Incredibil dar adevarat!
Raspunsuri - Pagina 10
filofteia spune:
Stiam eu ca voi crea controverse, dar nu m-am putut abtine.
Mai v-am spus de la inceput ca sunt mama denaturata. Si ca sa spun tot, il las si la cartoonnetwork.
quote:
In al doilea rand copilul nu intelege de ce o data a avut voie sa guste iar apoi i s-a interzis.
Ba intelege, ca ii spui de la inceput. "Mami, berea este pentru adulti, dar ia si tu numai o gurita sa vezi cum este". Si te tii de promisiune si nu i-o mai dai pe a doua.
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by filofteia
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Pai atunci cum ii invatati sa nu puna mana pe fierul de calcat incins? Lasandu-i sa se arda? Si sa nu se catere cine stie prin ce locuri periculoase? Lasandu-i sa cada si sa isi sparga putin capul, apoi sigur nu se va mai duce acolo? Pe cuvant, nu va inteleg reactia.
Numai bine tuturor!
Tisina
Ba eu l-am mai lasat. Cu atentie sa nu fie fierul prea incins.
filofteia,tu vorbesti serios??
hai ca azi nu mi-am pierdut timpul de pomana...am aflat ca trebuie sa satisfacem toate curiozitatile copiilor si pe deasupra sa-i mai si ardem cu fierul de calcat...(evident,cu toata dragostea si atentia ,fara sa fim prea ...incinsi...)
Unii nu intelege asa repede ca altii... .
Asta este, dar ca sa nu te las in ceata afla ca nu toti copii sunt la fel. Si atunci cand ii spui o data de doua ori de o suta de ori unui copil ceva, il iei de acolo o data de o suta de ori si nu intelege, a suta una oara ai grija ca sa fie fierul doar un pic incins (cu dragoste cum spui cinic) si garantat intelege. Ca sa nu mai vorbesc ca aici era vorba de puterea exemplului, nu de invatat.
Si tot ca mama denaturata (parinti pardon ca eram si cu barbatul meu) am mai aplicat puterea exemplului "lasandu-l" sa se piarda. Vreau sa spun ca abia dupa o ora a sesizat in sfarsit ca nu mai suntem pe langa el. Dar de atunci este cu ochii in patru. Dar stiind cum este copilul, a invatat numerele de telefon inainte sa vorbeasca prea bine.
Asa cum am spus...pe degeaba nu-i dai sa guste o gura, daca tu bei si te simti bine. Nu gura aceea il va face sa bea, ci daca te vede pe tine in fiecare zi facand asta.
Sincer eu nu cred ca vreuna din mamicile de pe acest forum pune in fata copiilului o sticla de bere si ii spune "bea mama!".
Editez, pentru ca am uitat de denizel.
Felicitari pentru ca iti cresti copilul dupa cum spun altii!
Gandacel spune:
Si eu m-am crucit cand am vazut cate pagini s-au scris.
Ca si Filofteia, in special in ultimul ei mesaj, am facut si noi cu Bogdan si vom continua sa facem. La fel o voi creste si pe Stefania. Este cea mai eficienta metoda de invatat nu numai ce e bine si ce e rau, dar si orice notiune, inclusiv "a cadea", "a durea", "a te lovi" etc. Deja la varsta lui (nu are inca un an si 10 luni) intelege ca sunt anumite lucruri pe care le fac doar mami si tati, oamenii mari. Deocamdata atat i-am explicat. Cand ii zic "asta nu acum, ca esti mic, asta cand o sa cresti mare", rade si ridica mainile pana la cer, zice "maare" si gata, nu mai cere. Si el a pus mana pe ceva fierbinte, cand aude ca frige nu se atinge si zice "arsh" si as mai putea da multe exemple. Copiii imita, iar are dreptate Filofteia, deci aici e marea problema. De asta ce este periculos pentru sanatatea ori siguranta lor nu ar trebui sa le fie la indemana. Daca o prostie este facuta sub supraveghere, intentionat, face parte din procesul de educare a copilului. Parerea mea. Daca stateau copiii cot la cot cu parintii cu o sticla de bere in mana, mai intelegeam, dar ce a vazut b.nica ar fi putut fi doar acea unica ocazie in care copilului i se explica prin exemplificare ce e aia bere si ce gust are. sau putea fi un obicei. Faptul ca nu stim care era contextul ma face sa ma gandesc ca e un motiv in plus sa nu ne bagam in treaba altora.
toanca spune:
denizel eu am spus ca fiecare e liber sa-si creasca copilul cum crede de cuviinta; ca atare, mie nu mi se pare normal sa-mi bag nasul in familia altuia;
Ceea ce nu inteleg eu, oricat de mult m-as stradui, de ce ne "chinuie pe noi ce face capra vecinului in loc sa ne uitam in ograda noastra".
Parerea mea e ca fiecare sa-si vada de treaba lui si sa nu-l mai tot intereseze atat de cum isi creste altul copilul.
Ca voi va cresteti altfel copilul decat x sau Y nu inseamna ca voi va cresteti copilul perfect.
Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006
poze
http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2
alice2004 spune:
Filofteia, nu, nu esti singura !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
speed spune:
sunt copii care se pierd in mod repetat,sunt copii care se ard in mod repetat,care se catara si apoi cad in mod repetat...deci faza cu hai sa-l ard ca sa se invete minte sau hai sa-l fac pierdut ca sa se invete minte nu tine.nici nu-mi vine sa ma gindesc ce-a putut fi in sufletul copilului cind s-a vazut "pierdut"...ca din nefericire se poate intimpla in mod accidental e una,dar tu ca parinte sa i-o faci in mod intentionat e peste puterea mea de intelegere...ce e asa de greu sa calci cind nu e copilul in zona, sa-l tii de minuta cind iesiti undeva,etc etc? eu consider ca datoria parintelui e de a-si proteja copilul,mai ales la virste atit de mici...dar evident,e doar parerea mea...si inainte de a mi se replica ca nu-ti poti creste copilul sub clopot de sticla,nu e vorba de clopot de sticla ci doar de protectie.
flaviutza spune:
Filofteia nu esti singura. Intr-adevar,tind sa cred ca exista copii si copii. fi-mea e genul careia daca-i spui ca asta e cafea,nu e pt copii de o suta de ori, ea tot va incerca sa guste cand te intorci cu spatele.
Felicitari celor cu copii cuminti,carora daca le spui "asta e alcool" se supun si nu sunt tentati in veci sa puna limba.
spre 3 ani, fi-mea a inceput sa realizeze ca la terasa ea bea suc si noi bem altceva. i s-a explicat ca e bere, ca e toxic pentru copii,dar i-am dat voie sa bage limba in spuma. cateodata cere expres sa bage limba in spuma,dupa care singura explica cui e dispus sa asculte ce e berea si de cate soiuri e si cat e de rea pt copiii mici.
asta dupa aventura nedorita cu cafeaua,cand,dupa ce i-am spus de 100 ori ca nu are voie,ca ea bea cafea pt copii (lapte cu un strop de cacao) si oamenii mare cafea, a prins odata ceasca si a golit-o! pe toata!
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
carina spune:
Speed: nu cred ca are rost..... Ca de obicei, noi scriem doar ca sa ne laudam ce mame perfecte suntem ce metode de educatie (la fel de perfecte ca si noi) avem.
Deninzel: tu nu ai asa senzatii de deja-vue? Si tu si Speed sau Conchita dand sfaturi bune, de bun simt si de partea cealalta maini in solduri si replici cu ce te doare capul de capra vecinului.
Eu ma abtin sa dau sfaturi la genul asta de subiecte (ca asa m-a invatat experienta), dar va spun ca eu am in continuare dischinezie biliara de la guritele de vin rosu pe care mi le-au aplicat ai mei de pe la 2-3 ani (ca si medicul zice ca e sanatos )
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
Mirrella spune:
quote:
Originally posted by filofteia
quote:
In al doilea rand copilul nu intelege de ce o data a avut voie sa guste iar apoi i s-a interzis.
Ba intelege, ca ii spui de la inceput. "Mami, berea este pentru adulti, dar ia si tu numai o gurita sa vezi cum este". Si te tii de promisiune si nu i-o mai dai pe a doua.
Eu zic ca prin situatii de genul asta iti induci singura copilul in eroare:o data il lasi sa guste,apoi ii interzici sa mai faca asta...
Si eu il las sa se uite la Cartoon.Dar ii interzic de exemplu "Cainele Curaj" sau "Edd Ed si Eddy".Daca l-as lasa sa vada un episod,crezi ca ar intelege de ce i-as interzice sa il vada pe urmatorul?
Si nu mi-ai raspuns-ce ai fi facut daca copilului tau i-ar fi placut foarte mult gustul berii cand i-ai oferit s-o guste?Cum il mai faceai sa inteleaga ca e rea pentru el?
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh
speed spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
noi bem altceva. i s-a explicat ca e bere, ca e toxic pentru copii,dar i-am dat voie sa bage limba in spuma.
e toxic dar i-ai dat voie sa guste.nici macar eu nu inteleg mesajul asta daraminte un copil.si dupa cum ai spus si tu, desi explica oricui ca berea nu e buna pentru copii,ea totusi cere.nu era mai sanatos sa nu-i dati deloc?
carina, ,nu te-am mai "vazut" demult...