar nici nu pot sa-i spun ca un bautor de alcool pica lat si moare, sau ramine inapoiat mintal sau mai stiu eu ce. As fi o ipocrita daca as face chestia asta, din moment ce la noi in casa exista bautura si nu ne ferim sa bem in fata copiilor (repet - bem rar, cred ca mai des pun vin la friptura ).
Cred ca tutunul e mai degraba daunator chiar si in cantitati mici (si second-hand smoking), drogurile la fel.
As prefera sa nu aiba tot idiotul arme, sa nu conduca un copil de 16 ani, chiar sa nu aiba copii sau sa se casatoreasca devreme. Multe dintre astea se pot face inainte sa aiba dreptul legal sa bea o gura de vin.
Ca sa nu mai vorbim de alimentatia de doi lei pe care unii copii o primesc zi de zi.
Vine aici un om si zice ca a baut cite o gura de alcool in copilarie, sau copilul lor bea citeodata vreo gura de alcool si voi il puneti la zid pentru asta. Nu fac apologia alcoolului la copii, dar reactiile unora sint deplasate si exagerate. Ce are exemplul unui copil care a avut cumva acees continuu la alcool si s-a timpit ca a baut in nestire, cu ceea ce spunem noi aici?
Nu recomand nimanui sa dea bautura unui copil, dar asa cum a fost discutia cu sarutul pe gura in familie (sint familii pupacioase), asa sint familii in care la cite o ocazie copilul primeste o gura de bautura alcoolica, daca vrea. La noi in familie de cite generatii stiu eu la anumite ocazii copiii au primit (daca au vrut) cite o gura de bautura. De cele mai multe ori refuzam si sa gust alcool, e posibil sa fi fost mai curioasa daca imi interziceau. (Cine ma cunoaste intelege de ce ).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Sunt asa de deprimata de raspunsurile voastre (ma rog, o mare parte, ca mai sunt si unele pe lungimea mea de unda), incat abia il astept pe fii-meu sa vina de la gradinita ca sa beau cu el o bere pentru a-i explica efectele nocive ale consumului de alcool. Pana vine el cred ca o voi aborda pe fii-mea de un an jumate, ca niciodata nu e prea devreme sa invete ca nu e bine sa bei. Si cand o vedea si ce gust are, cine stie, poate am noroc si nu ii place!

Mergi la inceput

Nu sintem facuti sa fim cu totii pe aceeasi lungime de unda. De pe piedestalul pe care te-ai cocotat presupun ca nu se vede treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

depinde in ce context o faci, ma gandesc eu

ca daca te duci tzop si cum vine de la gradi ii dai o bere eu zic ca-i nasol si cineva are nevoie de doctor

iar daca o data la 2 luni sarbatoresti ceva si accepti sa-i satisfaci curiozitatea lasandu-l sa guste din alcolul tau

nu-i chiar acelas lucru

cate dintre voi tzin bautura in casa la vezeala? cat betzi intr-o saptamana? dar sotul?
cat fumati si unde? asta daca fumati, no offence
cat are copilul impact cu o alimentatie nesanatoasa- aici introducand toate chipsurile, bomboane fast food......ape dulci si mai stiu eu ce...supe la plic, budinci la plic......
cate frectii atzi facut copiilor cu alcool si otet- nu uitati ca e mare concentratia de alcool, si se volatilizeaza repede

ca sa nu calculam impartasitul

si facetzi bilanul care-i mai periculos

si daca ar fi numai romani si francezi dar sunt si alti rusi, chinezi, japonezi.....

ma bucur ca nu sunt singura

si da un an jumate mi se fare inca firav pt asta?

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Asta imi aminteste de o faza la care am fost martora in Romania. Eram la o terasa si la un moment dat s-a asezat in apropiere de noi o pereche tinara, eleganta, cu o fetita de vreo 6-7 ani, cam grasuta. Au puricat meniul, l-au comentat cu ospatarul si au ales varianta cea mai sanatoasa pentru fetita. Vine si mincarea (pentru ei nu au comandat), iar in momentul ala ambii parinti au aprins tigarile.
Am mai asistat la faze de genul asta de multe ori, dar dupa toata agitatia cu meniul nu ma asteptam ca asta sa fie urmarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

cate dintre voi tzin bautura in casa la vezeala?
nu tzin bautura in casa, ce cumpar beau, daca ramane folosesc la mancare
cat betzi intr-o saptamana?
la noi se poate calcula cu luna, maxim 2 beri de fiecare, ori 2 sticle de cidru ori cidru si sangria, ori vin, nu tot odata si sunt si luni in care nu cumpar de loc alcool
dar sotul? la fel....fac scandal ca i-a medicamente si nu are voie asa ca nu cumparam, nu bem, nu ne trebuie
cat fumati si unde?
momentan m-am lasat, fumam max 5 tzigari pe zi, in special afara cand plimbam catelul sau intre parcare si intrat la munca dupa nervuiala din trafic, daca era acasa era in balcon, sotul fuma acolo
asta daca fumati, no offence

cat are copilul impact cu o alimentatie nesanatoasa- aici introducand toate chipsurile
aici mai des, incerc sa le cumpar biologice, si mai nou am descoperit chipsuri din cartofi albastri o nebunie- ce sa zic o medie de o punga in saptamana in familie,
bomboane ultima punga acum mai bine de o luna - inca sta in dulap cu aia de anul trecut, si halls-ul din iarna
3 acadele in vacanta la cupil, si in general o acadea pe saptamana inainte sau dupa cursul de inot

fast food......foarte rar, pana 5 ori pe an, calculat mai mult in calatori

ape dulci - gen coce & co.....aici depiunde de stare, clar nu pt copil, nici nu-i place ca are acid....iupi, ce sa zic 2 litri pe luna in cazul meu, poate mai putin sau mai mult, nu prea cumpar acasa, am mai luat in concediu, dar beau la serviciu

si mai stiu eu ce...supe la plic budinci la plic......foarte rar, gatesc aproape zilnic, fara plicuri si conserve, condimente multe dar nu din cele semipreparate, fac paine si clatite destul de des, prajituri cu branza dar daca e sa cumpar dulce, atunci avem inghe, tiramisu, prajiturele mici sau torta

cu ce stam rau- biscuitii si covrigei, din astia am peste tot prin casa, biscuiti simpli si covrigi, sau grisine, sau paine uscata, saratele....si stiu ca ii dau cam multe, dar si noi le mancam cu pofta

cate frectii atzi facut copiilor cu alcool si otet- nu uitati ca e mare concentratia de alcool, si se volatilizeaza repede
cred ca de 2 ori pana acuma, dintre care odata mama si am facut un scandal, eu imi aduc aminte ca nu-mi placea procedeul asta ca mirosea mai ales ala cu otet, iar ala cu spirt imi dadea dureri de cap
in schimb folosesc alcol la scos pete de creioane.....

nu suntem perfecti, iar daca ar fi sa fac un rezumat, in pricipui copilul in trebuie
important o alimentatie echilibrata si bogata in vitamine
non on side smoking, binenteles ca nici el sa fumeze
explicatul reexplicatul efectelor negatiove ele diverselor lucru
scazut catre zero ingurgitarea de coke si chipsuri si gume si bomboane, si marit cel al fructelor si legumelor
apa, cat mai multa apa daca se poate fara pre multe medicame
CURATENIE
iar daca principiile de baza sunt tzinute ma gandesc eu asa ca o mama denaturata ca la o ocazie speciala pote gusta din paharul meu

problema e acolo unde pe langa o alimentatie necorespunzatoare se adauga si tutun si alcol, si haos in familie, batai, filme violente si smecherasi, chefuri cu vecinu pana noaptea, manele....asta va dezechilibra adultul de maine si-l va pune pe calea alcolului sau drogurilor
=

e

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Mai Pucku, n-ai de lucru? Acu' sar vreo zece si-ti fac analiza pe text. Ia zi, te speli pe miini dupa ce pui mina pe ciine? Te-am prins!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
Filofteia nu esti singura. Intr-adevar,tind sa cred ca exista copii si copii. fi-mea e genul careia daca-i spui ca asta e cafea,nu e pt copii de o suta de ori, ea tot va incerca sa guste cand te intorci cu spatele.
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale

Flaviuta ce bine imi pare ca te vad. Mai improspatezi aerul pe aici!

quote:
sunt copii care se pierd in mod repetat,sunt copii care se ard in mod repetat,care se catara si apoi cad in mod repetat...deci faza cu hai sa-l ard ca sa se invete minte sau hai sa-l fac pierdut ca sa se invete minte nu tine.nici nu-mi vine sa ma gindesc ce-a putut fi in sufletul copilului cind s-a vazut "pierdut"...ca din nefericire se poate intimpla in mod accidental e una,dar tu ca parinte sa i-o faci in mod intentionat e peste puterea mea de intelegere...ce e asa de greu sa calci cind nu e copilul in zona, sa-l tii de minuta cind iesiti undeva,etc etc? eu consider ca datoria parintelui e de a-si proteja copilul,mai ales la virste atit de mici...dar evident,e doar parerea mea...si inainte de a mi se replica ca nu-ti poti creste copilul sub clopot de sticla,nu e vorba de clopot de sticla ci doar de protectie.

Speed te felicit pentru fetita ta (parca fetita ai) ca este asa cuminte.
Pe fiimiu l-am facut pierdut pe la 4 ani. De cate ori nu am incercat ce spun psihologii... adica sa-l las mai in urma ca vine el dupa mine! De unde! Daca il pierdeam o secunda din ochi, aleluia!
Sa calc cand nu este copilul prin preajma? Cam greu cand nu are cine sta cu el. Tati vine tarziu de la serviciu, eram doar noi doi...bona am avut de la 1 an si 9 luni, dar nu intra in datoriile ei asta, iar cand veneam eu acasa pleca. Menajera nu-mi permit. Copilul nu a stat niciodata sa se joace intr-un loc, incat la un moment dat imi puneam problema de ADHD. Apoi m-a linistit bona, care are trei baieti, toti diferiti. Mi-a spus ca asa va fi si cand va fi mare. Baiatul sau mai mare il punea in fata unui sertar si statea acolo ore intregi. Pe ceilalti nu a fost chip si s-a chinuit mai mult cu ei, dar in viata s-au descurcat mijlociul si prazlea, care sunt foarte activi. De cel mare a trebuit sa traga toata viata. Bona il ducea pe Adi in curtea scolii pana pe la 3 ani, pentru ca avea garduri si stia ca nu poate iesi.
Si imi pare bine pentru tine ca ai un copilas pe care il poti tine de manuta peste tot. Al meu a avut ham pana la 2 ani.

Pana la urma de ce trebuie sa ma justific? Asa spuneau si colegii de birou "toti copii sunt miscatori" pana am fost nevoita sa vina la o sedinta cu el (bona era plecata si m-au chemat de acasa, mi-au spus sa vin cu tot cu copil). Copilul a alergat tot timpul sedintei, fara sa deranjeze pe cineva, nu facea zgomot, doar se baga pe sub scaune si mese. Au recunoscut atunci, mai ales mamele cu fete ca nu si-au imaginat asa ceva.

In ce priveste ce o fi fost in sufletul copilului... bine nu i-a fost, dar tot el m-a intrebat rastit "Unde ai fost ca te-am cautat!" si i-am spus si eu "Tu pe mine? Ti-am spus sa nu pleci mai departe de tasnitoare?". Efectul? De atunci ma intreaba daca are voie sa plece mai departe de granita impuse inainte. Acum are 6 ani si nu iese din raza vizuala fara sa intrebe.Nu vreau sa ma trezesc ca pleaca cu nu stiu ce strain care-i ofera o bomboana.

Toanca, Gandacel, Alice2004, Flaviuta,Ramona J, Puku etc, ma bucur insa ca sunt si eu intr-o tabara. Ma gandesc ca mai rau era daca in tabara mea eram singura...

quote:
Asa cum am spus...pe degeaba nu-i dai sa guste o gura, daca tu bei si te simti bine. Nu gura aceea il va face sa bea, ci daca te vede pe tine in fiecare zi facand asta.

Sincer eu nu cred ca vreuna din mamicile de pe acest forum pune in fata copiilului o sticla de bere si ii spune "bea mama!".

Am mai scris asta o mai scriu o data. Poate acum o vedeti!

Hai ca m-am lungit cam rau! Dar promit sa fie ultima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

deci vine un medic (Sheannamp) si va zice ce efect poate avea o singura sorbitura de alcool la copii si tot nu e credibila. il asteptam pe Papa de la Roma, sau, de ce nu, pe Adrian Copilul Minune, poate ei sa va convinga, daca nu sa nu mai practicati asta cu proprii copii, macar sa nu le mai invatati si pe altele ca e normal sa oferi alcool la copii?

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Din aceasta cauza, Conchita, mi-am sters ultimele mesaje si le voi sterge pe toate, pentru ca e in van, ba ajung si bataie de joc mesaje care se vor avertizatoare...

O sa rog un moderator sa stearga mesajele mele de la acest subiect care au fost citate si se afla in cadrul mesajelor altor useri. Pentru ca eu nu le pot sterge.

Mergi la inceput