Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu nu dau alcool la copil, dar am o intrebare:

de ce la francezi se da vin rosu la masa de la 7 ani?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Traditia, Sabina. Doar sint recunoscuti in toata lumea pentru podgoriile lor nemaipomenite. Vinul sigur nu le face bine la copii, nu numai din cauza alcoolului, ci si din cauza taninilor. Pacat de ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Traditia, Sabina. Doar sint recunoscuti in toata lumea pentru podgoriile lor nemaipomenite. Vinul sigur nu le face bine la copii, nu numai din cauza alcoolului, ci si din cauza taninilor. Pacat de ei.

Deci toti francezi au un IQ sub normal si pe deasupra alcoolici (pentru ca beau 1-2 pahare de vin seara)????

NU sint de parere ca le trebuie copiilor dat alcool...DAR 21 de ani este exagerat...naiba la 18 ani se inrolezi in armata, tragi cu Uzi dar n-ai voie o bere? In TX la 13 ani poti scoate permis de arma de vinatoare...Este exagerare. Nu stiu daca ai avut ocazia Simina sa vezi cun decurge o petrecere prin campusurile universitare in America...ca-i berea rea sau buna, curge in cantitati industriale. Tocmai din cauza ca este atit de interzisa.

Parerea mea este ca un dialog deschis si o putere a exemplului sint solutiile cele mai la indemina. Un copil care isi vede parinti bucurindu-se de un pahar de vin ocazional fara "scape boii" are mai putine sanse de a abuza mai tirziu. Un copil care intreaba si ii este explicat, la fel.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

quote:

Si pacat de copiii cu mame perfecte care dau sfaturi de bun simt.

Ediez ca sa mentionet ca nu i-am dat nici macar sa guste alcool copilului meu; asta ca sa nu zica cineva ca fac aici galerie pt mamele care au facut asta, eu numai as vrea sa le fie bine tuturor copiilor.

Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

dar voi pina la ce virsta credeti ca tine sa le explicati copiilor ca e cih si toxic, fara ca cel mic sa-si puna intrebarea dar cum de mama si tata si toti prietenii lor beau? Spre exemplu la 14 ani, dupa ce copilul a vazut in toti acesti ani ca alcoolul aduce buna dispozitie la masa, in petrecerile parintilor, credeti ca-l va refuza? Adica pe de o parte parintii beau alcool, iar pe de alta parte ii tin progeniturii pledoaria despre cit de rau si nociv este. Credeti ca sint convingatori?
Daca chiar sintem asa de ingrijorati de viitorul copiilor nostri, nu ar fi moai normal sa scoatem alcoolul din casa odata ce avem copii? Iar daca sacrificiul ni se pare prea mare, trebuie sa acceptam ca asta este exemplul pe care il dam copiilor si asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Eu sa zic ca nu se intimpla nici o nenorocire daca ii lasi sa guste odata dintr-o bere. E slab alcoolizata si amara. Eu am incercat o singura data cu pustii mei ca prea se uitau pofticiosi la noi si ma gindeam ca daca le dau sa guste, vor ramine cu o amintire proasta despre asta. Nu mi-a iesit! Au fost atit de incintati ca le-am permis asa ceva si mai mult, le-a placut! Din acel moment, n-au mai pupat!
Nu e sanantos deloc sa dai regulat alcool la copiii pe principiul ca repetitia e mama invataturii! Nici macar la ocazii! Exista bauturi festive speciale pt. copii, care ii bucura mult mai mult si ajuta si la sublinierea evenimentelor speciale fata de o gurita sau un degetel inmuiat in alcool.
Copiilor trebuie sa li se explice destul de ferm ca nu au voie sa incerce anumite lucruri iar parintilor ar trebui li se explice acelasi lucru, adica ca nu au voie sa incerce orice pe copiii lor. De ce fac unii acest lucru ma depaseste total! Daca e sa te joci cu permisivitatea, de ce sa nu o faci intr-un mod constructiv? Ce performanta deosebita le aduce faptul ca stiu gustul la alcool?

Nu dau cu piatra, ma lasa rece cine ce face, dar la un moment dat, cind veti avea nepoti, copiii vostri s-ar putea sa va priveasca intr-o lumina diferita fata de ceea ce v-ati fi imaginat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu sunt de acord cu miau-miau.
adevarul e ca noi n-am avut problema asta, pt cala noi acasa alcoolul apare de Craciun, Anul Nou, Pasti, si la anumite (f rare) aniversari.
Nu exista relaxarea la TV cu o bere in fata (niciodata)

Tot asa, f f rar,seara dupa ce pustoaica e culcata, mai bea sotul meu un pahar de vin de tara cu apa minerala.F rar pt ca vinul asta il primim odata pe an, 2-4 litri....

cand exemplul personal o permite, e simplu sa-i zici ca e cah.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

quote:

Ei, vedeti ca dati cu piatra fara sa aveti habar in cine?

cine da cu pietre?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

quote:

Eu sint o antialcoolica convinsa. Nu beau nici strop. Si acum astept pietrele in continuare. In rest, faceti ce vreti! Dar sa nu vina mai tirziu copilul vostru beat manga cu chef de cearta la mine la usha, ca-i rup cel putin picioarele. Asa-s eu, mai perfectionista.

Eu nu am afirmat ca esti pro alcool, numai ca ai fost impotriva parintilor denaturati si cand am intrebat ce ziceti de cei care fac tot felul de prostii si se joaca cu viata copiilor ai spus ca nu este asa mare scofala ca vor avea numai difunctionalitati pe parcursul vietii.
Si mie una mi-a cam sunat a ipocrizie...pt ca faptul ca un parinte nu isi alimenteaza corect copilul(asta ar fi un exemplu) poate fi la fel de grav sau mai grav decat cel al carui parinte i-a dat sa bea o gura de bere la 6 ani.

Poze noi cu noi;
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

quote:

cine da cu pietre?

Da, chiar! Te-a nominalizat cineva? De ce esti asa suparata?

Mergi la inceput