Incredibil dar adevarat!
Raspunsuri - Pagina 12
Grace spune:
quote:
Originally posted by pisicuta si mateiquote:
Originally posted by Siminaf
Ei, vedeti ca dati cu piatra fara sa aveti habar in cine?
Eu sint o antialcoolica convinsa. Nu beau nici strop. Si acum astept pietrele in continuare. In rest, faceti ce vreti! Dar sa nu vina mai tirziu copilul vostru beat manga cu chef de cearta la mine la usha, ca-i rup cel putin picioarele. Asa-s eu, mai perfectionista.
Eu nu am afirmat ca esti pro alcool, numai ca ai fost impotriva parintilor denaturati si cand am intrebat ce ziceti de cei care fac tot felul de prostii si se joaca cu viata copiilor ai spus ca nu este asa mare scofala ca vor avea numai difunctionalitati pe parcursul vietii.
Si mie una mi-a cam sunat a ipocrizie...pt ca faptul ca un parinte nu isi alimenteaza corect copilul(asta ar fi un exemplu) poate fi la fel de grav sau mai grav decat cel al carui parinte i-a dat sa bea o gura de bere la 6 ani.
Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor
Ups! Pardon Simina!
sanziana27 spune:
E greu sa faci educatie....eu dau un exemplu personal:
ai mei anti tabac, cand aveam musafiri se aerisea o sapt si tot simteam mirosul, eu educata ca "tutunul dauneaza grav sanatatii" si pentru asta tot am invatat sa fumez in facultate...si m-am lasat cand am ajuns profesoara si trebuia sa le tin lectii de dirigentie "NU TUTUNULUI" Asa mi s-a parut ca voi fi mai credibila, daca nu sunt ipocrita (in clasa le zic nu fumati si cand ies, aprind tigara)
Grace spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
dar voi pina la ce virsta credeti ca tine sa le explicati copiilor ca e cih si toxic, fara ca cel mic sa-si puna intrebarea dar cum de mama si tata si toti prietenii lor beau? Spre exemplu la 14 ani, dupa ce copilul a vazut in toti acesti ani ca alcoolul aduce buna dispozitie la masa, in petrecerile parintilor, credeti ca-l va refuza? Adica pe de o parte parintii beau alcool, iar pe de alta parte ii tin progeniturii pledoaria despre cit de rau si nociv este. Credeti ca sint convingatori?
Daca chiar sintem asa de ingrijorati de viitorul copiilor nostri, nu ar fi moai normal sa scoatem alcoolul din casa odata ce avem copii? Iar daca sacrificiul ni se pare prea mare, trebuie sa acceptam ca asta este exemplul pe care il dam copiilor si asta e.
Parerea mea este ca poti explica mult (inca de mic) copilului despre ceea ce ii face rau, el va intelege cu siguranta. Cind se va face mai mare, exista totusi perioada aceea pina in majorat cind tot parintele raspunde de educatia si faptele copilului. Procentul maxim de reusita poate fi atins totusi atunci cind, bineinteles, parintele este un model exemplar (fara vicii) pt. copil iar acesta isi doreste sa il imite. In cazul cel mai fericit! In cazul cel mai nefericit, copilul se poate deda metehnelor anturajului, pt. ca rebeliunea si tendinta de ati arata teribilsmul exista la un moment dat in sufletul oricarui copil la un moment dat!
Eu cred ca atunci cind hotarasti sa dai nastere la copiii, gindul nostru se indreapta la fericire si bucurie si nu la depersonalizare. E usor sa spui ca frumos ar fi sa te lasi de vicii, totusi, cine-i perfect? Ideea este sa ai grija ca viciile tale sa nu afecteze copilul, sa nu il expui la ele si sa nu ii arati placerea provocata de acestea astfel incit sa ii trezesti curiozitatea.
Nu poti aseza vinul, berea, cafeaua, tigarile in locul unde copilul se joaca sau are acces, la fel cum nu faci si cu produsele periculoase de menaj.
Eu personal recunosc ca nu sint o mama perfecta, dar nici nu cred ca altele ar fi!
miau-miau spune:
cind e copilul foarte mic avem impresia/speranta ca putem controla practic tot ce tine de evolutia/alegerile viitoare ale copilului, daca ne purtam exemplar, perfect. Sigur ca acest exemplar/perfect difera de la unii la altii, dar in general citim carti, incercam sa ne aliniem la linia moderna de educatie si crestere a copiilor, ascultam la diverse opinii, si in general traim cu un mare sentiment de vinovatie ca oricit ne-am da peste cap, tot nu sintem perfecti. Mai scapam o bere ca adulti, mai o injuratura la nervi sau altele si ne gindim cu groaza ca distrugem viitorul copiilor. Mai auzim si de la altii ca ei nu ar face asa ceva in ruptul capului si cum de nu ne dam seama de ceea ce facem... Cind mai cresc copiii, ne mai calmam si ne resemnam cu idea ca am facut tot ce e posibil omeneste, cu intentii bune, dar au si ei alegerile lor de facut in viata si o lasam un pic mai moale. Devenim si mai intelegatori cu alti parinti de copii mici. Nu e chiar asa o tragedie ca un set de parinti si-au lasat copilul sa guste o data sau de 2 ori spuma de la bere, chiar daca nu toti am face asta.
Ramona J spune:
Daca nu ma insel francezii traiesc mai mult decit americanii. In rest sint de acord cu ocebine, sint rele mai mari in America. Nu stiu de ce nu au voie sa bea pina la 21 de ani (cind unii mor de coma alcoolica prin campusuri, am spus asta mai devreme).
La un moment dat am cunoscut un tip care avea doi copii, dar nu avea inca dreptul sa cumpere bere.
Eu decit sa-i dau lui Alexandru masina s-o conduca la 16 ani, parca mai degraba as bea cu el pun pahar de vin.
Noi nu sintem alcoolici, am crescut cu ideea ca bei un "shtamplu" de tuica inainte de masa, ca face bine. Adevarul e ca sint si multi medici care cred ca in doze mici alcoolul e OK, sau chiar face bine sanatatii.
Eu sint pentru un pahar de vin bun la masa (nu neaparat zilnic, noi chiar bem prea rar...)
Asta o sa-i invat si pe copiii mei. Bautura nu e cih si nu e nici toxica.
In acelasi timp bautura nu e pentru copii si moderatia e cheie. In schimb nu tolerez fumatul si drogurile.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Traditia, Sabina. Doar sint recunoscuti in toata lumea pentru podgoriile lor nemaipomenite. Vinul sigur nu le face bine la copii, nu numai din cauza alcoolului, ci si din cauza taninilor. Pacat de ei.
Deci sa scoatem din alimentatie fructele care contin tanin?
Ramona J spune:
Revin la tema lui Pisicuta, ca toata lumea se cearta pe vin, ignorind poate alimentatia corecta la copii. E mai grav sa manince zilnic porcarii decit sa ia o gura de bere o data pe an. Ma rog, asta e parerea mea.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Copii nu au alcool dehidrogenaza (o enzima ce se ocupa cu metabolizarea, adica, transformarea alcoolului in produsi mai putini toxici si care pot fi eliminati prin urina) in cantitate suficienta. In consecinta, chiar si cantitati mici de alcool ajung la nivelul creierului si il afecteaza. Cum?
Pai face acelasi lucru ca in cazul marilor bautori adulti. Omoara neuronii ceea ce practic se exprima prin scaderea coeficientului de inteligenta.
Evident, nu toata lumea trebuie sa faca o facultate, e nevoie si de muncitori necalificati.
Cu toate acestea, atunci cand parintii aceia care le-au tot dat sa guste, cam de cate ori beau ei, alcool, ajung cu copilul de clasa a 8 la psihiatru intrebandu-se de ce nu poate intra la un liceu teoretic si vor primi raspunsul ca la un QI de 80 acest lucru este greu realizabil (caz real), sa stie ca diferenta pana la 90-100 cat este un QI mediu a ramas in spuma de la bere sau in gatul de vin/sampanie/tuica pe care tot l-a gustat copilul de-a lungul anilor.
Sanatate multa!
Edit: imi cer scuze dar nu stiu exact daca pentru a fi fotbalist sau manechin ai nevoie de un QI mediu! Probabil ca merge si cu unul de 80
Cred insa ca si functiile motorii, mai ales cele care coordoneaza miscarile de finete, sunt afectate de alcool!
Asa ca .....
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Nu zic ca e normal sa primeasca copiii alcool, noi nu i-am dat niciodata copilului nostru si nici nu o sa ii dam. Dar si voi exagerati pe cuvant. Inteleg ca e pentru un scop bun:)) Eu una am primit bere-vin-tzuica si ce doriti, in cantitati mici, dinainte sa merg la scoala. Am baut cate o jumate de pahar de vin la masa, nu in fiecare zi, ci ocazional, cand era vreun eveniment ceva. In orice caz, destul de des, odata pe luna tot trageam si eu o dusca [:lol:] Eu zic ca nu m-am prostit prea tare din moment ce am terminat cu brio (adica nu in coada), facultate, master si un doctorat. Imi facui si IQ-ul si nu e chiar asa de nasoala situatia nici la capitolul asta
Siminaf spune:
http://books.google.com/books?id=a7-f66fRfzQC&pg=PA56&lpg=PA56&dq=tannin in cirrhosis&source=web&ots=FZp7wjfGRA&sig=YEclS0DOXHr1j9gyQbSNXurmPkw#PPA55,M1 - paginile 55-56. E vorba doar de plante, dar scrie si despre vinuri, ceaiuri.
www.friendsofbidwellpark.org/ethnobotany.html" target="_blank">http://www.friendsofbidwellpark.org/ethnobotany.html - aici scrie despre tanini in diverse fructe de padure si despre toxicitatea lor.
ruxij spune:
Eu nu risc, nu ii dau si nu i-am dat copilului meu, da' sunt de parere ca nu e nici o nenorocire daca e vorba de cantitati mici. Si sor-mea tot asa betivanca ca mine cand era mica si acum tot desteapta foc e
Sunt de parere ca restrictiile exagerate duc la nenorociri mai mari(tentatia fructului oprit). Eu la ora actuala beau mult mai putin decat in copilarie Una peste alta, nici o extrema nu e buna.
PS
De fapt eu cautam subiectul ala cu alaptatul, era unul despre un bebe care nu crestea ca lumea in greutate. Voiam sa zic acolo ca mi se pare ca e mult mai important ca un bebe sa fie hranit corespunzator la varste f. mici decat sa fie 100% alaptat natural