Incredibil dar adevarat!
Raspunsuri - Pagina 9
speed spune:
quote:
Originally posted by alice2004quote:
Originally posted by speed
pai eu cred ca orice copil caruia i se da bere prima oara va zice "bleah" fiindca e amara.nu asta conteaza,ca zice bleah...asta nu inseamna ca a inteles ca berea nu e buna.ce ramine in capsorul copilului e ca parintele i-a dat bere.
Si ??? Parintele a dat copilului ceva care este amar si nu este bun ... oare a doua oara sau a nu stiu cita oara cind va vedea paharul de bere il va lua si va bea din el doar pentru ca parintele a fost de acord sa bea din el ? Sau il va refuza ca este amar si nu e bun ???
Ca sa extrapolez - unul din medicamentele pe care a trebuit sa i le dau lui Andrei a fost amar ! Eu i l-am dat o data, copilul i-a simtit gustul si a doua oara nu a mai deschis gura !!! Ce importanta a avut ca eu - mama lui -i l-am dat ???
So ... I rest my case !
Va doresc sanatate multa si copii sanatosi si voiosi !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
nu pot sa cred....
cum adica nu a mai deschis gura a doua oara sa ia medicamentul??
pai spuneai ca la 3 ani intelege explicatiile tale despre efectele nocive ale alcoolului...pai nu-mi vine sa cred ca nu a inteles si explicatiile tale despre efectele benefice ale medicamentelor...
alice2004 spune:
Am sa revin si am sa te rog respectuos sa citesti mai atent ce am scris ... inainte de a ride si de a incerca sa demonstrezi cita dreptate ai !!
"Eu sint pro vorbit cu copilul si explicat - atit cit se poate explica la nivel de trei ani, cit are al meu - ce este bine si ce nu, acum nu imi garanteaza nimeni ca el va intelege din prima ce si cum vine treaba! Dar cred ca a persista in a vorbi clar este calea cea buna ! Ramine insa curiozitatea copilului, mai ales in fata interzicerilor parintilor !!
Astfel ca l-am lasat sa guste ... nu neaparat sa il invat ca nu este bine, ca nu stiu daca asa ceva se poate obtine doar din a gusta ceva, dar pentru a-i satisface curiozitatea si de a-l feri sa incerce pe ascuns ce sta in paharul acela."
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
b.nica spune:
de aia americanii sunt cine sunt si noi suntem cine suntem;ca sa fie clar ca nu este loc de dat cu parerea,ca da sau ba, au tras lege:copiii sub 21 de ani nu au voie alcool si daca parintii nu inteleg se pot trezi scosi din drepturi.
speed spune:
quote:
Originally posted by alice2004
Astfel ca l-am lasat sa guste ... nu neaparat sa il invat ca nu este bine, ca nu stiu daca asa ceva se poate obtine doar din a gusta ceva, dar pentru a-i satisface curiozitatea si de a-l feri sa incerce pe ascuns ce sta in paharul acela."Alice si Andrei
pai si daca ar fi incercat pe ascuns tot la rezultatul asta ajungea-ca berea e amara si nu-i place.si atunci unde e contributia ta de parinte? la virsta asta copiii nu au discernamint,e datoria noastra de parinti sa-i protejam si nu sa le satisfacem curiozitatile.totusi,care e limita la care se opreste satisfacerea curiozitatilor? la aruncatul copilului in mijlocul strazii pentru a vedea ce se intimpla daca il calca vreo masina? la arsul cu fierul de calcat,cum ziceau si celelalte fete? si de ce gustatul alcoolului nu e asa periculos ca si arsul cu fierul de calcat? oare din cauza ca insisi parintii nu sunt pe deplin constienti de efectele negative ale alcoolului? e adevarat,nu toti copiii ce gusta bere vor ajunge alcoolici (de exemplu eu).dar tot asa nu toti copiii aruncati in mijlocul soselei sau arsi cu fierul de calcat vor muri.dar de ce sa-ti asumi asemenea riscuri??
la 3 ani copilul refuza ceva ce e amar,si asta din cauza gustului,indiferent ca e bere sau medicament,dupa cum ai spus si tu.totusi,ambele i-au fost oferite de parinte...
marcellinna spune:
quote:
Originally posted by speed
pai eu cred ca orice copil caruia i se da bere prima oara va zice "bleah" fiindca e amara.nu asta conteaza,ca zice bleah...asta nu inseamna ca a inteles ca berea nu e buna.ce ramine in capsorul copilului e ca parintele i-a dat bere.
Corect Speed! Ceea ce nu inteleg anumite persoane este exact acest START!
Fetelor ,sa nu uitam ca crescand,copiilor li se schimba gusturile .
Poate ca la 2-3 ani nu-i plac sa dau cateva exemple ,morcovii fierti,nici broccoli nici ...gustul berii.
Dar crescand ,pe la 5-7 ani poate "se razgandeste" si o sa-i placa si morcovii fierti si broccoli si ...berea.
Daca tu de mic i-ai dat sa guste si ai facut-o cu toate explicatiile,poate ca apoi cand o sa hotarasca totusi ca berea sau vinul nu-s asa de rele la gust si poate chiar ii place,o sa-ti cam fie refractar la explicatii, tocmai pt ca initial ii dadusei acel START dandu-i sa guste!
Atunci sa te tii frate sa pazesti paharele ca o sa-ti fie si mai greu sa explici ca asta e apanajul adultilor.
filofteia spune:
quote:
Am intrat din nou pe acest topic vazand cate pagini s-au scris, si asteptandu-ma la cu totul altceva decat ce am citit. Sincera sa fiu ma asteptam ca mai toate mamicile sa sara in sus de inconstienta unora care dau alcool copiilor, insa constat cu uimire contrariul. Chiar sunteti de parere ca dandu-i sa guste il invatati ca nu e bine? Pai atunci cum ii invatati sa nu puna mana pe fierul de calcat incins? Lasandu-i sa se arda? Si sa nu se catere cine stie prin ce locuri periculoase? Lasandu-i sa cada si sa isi sparga putin capul, apoi sigur nu se va mai duce acolo? Pe cuvant, nu va inteleg reactia.
Numai bine tuturor!
Tisina
Ba eu l-am mai lasat. Cu atentie sa nu fie fierul prea incins. In ce priveste cataratul am un alpinist din nastere, asa ca mi-a fost absolut imposibil sa-i interzic asta cu cataratul. Drept sa spun ii multumesc lui Dumnezeu ca nu si-a rupt inca nimic. A observat insa si bona "Noroc ca Adi stie cum sa cada..." Ca si bona a inteles ca nu are cum sa impiedice avantul de alpinist. Unul din visele sale a fost sa se urce in pom si a reusit pe la 5 ani. Nu iese pe poarta la tara (desi poate s-o deschida) ci sare gardul.
Asa cum am spus i-am dat sa si guste. Si da poti explica unui copil (la mine a mers de pe la 2 ani) ca bautura nu este buna, asa cum nici tutunul, mai nou la fiimiu nici khetchup pe paine (asta nu stiu de unde i-a mai venit ca sigur nu manaca nimeni asa ceva din anturajul lui), nici cafeaua, cola etc..
Daca vreti sa dati o lectie copilului atunci nu mai beti deloc.
quote:
Toanca, ti-ar placea sa auzi o replica asemanatoare din partea sotului tau?
Adica, sa zica ceva de genul: ia mai lasati-ma-n pace cu teoriile, io ma port cu Toanca asa cum cred de cuviinta.
Denizel...comparatia mi se pare ca nu se potriveste, una este copilul, alta este sotia. Oricum sotul meu normal ca se poarta cu mine asa cum crede de cuviinta, cum simte, cum ii permit. Al tau asculta teoriile celorlalti cand se poarta cu tine?
denizel spune:
quote:
Originally posted by filofteia
Denizel...comparatia mi se pare ca nu se potriveste, una este copilul, alta este sotia. Oricum sotul meu normal ca se poarta cu mine asa cum crede de cuviinta, cum simte, cum ii permit. Al tau asculta teoriile celorlalti cand se poarta cu tine?
Filofteia, ti-ai dat singura raspunsul! :-) Sotul tau se poarta cu tine asa cum ii permiti!!!
Numai ca...un copil de 1 an poate permite sau nu ceva? Este complet expus la cum "crede de cuviinta" parintele.
Poate el saracu', daca ar putea sa ia o decizie in legatura cu alcoolul, nu ar permite parintelui sa ii dea.
Si exemplul cu sot-sotie nu mi se pare chiar asa nepotrivit.
In ambele cazuri, un adult se poarta asa cum crede de cuviinta cu un alt adult sau cu un copil.
Deosebirea este ca, in cazul sotului, sotia poate sa riposeze, iar in cazul parintelui, copilul mic nu are nicio putere.
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Originally posted by filofteia
Un caz oarecare: sotul meu crede de cuviinta sa mearga cu 200 pe autostrada. Considera ca e o viteza potrivita pentru autostrada.
Mie imi e frica si cred de cuviinta ca viteza pe autostrada ar trebui sa fie 85. Imi fac rau viteze mai mari de 85 km/h .
Sotul meu deci, nu trebuie sa mai mearga cum crede el de cuviinta, ci sa tina cont ca mie nu imi place si imi face rau mersul cu viteza.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
speed spune:
quote:
Originally posted by filofteiaquote:
Am intrat din nou pe acest topic vazand cate pagini s-au scris, si asteptandu-ma la cu totul altceva decat ce am citit. Sincera sa fiu ma asteptam ca mai toate mamicile sa sara in sus de inconstienta unora care dau alcool copiilor, insa constat cu uimire contrariul. Chiar sunteti de parere ca dandu-i sa guste il invatati ca nu e bine? Pai atunci cum ii invatati sa nu puna mana pe fierul de calcat incins? Lasandu-i sa se arda? Si sa nu se catere cine stie prin ce locuri periculoase? Lasandu-i sa cada si sa isi sparga putin capul, apoi sigur nu se va mai duce acolo? Pe cuvant, nu va inteleg reactia.
Numai bine tuturor!
Tisina
Ba eu l-am mai lasat. Cu atentie sa nu fie fierul prea incins.
filofteia,tu vorbesti serios??
hai ca azi nu mi-am pierdut timpul de pomana...am aflat ca trebuie sa satisfacem toate curiozitatile copiilor si pe deasupra sa-i mai si ardem cu fierul de calcat...(evident,cu toata dragostea si atentia ,fara sa fim prea ...incinsi...)
Mirrella spune:
Fetelor care i-ati lasat pe copilasi sa guste un pic de bere:
ce va faceati daca i-ar fi placut copilului?Cum i-ati mai fi explicat ca de fapt berea e rea pentru ei,nu e buna?
Va intreb pentru ca baiatului meu ii placea sa manance ceapa cruda,cartofi,ciuperci crude,fasole verde...Sa nu mai spun ca ,pe la 3 ani manca lamaia simpla fara a schita cea mai mica strambatura.
In al doilea rand copilul nu intelege de ce o data a avut voie sa guste iar apoi i s-a interzis.Eu daca am zis la ceva"nu",atunci "nu" ramane.
La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh