Incredibil dar adevarat!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

eu am ales sa-mi educ copilul prin explicatii clare si la obiect. ce intelege el nu stiu exact, dar repetandu-i ma gandesc ca o sa mearga
cand are intrebari incerc sa i le explic pe intelesul si sa-i spun povesti cu o mica morala din care sa invete ceva, azi chiar ne-am uitat impreuna la o emisiune despre dust mites si acum ma intreaba cand o sa spalam jucariile de plush si lenjeria si era tare incantata ca i-am promis pernute si plapumica noua

si stie acum ca atuci cand bem alcool ne doare capul si nu e bun la copii si ca se bea incet
si da prefer sa-i explic de fiecare data cand beau un pahar povestea si sa raspund calm intrebarilor ei, si daca o mai roade curiozitatea decit daca are voie sau nu la un degetel, e alegerea mea
si nu incerc sa conving pe nimeni sa faca ca si bine

fiecare copil e unic, si stiu adulti care beau in casa iar copilului nici ca-i pasa de ce-i in pahar, si stiu copii care stau agatati si fac niste scandaluri monstruoase ca nu primesc si ei, depinde si de varsta, si de zi, in ce stare e copilul si altii mii de factori

va urez copii cu multi neuroni, receptivi la incercarile noastre de ai tzine departe de cei rau- alcool, tutun, droguri, filme violente, emisiuni de rasu plansu din romania, desene animate fara cap si coada, internet, chaturi, fitze de smecherasi sau printese, E-uri, cole si margarine, chipsuri si aditivi si noua o viata linistita alaturi de ei in incercarea zilnica de a manca cat mai bio si departe de micile placeri gurmande ale vietii

iar daca sunt care atzi reusit sa nu va abateti in a ispiti coppilu sau satisface curiozitatea si ce-i al adultilor sa ramana numai pt ei si sa dam accesul la tot dupa dupa 21 de ani: bere, cola, tzigari chipsuri....... bravo voua, ceilalti ar fii bine sa ne impartasim ideile si cum ii tzinem departe pe viitor de aceste placerii ale vietzii

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ce ma bucura pe mine ca poporul roman este un popor de medici innascuti!

Draga aelda (vad ca aici ne iubim tare pe forum, ceea ce nu poate decit sa ma bucure), tu oi fi avut un caz in familie, eu am avut citeva zeci de cazuri la psihiatrie, ca sa nu mai spun ca am facut si stagiu, am dat si examen. Dar toate astea palesc desigur in fatza vastei experiente ale celor care posteaza aici.

Alcoolic este cel care nu poate trai fara doza sa zilnica de alcool, fie ea mare sau mica. O doza mica de alcool inseamna si 5-6 beri pe zi, pentru ca per total nu este chiar mult alcool in alea 5-6-7-8 beri, mai ales daca sint din alea cu pina la 4% alc. Am avut pacient (bun prieten de altfel) care a ajuns la dezalcoolizare bind... bere! Ajunsese e drept la 12 beri pe zi. Dupa citiva ani a ajuns si cu HDS la urgenta, tot dupa bere. Acum sper ca este mai bine.

Mai cititi inainte de a da cu parul in stinga si in dreapta, ca - cine stie - poate nu stiti chiar totul pe lumea asta, nu?

Iar subiectul asta se vroia unul de avertizare asupra pericolelor, nu de gasit scuze false sau de dat cu parul.

In rest numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

quote:
Originally posted by Pucku

iote caeu mai am nisca intrebari ca nu ma lamuri

deci sunt denaturata ca am acceptat cu buna stiinta ca pisca sa bage degetul in paharul de bere sau vin, iar nu mai stiu cine care a facut o greseala prosteasca nu? cum adica a facut o greseala prosteasca? nu inteleg cum poti face greseala asta, cand susti sus si tare ca e asa daunator si nociv alcolul? ai incurcat paharele?

exact.am incurcat paharele.si culmea culmilor e ca sotul meu a gustat din respectiva bautura si a declarat ca e suc.noroc ca micuta mea s-a strimbat dupa ce a luat o gura si asa mi-am dat seama ca ceva nu e ok.nici macar nu i-am spus micutei ce a baut,i-am luat paharul din fatza si atit.nu e scuzabil ce s-a intimplat si am luat-o ca o invatura de minte.
puteam foarte bine sa tin evenimentul sub tacere si puteam foarte bine sa nu scriu nimic la acest subiect.dar m-am gindit sa fie invatatura de minte si semnal de alarma si pentru altii.
eu si sotul meu savuram un guinness sau un pahar de vin din cind in cind si da,cind am fost mica bunica ma lasa sa gust "spuma" de la bere.nu mi-a trecut insa niciodata prin cap sa fac la fel cu fetita mea.si desi i-am "explicat" ca unele bauturi nu sunt pentru copii am avut grija mereu sa nu ii las la indemina nici o bautura alcoolica (cu exceptia nefericitului eveniment,evident).sunt adulti care nu inteleg cum sta treaba cu efectele nocive ale alcoolului,ce pretentii poti avea de la un copilas??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

quote:
Originally posted by marcellinna

Fetelor nu va mai scuzati ca accidental sau in foarte rare ocazii pt oarece bravada copilareasca, atunci cand ati fost copii ati gustat alcool si nici pt faptul ca din greseala,confuzie,neatentia voastra copilul vostru a gustat bere sau vin incurcand paharele in oarece ocazie.

Aici e vorba de parinti ce deliberat si in mod repetat dau alcool(indiferent ca e vorba de bauturi usor alcoolizate sau mai puternic alcoolizate) copiilor lor, bagatelizand efectele gestului lor.
Nu se bagatelizeaza asa ceva.

Despre asta era vorba ??? Eu citisem in postarea de inceput despre niste parinti care la mare "dadeau sa bea" copiilor bere din paharele proprii ! Uof, ce ne mai place sa exageram si sa creem scenarii care mai de care ! Revin la ce spuneam ieri, sint sigura ca noi toate femeile cu cap pe umeri, mamici sau nu, sintem perfect CONSTIENTE despre pericolul administrarii alcoolului la copii. Si nu cred ca bagatelizeaza nimeni de aici importanta acestui fapt ! Acum insa vad ca am ajuns si la comparatii de genul "ah, da, sa moaie buzele sau degetul nu-i bai, dar cum facem cu tigarea ?? Ca nici un fum nu strica, nu ?" ... Banuiesc ca sint multe mamici fumatoare pe aici ! Cite dintre voi v-ati lasat de fumat pe perioada sarcinii, cite dintre voi ati spus "lasa, ca o tigara nu strica pe perioada sarcinii" ? Sau poate mergeti la o petrecere si nu aveti cu cine lasa copilul, iar la petrecere se fumeaza ?? Ca daca e sa facem scenarii ... apoi putem continua pina miine tot asa !!
Eu nu sint fumatoare si nici consumatoare de alcool - un pahar la o masa e recomandat insa si de medici, nu-i asa ? Si incer sa imi cresc copilul asa cum consider eu ca este mai bine, incerc sa il tin deoparte de relele vietii si sa ii asigur ce este mai bun, dar nu il pot tine sub clopot de sticla !!!
Si da ... eu cred ca romanii sint incurabili, din multe puncte de vedere ! Unul este EXAGERAREA !! Parera mea proprie si personala !!

Si uitasem sa recunosc - sint o mama denaturata, am lasat copilul sa guste din bere !! De atunci Andrei nu mai pune gura pe asa ceva, pentru ca i-am explicat ca bautura aceasta este pentru cei mari si pentru ca nu i-a placut defel gustul ei (de multe ori am lasat paharul pe masa si nu a fost interesat deloc sa il ia pe furis, cind nu se uita nimeni la el)!! Are trei ani si zic eu destul de inteligent ca sa priceapa explicatia mea !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Am intrat din nou pe acest topic vazand cate pagini s-au scris, si asteptandu-ma la cu totul altceva decat ce am citit. Sincera sa fiu ma asteptam ca mai toate mamicile sa sara in sus de inconstienta unora care dau alcool copiilor, insa constat cu uimire contrariul. Chiar sunteti de parere ca dandu-i sa guste il invatati ca nu e bine? Pai atunci cum ii invatati sa nu puna mana pe fierul de calcat incins? Lasandu-i sa se arda? Si sa nu se catere cine stie prin ce locuri periculoase? Lasandu-i sa cada si sa isi sparga putin capul, apoi sigur nu se va mai duce acolo? Pe cuvant, nu va inteleg reactia.
Numai bine tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Eu sincer nu inteleg de ce se face asa mare tam tam pe tema asta;
In primul rand fiecare e liber sa-si creasca copilul asa cum crede de civinta;
in al doilea rand si eu ii mai dau lui Matei din cand in cand sa guste un pic de spuma de la bere; ii dau eu pe deget; nu il las pe el sa duca paharul la gura.

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Tisina

Am intrat din nou pe acest topic vazand cate pagini s-au scris, si asteptandu-ma la cu totul altceva decat ce am citit. Sincera sa fiu ma asteptam ca mai toate mamicile sa sara in sus de inconstienta unora care dau alcool copiilor, insa constat cu uimire contrariul. Chiar sunteti de parere ca dandu-i sa guste il invatati ca nu e bine? Pai atunci cum ii invatati sa nu puna mana pe fierul de calcat incins? Lasandu-i sa se arda? Si sa nu se catere cine stie prin ce locuri periculoase? Lasandu-i sa cada si sa isi sparga putin capul, apoi sigur nu se va mai duce acolo? Pe cuvant, nu va inteleg reactia.
Numai bine tuturor!

Tisina

Nu mi-am lasat niciodata copilul sa puna mina pe fierul de calcat incins ca sa afle ca se poate arde si nici nu l-am lasat sa se suie pe te miri unde ca sa cada si sa descopere ca nu este bine sa se aventureze in astfel de "expeditii" ! Dar l-am lasat sa bage degetul in bere ca sa ii cunoasca gustul ... si data urmatoare cind a vazut paharul pe masa si a intrebat "ce este, mami, acolo ?", i-am spus ca bere si mi-a replicat "bleah, e rea !" si nu a fost interesat de ea de atunci ! Eu sint pro vorbit cu copilul si explicat - atit cit se poate explica la nivel de trei ani, cit are al meu - ce este bine si ce nu, acum nu imi garanteaza nimeni ca el va intelege din prima ce si cum vine treaba ! Dar cred ca a persista in a vorbi clar este calea cea buna ! Ramine insa curiozitatea copilului, mai ales in fata interzicerilor parintilor !!
Astfel ca l-am lasat sa guste ... nu neaparat sa il invat ca nu este bine, ca nu stiu daca asa ceva se poate obtine doar din a gusta ceva, dar pentru a-i satisface curiozitatea si de a-l feri sa incerce pe ascuns ce sta in paharul acela ! Nu am spus niciodata ca am facut ceva bun ... dar nici ca gestul meu a fost denaturat si abuziv si creator de viitor alcoolic, pentru dumnezeu !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

pai eu cred ca orice copil caruia i se da bere prima oara va zice "bleah" fiindca e amara.nu asta conteaza,ca zice bleah...asta nu inseamna ca a inteles ca berea nu e buna.ce ramine in capsorul copilului e ca parintele i-a dat bere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by toanca

Eu sincer nu inteleg de ce se face asa mare tam tam pe tema asta;
In primul rand fiecare e liber sa-si creasca copilul asa cum crede de civinta;
in al doilea rand si eu ii mai dau lui Matei din cand in cand sa guste un pic de spuma de la bere; ii dau eu pe deget; nu il las pe el sa duca paharul la gura.

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca
http://www.dropshots.com/toanca1
http://www.dropshots.com/toanca2

Toanca, ti-ar placea sa auzi o replica asemanatoare din partea sotului tau?
Adica, sa zica ceva de genul: ia mai lasati-ma-n pace cu teoriile, io ma port cu Toanca asa cum cred de cuviinta.
Adica sa nu ii pese de nevoile tale, de temperamentul tau sau de mai stiu eu ce. Sa-i pese numai de cum crede el ca e 'de cuviinta'.

Cam asa e si cu astia mici. Nu prea avem voie sa facem chiar orice credem noi ca ar fi potrivit.
Trebuie intai sa ne informam, sa calculam bine de tot atunci cand luam o decizie si, mai ales, sa nu ne incapatanam sa demonstram ca avem dreptate, numai asa, fiindca avem ambitie.

Pentru ca, uite, daca facem cum credem de cuviinta, ni se pare ca avem tot dreptul din lume sa dam copilului de 1 an sa guste spuma de la bere.
Si, hai, ca i-ai dat o data spuma aia (cu toate ca nu pot sa-mi imaginez la ce i-o fi folosit, saracu')...
Da' vad ca nu, nu consideri ca a fost suficient o data, ii mai dai "din cand in cand".
De ce? Tu stii de ce!...

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by speed

pai eu cred ca orice copil caruia i se da bere prima oara va zice "bleah" fiindca e amara.nu asta conteaza,ca zice bleah...asta nu inseamna ca a inteles ca berea nu e buna.ce ramine in capsorul copilului e ca parintele i-a dat bere.

Si ??? Parintele a dat copilului ceva care este amar si nu este bun ... oare a doua oara sau a nu stiu cita oara cind va vedea paharul de bere il va lua si va bea din el doar pentru ca parintele a fost de acord sa bea din el ? Sau il va refuza ca este amar si nu e bun ???
Ca sa extrapolez - unul din medicamentele pe care a trebuit sa i le dau lui Andrei a fost amar ! Eu i l-am dat o data, copilul i-a simtit gustul si a doua oara nu a mai deschis gura !!! Ce importanta a avut ca eu - mama lui -i l-am dat ???
So ... I rest my case !
Va doresc sanatate multa si copii sanatosi si voiosi !!

Alice si Andrei

Mergi la inceput